| +30 27210 23124

Μέγεθος κειμένου

A A A A A

Αντίθεση

Προεπιλογή
Άσπρο - Μαύρο
Μαύρο - Άσπρο
Μπλε - Κίτρινο

Κείμενο σε ομιλία

Ο Ρυθμιστής Πίεσης Υγραερίου είναι μια συσκευή που ρυθμίζει την πίεση του υγραερίου σε σταθερή τιμή στο τμήμα της εγκατάστασης σωληνώσεων που ακολουθεί. Συνώνυμος όρος που χρησιμοποιείται στην αγορά ειναι ο όρος Μειωτής Πίεσης.

Οι Ρυθμιστές Πίεσης διακρίνονται σε :

  • Ρυθμιστής Πίεσης 1ου σταδίου: Είναι ο ρυθμιστής πίεσης με πίεση εισόδου από τη δεξαμενή υγραερίου, τη φιάλη ή τη συστοιχία φιαλών.
  • Ρυθμιστής Πίεσης 2ου σταδίου: Μειώνει την πίεση εξόδου από το ρυθμιστή πίεσης 1ου σταδίου σε χαμηλότερη πίεση, η οποία συνήθως είναι η απαιτούμενη πίεση λειτουργίας των συσκευών αερίου.

Η λειτουργία του Ρυθμιστή Πίεσης Υγραερίου:

 

Τεχνική Νομοθεσία σχετικά με τους Ρυθμιστές Πίεσης

Όπως περιγράφεται στην § 7.9 του ΦΕΚ 1257β /2003 "Τεχνικός Κανονισμός Εγκαταστάσεων Υγραερίου στα Κτίρια" για τη ρύθμιση της πίεσης για εγκαταστάσεις τροφοδοτούμενες από δεξαμενές υγραερίου, καθορίζονται σαφώς τα στάδια ρύθμισης της πίεσης (δυο βαθμίδες) και συγκεκριμένα:

  • Η πίεση εξόδου του ρυθμιστή 1ου σταδίου πρέπει να είναι 0,7 bar (και σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις ως και 1,8 bar), και ότι η πίεση του ρυθμιστή πίεσης 2ουσταδίου να είναι ως και τα 50mbar (§ 7.9.2).
  • Η νομοθεσία υποχρεώνει τη χρήση εγκαταστάσεων ρύθμισης της πίεσης που να διαθέτουν διατάξεις ασφαλείας, οι οποίες παρεμποδίζουν μια ανεπίτρεπτη άνοδο της πίεσης εξόδου μετά το ρυθμιστή πίεσης. (§ 7.9.4.1)

Διατάξεις Ασφαλείας Υγραερίου

Ως διάταξη ασφαλείας σε μια εγκατάσταση υγραερίου με ρυθμιστές πίεσης πρέπει να χρησιμοποιείται:

  • Είτε βαλβίδα αυτόματης διακοπής (SAV) εγκατεστημένη στην πλευρά εισόδου του Ρυθμιστή Πίεσης, όπου στην περίπτωση ενεργοποίησης της, επανέρχεται με χειροκίνητη υποχρεωτικά επαναφορά. (§ 7.9.4.1)
  • Είτε Επιτηρητής Πίεσης εγκατεστημένος στην έξοδο του Ρυθμιστή Πίεσης.

 Η λειτουργία της Βαλβίδας Αυτόματης Διακοπής:

 

 

Η βαλβίδα αυτόματης διακοπής (SAV) όπως περιγράφεται στην §7.9.4.2, και §7.9.4.3 του ΦΕΚ 1257β /2003 πρέπει να ρυθμίζεται συνήθως στο 1bar (για Ρ.Π. 1ου σταδίου) και στα 100 mbar (για Ρ.Π. 2ου σταδίου).

 

Πρόσθετη και προαιρετική ασφαλιστική διάταξη

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόματη βαλβίδα ανακούφισης (SBV) εγκαταστημένη στην πλευρά εξόδου του ρυθμιστή πίεσης .

 Η λειτουργία της αυτόματης βαλβίδας ανακούφισης (SBV):

 

 Με την ποιότητα της ANDRIANOS και της GOK

Η ANDRIANOS, από το 1994, βασιζόμενη στη σύγχρονη αντίληψη, στη γνώση, στις υποδομές, έχει σηματοδοτήσει στην εξάπλωση του υγραερίου στην Ελλάδα και αντιπροσωπεύει αποκλειστικά σε Ελλάδα και Κύπρο τον Γερμανικό Οίκο GOK, ο οποίος θεωρείται market leader στην ευρωπαϊκή αγορά εξαρτημάτων υγραερίου και φυσικού αερίου.

 

Επικοινωνήστε με την ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ για να ενημερωθείτε για τους Ρυθμιστές Πίεσης Υγραερίου GOK

 

 

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr