Ο Ρυθμιστής Πίεσης Υγραερίου είναι μια συσκευή που ρυθμίζει την πίεση του υγραερίου σε σταθερή τιμή στο τμήμα της εγκατάστασης σωληνώσεων που ακολουθεί. Συνώνυμος όρος που χρησιμοποιείται στην αγορά είναι ο όρος Μειωτής Πίεσης.

gas 028.050.0010 0012 gas 028.050.0090 0101 gas 028.050.0038

Οι Ρυθμιστές Πίεσης διακρίνονται σε :

  • Ρυθμιστής Πίεσης 1ου σταδίου: Είναι ο ρυθμιστής πίεσης με πίεση εισόδου από τη δεξαμενή υγραερίου, τη φιάλη ή τη συστοιχία φιαλών.
  • Ρυθμιστής Πίεσης 2ου σταδίου: Μειώνει την πίεση εξόδου από το ρυθμιστή πίεσης 1ου σταδίου σε χαμηλότερη πίεση, η οποία συνήθως είναι η απαιτούμενη πίεση λειτουργίας των συσκευών αερίου.

Η λειτουργία του Ρυθμιστή Πίεσης Υγραερίου:

 

Τεχνική Νομοθεσία σχετικά με τους Ρυθμιστές Πίεσης

Όπως περιγράφεται στην § 7.9 του ΦΕΚ 1257β /2003 "Τεχνικός Κανονισμός Εγκαταστάσεων Υγραερίου στα Κτίρια" για τη ρύθμιση της πίεσης για εγκαταστάσεις τροφοδοτούμενες από δεξαμενές υγραερίου, καθορίζονται σαφώς τα στάδια ρύθμισης της πίεσης (δυο βαθμίδες) και συγκεκριμένα:

  • Η πίεση εξόδου του ρυθμιστή 1ου σταδίου πρέπει να είναι 0,7 bar (και σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις ως και 1,8 bar), και ότι η πίεση του ρυθμιστή πίεσης 2ου σταδίου να είναι ως και τα 50mbar (§ 7.9.2).
  • Η νομοθεσία υποχρεώνει τη χρήση εγκαταστάσεων ρύθμισης της πίεσης που να διαθέτουν διατάξεις ασφαλείας, οι οποίες παρεμποδίζουν μια ανεπίτρεπτη άνοδο της πίεσης εξόδου μετά το ρυθμιστή πίεσης. (§ 7.9.4.1)

Διατάξεις Ασφαλείας Υγραερίου

Ως διάταξη ασφαλείας σε μια εγκατάσταση υγραερίου με ρυθμιστές πίεσης πρέπει να χρησιμοποιείται:

  • Είτε βαλβίδα αυτόματης διακοπής (SAV) εγκατεστημένη στην πλευρά εισόδου του Ρυθμιστή Πίεσης, όπου στην περίπτωση ενεργοποίησης της, επανέρχεται με χειροκίνητη υποχρεωτικά επαναφορά. (§ 7.9.4.1)
  • Είτε Επιτηρητής Πίεσης εγκατεστημένος στην έξοδο του Ρυθμιστή Πίεσης.

 Η λειτουργία της Βαλβίδας Αυτόματης Διακοπής:

 

 

Η βαλβίδα αυτόματης διακοπής (SAV) όπως περιγράφεται στην §7.9.4.2, και §7.9.4.3 του ΦΕΚ 1257β /2003 πρέπει να ρυθμίζεται συνήθως στο 1bar (για Ρ.Π. 1ου σταδίου) και στα 100 mbar (για Ρ.Π. 2ου σταδίου).

 

Πρόσθετη και προαιρετική ασφαλιστική διάταξη

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόματη βαλβίδα ανακούφισης (SBV) εγκαταστημένη στην πλευρά εξόδου του ρυθμιστή πίεσης .

 Η λειτουργία της αυτόματης βαλβίδας ανακούφισης (SBV):

 

 Με την ποιότητα της ANDRIANOS και της GOK

Η ANDRIANOS, από το 1994, βασιζόμενη στη σύγχρονη αντίληψη, στη γνώση, στις υποδομές, έχει σηματοδοτήσει στην εξάπλωση του υγραερίου στην Ελλάδα και αντιπροσωπεύει αποκλειστικά σε Ελλάδα και Κύπρο τον Γερμανικό Οίκο GOK, ο οποίος θεωρείται market leader στην ευρωπαϊκή αγορά εξαρτημάτων υγραερίου και φυσικού αερίου.

gok logo


Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Αν ενδιαφέρεστε για τα προϊόντα της ANDRIANOS, παρακαλούμε καλέστε στο 27210 23124 ή συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των Ρυθμιστών πίεσης

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ