Αναζήτηση

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι ένα σύστημα θέρμανσης στο οποίο η θερμική ενέργεια προέρχεται από το εσωτερικό του δαπέδου. Σε ολόκληρη την επιφάνεια κάτω από το δάπεδο τοποθετούνται (εγκιβωτίζονται) ειδικοί σωλήνες στους οποίους διοχετεύεται το ζεστό νερό. Έτσι, ο χώρος θερμαίνεται ομοιόμορφα σε σταθερή θερμοκρασία χωρίς να δημιουργούνται ρεύματα αέρα όπως γίνεται σε άλλους τρόπους θέρμανσης (καλοριφέρ, fan coils, κ.λ.π.) και η κατανομή της θερμοκρασίας στο χώρο είναι η καλύτερη δυνατή.

Το Σύστημα Θέρμανσης και Ψύξης Δαπέδου AND floor heating αναπτύχθηκε ακριβώς για αυτόν το λόγο  και πληρεί όλα τα κριτήρια για ένα ιδανικό και υγιεινό κλίμα στην κατοικία σας, αφού η μεγάλη ακτινοβολούμενη επιφάνεια που δημιουργείται αυξάνει το πεδίο θερμικής άνεσης.

Το αποτέλεσμα είναι να απολαμβάνουμε  ιδανικό  κλίμα  όλο  το  χρόνο και μοναδικά πλεονεκτήματα που μας ανεβάζουν σε ένα νέο «υψηλότερο» επίπεδο ζωής:

εξοικονόμηση ενέργειας με ενδοδαπέδια θέρμανση

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Με τα συστήματα ακτινοβολίας επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 12% έως 20% σε ετήσια βάση, διότι τα συστήματα αυτά δουλεύουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και αισθάνεται κανείς άνετα ήδη από θερμοκρασία χώρου 20 βαθμών και λιγότερο (έναντι των 22 βαθμών και άνω που  απαιτούνται στην συμβατική θέρμανση με σώματα καλοριφέρ).

Επιπροσθέτως, το κόστος λειτουργίας του συστήματος μπορεί να μειωθεί στο απόλυτο ελάχιστο, συνδυάζοντας μια αντλία θερμότητας, ώστε να  εκμεταλλευτεί την αποθηκευμένη στη ατμόσφαιρα ενέργεια και να ανεξαρτητοποιηθεί από  τις  ακριβές πηγές ενέργειας, όπως το πετρέλαιο.

Υψηλό Επίπεδο Υγιεινής με ενδοδαπέδια θέρμανση

 Υψηλό Επίπεδο Υγιεινής

Τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης δαπέδου αποτελούν καθαρά συστήματα ακτινοβολίας, για αυτό επιτυγχάνουν χαμηλή θερμοκρασία λειτουργίας, κοντά στις  θερμοκρασίες χώρου.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί αυτόματα καλύτερες συνθήκες υγιεινής, καθώς η ελαφρώς θερμαινόμενη επιφάνεια – λόγω των μικρών διαφορών θερμοκρασίας – δεν  παράγει ρεύματα αέρα και ανακυκλοφορία σκόνης, σε αντίθεση με τη συμβατική θέρμανση με σώματα καλοριφέρ.


Ψύξη δαπέδου

Ψύξη δαπέδου

Ένα σύστημα δαπέδου, που  κατά  την  περίοδο του  χειμώνα, δημιουργεί  συνθήκες ιδανικής  θερμικής άνεσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ψύξη, την περίοδο του καλοκαιριού. Το ενδοδαπέδιο σύστημα ψύξης είναι μια αθόρυβη λύση, που δε δημιουργεί ρεύματα αέρα, και η οποία σε συνδυασμό με μια αντλία  θερμότητας μπορεί να μειώσει το συνολικό κόστος λειτουργίας του συστήματος στο  ελάχιστο.

 

Απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση χώρων με ενδοδαπέδια θέρμανση

Απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση χώρων

Με ένα σύστημα θέρμανσης και ψύξης δαπέδου καταργούνται τα εμφανή σώματα καλοριφέρ και  air  condition. Το  γεγονός αυτό  έχει   ως   αποτέλεσμα  την   απόλυτη  ελευθερία  στη   διαμόρφωση των  χώρων, αφού ο  χώρος απαλλάσσεται από  καθετί   που  δεσμεύει τη διαμόρφωση του.

 

 

Επικοινωνήστε με την ANDRIANOS για να ενημερωθείτε για την Ενδοδαπέδια Θέρμανση

 

Τα διακριτά στάδια στην εγκατάσταση Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης

H ANDRIANOS προσφέρει ολοκληρωμένα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης: Από τη μελέτη μέχρι την εγκατάσταση και τη λειτουργία.

Tα στάδια εγκατάστασης ενός συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι:

 1. Τοποθέτηση Περιμετρικής Μονωτικής 
 2. Τοποθέτηση Θερμομόνωσης
 3. Τοποθέτησης Πλαστικού Φύλλου Επικάλυψης
 4. Τοποθέτηση Πλέγματος
 5. Τοποθέτηση Σωλήνώσεων
 6. Ολοκλήρωση Κυκλωμάτων - Τοποθέτησης Αποστατών
 7. Ρίψη Θερμομπετού - Τοποθέτηση Αρμών Διαστολής

 

 • Τοποθέτηση Περιμετρικής Μονωτικής

  Τοποθέτηση Περιμετρικής Μονωτικής

 • Τοποθέτηση Θερμομόνωσης

  Τοποθέτηση Θερμομόνωσης

 • Τοποθέτησης Πλαστικού Φύλλου Επικάλυψης

  Τοποθέτησης Πλαστικού Φύλλου Επικάλυψης

 • Τοποθέτηση Πλέγματος

  Τοποθέτηση Πλέγματος

 • Τοποθέτηση Σωλήνώσεων

  Τοποθέτηση Σωλήνώσεων

 • Ενσωμάτωση θερμικού κυκλώματος & τοποθέτηση αποστατών

  Ενσωμάτωση θερμικού κυκλώματος & τοποθέτηση αποστατών

 • Ρίψη Θερμομπετού - Τοποθέτηση Αρμών Διαστολής

  Ρίψη Θερμομπετού - Τοποθέτηση Αρμών Διαστολής

 

Επικοινωνήστε με την ANDRIANOS για να ενημερωθείτε για την Ενδοδαπέδια Θέρμανση

 

Υλικά για Συστήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης AND floor heating

 

Ενδοδαπέδια Θέρμανση AND πλάκα κόμβων

AND πλάκα κόμβων 

Σύστημα Θέρμανσης και Ψύξης Δαπέδου  με χρήση διαμορφωμένων πλακών – για νέες κατασκευές  και ανακαινίσεις.

Οι   διαμορφωμένες   πλάκες   χρησιμοποιούνται  σε    ένα    μεγάλο φάσμα εφαρμογών με τη χρήση ενός εύκαμπτου σωλήνα ακτινοδικτυωμένου πολυαιθυλενίου ΡΕΧb 17Χ2,0 mm.

Η τοποθέτηση είναι εύκολη, με δυνατότητα διαγώνιας διάστρωσης και  χωρίς τη  χρήση επιπρόσθετων υλικών   στήριξης. Προσφέρει δε, τη  δυνατότητα εφαρμογών χαμηλού ύψους και δημιουργεί φράγμα υδρατμών στην  περιοχή διάστρωσης.

 

Ενδοδαπέδια Θέρμανση AND Tacker

AND Tacker 

Σύστημα Θέρμανσης και Ψύξης Δαπέδου με ειδικά άγκιστρα στήριξης σωλήνα πάνω σε θερμομονωτικές πλάκες - για νέες κατασκευές και ανακαινίσεις.

Το σύστημα αυτό διευκολύνει τη διάστρωση του σωλήνα  με   ασύμμετρους  γεωμετρικά χώρους και επιδέχεται όλους τους τύπους σωλήνα του Συστήματος  Θέρμανσης και Ψύξης Δαπέδου AND floor heating.

 

Συστήματα διανομέων και αυτοματισμών ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Συστήματα διανομέων και αυτοματισμών

Τα συστήματα Θέρμανσης και Ψύξης Δαπέδου AND floor heating ολοκληρώνονται με το πλήρες πρόγραμμα διανομέων και αυτοματισμών που  περιλαμβάνει συλλέκτες, θερμοστάτες, ηλεκτροθερμικές κεφαλές. Όλα αυτά τα επιμέρους  υλικά αποτελούν μέρος του πιο σύγχρονου ολοκληρωμένου συστήματος θέρμανσης  και ψύξης δαπέδου: AND floor heating.

 

Συλλέκτες ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Συλλέκτες

Οι συλλέκτες των συστημάτων AND floor heating είναι μη διαβρώσιμοι, από  ανοξείδωτο χάλυβα ΙΝΟΧ, διατομής 1΄΄ και εξόδους 3/4΄΄ Eurocone με ρυθμιστικούς διακόπτες, με παροχόμετρα στην προσαγωγή και θερμοστατικούς  διακόπτες στην επιστροφή για την τοποθέτηση ηλεκτροθερμικών μοτέρ actuator 24Vac ή 230V, με βαλβίδες εκκένωσης, με εξαεριστικά, με θερμόμετρα στις δύο  μπάρες καθώς και με σετ  στηριγμάτων. Ξεκινούν  από  2 παροχές και φθάνουν τις 12.

  

Πίνακες συλλεκτών ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Πίνακες Συλλεκτών

Οι συλλέκτες μπορούν προαιρετικά να τοποθετηθούν σε ειδικούς εντοιχιζόμενους γαλβανιζέ πίνακες λευκού χρώματος με αποσπωμένη πόρτα και με μήκη από  400mm έως 1000mm για τη σειρά 509Β και από 600mm έως 1200mm για τη σειρά 513.

 

 

Αυτονομίες/ Αυτοματισμοί

Για την επιμέρους αυτονομία χώρων, πάνω  στους συλλέκτες προσαρμόζονται οι ηλεκτροθερμικές κεφαλές actuator 24Vac ή 230V, τα οποία συνδέονται με τους θερμοστάτες του συστήματος με ακρίβεια ± 0,5 OC.


Αυτόματη υδραυλική εξισορρόπηση στο κολεκτέρ της ενδοδαπέδιας θέρμανσης από την ANDRIANOS

 Η κατάλληλη υδραυλική εξισορρόπηση σε ένα σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης μπορεί να εξασφαλίσει την ιδανική θερμική άνεση στο χώρο για τους κατοίκους καθώς και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Όμως είναι μια πολύ δύσκολη και επίπονη διαδικασία, τόσο για τους μηχανικούς που αναλαμβάνουν την μελέτη, όσο και για τους τεχνικούς που ολοκληρώνουν το έργο.

 01 udrauliki exisoropisi endodapedias thermansis

 Η SALUS THB23030 αντικαθιστά τις απλές θερμοηλεκτρικές κεφαλές (κινητήρες) που μπαίνουν στο κολλεκτέρ της ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες θερμοκρασίας για τη προσαγωγή και την επιστροφή, η αυτορρυθμιζόμενη θερμοηλεκτρική κεφαλή της SALUS THB23030 έχει την ικανότητα να εξισορροπήσει δυναμικά τη ροή από κάθε κύκλωμα, προκειμένου να εξασφαλίσει την ιδανική θερμική άνεση στο χώρο.

Δείτε τη λειτουργία της αυτορρυθμιζόμενης κεφαλής SALUS THB23030 στο παρακάτω βίντεο: 

Περισσότερες πληροφορίες για την SALUS THB23030 

 

Συστήματα Ελέγχου Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης από τη SALUS

Για τον αποτελεσματικό έλεγχο του συστήματος Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης η ANDRIANOS διαθέτει το εξειδικευμένο σύστημα Salus Smart Home που περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα συσκευών για να καλύψει κάθε τύπο εγκατάστασης:

 

1. Κέντρο καλωδίωσης KL08RF (ασύρματο) για έως 8 ζώνες αυτονομίας - Κωδ: 048.002.0205

KL08RF kentro kalwdiwshs

Το Κέντρο Καλωδίωσης τοποθετείται στο κεντρικό κολλεκτέρ της εγκατάστασης και ελέγχει τις θερμοηλεκτρικές κεφαλές (T30NC) που ανοιγοκλείνουν τα κυκλώματα της ενδοδαπέδιας.

Το Κέντρο Καλωδίωσης KL08RF λειτουργεί σε ασύρματη σύνδεση με τους θερμοστάτες της σειράς SALUS Smart Home.

Υπάρχει επίσης η επέκταση του κέντρου καλωδίωσης KL04RF για έλεγχο επιπλέον 4 ζωνών - Κωδ: 048.002.0210

Ενσύρματο Κέντρο Καλωδίωσης

Σε περίπτωση που υπάρχει καλωδίωση από τους θερμοστάτες προς το κολλεκτέρ πχ σε μια νέα εγκατάσταση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ενσύρματο Κέντρο Καλωδίωσης, όπως τo  KL08NSB - Κωδ: 048.002.0270 – σελ. 152 καταλόγου ANDRIANOS ή τα CB500/CB500X - Κωδ:048.002.0275 / 048.002.0273 σελ.150-151 καταλόγου ANDRIANOS.

Εφόσον επιλέξουμε το ενσύρματο κέντρο καλωδίωσης KL08NSB, αναγκαστικά θα επιλέξουμε και ενσύρματο θερμοστάτη π.χ. τον SALUS SQ610.

 

2. Θερμοηλεκτρική κεφαλή SALUS T30NC –  Κωδ: 048.002.0065

ACTUATORS

Οι Θερμοηλεκτρικές Κεφαλές SALUS Τ30ΝC τοποθετούνται στο κεντρικό κολλεκτέρ και ελέγχουν (ανοιγοκλείνουν) ενσύρματα τα κυκλώματα της ενδοδαπέδιας.  Εναλλακτικά, μπορούμε να επιλέξουμε την αντίστοιχη Θερμοηλεκτρική Κεφαλή ENGO E30NC230 ή την αυτορυθμιζόμενη κεφαλή SALUS THB23030 η οποία κάνει αυτόματα την απαραίτητη υδραυλική εξισορrόπηση των κυκλωμάτων της Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης.

 

3. Έξυπνοι Θερμοστάτες - πλήθος διαθέσιμων επιλογών απο τη SALUS

01 thermostatis salus Quantum SQ610 smart home

Επιλέγουμε τόσα τεμάχια θερμοστατών, όσες οι ζώνες αυτονομίας που επιθυμούμε να έχουμε. Ιδανικά εγκαθιστούμε ένα θερμοστάτη ανα δωμάτιο.

Ο κάθε θερμοστάτης ελέγχει (μέσω του Κέντρου Καλωδίωσης) τα αντίστοιχα κυκλώματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Μπορεί να γίνει επιλογή ανάμεσα στους παρακάτω:

 


 

 

Θέρμανση & Ψύξη Δαπέδου, Συστήματα Ενδοδαπέδιας θέρμανσης από το 1994

Η ANDRIANOS με τα συστήματα Θέρμανσης και Ψύξης Δαπέδου AND floor heating προσφέρει ένα πλήρες πρόγραμμα για όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις: για καινούργιες κατοικίες, για ανακαινίσεις, για κτήρια γραφείων, για βιομηχανίες και αθλητικούς χώρους, για κάθε κτίσμα.

 • 001.jpg
 • 002.jpg
 • 002a.JPG
 • 003.jpg
 • 003a.JPG
 • 004.jpg
 • 004a.JPG
 • 005.JPG
 • 005a.JPG
 • 006.JPG
 • 008.JPG
 • 009.JPG
 • 010.JPG
 • 011.jpg
 • 012.jpg
 • 013.JPG
 • 014.JPG
 • 016.jpg
 • 017.jpg
 • 018.jpg
 • 019.jpg
 • 020.jpg
 • 021.jpg
 • 022.JPG
 • 023.jpg
 • 024.jpg
 • 025.JPG
 • 026.JPG
 • 027.JPG
 • 028.jpg
 • 029.jpg
 • 030.JPG

Επικοινωνήστε με την ANDRIANOS για να ενημερωθείτε για την Ενδοδαπέδια Θέρμανση

 

Νέο σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης RAUTHERM SPEED plus RENOVA από τη REHAU με μόλις 21mm ύψος κατασκευής

Ιδανικό για ανακαίνιση ή νέα κατασκευή δαπέδου το νέο σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης RAUTHERM SPEED plus RENOVA από τη REHAU με μόλις 21mm ύψος κατασκευής.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης που απαιτούν τουλάχιστον 60mm ύψος κατασκευής, το νέο σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης της REHAU, RAUTHERM SPEED plus RENOVA, αποτελεί την πιο καινοτόμο και έυκολη λύση στις εγκαταστάσεις ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

 

 

Τα πλεονεκτήματα με μια ματιά :

 • Ενδοδαπέδια ψύξη / θέρμανση
 • Ύψος κατασκευής από 21mm
 • Ιδανικό για πλακάκια, παρκέ και λοιπά δάπεδα
 • Γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση
 • Σύντομος χρόνος στεγνώματος
 • Χαμηλές θερμοκρασίες προσαγωγής
 • Οικολογικό- Εξοικονόμηση εξόδων θέρμανσης έως 20%

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ RAUTHERM SPEED plus RENOVA

endodapedia thermansi RAUTHERM SPEED plus RENOVA

 

Επικοινωνήστε με την ANDRIANOS για να ενημερωθείτε για την Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Εφαρμογές Θέρμανσης με Ενδοδαπέδια Θέρμανση από την ANDRIANOS

9 Ιούνιος 2020
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του συστήματος Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης σε νεοδόμητη κατοικία στην Καλαμάτα από την Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΟΤ-ΕΞΕ) της ANDRIANOS.
20 Ιανουάριος 2017
Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μια εταιρεία είναι η έμπρακτη εμπιστοσύνη των πελατών της. Η ANDRIANOS έχει καταφέρει από το 1994 να δημιουργήσει δυνατές σχέσεις με τους πελάτες της, χάρη στις ποιοτικές και ταυτόχρονα ειλικρινείς λύσεις που προσφέρει. Μια τέτοια δυνατή σχέση είναι η περίπτωση μιας οικογένειας, όπου οι γονείς είχαν επιλέξει την ANDRIANOS το 1999, για την εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης και συγκεκριμένα συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης στην οικία τους στην Καλαμάτα. Αυτές τις μέρες, 18 χρόνια μετά, η ANDRIANOS ανέλαβε και εκτέλεσε επιτυχώς τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης AND Floor Heating στη νέα οικία που θα στεγάσει τη νέα γενιά, τα παιδιά της ίδιας οικογένειας.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη