Αναζήτηση

Το καλοκαίρι τελείωσε και σταδιακά το θερμόμετρο πέφτει, προμηνύοντας την άφιξη του χειμώνα. Η αγορά πετρελαίου, φυσικού αερίου, η συντήρηση καυστήρα και λέβητα είναι κάποιες από τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν πριν χρειαστεί να θέσουμε ξανά σε λειτουργία το σύστημα θέρμανσής μας.

Λόγω της οικονομικής κρίσης παρατηρείται μείωση στην αγορά και χρήση πετρελαίου θέρμανσης, ωστόσο υπάρχουν εργασίες  που δεν πρέπει να αμελούμε.

Μία από αυτές τις εργασίες  είναι η συντήρηση και ο καθαρισμός του καυστήρα και του λέβητα μας, η οποία πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, ανεξάρτητα από το χρόνο λειτουργίας του.

levitostasio sintriri synergeio kalamata messinia

Τι κάνει όμως τη συντήρηση του λέβητα και του καυστήρα τόσο σημαντική;

Μέγιστη απόδοση καυστήρα

Η σωστή συντήρηση του συστήματος καυστήρα και λέβητα αυξάνει το χρόνο ζωής του και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης κάποιας σοβαρής βλάβης, ενώ αυξάνει την συνολική θερμική απόδοση του, σε αντίθεση με ένα μη σωστά συντηρημένο σύστημα.  

Αντοχή στο χρόνο

Ο επαγγελματικός καθαρισμός του  καυστήρα εμποδίζει τη διάβρωση και εξασφαλίζει τη μακροζωία του συστήματός. Έτσι μια πιθανή εμφάνιση διάβρωσης του λέβητα μας  που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στη δημιουργία οπών (τρυπών) αποφεύγεται.

Εξοικονόμηση χρημάτων

Ένα καλά συντηρημένο και ρυθμισμένο σύστημα καυστήρα και λέβητα εξασφαλίζει τη σωστή κατανάλωση πετρελαίου, φυσικού αερίου, υγραερίου ή και διπλής καύσης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Μειώνει, έτσι  την κατανάλωση καυσίμου έως και 50%.

Γενικά, η συντήρηση δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή και το κόστος διαφέρει ανά περιοχή. Σε κάθε περίπτωση όμως αποσβένεται λόγω της εξοικονόμησης καυσίμου που επιτυγχάνεται από την ομαλή λειτουργία του συστήματος θέρμανσης.

Ασφάλεια

Το σημαντικότερο ίσως όφελος  είναι ότι συντηρώντας τις εγκαταστάσεις θέρμανσης, εξασφαλίζουμε την ασφάλεια τόσο τη δική μας, όσο και των παιδιών μας.

Μείωση της εκπομπής καυσαερίων

Μειώνεται σημαντικά η ρύπανση και τα καυσαέρια, που εκλύονται από τα συστήματα θέρμανσης.


Τι πρέπει να προσέξεις στη συντήρηση λέβητα και καυστήρα;

Η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε από αδειούχο τεχνίτη/συνεργείο.

Μόνο οι αδειούχοι τεχνίτες μπορούν να εκδώσουν επίσημο φύλλο συντήρησης και ελέγχου, το οποίο και αναγράφει υποχρεωτικά τον αριθμό αδείας τους και θα πρέπει να βρίσκεται στο λεβητοστάσιο βάσει νομοθεσίας.

Θεμιτό είναι οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού να πραγματοποιούνται μετά το τέλος της  χειμερινής περιόδου, όπου τα κατάλοιπα της καύσης είναι ακόμη φρέσκα. Πολλοί βέβαια είναι και αυτοί που επιλέγουν να κάνουν τις παραπάνω εργασίες το φθινόπωρο.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε ορισμένες περιοχές της επαρχίας οι αδειούχοι συντηρητές είναι ελάχιστοι. Οπότε για καλύτερη δική μας εξυπηρέτηση, φροντίζουμε να κάνουμε συντήρηση σε περιόδους μη αιχμής.

sunthrhsh lebhta kausthra kalamata  sunthrhsh lebhta kausthra messinia  katharismos levita kafstira kalamata messinia


Οι κυριότερες εργασίες συντήρησης που πρέπει να γίνουν, είναι:

- Ο καθαρισμός και η συντήρηση του καυστήρα και του λέβητα

- Οι κατάλληλες ρυθμίσεις στον καυστήρα για οικονομία καυσίμου και ελαχιστοποίηση των εκπομπών

- Ο έλεγχος των καυσαερίων

- Ο έλεγχος του κυκλοφορητή

- Ο έλεγχος των αυτοματισμών

- Ο έλεγχος της καλής λειτουργίας

- Αντικατάσταση ανταλλακτικών όταν κρίνεται απαραίτητο

sintriri pistopoiimeno synergeio kalamata messinia


Γιατί να διαλέξεις την ANDRIANOS;

Η ANDRIANOS διαθέτει την εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών και αδειούχων τεχνικών, ΕΟΤ - ΕΞΕ (Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας), που αποτελεί μόνιμο προσωπικό της εταιρίας. 

Αμεσότητα σε πιθανές βλάβες ή ανεπιθύμητες καταστάσεις λόγω της 24ωρης λειτουργίας της ειδικής ομάδας μηχανικών και αδειούχων τεχνικών μας.

Το συνεργείο διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και παρέχει συνεχή τεχνική κάλυψη.

Η 25ετή εμπειρία μας σε συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού σε μικρές και μεγάλες εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

synergeio lebhtes petrelaioy dedietrich kalamata  messinia levitas petrelaiou oscar sintirisi kalamata   xytosidhroi lebhtes sympyknwshs petrelaioy de dietrich messinia sintirisi

Στο κατάστημά μας στην Καλαμάτα μπορείτε να βρείτε οικιακά συστήματα θέρμανσης των οίκων ARISTON, CHAFFOTEAUX, WATTS, SALUS, REHAU, CARRIER, TOSHIBA, GOK,  ANDRIANOS.

Για προμήθεια ή συντήρηση λέβητα και καυστήρα στην Καλαμάτα, επισκεφθείτε την έκθεσή μας Πλάτωνος 30 και Μαιζώνος 22. Το εξειδικευμένο μας προσωπικό θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει και να σας προσφέρει την βέλτιστη λύση για τις ανάγκες σας.


Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ