Συνδυάζοντας τις ΑΠΕ με την Υψηλή Τεχνογνωσία: Αντλία Θερμότητας & Ηλιοθερμία για θερμική άνεση & μέγιστη οικονομία σε τριώροφη οικία στην Καλαμάτα

Είναι γεγονός ότι πλέον τα υβριδικά συστήματα αποτελούν μία από τις βέλτιστες & πιο σύγχρονες λύσεις για την κάλυψη των θερμικών αναγκών μιας οικίας, αφού τα επιμέρους υποσυστήματα αλληλοσυμπληρώνονται και μεγιστοποιούν τους βαθμούς απόδοσης. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι ακόμα και οι υφιστάμενες, παλιές αλλά και σύγχρονες, εγκαταστάσεις μπορούν να αναβαθμιστούν σε υβριδικά συστήματα, αρκεί να υπάρχει η έμπειρη ομάδα μηχανικών με την ολιστική τεχνογνωσία που απαιτούν οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα: Mια ηλιοθερμική εγκατάσταση TiSUN, που αποτελείται από ηλιακό δοχείο 1000 λίτρα, έξι ηλιακούς συλλέκτες & ηλεκτρικές αντιστάσεις 9kw, τροφοδοτούσε με θερμική ενέργεια το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης σε ένα τριώροφο κτίριο στην Καλαμάτα. Οι ιδιοκτήτες του, αναζητώντας ακόμα μεγαλύτερους βαθμούς απόδοσης, απευθύνθηκαν στην ομάδα της ANDRIANOS για την βελτίωση του συστήματος.

Οι μηχανικοί της ANDRIANOS μελέτησαν την λειτουργία και την αποδοτικότητα του υφιστάμενου συστήματος και πρότειναν δύο επεμβάσεις με ισχυρό αντίκτυπο.
Η πρώτη επέμβαση ήταν ο συνδυασμός της Ηλιοθερμίας TiSUN με μια σύγχρονη Αντλία Θερμότητας CARRIER AWH με ονομαστική ισχύ 6kw. Έτσι ακόμα και τις μέρες που το ηλιοθερμικό σύστημα δεν καλύπτει πλήρως τις θερμικές ανάγκες της οικίας, η Αντλία Θερμότητας να παρέχει την απαραίτητη επιπλέον θερμική ενέργεια.

antlia thermothtas 001 hliothermia

Η νέα Αντλία Θερμότητας (αριστερα) τροφοδοτεί το ηλιακό δοχείο (δεξιά) με θερμική ενέργεια, όταν ο ηλιος δεν επαρκεί

Η δεύτερη επέμβαση ήταν η προσθήκη ενός ολοκληρωμένου συστήματος αντιστάθμισης SALUS. Η λειτουργία της αντιστάθμισης είναι η σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας προσαγωγής του νερού, στο σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, αναλόγως της εξωτερικής θερμοκρασίας. Εργαστηριακές μετρήσεις επιβεβαιώνουν οικονομία έως 35% με την εγκατάσταση αντιστάθμισης, με την προϋπόθεση ότι είναι σωστά ρυθμισμένη.

Το σύγχρονο σύστημα αντιστάθμισης SALUS

Για αυτό το λόγο, την ρύθμιση του συστήματος αντιστάθμισης, όπως και την εγκατάσταση της Αντλία θερμότητας, ανέλαβε και εκτέλεσε επιτυχώς η Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας. Οι τεχνικοί της Ε.Ο.Τ. -ΕΞ.Ε. παραμετροποίησαν όλα τα επιμέρους συστήματα (ηλιοθερμικό, αντλία θερμότητας, ενδοδαπέδια, αντιστάθμιση) και ρύθμισαν το σύνολο των αυτοματισμών για την εύρυθμη λειτουργία όλων των υποσυστημάτων.

Οι τεχνικοί της Ε.Ο.Τ-ΕΞ.Ε. εν ώρα εργασίας

Τόσο οι ιδιοκτήτες του τριώροφου κτιρίου, όσο και η ομάδα της ANDRIANOS και της Ε.Ο.Τ. - ΕΞ.Ε. είναι περήφανοι για αυτήν την εγκατάσταση, αφού συνδυάζοντας δύο διαφορετικά συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το Ηλιοθερμικό Σύστημα με την Αντλία Θερμότητας επετεύχθη ακόμα πιο υψηλή θερμική άνεση & η μέγιστη δυνατή οικονομία.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ