Αναζήτηση

Η συντήρηση του κλιματιστικού είναι μια διαδικασία απαραίτητη προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση του και να πετύχουμε την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε καθαρή ατμόσφαιρα στους χώρους μας.

Η ANDRIANOS διαθέτει ειδικούς τεχνικούς και αδειούχους μηχανικούς για την συντήρηση των κλιματιστικών συστημάτων (air-condition), με την πλέον εξειδικευμένη ομάδα της, ΕΟΤ-ΕΞΕ - Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας - με ολιστική τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία σε συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού.

Κατά τη συντήρηση όλων των κλιματιστικών πραγματοποιείται πλήρης απολύμανση, αποστείρωση και μικροβιοκτονία για την καταπολέμηση από ιούς και βακτήρια που μπορούν να δημιουργήσουν εστίες μόλυνσης και να αποτελέσουν κίνδυνο για την ιδιωτική ή δημόσια υγεία. Η μικροβιακή καταπολέμηση γίνεται με ειδικά απολυμαντικά εγκεκριμένα από τον Ε.O.Φ.

 klimatistiko stin kalamta sintirisi andrianos oikonomia (2)

Τα τελευταία χρόνια το κλιματιστικό / air condition χρησιμοποιείται από τους καταναλωτές όχι μόνο για την ψύξη του χώρου, αλλά και για την θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες. Από την συνεχή χρήση του όμως καθίσταται πιο απαραίτητη από ποτέ, η σωστή συντήρησή του, ο έλεγχος καλής λειτουργίας και ο συχνός καθαρισμός του.

Τα οφέλη από την ετήσια συντήρηση του κλιματιστικού σας

 • Βελτίωση της υγιεινής στους χώρους. Εμποδίζει την συγκέντρωση βακτηριδίων, μικροοργανισμών και αλλεργιογόνων παραγόντων που διοχετεύονται στον αέρα του χώρου.
 • Βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Ένα καλά συντηρημένο κλιματιστικό έχει καλύτερη απόδοση όσον αφορά την αφύγρανση της οικίας μας.
 • Οικονομία στην καναταλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια. Το κόστος ετήσιας συντήρησης των μηχανημάτων μπορεί να μειώσει το κόστος για κλιματισμό κατά 5% κάθε χρόνο λειτουργίας τους.
 • Μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο, του κλιματιστικού. Ένα σύστημα κλιματισμού στο οποίο γίνεται σωστή συντήρηση, μπορεί να λειτουργεί σε καλή κατάσταση για πάνω από 15 χρόνια.
 • Αποφυγή δαπανών για έκτακτες βλάβες, αφού με την σωστή συντήρηση προλαμβάνονται οι βλάβες και εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του μηχανήματος.
 • Ισχύς και επέκταση της προκαθορισμένης εγγύησης του κατασκευαστή.

 

sintirisi klimatistiko michanima kalamata messinia (2)

Τι θα πρέπει να προσέξετε στην διαδικασία συντήρησης του κλιματιστικού για τα μέγιστα οφέλη:

 • Πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε από εξειδικευμένους αδειούχους τεχνικούς και μηχανικούς. Προσοχή! Μόνο οι αδειούχοι τεχνίτες μπορούν να εκδώσουν επίσημο φύλλο συντήρησης και ελέγχου, το οποίο και αναγράφει υποχρεωτικά τον αριθμό αδείας τους.
 • Βαθύς χημικός καθαρισμός ολόκληρου του εσωτερικού μηχανήματος, των φίλτρων και των εναλλακτών από εξειδικευμένο συνεργείο τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.
 • Βαθύς χημικός καθαρισμός του ανεμιστήρα και του εναλλάκτη στο εξωτερικό μηχάνημα από εξειδικευμένο συνεργείο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.
 • Έλεγχος της κατάστασης του ψυκτικού υγρού και των σωληνώσεων. Πρέπει να ελέγχονται συχνά, για να αποφεύγονται τυχόν διαρροές.
 • Ηλεκτρονικός έλεγχος των συστημάτων.
 • Ο χρόνος που πρέπει να μεσολαβεί ανάμεσα στις συντηρήσεις είναι ανάλογος με το χρόνο και τις συνθήκες λειτουργίας του μηχανήματος. Η συχνότητα της συντήρησης πρέπει να ορίζεται μετά από επίσκεψη αδειούχου τεχνικού ή μηχανικού σε συνεννόηση με τον πελάτη και να ακολουθείτε αυστηρά.

Απαραίτητες εργασίες από τους χρήστες του κλιματιστικού

- Καθάρισμα των φίλτρων του κλιματιστικού μηχανήματος πριν το καλοκαίρι, όπου υπάρχει περισσότερη σκόνη και περισσότεροι αλλεργιογόνοι παράγοντες.

- Καθάρισμα στα φίλτρα του κλιματιστικού κάθε μήνα, αν πρόκειται για ιδιωτικό χώρο και δύο φορές τον μήνα, αν πρόκειται για επαγγελματικό χώρο. Τα φίλτρα στα κλιματιστικά των σπιτιών μας είναι απλές μεμβράνες που αφαιρούνται εύκολα, πλένονται με σκέτο νερό και επανατοποθετούνται στην συσκευή όταν στεγνώσουν. Καλό θα ήταν να καθαρίζονται κάθε 50 με 60 ώρες λειτουργίας του κλιματιστικού – κατά μέσο όρο μια φορά το μήνα κατά την περίοδο λειτουργίας του σε κατοικίες. Τυχών φραγμένα φίλτρα μειώνουν την απόδοση της συσκευής και αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας.

- Αλλαγή των φίλτρων ανά καθορισμένα χρονικά διαστήματα αναλόγως με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τα βρώμικα φίλτρα εμποδίζουν την σωστή ροή και κυκλοφορία του αέρα, μειώνουν την αποτελεσματικότητα και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να δημιουργηθεί πάγος σε τμήματα του μηχανήματος.

- Φροντίζουμε να μην υπάρχουν εμπόδια (πχ φυτά, έπιπλα κήπου ή οτιδήποτε άλλο) σε απόσταση μικρότερη από 35εκ από το εξωτερικό μηχάνημα που πιθανά να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία του αέρα.

- Συχνό καθάρισμα στις γρίλιες και τα πτερύγια του εσωτερικού μηχανήματος.

- Δεν χρειάζεται να καλύπτουμε τα εξωτερικά μηχανήματα των κλιματιστικών για προστασία εφόσον είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να λειτουργούν σε εξωτερικό χώρο.

- Είναι θεμιτό τα κλιματιστικά να λειτουργούν για λίγα λεπτά, μερικές μέρες πριν την κανονική τους λειτουργία, κατά τέλος άνοιξης για την λειτουργία της ψύξης και στο τέλος του φθινοπώρου για την λειτουργία της θέρμανσης. Έτσι αν υπάρξουν κάποιες δυσλειτουργίες θα έχετε τον χρόνο να τις επιδιορθώσετε ή να καλέσετε τον εξειδικευμένο τεχνικό.

Συνοψίζοντας η σωστή συντήρηση του κλιματιστικού θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και οπωσδήποτε από εξειδικευμένους αδειούχους τεχνικούς και μηχανικούς. Ο συχνός καθαρισμός του κλιματιστικού αυξάνει την απόδοση λειτουργίας του, κάνοντας παράλληλα οικονομία και στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Συμβάλει όχι μόνο στην αύξηση της διάρκειας ζωής του μηχανήματος, αλλά και στην αποτροπή απρόβλεπτων δαπανηρών μηχανικών βλαβών κατά την λειτουργία του. Τέλος βελτιστοποιεί την ποιότητα της ατμόσφαιράς και την υγιεινή του χώρου.

Με την ποιότητα της ANDRIANOS & της ΕΟΤ-ΕΞΕ

Η επιχείρηση ANDRIANOS παρέχει Ενεργειακές Λύσεις από το 1994 καλύπτοντας την ανάγκη για θερμική άνεση, με υψηλούς βαθμούς απόδοσης για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα κύρια πεδία δραστηριότητας της είναι:
- Ηλιοθερμικά Συστήματα
- Εξαρτήματα & Δεξαμενές για Δίκτυα Υγραερίου και Φυσικού Αερίου
- Θέρμανση - Κλιματισμός - Αερισμός με Ανάκτηση Θερμότητας
- Λέβητες Αερίων Καυσίμων Υψηλών Βαθμών Απόδοσης
- Αντλίες Θερμότητας, Fan Coils, KKM
- Συστήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης & Δροσισμού
- Υβριδικά Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας
- Έξυπνο Σπίτι - Smart Home - Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας στα κτήρια
- Συστήματα Ποιότητας και Υγιεινής Νερού
- Υλικά Καθαρισμού και Συντήρησης Δικτύων Ψύξης-Θέρμανσης
- Συστήματα Υδρονέφωσης και Αυτόματης Υγρανσης
- Και γενικά υψηλής απόδοσης συστήματα, εξαρτήματα & αναλώσιμα Θέρμανσης Ψύξης & Ζεστού Νερού νέων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας

Η ANDRIANOS έχει πιστοποιηθεί με το ISO 9001 από το 2003 σε όλα τα πεδία των δραστηριοτήτων της. Το ανθρώπινο δυναμικό της είναι 19 άτομα. Όλα τα τμήματα λειτουργούν με διαδικασίες και περιγραφές θέσεων εργασίας και διαθέτει πληροφοριακά συστήματα ERP και CRM.

Η ΕΟΤ-ΕΞΕ είναι η πλέον εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών και τεχνικών της ANDRIANOS, που αναλαμβάνει τον στρατηγικό σχεδιασμό, την υλοποίηση - αποπεράτωση, τη βελτιστοποίηση, την αποκατάσταση βλαβών & την τακτική συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κάθε είδους, δια μέσω της συνεχούς ενασχόλησης με ουσιώδεις & καινοτόμες τεχνολογίες Συμβατικών και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Εξασφαλίζει έτσι, σε όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις απόλυτη ασφάλεια, εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων (ΕΞΕ), καθώς και μείωση του λειτουργικού κόστος και ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.

Όλες οι δράσεις της ΕΟΤ - ΕΞΕ χαρακτηρίζονται από ποιότητα και αφοσίωση στις δεσμεύσεις της, σε προμηθευτές - πελάτες - καταναλωτές και κυρίως στην ολιστική τεχνογνωσία και εμπειρία που διαθέτει σε Η/Μ έργα, από το μικρότερο μέχρι και το μεγαλύτερο, από το απλούστερο μέχρι το πιο πολύπλοκο.

Η επιτυχία των υπηρεσιών της ΕΟΤ - ΕΞΕ βασίζεται στο τρίπτυχο: Ποιότητα - Ανταγωνιστικό Κόστος - Τήρηση του Χρονοδιαγράμματος.

Επικοινωνήστε με την ANDRIANOS & την ΕΟΤ-ΕΞΕ για την συντήρηση του κλιματιστικού σας

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη