Ο ηλιακός σταθμός είναι η "καρδιά" του ηλιοθερμικού συστήματος, αφού είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία και το συγχρονισμό όλων των επιμέρους τμημάτων.

Ένας ηλιακός σταθμός αποτελείται από τον ηλιακό ελεγκτή, τον ηλιακό κυκλοφορητή, μία βαλβίδα ασφαλείας, ένα μανόμετρο και τα θερμόμετρα, καθώς επίσης και από βάνες και αντεπίστροφρα.

Η λειτουργία του ηλιοθερμικού σταθμού έγκειται στον κεντρικό έλεγχο του ηλιοθερμικού συστήματος: Μέσω αισθητηρίων που τοποθετούνται στους ηλιακούς συλλέκτες και στο ηλιακό δοχείο - boiler, ο ηλιακός ελεγκτής δίνει τις κατάλληλες εντολές για την κυκλοφορία ή μη του νερού στο σύστημα. Ταυτόχρονα καταγράφεται η λειτουργία του συστήματος σε κάρτα μνήμης για την καλύτερη παραμετροποίηση και την άμεση παρακολούθηση της απόδοσης του συστήματος.

ANDRIANOS SOLAR THERMAL SMALL BACKGROUND

Κατεβάστε το PDF Φυλλάδιο Ηλιοθερμίας της ANDRIANOS

download pdf

Ηλιακοί Σταθμοί από την ANDRIANOS

Η ANDRIANOS ασχολείται με τα Ηλιακά Συστήματα από το 1994. Από το 2015 η ANDRIANOS σχεδιάζει και παράγει σε δύο από τα καλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης, ηλιακούς θερμοσίφωνες, αλλά και θερμοδοχεία και ηλιακούς συλλέκτες, με το brand name "ANDRIANOS - World Leading Solar Thermal Technologies" τα οποία συναρμολογεί στην έδρα της, στην Καλαμάτα. Προσφέρει έτσι στους πελάτες της μία από τις ποιοτικότερες και πιο ανταγωνιστικές λύσεις ηλιακών συστημάτων στην Ευρώπη. Το όνομα ANDRIANOS τόσο στην Μεσσηνία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι συνώνυμο της ποιότητας και της εξοικονόμησης ενέργειας στα Ηλιοθερμικά Συστήματα.

Διαθέτει προϊόντα και λύσεις τόσο στις απλές περιπτώσεις ενός Ηλιακού Θερμοσίφωνα, όσο και στα πιο απαιτητικά και σύγχρονα συστήματα που για να υλοποιηθούν συνδυάζετε η τελευταία τεχνολογία και η τεχνογνωσία της ANDRIANOS, ώστε να δημιουργήσουν συστήματα για κάθε απαίτηση από το μικρότερο μέχρι και το μεγαλύτερο κτίριο της περιοχής. 

Για τη λειτουργία και τη ρύθμιση όλου του συστήματος ηλιακής θέρμανσης, έχουν εξελιχθεί έξυπνα ολοκληρωμένα πακέτα ηλιακών σταθμών, που επιτρέπουν μία άνετη διαχείριση της ενέργειας, για πολλά χρόνια.

Σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ηλιοθερμική εγκατάστασή; Είναι ενεργειακά αποδοτική;

Αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού – και έχετε τις απαντήσεις που χρειάζεστε. Η ισχύς του συλλέκτη μετριέται μονίμως, για να μεταφέρεται η μέγιστη ενέργεια στο συσσωρευτή. Ένα περίπλοκο λογισμικό στο παρασκήνιο εγγυάται ιδανικό ενεργειακό ισοζύγιο ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, μέσω του ηλιακού σταθμού δίνεται η δυνατότητα για άμεση επέμβαση και ρύθμιση παραμέτρων, μέσω διαδικτύου, από όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο. 

Ηλιακοί Σταθμοί Taconova Ελβετίας

Οι Ηλιακοί σταθμοί Τaconova Ελβετίας παρέχονται έτοιμοι για σύνδεση σε μονή ή σε διπλή σωλήνωση με ενσωματωμένη βαλβίδα εξισορρόπησης TacoSetter Inline 130, ομάδα ασφαλείας και μονάδα αερισμού, χωρίς ηλιακό ελεγκτή.

   Ηλιακοί Σταθμοί Taconova Ελβετίας  Ηλιακοί Σταθμοί Taconova Ελβετίας 1         Ηλιακοί Σταθμοί Taconova Ελβετίας 2  Ηλιακοί Σταθμοί Taconova Ελβετίας 3    

Πλεονεκτήματα:

 • Λειτουργικός έλεγχος και υδραυλική εξισορρόπηση χωρίς συσκευές μέτρησης, διαγράμματα ή πίνακες, χάρη στην Tacosetter Inline 130 με ακρίβεια ανάγνωσης λόγω βαθμονομημένης κλίμακας γλυκόλης
 • Πολυλειτουργική σφαιρική βάνα καθιστά πιο εύκολο το γέμισμα και την αποστράγγιση του συστήματος
 • Συμπεριλαμβάνεται αντεπίστροφη βαλβίδα ώστε να εξασφαλίζεται η ροή προς τη σωστή κατεύθυνση
 • Η αντλία μπορεί να αλλάξει εύκολα (απομονώνεται στην είσοδο και στην έξοδο)
 • Το πρωτεύον ηλιακό κύκλωμα μπορεί να χωρισθεί σε δύο υποκυκλώματα (Ηλιακός σταθμός διπλής σωλήνωσης)

Λειτουργίες:

 • Σε συνδυασμό με έναν ηλιακό ελεγκτή, το ηλιακό υγρό που θερμαίνεται στον συλλέκτη μεταφέρεται στη δεξαμενή αποθήκευσης ζεστού / πόσιμου νερού μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας με τη βοήθεια του ηλιακού σταθμού.
 • Η ενσωματωμένη βαλβίδα εξισορρόπησης, επιτρέπει τη ροή, που πρέπει να προσαρμοστεί με την απόδοση του συλλέκτη ή του εναλλάκτη θερμότητας και να ελέγχεται.
 • Η μέτρηση της ροής στη βαλβίδα εξισορρόπησης βασίζεται στην αρχή ενός φλοτέρ με το ελατήριο επαναφοράς.
 • Ο μετρητής ροής είναι ενσωματωμένος στην αντλία.
 • Η βίδα ρύθμισης του μετρητή ροής χρησιμοποιείται για να ρυθμίσει τη ροή. Το σήμα δείκτης είναι το κατώτερο άκρο του φλοτέρ.

Εξοπλισμός:

 • Βαλβίδα εξισορρόπησης TacoSetter Inline 130 με άμεση απεικόνιση της ροής σε lt/min, οθόνη ήδη βαθμονομημένη για μέσο ιξώδες 2,33mm2/s
 • Βαλβίδα διακοπής και μεταλλικό αντεπίστροφο στη γραμμή ροής και επιστροφής
 • Κυκλοφορητής ηλεκτρονικός Grundfos PM2 15-105/130
 • Ηλιακό θερμόμετρο με εύρος 0-160°C εγκατεστημένο στη σωλήνα ασφαλείας
 • Μανόμετρο (Ηλιακός σταθμός διπλής σωλήνωσης)

Υλικά:

 • Βαλβίδα από ορείχαλκο
 • Εσωτερικά μέρη από ανοξείδωτο χάλυβα, ορείχαλκο και πλαστικό.
 • Δαχτυλίδι O-ring: EPDM
 • Στεγανοποιητικά κατάλληλα για χρήση σε ηλιοθερμικά συστήματα και ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες
 • Μονωτικό περίβλημα από EEP

Μέσα ροής:

 • Νερό Θέρμανσης: (VDI 2035,SIA Ditrective 384/1m ONORM H 5195-1).
 • Μίγματα νερού με χαρακτηριστική διάβρωση και πρόσθετη γλυκόλη
 • Νερό ψύξης 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Αν ενδιαφέρεστε για τα προϊόντα της ANDRIANOS, παρακαλούμε καλέστε στο 27210 23124 ή συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

 

Ηλιακός Σταθμός διπλής σωλήνωσης Tacosol Circ ZR Τaconova Ελβετίας

Ηλιακοί Σταθμοί Taconova Ελβετίας 2  

Οι Ηλιακοί σταθμοί Τaconova Ελβετίας παρέχονται έτοιμοι για σύνδεση σε διπλή σωλήνωση με ενσωματωμένη βαλβίδα εξισορρόπησης TacoSetter Inline 130, ομάδα ασφαλείας και μονάδα αερισμού, χωρίς ηλιακό ελεγκτή.

Περιλαμβάνει:

 • Ηλεκτρονικό κυκλοφορητή Grundfos PM2 15-105/130
 • Θερμοκρασία λειτουργίας στην επιστροφή: 110°C
 • Μέγιστη πίεση λειτουργίας: 8 bar

Δείτε αναλυτικότερα τον Tacosol Circ ZR για 15 τ.μ. ηλιακών συλλεκτών

Δείτε αναλυτικότερα τον Tacosol Circ ZR για 30 τ.μ. ηλιακών συλλεκτών

Δείτε αναλυτικότερα τον Tacosol Circ ZR για 50 τ.μ. ηλιακών συλλεκτών


Ηλιακός Σταθμός μονής σωλήνωσης Tacosol Circ ER Τaconova Ελβετίας

Ηλιακοί Σταθμοί Taconova Ελβετίας  

Οι Ηλιακοί σταθμοί Τaconova Ελβετίας παρέχονται έτοιμοι για σύνδεση σε μονή σωλήνωση (στηην επιστροφή) με ενσωματωμένη βαλβίδα εξισορρόπησης TacoSetter Inline 130, χωρίς ηλιακό ελεγκτή.

Περιλαμβάνει:

 • Ηλεκτρονικό κυκλοφορητή Grundfos PM2 15-105/130
 • Μόνωση
 • Μανόμετρο 0-10 bar
 • Βαλβίδα ασφαλείας
 • Κάνουλα γεμίσματος και αποστράγγισης
 • Θερμοκρασία λειτουργίας στην επιστροφή: 110°C
 • Μέγιστη πίεση λειτουργίας: 8bar

Δείτε αναλυτικότερα τον Tacosol Circ ER για 15 τ.μ. ηλιακών συλλεκτών

Δείτε αναλυτικότερα τον Tacosol Circ ER για 30 τ.μ. ηλιακών συλλεκτών

Δείτε αναλυτικότερα τον Tacosol Circ ER για 50 τ.μ. ηλιακών συλλεκτών

Εφαρμογές με Ηλιοθερμία από την ANDRIANOS

16 Φεβρουάριος 2023
Η μελετητική ομάδα της ANDRIANOS, η οποία απαρτίζεται από έμπειρους ηλεκτρολόγους και μηχανολόγους μηχανικούς, αφού επισκέφτηκαν την εγκατάσταση του ξενοδοχείου ELITE City Resort στην Καλαμάτα και ανέλυσαν τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις του έργου κατέληξαν σε μια καινοτόμα λύση, ώστε να επιτευχθεί άψογη λειτουργία με υψηλή απόδοση και οικονομία.
2 Σεπτέμβριος 2022
Το νέο υβριδικό σύστημα στο Marmari Paradise συνδυάζει δύο ιδιαίτερα αποδοτικές τεχνολογίες, τα Ηλιοθερμικά Συστήματα και τις Αντλίες Θερμότητας. Εκμεταλλεύεται έτσι τη δωρεάν ενέργεια που προσφέρει η ηλιακή ακτινοβολία, και όταν αυτή δεν επαρκεί, αναλαμβάνουν την κάλυψη των αναγκών σε ΖΝΧ οι Αντλίες Θερμότητας με τον ιδιαίτερα υψηλό βαθμός απόδοσης.
9 Μάρτιος 2022
Ένα ακόμα έργο ενεργειακής αναβάθμισης σε ξενοδοχειακή μονάδα , ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία αυτή τη φορά στο ξενοδοχείο Πάνθεον (Pantheon City Hotel), στο Γύθειο Λακωνίας . Με ποσοστά εξοικονόμησης ενέργειας που φτάνουν το 95% στα έργα που αναλαμβάνει, η ANDRIANOS έχει αναδειχθεί στην πρώτη επιλογή των ιδιοκτητών ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
22 Δεκέμβριος 2021
Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Ostria, κος Νίκος Παναγόπουλος, απευθύνθηκε στην ANDRIANOS, για την ενεργειακή αναβάθμιση του παλιού συστήματος Ηλιοθερμίας σε συνδυασμό με λέβητα πετρελαίου, που διέθετε. Έπειτα από την μελέτη της προϋπάρχουσας κατάστασης, καθώς και την ανάλυση των χώρων και των αναγκών του ξενοδοχείου, επιλέχθηκε η εγκατάσταση ενός υβριδικού συστήματος για την Παραγωγή Ζεστών Νερών, με τη χρήση 100% Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που συνδυάζει Ηλιοθερμία , Αντλίες Θερμότητας & Έξυπνο σύστημα ανάλυσης, τηλεπαρακολούθησης και τηλεπαραμετροποίησης, με όφελος εξοικονόμηση ενέργειας/κόστους κατά 93%.
18 Μάρτιος 2021
Η ενεργειακή αναβάθμιση του ξενοδοχείου MANIATIS περιλάμβανε την προμήθεια και εγκατάσταση ηλιοθερμικού συστήματος της ANDRIANOS, βασισμένο στους κορυφαίους συλλέκτες (AND-solar Premium) και τα καινοτόμα ηλιακά θερμοδοχεία ANDRIANOS Pro-Hyg με θερμοκρασιακή διαστρωμάτωση.
25 Ιανουάριος 2018
Τις τελευταίες μέρες του 2017 η ANDRIANOS, κατόπιν συμμετοχής της σε πρόχειρο διαγωνισμό, προμήθευσε δύο Υβριδικά Ηλιοθερμικά Συστήματα, στην 120ΠΕΑ της Πολεμικής Αεροπορίας, συνδυάζοντας τον υφιστάμενο εξοπλισμό με νέα καινοτόμα προϊόντα. Η εξειδικευμένη ομάδα Μηχανικών & Τεχνικών της ΕΟΤ-ΕΞΕ - Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας- πραγματοποίησε τη μελέτη, την εγκατάσταση και την παραμετροποίηση των νέων συστημάτων στις εγκαταστάσεις τις 120 ΠΕΑ.
22 Μαϊος 2017
Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελούν μονόδρομο τόσο για την εξοικονόμηση ενέργειας, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα στη σαγηνευτική Ελαφόνησο, με την προστατευμένη περιοχή NATURA, η επιλογή της ηλιοθερμίας για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης ήταν η βέλτιστη που θα μπορούσαν να κάνουν οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Maniatis Studio.
4 Μαϊος 2017
Σμαραγδένια νερά, αμμόλοφοι, παραλίες και φωτεινό ουρανό με απεριόριστη ηλιακή ενέργεια, όλα τα έχει στην Ελαφόνησο, το γοητευτικό νησάκι απέναντι από τη Νεάπολη Λακωνίας, όπου μια νέα σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα τροφοδοτείται πλέον με την ενέργεια του Ήλιου, χάρη στα ηλιοθερμικά συστήματα TiSUN.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ