Αναζήτηση

Με αφορμή την έναρξη της χειμερινής περιόδου 2023-2024 εκπονήθηκε από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου η επικαιροποιημένη μελέτη που αποτυπώνει στο κόστος θέρμανσης για ένα νέο ελληνικό νοικοκυριό, αναλόγως του φορέα ενέργειας και της αντίστοιχης τεχνολογίας που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί.

Το Ζεστό Νερό Χρήσης είναι ένα μεγάλο ζητούμενο για κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση, γιατί ενώ αποτελεί ένα πολύτιμο αγαθό που παρέχεται προς τους πελάτες χωρίς περιορισμούς, για την επιχείρηση «μετατρέπεται» σε ενεργοβόρο, τις περισσότερες φορές η κατανάλωσή του εκτοξεύεται στα ύψη και είναι ανελαστικό ως δαπάνη.

Υπάρχει τρόπος να ελαχιστοποιήσετε τα νούμερα που αφορούν στη δαπανώμενη ενέργεια και την αντίστοιχη λειτουργική δαπάνη, επιτυγχάνοντας απίστευτη εξοικονόμηση σε ενέργεια και χρήμα.

Η ANDRIANOS από το 1994 στην Ελλάδα, εκπονεί μελέτες, σχεδιάζει, κι έχει υλοποιήσει δεκάδες επιτυχημένα έργα Ενεργειακής Αναβάθμισης Συστημάτων Παραγωγής ΖΝΧ.

Η διαχείριση μιας κατοικίας (καινούργιας ή παλαιάς) στον τομέα της ενέργειας, αποτελεί ένα ζητούμενο μείζονος σημασίας. Πολύ περισσότερο σε περιόδους πολλαπλής και πολυεπίπεδης κρίσης (π.χ. οικονομική, κλιματική, ενεργειακή) και ιδιαίτερα σε ενοικιαζόμενες βίλες & λοιπά καταλύματα στα οποία η εναλλαγή και διέλευση ανθρώπων/ενοίκων είναι διαρκής και συχνή.

Σε αρκετές περιπτώσεις η εμπλοκή του παράγοντα «άνθρωπος» δημιουργεί για τον ιδιοκτήτη, απρόβλεπτα αποτελέσματα. Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές νοοτροπίες, διαφορετικές συνήθειες και γενικά στάση «φιλοξενούμενου».

Σε πολλές περιπτώσεις θα ήταν μεγάλη ευκολία για την καθημερινότητά μας, να μπορούσαμε να ελέγξουμε ή να προγραμματίσουμε διάφορες λειτουργίες οικιακών συσκευών και συστημάτων από μακριά με τη χρήση μίας μόνο συσκευής. Ταυτόχρονα, αυτό σε αρκετές περιπτώσεις, προσδίδει επιπλέον μονάδες ασφάλειας και εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο.

Η ANDRIANOS διευκολύνει την καθημερινότητά σας.

Οι αντλίες θερμότητας τροφοδοτούν θερμαντικά σώματα (καλοριφέρ), ενδοδαπέδια θέρμανση και fan coils. Ωστόσο, ο έλεγχος μιας αντλίας θερμότητας δημιουργεί ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια της εγκατάστασης. Παρακάτω θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι ανησυχητικό στην εγκατάσταση.

Η ώρα του λογαριασμού θέρμανσης. Ο υδράργυρος έχει αρχίσει να υποχωρεί, η ζήτηση για θερμικές κιλοβατώρες που θα ζεστάνουν τις κατοικίες αυξάνεται και το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα συγκρατηθεί το κόστος. Ρεύμα; Φυσικό αέριο; Πετρέλαιο;

* Άρθρο του Θάνου Τσίρου όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή", Δεκέμβριος 2022.

Η ηλιακή ενέργεια αποτελεί την πιο ασφαλή, βιώσιμη και ταυτόχρονα οικονομική πηγή ενέργειας: είναι ανεξάντλητη και δωρεάν. 

Τα συστήματα ηλιοθερμίας μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε χρήσιμη θερμότητα: οικονομικά, αποδοτικά και με ασφάλεια. Πλέον, με το κόστος της ενέργειας και τις τιμές των καυσίμων να έχουν εκτοξευθεί, η χρήση της ηλιοθερμίας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Ήδη τα ηλιοθερμικά συστήματα στη πιο απλή τους μορφή (ηλιακός θερμοσίφωνας) βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι, με εφαρμογή την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ). Ταυτόχρονα, είναι και η συνήθης επιλογή για ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που οι απαιτήσεις σε ΖΝΧ είναι μεγάλες. Ωστόσο, τα ηλιοθερμικά συστήματα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν και σημαντικό μέρος των αναγκών θέρμανσης (υποβοήθηση θέρμανσης), κάτι το οποίο τα καθιστά απαραίτητα για όλα τα νέα σπίτια στο μέλλον.

*Το άρθρο του Γεώργιου Χαρ. Ανδριανού, όπως δημοσιεύθηκε στo κλαδικό περιοδικό "Ο Υδραυλικός και ο εγκαταστάτης - συντηρητής καυστήρων", Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2022.

Δημοσιεύτηκε η 2η έκδοση της Μελέτης Κόστους Θέρμανσης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που περιλαμβάνει τις τελευταίες εξελίξεις στις τιμές των καυσίμων καθώς και περισσότερες περιπτώσεις συστημάτων με Αντλία Θερμότητας.

Η νέα μελέτη που εκπονήθηκε από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είναι επικαιροποιημένη ώστε να αποτυπώνει τις τελευταίες εξελίξεις (Δεκέμβριος 2022) στο κόστος θέρμανσης των ελληνικών νοικοκυριών. 

Με δεδομένο ότι τόσο η Ευρωπαϊκή όσο και η Εθνική νομοθεσία θέτουν πλέον ιδιαίτερα  αυστηρούς στόχους για την Ενεργειακή Απόδοση των κτιρίων, τα Φωτοβολταϊκά και τα Ηλιοθερμικά Συστήματα θα γίνουν σύντομα αναγκαία σχεδόν σε όλα τα κτίρια.  Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε συστήματος και κυρίως την ενεργειακή επίδραση των δύο αυτών τεχνολογιών.

Η νέα μελέτη που εκπονήθηκε από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είναι επικαιροποιημένη ώστε να αποτυπώνει τη νέα κατάσταση στο κόστος θέρμανσης των ελληνικών νοικοκυριών, συγκρίνοντας 11 διαφορετικές περιπτώσεις συστημάτων θέρμανσης, λαμβάνοντας υπόψη τις ανατιμήσεις που υφίστανται παγκοσμίως τα καύσιμα το τελευταίος έτος.

Η ANDRIANOS με εκατοντάδες επιτυχημένες εγκαταστάσεις ενδοδαπέδιας θέρμανσης στο δυναμικό της, για τον αποτελεσματικό έλεγχο του συστήματος έχει ξεχωρίσει και διαθέτει στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά το εξειδικευμένο σύστημα Salus Smart Home, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα συσκευών για να καλύψει τις ανάγκες κάθε τύπου εγκατάστασης.

Απέναντι στη σοβαρότερη διεθνή ενεργειακή κρίση των τελευταίων 40 ετών και με την καθημερινή πλέον εκτίναξη του κόστους ενέργειας, οι παρεμβάσεις για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, είναι πλέον ο κυριότερος παράγοντας εξοικονόμησης ενέργειας στα νοικοκυριά.

*Το άρθρο του Γιώργου Χαρ. Ανδριανού, όπως δημοσιεύθηκε στην θεματική έκδοση "Κατοικία", της καθημερινής εφημερίδας της Καλαμάτας "Ελευθερία", Ιούλιος 2022.

Τα έξυπνα σπίτια – αυτά του παρόντος και σίγουρα αυτά του μέλλοντος – θα είναι όλο και πιο συχνά εξοπλισμένα με στοιχεία του λεγόμενου «Internet of Things (ΙοΤ)», ή στα ελληνικά «Διαδίκτυο των Πραγμάτων». Και αυτό δεν αφορά λειτουργίες ξένες για τον κοινό χρήστη, αλλά ένα εξατομικευμένο δίκτυο οικιακών και βιομηχανικών συσκευών προσαρμοσμένων στον τρόπο ζωής των κατοίκων και των χρηστών του εκάστοτε κτιρίου.

Η υπόθεση είναι ότι χάρη στην διείσδυση του διαδικτύου και τη δυνατότητα των συσκευών να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου, η καθημερινή ζωή θα είναι πιο άνετη, πιο οικονομική και πιο ασφαλής. Ένα βασικό μέρος αυτής της τεχνολογικής επανάστασης είναι τα ασύρματα συστήματα Smart Home που βασίζουν την λειτουργία τους στο διαδίκτυο (internet).

*Το άρθρο του Γιώργου Χαρ. Ανδριανού, όπως δημοσιεύθηκε στο κλαδικό περιοδικό "Ο υδραυλικός & ο εγκαταστάτης - συντηρητής καυστήρων", τεύχος Μάρτιος-Απρίλιος 2022

Με την εγκατάσταση του έξυπνου ελεγκτή ηλεκτρικού ρολού & φωτισμού RS600 του συστήματος Salus Smart Home, έχουμε τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου και προγραμματισμού του κλείσιμος / ανοίγματος ρολών – γκαραζόπορτων, των φωτιστικών & άλλων ηλεκτρικών συσκευών, ώστε να εξασφαλίσουμε οικονομία, άνεση και εξοικονόμηση ενέρφγειας. 

Με το Smart Home της Salus, μπορούμε να ανοιγοκλείσουμε και να προγραμματίσουμε τη λειτουργία όλων των συστημάτων που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, όπως  στα Φώτα, τα Ηλεκτρικά ρολά,  τις Γκαραζόπορτες, κ.ά. Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις απο τους ειδικούς μηχανικούς της ANDRIANOS αυτοματοποιούμε πλήθος λειτουργιών, όπως την έναρξη/παύση και τον προγραμματισμό ενεργειών χάρη στους κανόνες One Touch που υποστηρίζει το Salus Smart Home.

Ένα ιδιαίτερα σύνηθες πρόβλημα που συναντάμε, τόσο σε νέες, όσο και σε παλαιές κατοικίες είναι η αυξημένη υγρασία στους εσωτερικούς χώρους. Παρουσιάζεται ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, όπου η χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία διατηρεί παγωμένα τα κουφώματα και άλλα ψυχρά σημεία του κελύφους του κτιρίου, ενώ εντός τους σπιτιού έχει ζέστη. Τότε παρατηρείται και το φαινόμενο εμφάνισης συμπυκνωμάτων («ιδρώματος»), συνήθως στα τζάμια και στα κουφώματα αλουμινίου.

Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος αντιμετώπισης της υψηλής υγρασίας εντός του κτιρίου είναι η εγκατάσταση συστημάτων αερισμού με ανάκτηση θερμότητας, όπου ειναι πολύ πιο οικονομικός (λειτουργικά) σε σχέση με την άλλη συνήθη λύση, που ειναι η χρήση αφυγραντήρων (ASSOLO κατανάλωση 5W vs Αφυγραντήρες 350W)

Το Smart Home αποτελεί μια ιδανική επιλογή για την αναβάθμιση του κτιρίου, αφού προσφέρει σημαντικά στην επίτευξη θερμικής άνεσης και εξοικονόμησης ενέργειας, τόσο σε νέα, όσο και σε υφιστάμενα κτίρια. 

Στο ανανεωμένο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 η δαπάνη για προμήθεια και εγκαταστάση Smart Home έχει αυξημένο προυπολογισμό στα 2.500€ ανα κτίριο (από 1.500€ που ήταν στο προηγούμενο πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ). Η αύξηση του προυπολογισμού ήταν απαραίτητη, καθώς πολλές φορές τα 1.500€ δεν επαρκούσαν για μια πλήρη εγκατάσταση Smart Home.

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται οι συσκευές που απαιτούνται ανα τύπο εφαρμογής θέρμανσης, πχ για σώματα καλοριφέρ, ενδοδαπέδια θέρμανση, θέρμανση με fan coil, κ.α. σε αντιστοιχία με τις απαιτήσεις του προγράμματος Εξοικονομώ 2021.

Η μελέτη που εκπονήθηκε από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου είναι μια επικαιροποιημένη (22/12/2021) έκδοση της αντίστοιχης μελέτης που δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 2017. Η μελέτη αποτυπώνει τη νέα κατάσταση στο κόστος θέρμανσης των ελληνικών νοικοκυριών, συγκρίνοντας 14 διαφορετικές περιπτώσεις συστημάτων θέρμανσης, μετά τις ανατιμήσεις που υφίστανται παγκοσμίως τα καύσιμα τα τελευταία 2 έτη.

 Το Smart Home αποτελεί μια ιδανική επιλογή για την αναβάθμιση του κτιρίου, αφού προσδίδει σημαντικά χαρακτηριστικά άνεσης και εξοικονόμησης τόσο σε νέα, όσο και σε υφιστάμενα κτίρια. Το SALUS Smart Home περιλαμβάνει συσκευές και λειτουργίες για τον έλεγχο όλων των συστημάτων θέρμανσης/ψύξης/παραγωγής ΖΝΧ, καθώς και για τον έλεγχο φωτισμού, ηλεκτρικών συσκευών κ.α.

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται οι συσκευές που απαιτούνται ανα τύπο εφαρμογής θέρμανσης, πχ για σώματα καλοριφέρ, ενδοδαπέδια θέρμανση, θέρμανση με fan coil, κ.α.

Το Smart Home έχει δυναμική παρουσία σε ολοένα και περισσότερα σπίτια. Η δημιουργία οικιακών δικτύων (PAN – Personal Area Networks) έχει καταστεί αναγκαία, γιατί σχεδόν όλοι σήμερα διαθέτουν λύσεις που βελτιώνουν την άνεση και την οικονομία του σπιτιού: ελεγκτές, αισθητήρες, έξυπνα βύσματα, θερμοστάτες. Οι συσκευές στο σπίτι πρέπει να λειτουργούν γρήγορα και να είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Για να μπορούν οι συσκευές να επικοινωνούν ασύρματα, χρειάζονται μια κατάλληλη διαδρομή μετάδοσης δεδομένων, το λεγόμενο πρωτόκολλο επικοινωνίας, όπως το ZigBee.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ