innova home 2

Τα Fan coils είναι εσωτερικές κλιματιστικές μονάδες ψύξης και θέρμανσης οι οποίες συνδέονται σε κύκλωμα νερού και αποτελούν το σύστημα μετάδοσης της θερμικής ενέργειας εντός των χώρων του κτιρίου. Όπως προδίδει και το όνομα τους (Fan Coils = Σώματα εξαναγκασμένης κυκλοφορίας αέρα στα ελληνικά), η λειτουργία τους βασίζεται στην εξαναγκασμένη κυκλοφορία του αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα που διαθέτουν. Με τη βοήθεια του ανεμιστήρα διανέμεται η θερμότητα στο χώρο, σε αντίθεση με τα απλά σώματα που το κάνουν με συναγωγή χωρίς βεβιασμένη ροή.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα από τη χρήση των fan coils σε σχέση με τα συμβατικά σώματα:

  • Σε συνδυασμό με μία αντλία θερμότητας μπορούμε να έχουμε θέρμανση και ψύξη με ένα μόνο σύστημα.
  • Αυξημένη απόδοση στη θέρμανσης και στη ψύξη, ακόμα και σε πολύ χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες.
  • H κατανάλωση ρεύματος είναι ελάχιστη και ανάλογη της ταχύτητας των ανεμιστήρων.
  • Εύκολη τοποθέτηση.
  • Δυνατότητα αυτονομίας ανά κλιματιζόμενο χώρο με την χρήση θερμοστατών.
  • Μπορούν να συνδεθούν εύκολα με συστήματα Smart Home για απομακρυσμένο έλεγχο.
  • Μπορούν να τοποθετηθούν σε εμφανή αλλά και κρυφά σημεία του χώρου.
  • Απαλλαγή από τις πολλές εξωτερικές μονάδες που απαιτούν τα κλιματιστικά τύπου split.

Εφαρμογές

Τα fan coils συνδυάζονται και λειτουργούν άψογα με αντλίες θερμότητας, ενώ όταν η ψύξη του χώρου είναι πρωταρχικός στόχος, τότε η εγκατάσταση των fan coil είναι αναπόφευκτη. Εκτός από τις αντλίες θερμότητας, τα fan coil μπορούν να συνδεθούν με άλλα συστήματα θέρμανσης, όπως είναι οι λέβητες συμπύκνωσης και τα ηλιοθερμικά συστήματα.

fan coil carrier klimatismos andrianos small

Γενικά, τα fan coil μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε κτίριο και να λειτουργήσουν ως ένα νέο σύστημα εξ αρχής ή να αντικαταστήσουν, με τις κατάλληλες μετατροπές, το υπάρχον σύστημα μετάδοσης της θερμικής ενέργειας.


Η ANDRIANOS ασχολείται με τα συστήματα Θέρμανσης - Ψύξης - Παραγωγής ΖΝΧ από το 1994. Διαθέτει προϊόντα με γνώμονα την αισθητική, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων και είναι πιστοποιημένη για αυτό από την TUV AUSTRIA με το ISO 9001 και το ISO 14001. Για τα fan coils είναι master-dealer για την Ελλάδα του οίκου CARRIER και επίσημος διανομέας της Ιταλικής Innova.

 

Fan Coils CARRIER

Fan Coils CARRIERΣε 11 διαθέσιμα μεγέθη, είτε με 2-σωλήνιο στοιχείο ψύξης, ή 2-σωλήνιο στοιχείο εναλλαγής ψύξης/θέρμανσης ή 4σωλήνιο στοιχείο νερού, με παροχές αέρα από 35 έως 422 lt/sec, ψυκτικές αποδόσεις από 0,8 έως 6,4 kW και θερμαντικές αποδόσεις από 1,1 έως 9,5 kW.

Υπάρχουν διαθέσιμες μονάδες (42N_S) με νέας γενιάς κινητήρα AC τριών ή πέντε ταχυτήτων ή με κινητήρα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας EC, μεταβλητής ταχύτητας (42Ν_Ε).

Δύο επιλογές τύπου ανεμιστήρα, είτε ανεμιστήρας εφαπτόμενης ροής για εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου, ή φυγοκεντρικός ανεμιστήρας για δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυο αεραγωγών διανομής του αέρα.

Μικρή πτώση πίεσης στο υδραυλικό δίκτυο με πολλαπλές επιλογές βανών ελέγχου εργοστασιακά τοποθετημένων.

Τα μοντέλα LEC βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση της μονάδας και προσφέρουν μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, περισσότερη άνεση, μέγιστη ευελιξία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Κατεβάστε το Φυλλάδιο για τα Fan Coils CARRIER

 

Fan Coils INNOVA

fan coils innovaΗ νέα εμφανούς τύπου σειρά Fan Coils AirLeaf της Innova συνδυάζει την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, με το μοντέρνο σχεδιασμό και την εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργίας τους. 

Με βάθος μόλις 129 mm παρέχουν τη δυνατότητα τοποθέτησης οπουδήποτε στο δάπεδο είτε στην οροφή του χώρου, ενώ μπορούν να συνδυαστούν σε κάθε είδους εγκατάσταση και σπίτι.

Οι 5 διαφορετικοί κινητήρες ανεμιστήρων DC Inverter εξασφαλίζουν παροχές αέρα από 55 έως 648 m3/h, ψυκτικές αποδόσεις από 8,3 έως 38 kW και θερμαντικές αποδόσεις από 10 έως 48 kW (θερμοκρασία νερού στους 50ο C), από 18,9 έως 83 kW (θερμοκρασία νερού στους 70ο C).

Μπορεί να συνδυαστεί με γεννήτριες χαμηλής θερμοκρασίας  όπως: αντλίες θερμότητας, λέβητες συμπύκνωσης, ολοκληρωμένα συστήματα με ηλιακούς συλλέκτες.
Η Airleaf φτάνει στη ρυθμισμένη θερμοκρασία με μέγιστη ταχύτητα και, μόλις επιτευχθεί, διατηρείται σταθερή με το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.

Διαθέσιμο σε δύο χρώματα (λευκό και ασημί) και σε 5 διαφορετικές διαστάσεις από 735mm έως 1535mm. 

Κατεβάστε το Φυλλάδιο για τα Innova AirLeaf Fan Coils

 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Αν ενδιαφέρεστε για τα προϊόντα της ANDRIANOS, παρακαλούμε καλέστε στο 27210 23124 ή συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr

Βασικές Πληροφορίες

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ