Αναζήτηση

Έργα

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Ostria,  κος Νίκος Παναγόπουλος, απευθύνθηκε στην ANDRIANOS, για την ενεργειακή αναβάθμιση του παλιού συστήματος Ηλιοθερμίας σε συνδυασμό με λέβητα πετρελαίου, που διέθετε. Έπειτα από την μελέτη της προϋπάρχουσας κατάστασης, καθώς και την ανάλυση των χώρων και των αναγκών του ξενοδοχείου, επιλέχθηκε η εγκατάσταση ενός υβριδικού συστήματος για την Παραγωγή Ζεστών Νερών, με τη χρήση 100% Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που συνδυάζει Ηλιοθερμία, Αντλίες Θερμότητας & Έξυπνο σύστημα ανάλυσης, τηλεπαρακολούθησης και τηλεπαραμετροποίησης, με όφελος εξοικονόμηση ενέργειας/κόστους κατά 93%.

Το νέο υβριδικό σύστημα Ηλιοθερμίας για την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης του Ξενοδοχείου Ostria, περιλαμβάνει τα παρακάτω:

1. Ηλιακοί συλλέκτες στην ταράτσα του ξενοδοχείου

Τοποθετήθηκαν 24 νέοι συλλέκτες AND-SOLAR PREMIUM, υπερυψηλής απόδοσης με συλλεκτική επιφάνεια 2,72m2 έκαστος, οι οποίοι δημιουργούν ένα ηλιακό πεδίο επιφάνειας 65,28 τ.μ. Οι ηλιακοί συλλέκτες της ANDRIANOS διαθέτουν ηcol=67% σύμφωνα με το ΕΝ 12975 και είναι οι αποδοτικότεροι επίπεδοι συλλέκτες made in Greece και από τους κορυφαίους παγκοσμίως (TOP 5). Οι 16 παλαιοί συλλέκτες, διέθεταν ηcol=41%, κρίθηκε ασύμφορο να παραμείνουν στην εγκατάσταση και αντικαταστάθηκαν εξ ολοκλήρου.
Στις 3 συστοιχίες συλλεκτών τοποθετήθηκαν ρυθμιστικές βαλβίδες της Taconova Ελβετίας, ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη υδραυλική εξισορρόπηση σε κάθε συστοιχία.

 ilaiaki sillektes and solar premium andrianos ostria

Οι ηλιακοί συλλέκτες AND-SOLAR PREMIUM στην ταράτσα του ξενοδοχείου

 

2. Ηλιακά θερμοδοχεία ANDRIANOS, AND-SOLAR FS1, made in Germany

Τοποθετήθηκε συστοιχία τριών Θερμοδοχείων ANDRIANOS, AND-SOLAR FS1 φρέσκου νερού διέλευσης για νερό χρήσης, χωρητικότητας 1500 λίτρων έκαστο και συνολικό όγκο νερού 4500 λίτρα. Τα θερμοδοχεία τύπου FS1R, με ειδική ανοξείδωτη σωλήνα για την αποφυγή επικαθήσεων αλάτων, είναι ιδανικά για χρήση σε συνδυασμό με αντλίες θερμότητας. Τα Ηλιακά Θερμοδοχεία ANDRIANOS είναι κατασκευασμένα στην Γερμανία με τα υψηλότερα stantard ποιότητας και διατίθενται σε ενεργειακή κλάση Α και Β.

 iliako doxeio and solar fs1 egkatastasi levitostasio

Τα Ηλιακά δοχεία (θερμοδοχεία) AND-SOLAR FS1 στο λεβητοστάσιο του ξενοδοχείου

 

3. Ηλιακός σταθμός για τον έλεγχο του ηλιοθερμικού συστήματος

Ο ηλιακός σταθμός είναι η "καρδιά" του ηλιοθερμικού συστήματος, αφού είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία και συγχρονισμό όλων των επιμέρους τμημάτων. Με την εγκατάσταση του ηλιακού ελεγκτή της RESOL δίνονται οι κατάλληλες εντολές για την κυκλοφορία ή μη του νερού στο σύστημα και εξασφαλίζεται η παρακολούθηση και παραμετροποίηση εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου. ‘Έτσι, επιτυγχάνεται η βέλτιστη τεχνική υποστήριξη, η καταγραφή δεδομένων και η καταμέτρηση της πραγματικής Εξοικονόμησης Ενέργειας.

 ilakos elegktis resol DeltaSol MX

Ηλιακός ελεγκτής της RESOL


Δείτε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ