Η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια βιώνει μια τεράστια Τουριστική Ανάπτυξη με δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων και ανακαίνιση - ανακατασκευή παλαιότερων. To Hotel Plaza στην παραλία της Καλαμάτας πρόσφατα άλλαξε ιδιοκτήτες και η νέα διοίκηση επέλεξε την ANDRIANOS για την πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση του ξενοδοχείου.

hotel plaza room view hotel plaza beach view

Το Hotel Plaza βρίσκεται στην παραλία της Καλαμάτας, έχει θέα το λιμάνι και τον Μεσσηνιακό κόλπο, λειτουργεί όλο το έτος και διαθέτει 20 δωμάτια. Όπως σε όλα τα ξενοδοχεία, οι βασικές ανάγκες που καλείται να καλύψει η ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση ειναι η συνεχής τροφοδοσία με ζεστό νερο χρήσης καθώς και ο κλιματισμός των χώρων, με ψύξη το καλοκαίρι και θέρμανση το χειμώνα.

Η κατάσταση του ξενοδοχείου πριν την επέμβαση της ANDRIANOS

Αρχικά, οι μηχανικοί της ANDRIANOS επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο Plaza και αποτύπωσαν την κατάσταση του κτιρίου και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ο οποίος ήταν παροπλισμένος για περίπου 1 χρόνο που το ξενοδοχείο παρέμεινε κλειστό, έως ότου αναλάβει η νέα διοίκηση. Η θέρμανση του ζεστού νερού χρήσης γινόταν με ηλιακούς συλλέκτες χαμηλής απόδοσης, οι οποίοι είχαν παλιώσει και δημιουργούσαν προβλήματα, τόσο με τη χαμηλή τους απόδοση, όσο και με τις συνεχείς βλάβες και διαρροές. Το κτίριο του ξενοδοχείου κατασκευής δεκαετίας 1970 διέθετε σύστημα κεντρικού κλιματισμού με ψύκτη παλαιάς τεχνολογίας ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ενεργοβόρος, ενώ για τη θέρμανση των χώρων υπήρχε υπερδιαστασιολογημένος λέβητας πετρελαίου. Τέλος, ο έλεγχος του συστήματος κλιματισμού (θέρμανσης-ψύξης) γινόταν από παλαιούς αναλογικούς θερμοστάτες που πλέον δεν επιτελούσαν το έργο τους.

Οι λύσεις της ANDRIANOS για ενεργειακή αναβάθμιση και ο νέος εξοπλισμός

Μετά την μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης, επιλέχθηκε η εγκατάσταση ενός νέου ηλιοθερμικού συστήματος για την θέρμανση του ζεστού νερού χρήσης, με 8 ηλιακούς συλλέκτες AND-SOLAR PREMIUM της ANDRIANOS, υπερυψηλής απόδοσης με συλλεκτική επιφάνεια 2,72m2 έκαστος. Το ηλιοθερμικό σύστημα συμπληρώνεται από τέσσερις Αντλίες Θερμότητας ARISTON Nuos Plus 250 Twin Sys με ενσωματωμένα δοχεία, που διατηρούν ζεστό το νερό που θερμαίνεται στους ηλιακούς συλλέκτες, ενώ είναι υπεύθυνες για την τροφοδοσία με ζεστό νερό χρήσης τις ώρες χωρίς ηλιοφάνεια. Επιπλέον, εγκαταστάθηκε Ηλιακός Ελεγκτής RESOL για την παρακολούθηση και παραμετροποίηση μέσω διαδικτύου.

001 hliakoi sullektes xenodoxeio hliothermia kalamata 003 antlia thermothtas nuos

Το νέο Ηλιοθερμικό Σύστημα του ξενοδοχείου Plaza -  Αριστερά, οι νέοι ηλιακοί συλλέκτες υπερ-υψηλής απόδοσης AND-SOLAR PREMIUM - Δεξιά, οι Αντλίες Θερμότητας ARISTON Nuos Plus 250 Twin Sys με ενσωματωμένα δοχεία

Για την ανακυκλοφορία του ζεστού νερού χρήσης, εγκαταστάθηκε υπερσύγχρονος έξυπνος κυκλοφορητής (Smart-Pump) Wilo Stratos Maxo, με τον οποίο επιτυγχάνεται επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας στην εγκατάσταση.

Για την αντικατάσταση του παλαιού συστήματος θέρμανσης και ψύξης, η ιδανική λύση ήταν δύο καινούργιες Αντλίες Θερμότητας CARRIER Aqua Snap Plus 30RQ-033CH, Ενεργειακής Κλάσης Α+, εγκατεστημένες σε διάταξη master-slave, ώστε να παράγουν θέρμανση και ψύξη για τον κλιματισμό των χώρων του ξενοδοχείου, με υψηλούς βαθμούς απόδοσης.

010 antlies thermothtas carrier 002 kukloforhths wilo smart pump

Αριστερά: Οι Αντλίες Θερμότητας CARRIER Aqua Snap Plus 30RQ-033CH / Δεξιά: Ο έξυπνος κυκλοφορητής (Smart-Pump) Wilo Stratos Maxo

Τέλος, για τον πλήρη και αποδοτικό έλεγχο όλου του συστήματος κλιματισμού, εγκαταστάθηκαν οι θερμοστάτες FC600 της SALUS, που αποτελούν μέρος του συστήματος Έξυπνου Κτιρίου Salus IT600. To ΙΤ600 αποτελεί ιδανική λύση για έξυπνο έλεγχο όλων των συσκευών, αφού δίνει τη δυνατότητα της κεντρικής και της απομακρυσμένης διαχείρισης, μέσω smartphone, tablet και PC. Επιπλέον, εγκαταστάθηκαν όλες οι απαραίτητες συσκευές του IT600 όπως η κεντρική πύλη UGE600, τα έξυπνα ρελέ SR600, ώστε να υπάρχει πλήρης αυτοματισμός στις λειτουργίες του συστήματος, καθώς και οι μετρητές ενέργειας ECM600 για την καταγραφή των ενεργειακών καταναλώσεων. Οι εργασίες εγκατάστασης έγιναν από την Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΟΤ-ΕΞΕ) της ANDRIANOS, με τη απαραίτητη σύμπραξη του Tech & Smart Home specialist της ANDRIANOS.

004 Salus Smart Hotel

005 Salus Smart Hotel

Το περιβάλλον ελέγχου του συστήματος Έξυπνου Κτιρίου Salus IT600 για το έλεγχο όλων των συσκευών του ξενοδοχείου απο smartphone, tablet ή pc

Η κατάσταση του ξενοδοχείου σήμερα.

Ο βασικός στόχος των μηχανικών της ANDRIANOS σε κάθε εγκατάσταση είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ο στόχος επετεύχθη και το Hotel Plaza στην παραλία της Καλαμάτας, πλέον διαθέτει σύγχρονα συστήματα ΑΠΕ όπως:

  • Το σύστημα Ηλιοθερμίας, για την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης με τη δωρεάν ενέργεια από τον ήλιο.
  • Τις Αντλίες Θερμότητας ARISTON NUOS που επιτελούν το διπλό σκοπό: Της αποθήκευσης του ΖΝΧ και της θέρμανσης του τις ώρες που ο ήλιος δεν επαρκεί.
  • Τις υψηλής απόδοσης Αντλίες Θερμότητας CARRIER 30RQ για τον κλιματισμό των χώρων, με πολύ οικονομικότερο τρόπο από τον παλαιό λέβητα πετρελαίου.

Επιπρόσθετα, χάρη στα σύγχρονα συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου και παραμετροποίησης (SALUS IT600 & RESOL), υπάρχει η δυνατότητα για λεπτομερή παρακολούθηση της λειτουργίας όλων των συστημάτων, καθώς για την άμεση βελτιστοποίηση τους από τους μηχανικούς της ANDRIANOS χωρίς να απαιτείται επιτόπου επίσκεψη.

006 hliothermiko susthma apodosi

Αναλυτική real-time προβολή της κατάστασης του ηλιοθερμικού συστήματος του ξενοδοχείου Plaza 

013 metrhsh hlektrikhs katanalwsis 012 metrhsh hlektrikhs katanalwsis 011 metrhsh hlektrikhs katanalwsis

Μέτρηση ηλεκτρικής κατανάλωσης με το σύστημα έξυπνου κτιρίου Salus IT600. Από αριστερά, η αναλυτική προβολή για τις καταναλώσεις της κεντρικής παροχής, για τις αντλίες θερμότητας CARRIER για τη θέρμανση/ψύξη και τις Αντλίες Θερμότητας ARISTON για την παραγωγή ΖΝΧ

Τα οφέλη της ενεργειακής αναβάθμισης

Η εξοικονόμηση στα λειτουργικά κόστη που προβλέπεται, λόγω της ενεργειακής αναβάθμισης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, είναι της τάξης των 20.000€ ανά έτος, ενώ το έργο κόστισε συνολικά 36.000€ και αναμένεται να αποσβέσει σε λιγότερο από 2 έτη. Επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα θα είναι η απουσία βλαβών και προβλημάτων, αφού τόσο ο νέος εξοπλισμός, όσο και η εγκατάσταση της ΕΟΤ-ΕΞΕ φημίζονται για την υψηλή τους ποιότητα και αξιοπιστία. Στο πρακτικό ζήτημα της καθημερινής λειτουργίας του ξενοδοχείου, ο κεντρικός έλεγχος των συστημάτων χάρη στο Salus IT600 δίνει μεγάλη ευκολία στους διαχειριστές, αφού επιτηρούν την θερμοκρασία των δωματίων από τη reception και μπορούν να προβούν άμεσα σε αλλαγές και διορθώσεις. Επιπλέον παρακολουθούν on-line τις καταναλώσεις και την κατάσταση του συστήματος και αν συμβεί οποιαδήποτε βλάβη, ενημερώνονται αυτόματα.

Η ANDRIANOS ασχολείται με τεχνολογίες αιχμής σε θέρμανση, κλιματισμό και εξοικονόμηση ενέργειας, από το 1994, παρέχοντας υψηλές επιδόσεις και αποδοτικά συστήματα θερμικής άνεσης και παραγωγής ΖΝΧ. Με τεράστια εμπειρία στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, η επιβράβευση της επιτυχημένης πορείας της, είναι έργα, όπως η αναβάθμιση του Hotel Plaza, που για να ολοκληρωθούν με επιτυχία, στηρίζονται στην υψηλή τεχνογνωσία του προσωπικού της & τις επαγγελματικές υπηρεσίες που προσφέρει.

Επικοινωνήστε με την ANDRIANOS για την άμεση Ενεργιακή Αναβάθμιση του κτιρίου σας.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ