Ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος της Ελλάδας, Mitsis Hotels A.E, απαριθμεί 20 ξενοδοχεία, City και Resort Hotels 4, 5* και Delux, συμπεριλαμβανομένων 11 κέντρων SPA και θαλασσοθεραπείας, σε μερικές από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδος. Με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας και τον σεβασμό στο περιβάλλον, ο όμιλος επένδυσε στην ηλιοθερμική τεχνολογία για την θέρμανση των Ζεστών Νερών Χρήσης σε δύο από τις ξενοδοχειακές μονάδες του. Στο Mitsis Roda Beach στην Κέρκυρα και στο Mitsis Alila Resort & Spa στην Ρόδο εγκαταστάθηκαν ηλιοθερμικά συστήματα του Αυστριακού Οίκου TiSUN, που αντιπροσωπεύονται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την εταιρεία "Ανδριανός".

Alila Resort & Spa - Ρόδος

Alila Resort & Spa - Ρόδος

Η ξενοδοχειακή μονάδα Alila Resort & Spa, δυναμικότητας 308 δωματίων και 908 κλινών έχει ιδιαίτερα υψηλές ανάγκες σε Ζεστά Νερά Χρήσης τους καλοκαιρινούς μήνες, με αυξημένο συντελεστή ταυτοχρονισμού. Για το λόγο αυτό η ηλιοθερμική εγκατάσταση στο Alila Resort & Spa περιλαμβάνει:

  • ένα ηλιακό πεδίο των 490m2 , αποτελούμενο από 192 συλλέκτες TiSUN FMS για την μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε θερμική,
  • ηλιακούς συσσωρευτές συνολικής χωρητικότητας 32.000lt (Pro-Clean της TiSUN) για την αποθήκευση της θερμικής ενέργειας και
  • την ηλιακή μονάδα ελέγχου για την μέτρηση πίεσης και θερμοκρασίας σε συνδυασμό με ένα σύνολο αυτοματισμών και αισθητήρίων για την βέλτιστη λειτουργία της εγκατάστασης

Η παραπάνω επένδυση, με κόστος 350.000€ αναμένεται να αποσβέσει σε λιγότερο από 4 χρόνια. Η υπολογισμένη ετήσια ενεργειακή εξοικονόμηση, από την μη χρήση πετρελαίου για τις θερμικές ανάγκες και με δεδομένες τις υψηλές ανάγκες/καταναλώσεις σε Ζεστά Νερά Χρήσης, ανέρχεται σε 95,500€.

Mitsis Roda Beach - Κέρκυρα

Mitsis Roda Beach - Κέρκυρα

Η δεύτερη ηλιοθερμική εγκατάσταση έγινε σε μία από τις πτέρυγες του ξενοδοχείου Mitsis Roda Beach, το οποίο έχει συνολική δυναμικότητα 500 δωματίων και 1500 κλινών. Στην συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα στην Κέρκυρα, επιτεύχθηκε ποσοστό ηλιακής κάλυψης 65% για την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης με μια επένδυση της τάξης των 250.000€.

Συγκεκριμένα εγκαταστάθηκαν:

  • Το ηλιακό πεδίο, συνολικής επιφάνειας 230m2, αποτελούμενο από υψηλής αποδοτικότητας συλλέκτες TiSUN FMS,
  • Τα δοχεία εναποθήκευσης της θερμικής ενέργειας, με συνολική χωρητικότητα 16.000lt. Επιλέχθηκαν τα κορυφαία δοχεία θερμοκρασιακής διαστρωμάτωσης Pro-Clean της TiSUN με σφαιρικό εναλλάκτη όπως και στην παραπάνω εγκατάσταση.
  • Ο κεντρικός ηλιακός σταθμός, με τους απαραίτητους ελεγκτές, κυκλοφορητές, και τις διατάξεις ασφάλειας.

Ο χρόνος απόσβεσης την παραπάνω επένδυσης υπολογίζεται σε 6,2 χρόνια, με ετήσια ενεργειακή εξοικονόμηση της τάξης των 40.700€.

Η οικονομοτεχνική μελέτη των δύο παραπάνω εγκαταστάσεων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Με την συνολική επένδυση του ομίλου να φθάνει τα 550.000€, η πλήρη απόσβεση θα γίνει σε περίπου 5 χρόνια και η συνολική εξοικονόμηση σε βάθος 25ετίας, από την μη χρήση πετρελαίου για την θέρμανση των ζεστών νερών χρήσης, θα ανέλθει στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Το σημαντικότερο ωστόσο, είναι η επίτευξη εντυπωσιακών μειώσεων στις εκπομπές ρύπων. Από την εγκατάσταση των δύο ηλιοθερμικών συστημάτων, μειώνονται οι εκπομπές ρύπων CO2 κατά 183 τόνους.

Η "Ανδριανός" διαμέσου του συνεργάτης της Σ.Ε.ΥΦΑ.Ν.Η, προμήθευσε τα δύο παραπάνω ηλιακά θερμικά συστήματα με στόχο την παροχή ποιοτικών κτηριακών εγκαταστάσεων και τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Συμβάλει έτσι αφενός, στην προαγωγή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας όπως η ηλιοθερμία, και αφετέρου στην εφαρμογή καινοτόμων λύσεων σε κτιριακές εγκαταστάσεις, με άμεσο θετικό αντίκτυπο, τόσο οικονομικό, όσο και λειτουργικό.

 

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ