klimatistika dapedou oikiaka  

Τα Fan coils είναι εσωτερικές κλιματιστικές μονάδες ψύξης και θέρμανσης οι οποίες συνδέονται σε κύκλωμα νερού και αποτελούν το σύστημα μετάδοσης της θερμικής ενέργειας εντός των χώρων του κτιρίου. Όπως προδίδει και το όνομα τους (Fan Coils = Σώματα εξαναγκασμένης κυκλοφορίας αέρα στα ελληνικά), η λειτουργία τους βασίζεται στην εξαναγκασμένη κυκλοφορία του αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα που διαθέτουν. Με τη βοήθεια του ανεμιστήρα διανέμεται η θερμότητα στο χώρο, σε αντίθεση με τα απλά θερμαντικά σώματα (πάνελ ή φέτες) που το κάνουν με ακτιβολία και συναγωγή χωρίς βεβιασμένη ροή αέρα.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα από τη χρήση των fan coils σε σχέση με τα συμβατικά σώματα:

 • Σε συνδυασμό με μία αντλία θερμότητας μπορούμε να έχουμε θέρμανση και ψύξη με ένα μόνο σύστημα.
 • Αυξημένη απόδοση στη θέρμανσης και στη ψύξη, ακόμα και σε πολύ χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες.
 • H κατανάλωση ρεύματος είναι ελάχιστη και ανάλογη της ταχύτητας των ανεμιστήρων.
 • Εύκολη τοποθέτηση.
 • Δυνατότητα αυτονομίας ανά κλιματιζόμενο χώρο με την χρήση θερμοστατών ανά δωμάτιο.
 • Μπορούν να συνδεθούν εύκολα με συστήματα Smart Home για απομακρυσμένο έλεγχο, ακρίβεια στη ρύθμιση και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Μπορούν να τοποθετηθούν σε εμφανή αλλά και κρυφά σημεία του χώρου.
 • Απαλλαγή από τις πολλές εξωτερικές μονάδες που απαιτούν τα κλιματιστικά τύπου split, τα οποία συνήθως συνατόνται στα ελληνικά κτίρια.

Εφαρμογές

Τα fan coils συνδυάζονται και λειτουργούν άψογα με όλες τις πηγές θέρμανσης, συνήθως με αντλίες θερμότητας, ενώ όταν η ψύξη του χώρου είναι πρωταρχικός στόχος, τότε η εγκατάσταση των fan coil είναι αναπόφευκτη. Εκτός από τις αντλίες θερμότητας, τα fan coil μπορούν να συνδεθούν με άλλα συστήματα θέρμανσης, όπως είναι οι λέβητες συμπύκνωσης, τα ηλιοθερμικά συστήματα, ή/και υβριδικά συστήματα, τα οποία συνδυάζουν δύο ή περισσότερες από τις παραπάνω πηγές θερμότητας. 

fan coil carrier klimatismos andrianos small

Γενικά, τα fan coil μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε κτίριο και να λειτουργήσουν ως ένα νέο σύστημα εξ αρχής ή να αντικαταστήσουν, με τις κατάλληλες μετατροπές, το υπάρχον σύστημα μετάδοσης της θερμικής ενέργειας.

Η ANDRIANOS ασχολείται με τα συστήματα Θέρμανσης - Ψύξης - Παραγωγής ΖΝΧ από το 1994. Διαθέτει προϊόντα με γνώμονα την αισθητική, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων και είναι πιστοποιημένη για αυτό από την TUV AUSTRIA με το ISO 9001 και το ISO 14001. Για τα fan coils είναι master-dealer για την Ελλάδα του οίκου CARRIER και επίσημος διανομέας της Ιταλικής Ariston.

 

Fan Coils CARRIER

Η Carrier διαθέτει μια πλήρη γκάμα fan coils που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη εφαρμογής. Επενδύοντας στην καινοτομία, έχει καταφέρει να δημιουργεί συνεχώς νέα προϊόντα και υπηρεσίες που βελτιώνουν την άνεση στο εσωτερικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με τη μέγιστη ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Με τις σειρές fan coil της Carrier επιτυγχάνονται κορυφαίες επιδόσεις που κάνουν την εγκατάσταση συστημάτων Θέρμανσης και Ψύξης πιο εύκολη από ποτέ.

CARRIER Fan Coil σειρά 42ΝD & 42NC

Ενεργειακή απόδοση και επιδόσεις οικολογικού σχεδιασμού.

Λύση αναφοράς για ανακαινίσεις μεγάλων κτιρίων όπως γραφεία, ξενοδοχεία καθώς επίσης και ανακαίνιση κτιρίων κ.λ.π.

 

Fan Coil CARRIER 42ND Δαπέδου ή οροφής Κρυφού τύπου

carrier fan coil new NC

Σε 11 διαθέσιμα μεγέθη, με ψυκτικές αποδόσεις από 0,9 έως 6,2 kW και θερμαντικές αποδόσεις από 1,5 έως 9,6 kW.

Διαστάσεις: ύψος 55,6 cm, βάθος 24,5 cm και πλάτος από 65 έως 161 cm. Mε τα πόδια στήριξης το ύψος προσαυξάνεται κατά 10 cm.

Διαθέσιμα και στα αντίστοιχα μοντέλα Inverter 42ΝD/NC-LEC. Τα μοντέλα LEC βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση της μονάδας και προσφέρουν μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, περισσότερη άνεση, μέγιστη ευελιξία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

 


Fan Coil Carrier 42NC Δαπέδου ή οροφής Εμφανούς τύπου 

42ΝD 42NC

Σε 11 διαθέσιμα μεγέθη, με ψυκτικές αποδόσεις από 0,9 έως 6,2 kW και θερμαντικές αποδόσεις από 1,5 έως 9,6 kW.

Διαστάσεις: ύψος 60,7 cm, βάθος 25cm και πλάτος από 84 έως 180 cm. Mε τα πόδια στήριξης το ύψος προσαυξάνεται κατά 10 cm.

fan coil carrier 42 nd egkatastasi se oikia

Χαρακτηριστικά:

 • Βελτιωμένα επίπεδα άνεσης, πολύ χαμηλή στάθμη θορύβου.
 • Καινοτόμο σχεδιασμό που διασφαλίζει εύκολη εγκατάσταση και απλοποιημένη συντήρηση.

Διαθέσιμα και στα αντίστοιχα μοντέλα Inverter 42ΝD/NC-LEC. Τα μοντέλα LEC (Low energy Consumption) βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση της μονάδας και προσφέρουν μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, περισσότερη άνεση, μέγιστη ευελιξία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

 

 

Fan Coil CARRIER Σειρά 42SI SLIM INVERTER -  Με κινητήρες ανεμιστήρα EC

Με διακριτικό και κομψό σχεδιασμό η νέα τερματική μονάδα IDROFAN SLIM της Carrier εναρμονίζεται σε κάθε χώρο και καλύπτει κάθε ανάγκη. Εξασφαλίζει βέλτιστη άνεση τόσο σε νέα όσο και σε ανακαινισμένα κτίρια.

Διαθέτει:

 • Κομψό Σχεδιασμό με λεπτές διαστάσεις
 • Υψηλή απόδοση με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου
 • Εύκολη εγκατάσταση

Fan Coil CARRIER Inverter Slim 42SIC Δαπέδου ή οροφής Εμφανούς τύπου & 42SIN Κρυφού τύπου

carrier fan coil new SI

Διατίθεται σε 5 μεγέθη ως κρυφή ή εμφανούς τύπου για τοποθέτηση στην οροφή ή στο δάπεδο, με ψυκτικές αποδόσεις από 0,62 έως 3,8 kW και θερμαντικές αποδόσεις από 1,09 έως 4,86 kW.

Με βάθος μόλις 126 mm στα μοντέλα κρυφού τύπου και  μόλις 150 mm στα μοντέλα εμφανούς τύπου παρέχουν τη δυνατότητα τοποθέτησης οπουδήποτε στο δάπεδο είτε στην οροφή του χώρου, ενώ μπορούν να συνδυαστούν σε κάθε είδους εγκατάσταση και σπίτι. Με το μειωμένο πάχος και την ευέλικτη εγκατάστασή μπορούν να εντοιχιστούν εύκολα εξασφαλίζοντας καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, οικονομία και εύκολο καθαρισμό.

Με χειριστήριο Touch LCD με πλήρη PID έλεγχο του ανεμιστήρα και θερμοστάτη και με κινητήρες ανεμιστήρα EC.

fan coil carrier 42 slim egkatastasi se oikia

Χαρακτηριστικά:

 • Φίλτρα που παρακρατούν σωματίδια του αέρα για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών άνεσης.
 • Τελευταίας τεχνολογίας EC κινητήρα μεταβλητών στροφών, που μεταβάλει σταδιακά την ταχύτητα του ανεμιστήρα μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία.
 • Ενσωματωμένο ή επίτοιχο χειριστήριο με οθόνη αφής SMART TOUCH PANEL.

 


Fan Coil Carrier Inverter Slim χαμηλού ύψους (370mm) 42SIR Εμφανούς τύπου & 42SIL Κρυφού τύπου

carrier new 2020 fan coils slim 42SI

Αποτελούν ιδανική λύση για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές, χάρη στο ιδιαίτερα χαμηλό ύψος τους, μπορούν να συνδυαστούν με νέα ή υπάρχοντα συστήματα ψύξης και θέρμανσης όλων των τύπων. 

Τα μοντέλα χαμηλού ύψος είναι διαθέσιμα σε 5 μεγέθη, με ψυκτικές αποδόσεις από 0,52 έως 3,14 kW και θερμαντικές αποδόσεις από 0,78 έως 3,91 kW.

Κατεβάστε το φυλλάδιο των Fan Coils 42SI

 

 

Fan Coils ARISTON

Η ARISTON είναι ο παγκόσμιος ειδικός στη θέρμανση νερού και προϊόντων θέρμανσης παρέχοντας σε όλο τον κόσμο αποδοτικές και υψηλής ποιότητας λύσεις για την άνεσή του, με ιταλικό σχεδιασμό. Τα νέα Fan Coils NIMBUS AQUASLIM, αποτελούν το τέλειο συμπλήρωμα στα συστήματα αντλιών θερμότητας και στα υβριδικά συστήματα ARISTON. Προσφέρει έτσι στους καταναλωτές μία πλήρη γκάμα προϊόντων με εγγυημένη άνεση, που προσαρμόζονται σε κάθε περιβάλλον.

ARISTON Fan Coils Nimbus Aquaslim FS δαπέδου

fan-coil-ariston

Το Fan coil (τερματικό νερού) Slim Nimbus Aquaslim Fs Inverter της Ariston είναι ιδανικό για εγκατάσταση σε δάπεδο ή σε οροφή, χρησιμοποιείται για θέρμανση και για ψύξη και προσαρμόζεται σε κάθε περιβάλλον

Σε 4 διαθέσιμα μεγέθη, ψυκτικές αποδόσεις από 0,55 έως 3,3 kW και θερμαντικές αποδόσεις στους 45°C από 0,57 έως 3,81 kW και στους 70°C από 1,89 έως 6,98 kW.

Συμπαγές μέγεθος

Με πολύ μικρό πάχος, το Nimbus Aquaslim FS είναι από τα πιο συμπαγή στην κατηγορία του. Με τον καινοτόμο σχεδιασμό τους, ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε τύπο επίπλων.

Ενεργειακή Απόδοση

Καλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών, ενισχυμένη απόδοση, εγγυημένη από την πιστοποίηση Eurovent.

Αθόρυβη Λειτουργία

Η αθόρυβη λειτουργία επιτρέπει τη μείωση του θορύβου στο ελάχιστο ενεργώντας στην ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Κατεβάστε το φυλλάδιο των Fan Coils Nimbus Aquaslim FS

nimbus aquaslim fan coil ariston

Χαρακτηριστικά:

/ Οθόνη αφής (προαιρετικό) με δυνατότητα ενσωμάτωσης επάνω στο μηχάνημα
/ Χειριστήριο τοίχου (προαιρετικό) με δυνατότητα ελέγχου μέχρι και 30 μονάδων
/ Αθόρυβη λειτουργία, για μείωση του θορύβου στο ελάχιστο
/ Τεχνολογία inverter DC
/ Εφαπτομενικός ανεμιστήρας με κλιμακωτά πτερύγια
/ Δομή από ηλεκτρο-γαλβανισμένο μεταλλικό φύλλο με υψηλή αντοχή


ARISTON Fan Coils Nimbus Aquaslim WH τοίχου

fan-coil-ariston

Το Fan coil (τερματικό νερού) Slim Nimbus Aquaslim WH Inverter της Ariston είναι ιδανικό για επίτοιχη τοποθέτηση, χρησιμοποιείται για θέρμανση και για ψύξη και προσαρμόζεται σε κάθε περιβάλλον

Σε 4 διαθέσιμα μεγέθη, ψυκτικές αποδόσεις από 0,55 έως 3,3 kW και θερμαντικές αποδόσεις στους 45°C από 0,57 έως 3,81 kW και στους 70°C από 1,89 έως 6,98 kW.

Συμπαγές μέγεθος:

Με πάχος μόλις 128 mm, το Nimbus Aquaslim WH είναι το λεπτότερο στην κατηγορία του. Με τον καινοτόμο σχεδιασμό, ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε τύπο επίπλων. 

Ενεργειακή Απόδοση

Καλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών, ενισχυμένη απόδοση, εγγυημένη από την πιστοποίηση Eurovent.

Αθόρυβη Λειτουργία

Η αθόρυβη λειτουργία επιτρέπει τη μείωση του θορύβου στο ελάχιστο ενεργώντας στην ταχύτητα του ανεμιστήρα. Επιπλέον, είναι δυνατή η ενεργοποίηση της λειτουργίας SILENT που μειώνει περαιτέρω τον θόρυβο, διασφαλίζοντας τη μέγιστη άνεση ακόμα και τις νυκτερινές ώρες.

Κατεβάστε το φυλλάδιο των Fan Coils Nimbus Aquaslim WH

nimbus aquaslim fan coil ariston

Χαρακτηριστικά:

/ Κομψός σχεδιασμός
/ Οθόνη αφής ενσωματωμένη τηλεχειριστήριο υπερύθρων στάνταρ
/ Αθόρυβη λειτουργία, για μείωση του θορύβου στο ελάχιστο
/ Ενσωματωμένη τρίοδη βαλβίδα, στάνταρ
/ Τεχνολογία inverter DC
/ Εφαπτομενικός ανεμιστήρας με κλιμακωτά πτερύγια
/ Δομή από ηλεκτρο-γαλβανισμένο μεταλλικό φύλλο με υψηλή αντοχή

 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Αν ενδιαφέρεστε για τα προϊόντα της ANDRIANOS, παρακαλούμε καλέστε στο 27210 23124 ή συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ