Σε μια μοναδικά ειδυλλιακή ξενοδοχειακή μονάδα στον Άγιο Δημήτριο της Μεσσηνιακής Μάνης, η ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ανέλαβε την μελέτη, την προμήθεια και την εγκατάσταση ενός ηλιοθερμικού συστήματος για την κάλυψη των αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης και την θέρμανση χώρων οκτώ ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων. Με γνώμονα την μέγιστη απόδοση και την εναρμόνιση με τον γραφικό χαρακτήρα των οικημάτων της περιοχής, επιλέχθηκε το σύστημα του Αυστριακού Οίκου TiSUN, που με τους Ηλιακούς Συλλέκτες μέσα στην στέγη (in-roof), είναι ιδανικό για περιπτώσεις με αυξημένες ενεργειακές και αισθητικές απαιτήσεις.   

Το ηλιοθερμικό σύστημα περιλαμβάνει επτά συλλέκτες PFMS 3,3 m2, με καθαρή συλλεκτική επιφάνεια 21,91 m2.  Ο ηλιακός συλλέκτης PFM (Plug and Flow Module), αποτελεί νέο προϊόν του κορυφαίου Αυστριακού Οίκου TiSUN και εντυπωσιάζει με την απλή και γρήγορη εγκατάστασή του χάρη στις πατενταρισμένες υδραυλικές κουμπωτές συνδέσεις. Η ενεργειακή του απόδοση είναι από τις καλύτερες της παγκόσμιας αγοράς, ενώ η στιβαρή και ανθεκτική κατασκευή και τα ποιοτικά υλικά των κάνουν ιδανικό για δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Για την αποθήκευση της ηλιακής θερμικής ενέργειας εγκαταστάθηκε το κορυφαίο θερμοδοχείο PRO-CLEAN της TiSUN με χωρητικότητα 1500 λίτρων και σύστημα θερμοκρασιακής διαστρωμάτωσης για την τάχιστη παροχή ζεστού νερού χρήσης.

Υπολογίστηκε ότι για την θέρμανση της ξενοδοχειακής μονάδας και των ζεστών νερών χρήσης θα εξοικονομούνται 3000 € ετησίως σε σχέση με τα χρήματα που θα χρειαζόντουσαν με συστήματα συμβατικών καυσίμων (πετρέλαιο ή υγραέριο), με τον χρόνο απόσβεσης της επένδυσης να είναι περίπου 5 έτη. Η ετήσια εκπομπή ρύπων, λόγω της χρήσης της ηλιακής ενέργειας, μειώθηκε κατά 5525 kg CO2.

Η ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ανέλυσε τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου έργου και πρόσφερε καινοτόμες λύσεις τόσο στο στάδιο της μελέτης, όσο και κατά την εγκατάσταση, ώστε να επιτευχθεί άψογη λειτουργία με υψηλή απόδοση και οικονομία. Για άλλη μια φορά πέτυχε τον τριπλό στόχο ενός πετυχημένου έργου: ποιότητα - ταχύτητα - κόστος.

Ηλιακοί συλλέκτες TISUN PFM με εγκατάσταση μέσα στην στέγη

 

Η ειδυλλιακή ξενοδοχειακή μονάδα στον Άγιο Δημήτριο της Μεσσηνιακής Μάνης με το νέο ηλιοθερμικό σύστημα

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ