Μέγεθος κειμένου

A A A A A

Αντίθεση

Προεπιλογή
Άσπρο - Μαύρο
Μαύρο - Άσπρο
Μπλε - Κίτρινο

Κείμενο σε ομιλία

Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 16:10

Σύγχρονη Ηλιοθερμική Τεχνολογία: Τα πλεονεκτήματα της οικονομικότερης ΑΠΕ

Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την αξιοποίηση της ηλιακής θερμότητας. Είναι γεγονός ότι η ετήσια ηλιακή ακτινοβολία στην Ελλάδα είναι 1300 έως 1700 κιλοβατώρες ανά τετραγωνικό μέτρο. Καθαρή ενέργεια σε άφθονες ποσότητες!

Με μια ηλιοθερμική εγκατάσταση είναι δυνατή η θέρμανση του νερού χρήσης σε όλη τη διάρκεια του χρόνου πάνω από τους 60 °C – σχεδόν δωρεάν. Έτσι, οι ηλιακές εγκαταστάσεις καλύπτουν περίπου το 70 % των συνολικών απαιτήσεων σε θερμότητα. Κατά συνέπεια, η συμβατική θέρμανση απαιτείται μόνο στο υπόλοιπο 30 % αντί για το 100 %. Έτσι, εξοικονομείται CO2, ενέργεια και μειώνονται τα έξοδα!

Τα ηλιοθερμικά συστήματα αποτελούν ολοκληρωμένες λύσεις για τη θέρμανση και την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης και αποτελούνται από:

  • Ηλιακούς συλλέκτες υψηλής απόδοσης (συνήθως τύπου μαιάνδρου ή συλλέκτες κενού).
  • Τα δοχεία αποθήκευσης ενέργειας, τα οποία διαθέτουν ισχυρές μονώσεις και συνήθως σύστημα διαστρωμάτωσης του θερμού νερού καθ’ ύψος του δοχείου βάσει της θερμοκρασίας του. Έτσι, στο επάνω τμήμα αποθηκεύεται το υψηλής θερμοκρασίας νερό για την κάλυψη των απαιτήσεων σε ΖΝΧ, στο μεσαίο τμήμα αποθηκεύεται νερό μέσης θερμοκρασίας για κάλυψη των απαιτήσεων θέρμανσης και στο χαμηλότερο τμήμα διατηρείται κρύο νερό.
  • Τον ηλιακό σταθμό μεταφοράς της ηλιακής ενέργειας, το σταθμό παραγωγής φρέσκου ζεστού νερού χρήσης, με τη χρήση πλακοειδών εναλλακτών και ηλεκτρονικών κυκλοφορητών, τον παρελκόμενο εξοπλισμό όπως κυκλοφορητές τεχνολογίας inverter, δοχεία διαστολής βαλβίδες εξισορρόπησης κτλ., και τον κεντρικό αυτοματισμό που ελέγχει το σύστημα.

Η βασική αρχή λειτουργίας αυτών των συστημάτων είναι η ηλιακή ενέργεια να αποθηκεύεται στα ειδικά θερμοδοχεία όταν υπάρχει διαθέσιμη κατά τη διάρκεια της ηλιοφάνειας και να αξιοποιείται κατάλληλα για την κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση και ΖΝΧ, ενώ όταν δεν είναι επαρκής για πλήρη κάλυψη των φορτίων (κατά τη διάρκεια της νύχτας ή μια κρύας και συννεφιασμένης μέρας) τότε εμπλέκεται η κύρια πηγή ενέργειας (αντλία θερμότητας ή λέβητας) για να καλύψει την υπολειπόμενη ενέργεια.

Η εγκατάσταση ενός σύγχρονου ηλιοθερμικού συστήματος αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εναλλακτικές λύσεις στην παραγωγή ζεστού νερού για τη θέρμανση χώρων και νερών χρήσης, αφού μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των θερμικών ενεργειακών αναγκών των κτηρίων.

Τα  Πλεονεκτήματα της Ηλιοθερμίας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για του οποίους πρέπει να χρησιμοποιείται η ηλιακή ενέργεια για τις ανάγκες θέρμανσης,όπως:

asflaeia_iliothermias

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Ένα ηλιοθερμικό σύστημα προσδίδει πλήρη ανεξαρτησία από τις συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Με τις ηλιοθερμικές εγκαταστάσεις, το κτίριο μετατρέπεται σε ανεξάρτητο, ισχυρό σταθμό παραγωγής θερμότητας, καθώς η ηλιακή ακτινοβολία θα εφοδιάζει (δωρεάν) και θα προσφέρει πάντα τη θερμότητα που χρειάζεστε.

 

ηλιακα συστηματαΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ο ήλιος εκπέμπει 5000 φορές περισσότερη ενέργεια στον πλανήτη μας από όση χρειάζονται όλοι οι άνθρωποι μαζί! Οι ηλιακές εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν αυτή την καθαρή ενέργεια, η οποία δεν στερεί πόρους από τη Γη και δεν εκλύει εκπομπές στην ατμόσφαιρα. Η Ηλιοθερμία προστατεύει το περιβάλλον κάθε μέρα του χρόνου, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς.

 

ηλιακο θερμικο συστημαΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ακόμα και μια μικρή ηλιακή εγκατάσταση παρέχει ετησίως έως το 60  % του αναγκαίου ζεστού νερού. Ο Ηλιακός Συλλέκτης δεσμεύει την ηλιακή ακτινοβολία και τη μετατρέπει σε θερμότητα & ο Ηλιακός Συσσωρευτής αποθηκεύει το ζεστό νερό. Από αυτό το αποθεματικό τροφοδοτείται η εγκατάσταση νερού χρήσης και θέρμανσης του σπιτιού. 

 

ηλιοθερμανσηΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Χάρη στην υψηλη τεχνογνωσία της ANDRIANOS, οι ηλιοθερμικές εγκαταστάσεις συνδυάζουν τη μέγιστη αποδοτικότητα με την ελάχιστη κατανάλωση. Όλα τα εξαρτήματα είναι τέλεια εναρμονισμένα μεταξύ τους και αναπτύσσουν την πλήρη απόδοσή τους με τέλεια συνεργασία. Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για κατοικία, ξενοδοχειακή μονάδα ή άλλο κτίριο, η ηλιοθερμία αποτελεί μια έξυπνη συνολική λύση η οποία τοποθετείται γρήγορα και είναι εύκολη στη χρήση.

 

εξοικονομηση ενεργειαςΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ

Οι ηλιακές εγκαταστάσεις της χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια για την προετοιμασία ζεστού νερού και την υποστήριξη της θέρμανσης. Με βέλτιστη μόνωση του σπιτιού, μπορεί να εξοικονομηθεί έως και το 60 % των συνολικών απαιτήσεων σε θερμότητα χάρη στη δωρεάν ηλιακή ακτινοβολία. Η πρόσθετη δαπάνη της ηλιακής εγκατάστασης αποσβένεται πολύ γρήγορα. 

 

ηλιακο συστημαSERVICE & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Απο το 1994 δραστηριοποιούμαστε στην οικονομική εκμετάλλευση της ανεξάντλητης πηγής ενέργειας που είναι ο ήλιος. Εκτός από την ποιότητα και την καινοτομία, είναι και η εξυπηρέτηση των πελατών που μας έχει κάνει της ANDRIANOS την κορυφαία εταιρεία στον τομέα της ηλιοθερμίας.  Οι περιοδικές συντηρήσεις, οι προμήθειες ανταλλακτικών και οι επισκευές εκτελούνται γρήγορα και σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας χάρη στο έμπειρο προσωπικό της Ειδικής Ομαδάς Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας της ANDRIANOS.

 

ηλιακα συστηματαΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Τα κορυφαία πιστοποιητικά εγγυώνται ότι τα ηλιοθερμικά προϊόντα της ANDRIANOS καλύπτουν τα αυστηρότερα κριτήρια ποιότητας. Εκτός από τις εθνικές εγκρίσεις και πιστοποιήσεις, οι ηλιακοί συλλέκτες διαθέτουν ένδειξη Solar Keymark, η οποία αποτελεί το καθολικά αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ποιότητας στην Ευρώπη. Επιπλέον, η ANDRIANOS διαθέτει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008 για την εμπορία, διακίνηση, εγκατάσταση και τεχνική υποστήριξη ηλιοθερμικών συστημάτων, καθώς και Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001:2004 για το ίδιο αντικείμενο. 


 ANDRIANOS LOGO

Η ANDRIANOS παρέχει Ενεργειακές Λύσεις από το 1994 καλύπτοντας την ανάγκη για θερμική άνεση, με υψηλούς βαθμούς απόδοσης και τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. Οι έμπειροι μηχανικοί μας αναλύουν τις ιδιαιτερότητες κάθε έργου και προσφέρουν καινοτόμες λύσεις τόσο στο στάδιο της μελέτης, όσο και κατά την εγκατάσταση, ώστε να επιτευχθεί άψογη λειτουργία με υψηλή απόδοση και οικονομία. Πάντα με στόχο την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων και τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον επενδύοντας στη μελέτη και στην τεχνογνωσία δυναμικών τομέων προς την κατεύθυνση των ΑΠΕ, της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Επικοινωνήστε με την ANDRIANOS για να ενημερωθείτε για τα ηλιοθερμικά συστήματα.


Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Βασικές Πληροφορίες

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

NewsletterΕπιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο συγχρόνες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Εγγραφή τώρα:

Εγγραφή

Κάντε like για να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις!