Ένα από τα σημαντικότερα θέματα του σύγχρονου πολιτισμού, το οποίο αποτελεί θέμα συζήτησης μεταξύ των χωρών όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, είναι η υπερκατανάλωση ενέργειας.

Από την άλλη μεριά, οι αυξανόμενες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου ή του υγραερίου, οδηγούν τους καταναλωτές στην αναζήτηση ενεργειακών λύσεων για την Θέρμανση, την Ψύξη & την Παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης, ώστε να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια στο σπίτι.

home energy saving technologies

Το θετικό σήμερα είναι πως υπάρχουν πολλά διαφορετικά συστήματα και τεχνολογίες, στον ανερχόμενο κλάδο της εξοικονόμησης ενέργειας, που μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στο να γλιτώσετε χρήματα και να βοηθήσετε και το περιβάλλον χωρίς να θυσιάσετε την θερμική σας άνεση. 

Η ANDRIANOS από το 1994, δραστηριοποιείται αποκλειστικά στις παγκόσμιες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και είναι σε θέση σήμερα, να προσφέρει τα καλύτερα τεχνολογικά προϊόντα, αφενός πετυχαίνοντας τις καλύτερες αποδόσεις και αφετέρου κρατώντας τόσο την επένδυση όσο και το κόστος λειτουργίας και συντήρησης στα χαμηλότερα επίπεδα της ελληνικής αγοράς. 

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις σωστές επιλογές στην εγκατάσταση, μπορείτε να επιτύχετε μεγάλα ποσοστά Εξοικονόμησης Ενέργειας για τον Κλιματισμό & την Παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού.

energy saving technologies andrianos

Επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, απαιτείται η επιτόπου επίσκεψη στον χώρο, από εξειδικευμένους μηχανικούς με υψηλή τεχνογνωσία, ώστε να ληφθούν υπόψη οι ακριβείς ανάγκες των ιδιοκτητών καθώς και όλα τα χαρακτηριστικά που θα επηρεάσουν την απόδοση της εγκατάστασης.

Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη τους παρακάτω βασικούς άξονες προκύπτει η πιο ιδανική τεχνολογική λύση.  

1.  Εκμεταλλευτείτε την ηλιακή ενέργεια.

Αρκετοί ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν προτιμήσει τις ηλιακές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύονται την καθαρή ενέργεια του ήλιου, ώστε να εξοικονομούν για πάντα ζεστό νερό & σημαντικά έξοδα θέρμανσης.

Η ANDRIANOS διαθέτει μεγάλη γκάμα συλλεκτώνδοχείων και ηλιακών ελεγκτών, ώστε σε κάθε εγκατάσταση να επιλέγονται τα κατάλληλα υλικά, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου, με τον γρηγορότερο ρυθμό απόσβεσης. Η τιμή ενός ηλιοθερμικού συστήματος ποικίλει ανάλογα με την εγκατάσταση και τις απαιτούμενες ανάγκες για Ζεστό Νερό και Θέρμανση. 

Ηλιοθερμικά Συστήματα

2.  Προσοχή στην Ενεργειακή Απόδοση των μηχανημάτων.

Οι τελικοί καταναλωτές θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην ενεργειακή απόδοση των μηχανημάτων που θα εγκατασταθούν όπως λέβητες, αντλίες θερμότητας, κλιματιστικά, συγκροτήματα θέρμανσης και ψύξης ισχύος έως 70kW, καθώς και τα δοχεία έως 500lt.  Θα πρέπει να συνοδεύονται από την Ετικέτα Ενεργειακής Απόδοσης (παρόμοια με αυτή που ήδη χρησιμοποιείται στις οικιακές συσκευές), όπου αναγράφεται η κατηγορία ενεργειακής απόδοσης του προϊόντος σε μία κλίμακα από Α+++ έως G. Η κατηγορία Α+++ αντιπροσωπεύει και την υψηλότερη ενεργειακή κλάση (αναφέρεται σε συγκροτήματα) και κατ’ επέκταση την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. 

Αντλίες Θερμότητας Λέβητες Αερίου Συστήματα Κλιματισμού

3.  Εξοικονομήστε από το Ζεστό Νερό Χρήσης.

Περίπου το 25% του μέσου κόστους στο λογαριασμό ενέργειας ενός σπιτιού οφείλεται στο ζεστό νερό. Η ANDRIANOS διαθέτει τους καινοτόμους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες του ομίλου «ARISTON», του κορυφαίου κατασκευαστή προϊόντων θέρμανσης νερού παγκοσμίως, με προϊόντα υψηλής ενεργειακής κλάσης και πλήρως εναρμονισμένα με τον κανονισμό ErP (Energy related Products). Σύγχρονα χαρακτηριστικά & μεγέθη για την πλήρη κάλυψη των αναγκών οποιασδήποτε οικίας, για ακόμα μεγαλύτερη άνεση & οικονομία.

Ηλεκτρικοί Θερμοσίφωνες

4.  Πάρτε τον έλεγχο της Θερμοκρασίας στα χέρια σας.

Με τον κάθε βαθμό που ανεβαίνει η θέρμανση ή η ψύχρανση, αυξάνεται η κατανάλωση ενέργειας για περίπου 5 έως 10 τοις εκατό. Για να έχετε τον έλεγχο των λογαριασμών σας, χρειάζεστε σύγχρονους θερμοστάτες χώρου με αυξημένες δυνατότητες επικοινωνίας και ελέγχου. Έτσι, ο χώρος έχει πάντα την επιθυμητή θερμοκρασία χωρίς ανεπιθύμητες αυξομειώσεις, ενώ το σύστημα θέρμανσης λειτουργεί με μεγαλύτερη οικονομία

Θερμοστάτες

5.  Εκμεταλλευτείτε τον Αερισμό με Ανάκτηση Θερμότητας.

Σαν γενικός κανόνας εξοικονόμησης ενέργειας, δεν πρέπει να βγαίνει και να μπαίνει θερμότητα από το εσωτερικό προς το εξωτερικό περιβάλλον του σπιτιού σας. Ταυτόχρονα, υπάρχει η ανάγκη για αερισμό των χώρων, με καθαρό και φρέσκο αέρα, απαλλάσσοντας και από την υγρασία.

Ο Αερισμός με Ανάκτηση Θερμότητας είναι ένας φτηνός και εύκολος τρόπος να διατηρείτε το σπίτι σας άνετο και να γλιτώνετε το ένα τέταρτο του κόστους της θέρμανσης και ψύξης. Η μονάδα μηχανικού αερισμού καταφέρνει να διώχνει τον αέρα από τα δωμάτια, αφού πρώτα “πάρει” την θερμότητα του, ώστε να  προθερμαίνει ή προψύχει τον εισερχόμενο αέρα.

Αερισμός με Ανάκτηση Θερμότητας

6.  Συνδυάστε τα πλεονεκτήματα κάθε τεχνολογίας σε ένα υβριδικό σύστημα.

Η επιλογή ενός υβριδικού συστήματος σε σύγκριση με ένα συμβατικό σύστημα, προσφέρει πολύ υψηλούς βαθμούς απόδοσης, με τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό συμβαίνει διότι χάρη στα σύγχρονα συστήματα αυτοματισμών των υβριδικών συστημάτων, επιλέγεται αυτόματα η χρήση του πιο αποδοτικού συστήματος για τις συγκεκριμένες συνθήκες. 

Υβριδικά Συστήματα

 

Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Οικίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας της ANDRIANOS στο χώρο σας, καλέστε στο 27210 23124 ή συμπληρώστε την φόρμα και οι έμπειροι μηχανικοί μας θα επικοινωνήσουν μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη