Αναζήτηση

Ως υβριδικό σύστημα θέρμανσης-ψύξης ορίζεται το σύστημα που συνδυάζει επιμέρους υποσυστήματα παραγωγής θερμικής ενέργειας, ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα πλεονεκτήματα κάθε τεχνολογίας.

Τα υβριδικά συστήματα συνήθως συνδυάζουν τις πιο αποδοτικές «πράσινες» τεχνολογίες, τις συμβατικές πηγές θερμικής ενέργειας, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και τις Νέες Τεχνολογίες στον έλεγχο και τον αυτοματισμό των συστημάτων θέρμανσης-ψύξης.

 Υβριδικά Συστήματα Θέρμανσης-Ψύξης

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις υβριδικών συστημάτων συνήθως αποτελούνται από μια ΑΠΕ (Αντλία Θερμότητας ή Ηλιοθερμικό Σύστημα), η οποία συνδυάζεται ανά περίπτωση με λέβητες αερίων καυσίμων ή πετρελαίου με τεχνολογία συμπύκνωσης. Για τη δημιουργία εγκαταστάσεων με πολύ υψηλούς βαθμούς απόδοσης πολλές φορές συνδυάζονται 2 ΑΠΕ, όπως οι Αντλίες Θερμότητας με την Ηλιοθερμία.


Γιατί να επιλέξω υβριδικό σύστημα θέρμανσης-ψύξης?

υβριδικό σύστημα θέρμανσης-ψύξης

Η επιλογή ενός υβριδικού συστήματος θέρμανσης σε σύγκριση με ένα συμβατικό σύστημα, προσφέρει καταρχάς πολύ υψηλούς βαθμούς απόδοσης σε συνδυασμό με τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό συμβαίνει διότι χάρη στα σύγχρονα συστήματα αυτοματισμών των υβριδικών συστημάτων, επιλέγεται αυτόματα η χρήση του πιο αποδοτικού συστήματος για τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Για παράδειγμα, η θερμική απόδοση των αντλιών διαφέρει σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες, αφού η απόδοση της αντλίας θερμότητας μειώνεται σημαντικά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος και σε συνδυασμό με χαμηλή υγρασία μπορεί να φθάσει σε χαμηλά επίπεδα απόδοσης. Τότε, το υβριδικό σύστημα θα δώσει προτεραιότητα λειτουργίας στο δεύτερο υποσύστημα π.χ. το λέβητα πετρελαίου, υγραερίου ή φυσικού αερίου και καταλήγει να προσφέρει θέρμανση σε ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο με απόλυτη αποτελεσματικότητα και εξοικονόμηση χρημάτων.
Επιπλέον, η ύπαρξη δύο ή παραπάνω συστημάτων παραγωγής θερμικής ενέργειας εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος και την παροχή θερμότητας, ακόμα και αν ένα υποσύστημα υποστεί βλάβη. 

Πλεονεκτήματα Υβριδικών Συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας

  • Υψηλός βαθμός απόδοσης σε θέρμανση και ψύξη
  • Συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των επιμέρους συστημάτων-τεχνολογιών
  • Αυξημένη αξιοπιστία και απρόσκοπτη λειτουργία

Επικοινωνήστε με τους έμπειρους μηχανικούς της ANDRIANOS για περισσότερες πληροφορίες


Τεχνολογίες Θέρμανσης/Ψύξης που χρησιμοποιούνται στα Υβριδικά Συστήματα

Ηλιοθερμικά Συστήματα

Ηλιοθερμικά Συστήματα

Ένα σύγχρονο ηλιοθερμικό σύστημα αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εναλλακτικές λύσεις στην παραγωγή ζεστού νερού για τη θέρμανση χώρων και νερών χρήσης, αφού μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των θερμικών ενεργειακών αναγκών των κτηρίων.Η βασική αρχή λειτουργίας αυτών των συστημάτων είναι η ηλιακή ενέργεια να αποθηκεύεται στα ειδικά θερμοδοχεία όταν υπάρχει διαθέσιμη, κατά τη διάρκεια της ηλιοφάνειας και να αξιοποιείται κατάλληλα για την κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης, ενώ όταν δεν είναι επαρκής για πλήρη κάλυψη των φορτίων (κατά τη διάρκεια της νύχτας ή μια κρύας και συννεφιασμένης μέρας) τότε εμπλέκεται η δεύτερη πηγή ενέργειας (αντλία θερμότητας ή λέβητας) για να καλύψει την υπολειπόμενη ενέργεια.

Αντλίες Θερμότητας

Αντλίες Θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας είναι μηχανήματα τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα άντλησης θερμότητας από το περιβάλλον και τη μεταφορά της στο νερό, το οποίο χρησιμοποιείται στη θέρμανση του κτιρίου. Με αυτό τον τρόπο, καταναλώνοντας μια μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, παράγεται πολλαπλάσια θερμική ενέργεια για τη θέρμανση των χώρων και των Ζεστών Νερών Χρήσης.Η χρήση της Αντλίας θερμότητας υπερτερεί σημαντικά σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα, αφού επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του λειτουργικού κόστους έως και 70% (εξοικονόμηση 60-70% σε σχέση με το πετρέλαιο και 50-60% σε σχέση με το φυσικό αέριο) και συνεισφέρει στην ουσιαστική ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Λέβητες Αερίων Καυσίμων ή Πετρελαίου με τεχνολογία Συμπυκνωμάτων

Υβριδικά Συστήματα

Οι λέβητες συμπύκνωσης (ή αλλιώς λέβητες συμπυκνωμάτων) είναι λέβητες υψηλής απόδοσης οι οποίοι αξιοποιούν την ενέργεια που βρίσκεται αποθηκευμένη στους υδρατμούς των καυσαερίων.Η τεχνολογία των συμπυκνωμάτων δεν είναι καινούρια, ωστόσο σύμφωνα με τη νέα Ευρωπαϊκή οδηγία Ecodesign, οι ελάχιστες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης και εκπομπών ρύπων που πρέπει να πληρούν οι λέβητες πετρελαίου και αερίου, είναι τέτοιες ώστε οι συμβατικοί λέβητες δε μπορούν να τις καλύψουν.

Συμβατικοί Λέβητες Πετρελαίου ή Αερίων Καυσίμων 

Συμβατικοί Λέβητες Πετρελαίου

Σε πολλές υφιστάμενες εγκαταστάσεις η αναβάθμιση σε υβριδικό σύστημα γίνεται συνήθως με τη διατήρηση των συμβατικών λεβήτων πετρελαίου ή αερίων καυσίμων. Παρόλο που οι βαθμοί απόδοσης των συμβατικών αυτών συστημάτων δεν είναι ιδιαίτερα υψηλοί, με την κατάλληλη ρύθμιση και τους σωστούς αυτοματισμούς, μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στο υβριδικό σύστημα.


Επιλογή, εγκατάσταση και ρύθμιση ενός Υβριδικού συστήματος

Για την κατάλληλη επιλογή ενός υβριδικού συστήματα απαιτείται Yψηλή τεχνογνωσία και η κατάλληλη Tεχνοοικονομική Aνάλυση από Έμπειρη Ομάδα Μηχανικών. Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή εγκατάσταση και ρύθμιση καθώς και η συντήρηση του συστήματος από Εξειδικευμένους Τεχνικούς & Μηχανικούς Εγκαταστάτες.

Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα σε ένα Υβριδικό Σύστημα ώστε να επιτυγχάνεται:

#Ποιοτική Θερμική άνεση   #Αυξημένη Εξοικονόμηση Ενέργειας   #Υψηλή Αξιοπιστία   #Απρόσκοπτη Λειτουργία.

Επικοινωνήστε με τους έμπειρους μηχανικούς της ANDRIANOS για περισσότερες πληροφορίες  

 

Εφαρμογές Υβριδικών Συστημάτων από την ANDRIANOS

16 Φεβρουάριος 2023
Η διοίκηση του ξενοδοχείου ELITE City Resort στην Καλαμάτα αποφάσισε να εμπιστευθεί για ακόμα μία φορά την ANDRIANOS για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης του υπερπολυτελούς συγκροτήματος βιλών του ξενοδοχείου.
22 Δεκέμβριος 2021
Σημαντικό όφελος εξοικονόμησης ενέργειας-κόστους κατά 95% και απόλυτο έλεγχο του συστήματος Παραγωγής ζεστού νερού χρήσης απολαμβάνει το ξενοδοχείο OSTRIA στην Καλαμάτα, χάρη στην ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του από την ANDRIANOS.
25 Ιανουάριος 2018
Τις τελευταίες μέρες του 2017 η ANDRIANOS, κατόπιν συμμετοχής της σε πρόχειρο διαγωνισμό, προμήθευσε δύο Υβριδικά Ηλιοθερμικά Συστήματα, στην 120ΠΕΑ της Πολεμικής Αεροπορίας, συνδυάζοντας τον υφιστάμενο εξοπλισμό με νέα καινοτόμα προϊόντα. Η εξειδικευμένη ομάδα Μηχανικών & Τεχνικών της ΕΟΤ-ΕΞΕ - Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας- πραγματοποίησε τη μελέτη, την εγκατάσταση και την παραμετροποίηση των νέων συστημάτων στις εγκαταστάσεις τις 120 ΠΕΑ.
23 Οκτώβριος 2017
Η συγκεκριμένη πρότυπη βιομηχανική μονάδα Τυποποίησης Ελαιολάδου στη Μεσσηνία, είχε ιδιαίτερες ανάγκες και για αυτό η ANDRIANOS προσέφερε εξειδικευμένες λύσεις με υψηλή τεχνογνωσία και τα πιο σύγχρονα συστήματα. Επιπλέον του Υβριδικού Συστήματος Θέρμανσης-Ψύξης Χώρων και Παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης, στη συγκεκριμένη μονάδα τυποποίησης ελαιολάδου εγκαταστάθηκε πλήθος Αυτοματισμών & Ελεγκτών, καθώς και σύγχρονο σύστημα Smart House, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ιδιαίτερες απαιτήσεις τόσο για τη θέρμανση (και ψύξη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες) των γραφείων και της γραμμής παραγωγής, όσο και για τη θέρμανση των δεξαμενών ελαιολάδου για την ποιοτική διατήρηση του.
27 Απρίλιος 2017
Στη Λίμνη Ευβοίας φυσά αιγαιοπελαγίτικος αέρας και η πόλη μοιάζει με νησί. Αναμφίβολα το γραφικότερο χωριό της Βόρειας Εύβοιας, που κερδίζει τον επισκέπτη με τα στενά δρομάκια, τα παραδοσιακά της σπίτια και το πράσινο, από το πευκόφυτο βουνό του Καντηλιού που αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα. Σε αυτή την όμορφη κωμόπολη, μια νέα κατοικία αξιοποιεί στο έπακρο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για τη θερμική άνεση των κατοίκων της.
4 Απρίλιος 2017
Είναι γεγονός ότι πλέον τα υβριδικά συστήματα αποτελούν μία από τις βέλτιστες & πιο σύγχρονες λύσεις για την κάλυψη των θερμικών αναγκών μιας οικίας, αφού τα επιμέρους υποσυστήματα αλληλοσυμπληρώνονται και μεγιστοποιούν τους βαθμούς απόδοσης. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι ακόμα και οι υφιστάμενες, παλιές αλλά και σύγχρονες, εγκαταστάσεις μπορούν να αναβαθμιστούν σε υβριδικά συστήματα, αρκεί να υπάρχει η έμπειρη ομάδα μηχανικών με την ολιστική τεχνογνωσία που απαιτούν οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.
7 Μαϊος 2015
Η βιοκλιματική αρχιτεκτονική έχει αποτελέσει τις τελευταίες δεκαετίες βασική προσέγγιση στην κατασκευή κτιρίων παγκοσμίως, ενώ στα περισσότερα κράτη πλέον αποτελεί βασικό κριτήριο σχεδιασμού μικρών και μεγάλων κτιρίων το οποίο λαμβάνεται υπόψη από όλους τους μελετητές αρχιτέκτονες και μηχανικούς. Το ζητούμενο στον βιοκλιματικό σχεδιασμό είναι η ανέγερση κτιρίων σχεδιασμένων έτσι ώστε αφενός να καλύπτονται πλήρως οι ενεργειακές τους ανάγκες και αφετέρου στο ετήσιο ισοζύγιο να είναι μηδενική η επιβάρυνση του περιβάλλοντος με εκπομπές βλαβερών για το περιβάλλον αερίων. Η πρότυπη βιοκλιματική μονοκατοικία της Αρχιτέκτονος Μηχανικού Φανής Λουμάκη, στην παραλία της Καλαμάτας, είναι ένα από τα ελάχιστα κτίρια στην Μεσσηνία που έχουν ασπαστεί και ενσωματώσει τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού σε υψηλό βαθμό. Σε αυτήν την καινοτόμο κατασκευή η ANDRIANOS υλοποίησε υβριδικό σύστημα θέρμανσης, κλιματισμού και ζεστών νερών χρήσης, με κύριο γνώμονα την αξιοποίηση των δύο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της ηλιακής ενέργειας και τις θερμότητας του αέρα.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ