ενεργειακές κλάσεις

Οι Αντλίες Θερμότητας ονομάζονται έτσι διότι "αντλούν" θερμότητα από μία ψυχρή πηγή (εξωτερικό περιβάλλον το χειμώνα ή ψυχόμενος χώρος το καλοκαίρι) και με τη βοήθεια ενός ψυκτικού μέσου την αποβάλλουν σε μία θερμή πηγή (θερμαινόμενος χώρος το χειμώνα ή εξωτερικό περιβάλλον το καλοκαίρι). Επειδή «επιβάλλουν» μία ροή θερμότητας από το ψυχρότερο προς το θερμότερο περιβάλλον, που είναι αντίθετη προς τη «φυσική ροή» θερμότητας (που είναι από το θερμότερο προς το ψυχρότερο), απαιτούν την κατανάλωση ενός μικρού ποσού ενέργειας (συνήθως ηλεκτρικής) για να συντηρήσουν τη λειτουργία τους.

Η αντλία θερμότητας είναι η βέλτιστη λύση για θέρμανση και ψύξη με ένα ενιαίο σύστημα

Με τις Αντλίες Θερμότητας καλύπτεται η ανάγκη για θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι, με ένα ενιαίο σύστημα. Η μόνη προϋπόθεση είναι η εγκατάσταση μονάδων Fan Coil αντί για σώματα. Οι Αντλίες Θερμότητας  χαρακτηρίζονται από τους συντελεστές απόδοσης, για τη θέρμανση (COP) και για τη ψύξη (EER), που εκφράζουν το λόγο της ενέργειας που «παίρνουμε ή ωφελούμαστε» προς την ενέργεια που «καταναλώνουμε» . Οι τιμές των συντελεστών αυτών είναι μεγαλύτερες της μονάδας (στο σύνολο σχεδόν των εφαρμογών) και κυμαίνονται (συνήθως) από 3 έως 4. Αυτό συμβαίνει επειδή η ενέργεια που «παίρνουμε» προέρχεται κατά 75 % από το εξωτερικό περιβάλλον και κατά 25 % από την ενέργεια που «καταναλώνουμε». Αυτό είναι το στοιχείο που φέρνει τις αντλίες θερμότητας στις πρώτες θέσεις επιλογής ως σύστημα θέρμανσης.

antlies thermotitas tropos leitourgias

Με βάση διάφορα κριτήρια οι αντλίες θερμότητας κατατάσσονται σε διάφορες κατηγορίες (π.χ. αέρα-αέρα, αέρα – νερού ή χαμηλών θερμοκρασιών – υψηλών θερμοκρασιών).


Τα κορυφαία brand αντλιών θερμότητας από την ANDRIANOS

Η ANDRIANOS, με εμπειρία από το 1994 στα συστήματα θέρμανσης, ψύξης και κλιματισμού προσφέρει monoblock & split αντλίες θερμότητας  των Οίκων CARRIER, TOSHIBA & ARISTON ικανότητας από 4kW έως 5350 kW, με συμπιεστές τύπου scroll ή screw, αξονικούς ή φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες και δυνατότητα ενσωματωμένου υδραυλικού κιτ, καθώς και έξυπνα συστήματα συνδεσιμότητας.

carrier logo  Toshiba LogoAriston logo

Ενημερωθείτε παρακάτω για τις εφαρμογές των αντλιών θερμότητας, τα βασικά τους πλεονεκτήματά και βρείτε απαντήσεις για τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις Αντλίες Θερμότητας. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε τα βασικά μοντέλα Αντλιών Θερμότητας των κορυφαίων brand: CARRIER - TOSHIBA - ARISTON.

Αντλίες Θερμότητας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Αντλίες Θερμότητας, καλέστε στο 27210 23124 ή συμπληρώστε την φόρμα και οι έμπειροι μηχανικοί της ANDRIANOS θα επικοινωνήσουν μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
 

 

Οι Αντλίες Θερμότητας που παράγουν ζεστό ή κρύο νερό μπορούν να συνδυαστούν με τα παρακάτω συστήματα θέρμανσης ή ψύξης/δροσισμού:

Ενδοδαπέδιο σύστημα 

Το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης λειτουργεί με θερμοκρασίες νερού της τάξης των 35 – 45 (οC) για τη θέρμανση και 15 – 20 (οC) για το δροσισμό. Η χρήση της Αντλίας Θερμότητας για την τροφοδοσία του συστήματος Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης, αποτελεί μία από τις πιο αποδοτικές και ποιοτικές λύσεις θέρμανσης.

Fan coils 

H εγκατάσταση των fan coils απαιτεί θερμοκρασίες νερού της τάξης των 45-50 (οC)  για τη θέρμανση και 7-10 (οC) για τη ψύξη. Η χρήση των Fan Coil είναι ιδανική επιλογή για εφαρμογές ψύξης και θέρμανσης με ένα ενιαίο σύστημα.

Κεντρικές κλιματιστικές μονάδες

Οι απαιτήσεις είναι ανάλογες των εγκαταστάσεων με fan coils.

Θερμαντικά σώματα

Οι Αντλίες Θερμότητας μπορούν να συνεργασθούν με θερμαντικά σώματα (είτε κοινά είτε χαμηλών θερμοκρασιών) για τη θέρμανση χώρων. Είναι μια ιδιαίτερα συχνή επιλογή στις περιπτώσεις ανακαινίσεων, πχ με επιδότηση από το πρόγραμμα Εξοικονομώ.

Αντλίες Θερμότητας Ariston Nimbus Pocket M Net

Οι Αντλίες Θερμότητας Ariston Nimbus Pocket M Net είναι μονομπλόκ αντλίες θερμότητας αέρος/νερού inverter υψηλής απόδοσης για θέρμανση και ψύξη χώρων. 

Χαρακτηριστικά:

 • Ενεργειακή κλάση Α+++ στους 35 οC

 • Εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης τόσο σε λειτουργία θέρμανσης όσο και ψύξης. 

 • Λειτουργία Quiet, για ακόμη πιο αθόρυβη λειτουργία.

 • Αυτο-προσαρμοστική συμπεριφορά χάρη στην τεχνολογία inverter DC.

 • Ηλεκτρικό κουτί (Ligh box) για την απομακρυσμένη πρόσβαση όλων των συνδέσεων της εξωτερικής μονάδας, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί και σε εξωτερικό χώρο.

 • Λύση Plug και Play: το μόνο που χρειάζεστε είναι να προσθέσετε ένα κατάλληλο δοχείο διαστολής για το σύστημα.

 • Ειδικό δοχείο αδρανείας και ενσωματωμένη αντίσταση 2kW τα οποία μπορούν να αγοραστούν προαιρετικά σαν αξεσουάρ.

 • Μπορεί να συνδυαστεί με εξωτερικό κύλινδρο ΖΝΧ.

Έξυπνη συνδεσιμότητα:

 • Συνδεδεμένη πάντα με την εφαρμογή ARISTON NET.
 • Πάντα συνδεδεμένη χάρη στη Light Gateway, που παρέχεται ως βασικό εξάρτημα, τηλεχειρισμός και παρακολούθηση κατανάλωσης.
 • Ο διαχειριστής συστήματος Sensys και ο εξωτερικός αισθητήρας ρύθμισης της θερμότητας συμπεριλαμβάνονται ως στάνταρ.

Ποιότητα:

 • Ο πλακοειδής ανοξείδωτος εναλλάκτης που είναι ενσωματωμένος στην εξωτερική μονάδα, εγγυάται μεγάλη πιστότητα και μεγάλη μακροζωία.
 • Ο περιστροφικός συμπιεστής δύο βημάτων εξασφαλίζει μειωμένες δονήσεις και πολύ χαμηλό επίπεδο ισχύος θορύβου
 • Το Exogel Kit και το κιτ φίλτρου, περιλαμβάνονται στο προϊόν και εξασφαλίζουν προστασία κατά της κρούστας ασβεστίου, και τον κίνδυνο του παγετού

Δείτε εδώ τα Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Αντλίες θερμότητας Toshiba ESTIA made in Japan, Inverter, Split

Η πρωτοποριακή σειρά αντλιών θερμότητας αέρα-νερού Estia R32 της Toshiba, καλύπτει τις αυξανόμενες απαιτήσεις για εναλλακτικές λύσεις στη συμβατική θέρμανση, με το ψυκτικό μέσο R32 με χαμηλό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Μια προηγμένη αντλία θερμότητας αέρα-νερού με εντυπωσιακές προδιαγραφές θέρμανσης χώρων και παραγωγής ζεστού νερού, η οποία συμβάλλει επίσης στην εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με τους λέβητες αερίου ή πετρελαίου και τους ηλεκτρικούς θερμαντήρες.

Με διαχρονική σχεδίαση και ευέλικτες λύσεις παρέχει νερό στα δίκτυα θέρμανσης με θερμοκρασίες που εγγυώνται άνεση όλο τον χρόνο για οποιαδήποτε διάταξη εκπομπής (Ενδοδαπέδια θέρμανση, Fan coil για Ψύξη-θέρμανση, Θερμαντικά σώματα μέσαίας ή χαμηλής θερμοκρασίας), καθώς και Παραγωγή ζεστού νερού οικιακής χρήσης.

Αντλίες Θερμότητας Ariston Nimbus Pocket M Net

Με κομψή εμφάνιση η νέα Nimbus NET R32 παρέχει μια εξαιρετικά αποδοτική λύση για βιώσιμη θέρμανση, ψύξη και θέρμανση νερού. Χρησιμοποιώντας το νέο Energy Manager 2.0 και με απόδοση κλάσης A+++, αυτή η συμβατή με R32 σειρά αντλιών θερμότητας είναι εξοπλισμένη με προηγμένα χαρακτηριστικά και εξαρτήματα που εγγυώνται σταθερή απόδοση χαμηλού θορύβου και μέγιστη αξιοπιστία με ελάχιστη κατανάλωση και χαμηλότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο - ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Χαρακτηριστικά:

 • Eνεργειακής κλάσης Α+++

Όλα τα μοντέλα αυτής της σειράς προσφέρουν την καλύτερη ενεργειακή απόδοση στην κατηγορία.

 • Οικολογικό αέριο R32

Η χρήση του Ψυκτικού μέσου R32 σημαίνει ότι όχι μόνο προσφέρουν κορυφαία ενεργειακή απόδοση, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή που σας επιτρέπει να επιτύχετε τη μέγιστη άνεση με χαμηλότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

 • Εξαιρετικά αθόρυβες

Το επίπεδο θορύβου μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο με την αθόρυβη λειτουργία.

 • COP μέχρι 5.1

Για την μέγιστη απόδοση με την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

 • Premium σχεδιασμό
 • Έξυπνο έλεγχο της άνεσης μέσω του θερμοστάτη Sensys Net HD και της εφαρμογής Ariston NET

Αντλίες θερμότητας CARRIER Aqua Snap Plus 30 AWH R32

Οι Αντλίες Θερμότητας Αέρος-Νερού CARRIER Aqua Snap Plus 30AWH-R Monoblock, διαθέτουν όλες τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες του προηγούμενου μοντέλου (Aqua Snap Plus 30 AWH), κάνοντας χρήση του οικολογικού ψυκτικού R32, με νέο σχεδιασμό της γρίλιας του ανεμιστήρα, ενσύρματο χειριστήριο με οθόνη αφής και Ενεργειακή κλάση A+++ σε όλα τα μεγέθη (Μέσο κλίμα W 30/35°C).

Ενσωματώνουν τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες, όπως:

 • Εξαιρετικές τιμές ενεργειακής απόδοσης.
 • Χρήση οικολογικού ψυκτικού R32 με χαμηλό Δυναμικό Υπερθέρμανσης Πλανήτη (GWP = 675).
 • Διπλό περιστροφικό συμπιεστή inverter DC.
 • Νέο σχεδιασμό της γρίλιας του ανεμιστήρα.
 • Ανεμιστήρας χαμηλού θορύβου και σύστημα ελέγχου με μικροεπεξεργαστή.

Μπορούν να συνδυαστούν με μεγάλη γκάμα τερματικών μονάδων νερού: κασέτες, καναλάτα χαμηλής, μεσαίας και υψηλής στατικής πίεσης, δαπέδου, οροφής και τοίχου.

Οι διπλοί περιστροφικοί συμπιεστές DC Inverter, λειτουργούν με διαμόρφωση ύψους παλμών (Pulse Amplitude Modulation, PAM) και διαμόρφωση εύρους παλμών (Pulse Width Modulation, PWM) για βελτιωμένη αξιοπιστία, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και ομαλή λειτουργία χωρίς κραδασμούς σε όλες τις συνθήκες.

Συνδέσεις εισόδου και εξόδου στη τρίοδη βάνα για σύνδεση με αποθήκη – αποθήκευση ζεστού νερού χρήσης.

Ευρύ φάσμα λειτουργίας τόσο στη λειτουργία θέρμανσης όσο και στην ψύξη που προσφέρει υψηλές επιδόσεις σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών.

 

Δείτε εδώ τα Τεχνικά Χαρακτηριστικά

                                                 

 

Αντλίες θερμότητας CARRIER Aqua Snap Plus 61 AF, Υψηλών Θερμοκρασιών , Monoblock

Στις περιπτώσεις που απαιτείται θέρμανση σε υψηλές θερμοκρασίες η γκάμα της CARRIER περιλαμβάνει τις αντλίες θερμότητας αέρος νερού υψηλών θερμοκρασιών AquaSnap Plus 61AF.

Διατίθενται σε 2 μεγέθη, με ονομαστική θερμική απόδοση από 14 έως 19 kW.

Σχεδιασμένες για εφαρμογές θέρμανσης κατάλληλες για την οικονομική θέρμανση νέων και ανακαινιζόμενων κατοικιών και κτιρίων.

Το θερμοκρασιακό εύρος λειτουργίας επιτρέπει την εγκατάσταση των μονάδων σε περιοχές με εξωτερικές θερμοκρασίες έως -20°C ενώ η θερμοκρασία εξόδου νερού φτάνει έως 65°C για εφαρμογές ζεστού νερού χρήσης.

Αντλίες Θερμότητας Carrier XP Energy 38AW & 80AW

Οι διαιρούμενες αντλίες θερμότητας Carrier XP Energy 38AW & 80AW ικανοποιούν πολλαπλές οικιακές και εμπορικές εφαρμογές για θέρμανση και ψύξη, με μία ή περισσότερες θερμοκρασιακές ζώνες και με ταυτόχρονη παραγωγή ζεστού νερού. Ονομαστικές αποδόσεις θέρμανσης 5-15 kW και ψύξης 4,2-15,8 kW

Αποτελούν μια οικονομικά αποδοτική επένδυση ακόμα και σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα. Χάρη στον συμπιεστή τεχνολογίας Twin-Rotary DC Inverter με ηλεκτρονικό έλεγχο, επιτυγχάνουν υψηλή απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας σε μεγάλο εύρος λειτουργίας.

Μπορούν να συνδυαστούν με μεγάλη γκάμα τερματικών μονάδων νερού : κασέτες, καναλάτα χαμηλής, μεσαίας και υψηλής στατικής πίεσης, δαπέδου, οροφής και τοίχου.

Οι αντλίες θερμότητας AquaForce® Puretec 61XWH-ZE (200-2.500kW) με ψυκτικό υγρό R1234ze παρέχουν υψηλές θερμοκρασίες ζεστού νερού, (SCOP 6 ή μεγαλύτερο) ανακτώντας θερμότητα από διάφορες πηγές όπως από βιομηχανική δραστηριότητα, από απόβλητα, από πηγές νερού, από data centers κτλ. Είναι ιδανικές για εφαρμογές υψηλών θερμοκρασιών, όπως η θέρμανση συγκροτημάτων κατοικιών, σχολείων, νοσοκομείων, γραφείων, η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και βιομηχανικές εφαρμογές.

Αντλίες Θερμότητας Carrier 61WG

Οι αντλίες θερμότητας 61WG, με COP μέχρι και 5.42, έχουν σχεδιαστεί να παρέχουν θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης, με πλήθος επιλογών που επιτρέπουν την εύκολη ενσωμάτωσή τους σε νέα ή υφιστάμενα συστήματα θέρμανσης.

Χάρη στην υψηλή θερμοκρασία νερού μέχρι 65°C, χωρίς την ανάγκη βοηθητικής πηγής θέρμανσης, οι αντλίες 61WG μπορούν να εγκατασταθούν σε νέα ή ανακαινιζόμενα κτίρια με οποιουδήποτε τύπου θέρμανση: fan coils, καλοριφέρ ή ενδοδαπέδια.

Αντλίες θερμότητας CARRIER Aqua Snap Plus 30 AWH, Inverter, Monoblock

Οι Αντλίες θερμότητας CARRIER Aqua Snap Plus 30 AWH διατίθενται σε δύο εκδόσεις, με ή χωρίς υδραυλικό τμήμα, σε 5 διαθέσιμα μεγέθη, με ονομαστική ψυκτική απόδοση από 3 έως 16 kW και ονομαστική θερμική απόδοση από 4 έως 15 kW.

Ενσωματώνουν τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες, όπως:

Το ψυκτικό υγρό R-410A που δεν καταστρέφει το όζον.

Δίδυμους περιστροφικούς συμπιεστές DC inverter.

Ανεμιστήρας χαμηλού θορύβου και σύστημα ελέγχου με μικροεπεξεργαστή.

Αντλίες Θερμότητας Ariston Nuos Plus

Η γνωστή σειρά Αντλιών Θερμότητας παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσεως, ARISTON Nuos Plus ανανεώνεται και έρχεται πλέον με ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi! Αποτελείται από τέσσερα νέα μοντέλα, τα οποία έχουν το υψηλότερο COP στην αγορά και προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Έχουν τη δυνατότητα υβριδικής λειτουργίας, για σύνδεση με λέβητα ή ηλιακό, ώστε να βελτιστοποιούνται τα κόστη ενέργειας. Έχουν πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου και θερμαίνουν το νερό πολύ γρήγορα.

Αντλίες θερμότητας Toshiba ESTIA made in Japan, Inverter, Split

Για νέες ή υφιστάμενες κατοικίες, οι αντλίες θερμότητας Estia της Toshiba προσφέρουν πολλαπλές λύσεις εφαρμογών καθώς μπορούν να διαχειριστούν μέχρι και δυο ανεξάρτητες θερμοκρασιακές ζώνες. Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει τη παράλληλη τροφοδοσία τερματικών σωμάτων σε διαφορετικά θερμοκρασιακά επίπεδα. Έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τη σωστή θερμοκρασία για θέρμανση, παραγωγή ζεστού νερού χρήσης αλλά και κλιματισμό το καλοκαίρι.

Σε υπάρχουσες κατοικίες, που έχουν ήδη εγκατεστημένους λέβητες αερίου ή πετρελαίου, οι αντλίες θερμότητας Estia μπορούν να συνδυαστούν με το υπάρχον σύστημα θέρμανσης και να καλύψουν με βέλτιστο τρόπο τις ανάγκες θέρμανσης, παραγωγής ζεστού νερού και δροσισμού.

Αντλίες Θερμότητας Ariston Nuos Split Inverter WI-FI

Η νέα, πρωτοποριακή αντλία θερμότητας θέρμανσης νερού από την Ariston, με τεχνολογία DC Inverter και ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi! 

Η τεχνολογία DC Inverter, την οποία διαθέτει η εξωτερική μονάδα της αντλίας Nuos Split Inverter Wi-Fi, επιτρέπει στη θερμοκρασία του νερού να διατηρείται σταθερή, μειώνοντας τους κύκλους ON/OFF.

Αντλίες Θερμότητας Ariston Nimbus S Net

Η απόλυτη συνδεδεμένη λύση για Θέρμανση, Ζεστό Νερό Χρήσης & Κλιματισμό. 

Η γκάμα των Αντλιών Θερμότητας Ariston Nimbus S Net περιλαμβάνει τις σειρές:

NIMBUS COMPACT 4 - 7k W για θέρμανση, κλιματισμό & παραγωγή ΖΝΧ με ενσωματωμένο δοχείο 180lt.

NIMBUS FLEX NET 4 - 11 kW για θέρμανση, κλιματισμό &παραγωγή ΖΝΧ με ξεχωριστό δοχείο 180lt ή 300lt

NIMBUS PLUS NET 4 - 11 kW για θέρμανση & κλιματισμό.

Με τη χρήση του νέων αντικραδασμικών βάσεων για τη στήριξη των Αντλιών θερμότητας και των εξωτερικών κλιματιστικών μονάδων, τα οποία είναι κατασκευασμένα από καουτσούκ υψηλής ποιότητας, εξαλείφεται η ηχορύπανση και οι κραδασμοί που δημιουργούνται από τη λειτουργία των εξωτερικών μονάδων.

Στο παρελθόν τα περισσότερα μηχανήματα HVAC τοποθετούνταν σε μεταλλικά στηρίγματα δαπέδου ή βάσεις από τσιμέντο. Αυτές οι μέθοδοι παρουσιάζουν σημαντικά μειονεκτήματα όπως η μικρή διάρκεια ζωής τους, το υψηλό κόστος εργασίας και η αδυναμία σημαντικής μείωσης της ηχορύπανσης και των δονήσεων.

Με τη χρήση του νέων αντικραδασμικών βάσεων για την στήριξη των Αντλιών θερμότητας και των εξωτερικών κλιματιστικών μονάδων, τα οποία είναι κατασκευασμένα από καουτσούκ υψηλής ποιότητας, όλα αυτά τα προβλήματα αποτελούν παρελθόν.

Fan Coils

Τα Fan coils είναι εσωτερικές κλιματιστικές μονάδες ψύξης και θέρμανσης οι οποίες συνδέονται σε κύκλωμα νερού και αποτελούν το σύστημα μετάδοσης της θερμικής ενέργειας εντός των χώρων του κτιρίου. Όπως προδίδει και το όνομα τους (Fan Coils = Σώματα εξαναγκασμένης κυκλοφορίας αέρα στα ελληνικά), η λειτουργία τους βασίζεται στην εξαναγκασμένη κυκλοφορία του αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα που διαθέτουν. Με τη βοήθεια του ανεμιστήρα διανέμεται η θερμότητα στο χώρο, σε αντίθεση με τα απλά σώματα που το κάνουν με συναγωγή χωρίς βεβιασμένη ροή.

Αντλίες Θερμότητας - Συχνές Ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους

1) Τι είναι οι αντλίες θερμότητας;
Οι αντλίες θερμότητας είναι μηχανήματα τα οποία εκμεταλλεύονται τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος ώστε να ¨αντλούν¨ θερμότητα από μία πηγή (αέρα, νερό, έδαφος) και να τη μεταφέρουν στον αποδέκτη ως θέρμανση ή ψύξη. Η αρχή λειτουργίας τους είναι η ίδια που εφαρμόζεται στα ψυγεία και στα γνωστά σε όλους μας κλιματιστικά.

2) Που χρησιμοποιούνται;

Χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση και τον κλιματισμό κτιρίων σε συνδυασμό με τα θερμαντικά σώματα, την ενδοδαπέδια και τα Fan Coils. Παράλληλα μπορούν να παράγουν και ζεστό νερό χρήσης.

Εφαρμογές Αντλιών Θερμότητας από την ANDRIANOS

16 Φεβρουάριος 2023
Η διοίκηση του ξενοδοχείου ELITE City Resort στην Καλαμάτα αποφάσισε να εμπιστευθεί για ακόμα μία φορά την ANDRIANOS για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης του υπερπολυτελούς συγκροτήματος βιλών του ξενοδοχείου.
17 Ιούνιος 2022
Οι Patio Villas είναι ένα συγκρότημα με εξαιρετικά σύγχρονες βίλες αλλά ταυτόχρονα πλήρως εναρμονισμένες με το άγριο φυσικό περιβάλλον της Μάνης. Αποτελούνται από ένα σύνολο πετρόχτιστων κατοικιών, οι οποίες αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα της επιβλητικής αρχιτεκτονικής της Μάνης. Κάθε κατοικία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προσφέρει ιδιωτικότητα και εξαιρετική θεά, ενώ πλέον με το νέο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό της ANDRIANOS, προσφέρουν απόλυτη θερμική άνεση, όλες τις εποχές του χρόνου.
7 Φεβρουάριος 2022
Οι ιδιοκτήτες του παλαιού τριώροφου κτιρίου στην οδό Βύρωνος, στο κέντρο της Καλαμάτας αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ριζική ανακαίνιση του, με σκοπό την εκμετάλλευση του. Για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι, επιλέχθηκαν δύο Αντλίες Θερμότητας Ariston.
20 Οκτώβριος 2021
Το Zen Rock Mani που λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2017 είναι ένα εκπληκτικό θέρετρο στην Μεσσηνιακή Μάνη, που παρέχει στους επισκέπτες του, πέρα από διαμονή, και πλήθος θεραπευτικών πρακτικών, όπως γιόγκα, διαλογισμό, πιλάτες, ποιοτική διατροφή κ.α. Η ιδιοκτήτρια του Zen Rocks, κα Βιβή Λέτσου, απευθύνθηκε στην ANDRIANOS, για να καλύψει τις ανάγκες σε θέρμανση και ψύξη των καταλυμάτων του συγκροτήματος.
1 Οκτώβριος 2021
Ένα ακόμα μεγάλο έργο θέρμανσης-ψύξης της ANDRIANOS ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, σε νεόδμητη πολυκατοικία στην μαρίνα της Καλαμάτας. Η κατασκευαστική εταιρεία «ΚΟΥΜΑΝΗΣ Οικοδομικές Επιχειρήσεις» εμπιστεύτηκε και πάλι την ANDRIANOS για την μελέτη και την επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού για την θέρμανση και την ψύξη των οκτώ πολυτελών διαμερισμάτων του νέου κτιρίου. Έπειτα, η Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΟΤ-ΕΞΕ) ανέλαβε την εγκατάσταση και κατάλληλη ρύθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ θα εξασφαλίσει και την απρόσκοπτη λειτουργία των συστημάτων με περιοδικές συντηρήσεις και άμεση επίλυση βλαβών.
20 Μαϊος 2021
Οι Αντλίες Θερμότητας επιλέγονται πολύ συχνά πλέον από ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, οι οποίοι επιθυμούν να να λύσουν το χρόνιο πρόβλημα της κεντρικής θέρμανσης των πολυκατοικιών. Οι ιδιοκτήτες του παρακάτω διαμερίσματος στην Καλαμάτα εμπιστευτηκαν την ANDRIANOS για την προμήθεια και την εγκατάσταση ενός νέου, σύγχρονου συστήματος θέρμανσης, το οποίο συνδέθηκε με την υφιστάμενη εγκατάσταση των θερμαντικών σωμάτων. Μία αντικατάσταση που σε σχέση με το συμβατικό σύστημα που διέθεταν, θα επιτύγχει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του λειτουργικού κόστους έως και 65%.
10 Μαϊος 2021
Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της παλαιάς Αντλίας Θερμότητας στο κτίριο του Δημαρχείου Ζακύνθου, με νέα αντλία θερμότητας CARRIER σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής εξοικονόμησης. Το έργο ανέλαβε και εκτέλεσε με επιτυχία ο συνεργάτης της ANDRIANOS στον Ν.Ζακύνθου, κος Κοντονής Πέτρος (εταιρεία «Τεχνική Κάλυψη»).
25 Σεπτέμβριος 2020
Σημαντική εξοικονόμηση 78% στο λειτουργικό κόστος και απόλυτο έλεγχο όλων των συστημάτων θέρμανσης, ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης απολαμβάνει το ξενοδοχείο MANIATIS στη Σπάρτη, χάρη στην ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του από την ANDRIANOS.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ