Ο ηλιακός σταθμός είναι η "καρδιά" του ηλιοθερμικού συστήματος, αφού είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία και συγχρονισμό όλων των επιμέρους τμημάτων.

Ένας ηλιακός σταθμός αποτελείται από τον ηλιακό ελεγκτή, τον ηλιακό κυκλοφορητή, μια βαλβίδα ασφαλείας, μανόμετρο και θερμόμετρα, καθώς επίσης από βάνες και αντεπίστροφρα.

Η λειτουργία του ηλιοθερμικού σταθμού έγκειται στον κεντρικό έλεγχο του ηλιοθερμικού συστήματος:  Μέσω αισθητηρίων που τοποθετούνται στους ηλιακούς συλλέκτες και στον ηλιακό συσσωρευτή, ο ηλιακός ελεγκτής δίνει τις κατάλληλες εντολές για την κυκλοφορία ή μη του νερού στο σύστημα. Ταυτόχρονα καταγράφεται η λειτουργία του συστήματος σε κάρτα μνήμης για την καλύτερη παραμετροποίηση και την άμεση παρακολούθηση της απόδοσης του συστήματος.


Η ANDRIANOS ασχολείται με τα Ηλιακά Συστήματα από το 1994. Από το 2015 η ANDRIANOS σχεδιάζει και παράγει σε δύο από τα καλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης, ηλιακούς θερμοσίφωνες, αλλά και θερμοδοχεία και ηλιακούς συλλέκτες, με το brand name "ANDRIANOS - World Leading Solar Thermal Technologies" τα οποία συναρμολογεί στην έδρα της, στην Καλαμάτα. Προσφέρει έτσι στους πελάτες της μία από τις ποιοτικότερες και ανταγωνιστικές λύσεις ηλιακών συστημάτων στην Ευρώπη. Το όνομα ANDRIANOS τόσο στην Μεσσηνία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι συνώνυμο της ποιότητας και της εξοικονόμησης ενέργειας στα Ηλιοθερμικά Συστήματα.

ANDRIANOS SOLAR THERMAL SMALL BACKGROUND

Διαθέτει προϊόντα και λύσεις τόσο στις απλές περιπτώσεις ενός Ηλιακού Θερμοσίφωνα, όσο και στα πιο απαιτητικά και σύγχρονα συστήματα που για να υλοποιηθούν συνδυάζετε η τελευταία τεχνολογία και η τεχνογνωσία της ANDRIANOS, ώστε να δημιουργήσουν συστήματα για κάθε απαίτηση από το μικρότερο μέχρι και το μεγαλύτερο κτίριο της περιοχής. 


Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο Ηλιακών Σταθμών της ANDRIANOS

Ηλιακοί Σταθμοί

Για τη λειτουργία και τη ρύθμιση όλου του συστήματος ηλιακής θέρμανσης, έχουν εξελιχθεί έξυπνα ολοκληρωμένα πακέτα ηλιακών σταθμών, που επιτρέπουν μία άνετη διαχείριση της ενέργειας, για πολλά χρόνια.

Σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ηλιοθερμική εγκατάστασή; Είναι ενεργειακά αποδοτική;

Αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού – και έχετε τις απαντήσεις που χρειάζεστε. Η ισχύς του συλλέκτη μετριέται μονίμως, για να μεταφέρεται η μέγιστη ενέργεια στο συσσωρευτή. Ένα περίπλοκο λογισμικό στο παρασκήνιο εγγυάται ιδανικό ενεργειακό ισοζύγιο ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, μέσω του ηλιακού σταθμού δίνεται η δυνατότητα για άμεση επέμβαση και ρύθμιση παραμέτρων, μέσω διαδικτύου, από όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο. 

Ηλιακοί Σταθμοί Taconova Ελβετίας

Οι Ηλιακοί σταθμοί Τaconova Ελβετίας παρέχονται έτοιμοι για σύνδεση σε μονή ή σε διπλή σωλήνωση με ενσωματωμένη βαλβίδα εξισορρόπησης TacoSetter Inline 130, ομάδα ασφαλείας και μονάδα αερισμού, χωρίς ηλιακό ελεγκτή.

   Ηλιακοί Σταθμοί Taconova Ελβετίας  Ηλιακοί Σταθμοί Taconova Ελβετίας 1         Ηλιακοί Σταθμοί Taconova Ελβετίας 2  Ηλιακοί Σταθμοί Taconova Ελβετίας 3    

 Πλεονεκτήματα Ηλιακών Σταθμών Taconova:

- Λειτουργικός έλεγχος και υδραυλική εξισορρόπηση χωρίς συσκευές μέτρησης, διαγράμματα ή πίνακες, χάρη στην Tacosetter Inline 130 με ακρίβεια ανάγνωσης λόγω βαθμονομημένης κλίμακας γλυκόλης

- Πολυλειτουργική σφαιρική βάνα καθιστά πιο εύκολο το γέμισμα και την αποστράγγιση του συστήματος

- Συμπεριλαμβάνεται αντεπίστροφη βαλβίδα ώστε να εξασφαλίζεται η ροή προς τη σωστή κατεύθυνση

- Η αντλία μπορεί να αλλάξει εύκολα (απομονώνεται στην είσοδο και στην έξοδο)

- Το πρωτεύον ηλιακό κύκλωμα μπορεί να χωρισθεί σε δύο υποκυκλώματα

 Λειτουργίες Ηλιακών Σταθμών Taconova:

- Σε συνδυασμό με έναν ηλιακό ελεγκτή, το ηλιακό υγρό που θερμαίνεται στον συλλέκτη μεταφέρεται στη δεξαμενή αποθήκευσης ζεστού / πόσιμου νερού μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας με τη βοήθεια του ηλιακού σταθμού.

- Η ενσωματωμένη βαλβίδα εξισορρόπησης, επιτρέπει τη ροή, που πρέπει να προσαρμοστεί με την απόδοση του συλλέκτη ή του εναλλάκτη θερμότητας και να ελέγχεται.

- Η μέτρηση της ροής στη βαλβίδα εξισορρόπησης βασίζεται στην αρχή ενός φλοτέρ με το ελατήριο επαναφοράς.

- Ο μετρητής ροής είναι ενσωματωμένος στην αντλία.

- Η βίδα ρύθμισης του μετρητή ροής χρησιμοποιείται για να ρυθμίσει τη ροή. Το σήμα δείκτης είναι το κατώτερο άκρο του φλοτέρ.

 Εξοπλισμός Ηλιακών Σταθμών Taconova:

- Βαλβίδα εξισορρόπησης TacoSetter Inline 130 με άμεση απεικόνιση της ροής σε lt/min, οθόνη ήδη βαθμονομημένη για μέσο ιξώδες 2,33mm2/s

- Βαλβίδα διακοπής και μεταλλικό αντεπίστροφο στη γραμμή ροής και επιστροφής

- Κυκλοφορητής ηλεκτρονικός Grundfos PM2 15-105/130

- Ηλιακό θερμόμετρο με εύρος 0-160°C εγκατεστημένο στη σωλήνα ασφαλείας και μανόμετρο

- Εξαρτήματα στερέωσης – τοποθέτησης.

 Υλικά Ηλιακών Σταθμών Taconova:

- Βαλβίδα από ορείχαλκο, εσωτερικά μέρη από ανοξείδωτο χάλυβα, ορείχαλκο και πλαστικό.

- Δαχτυλίδι O-ring: EPDM

- Στεγανοποιητικά κατάλληλα για χρήση σε ηλιοθερμικά συστήματα και ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες

- Μονωτικό περίβλημα από EEP

Επικοινωνήστε με την ANDRIANOS για να ενημερωθείτε για τους Ηλιακούς Σταθμούς για Συστήματα Ηλιακής Θέρμανσης

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ