Η παγκόσμια τάση στις ξενοδοχειακές μονάδες οδηγεί στη δημιουργία όλο και περισσότερων ενεργειακά αποδοτικών, πράσινων & έξυπνων κτιρίων. Ως αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες που κοιτάζουν το μέλλον αντιλαμβάνονται πως η μείωση του ενεργειακού τους κόστους θα αυξήσει άμεσα την ανταγωνιστικότητα τους και τα κέρδη τους.

02 pisina hliothermia gr

Η ικανοποίηση των επισκεπτών από την διαμονή τους επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες θερμικής άνεσης που επικρατούν στους χώρους του ξενοδοχείου, ενώ δεν δέχονται συμβιβασμούς στην παροχή Ζεστού Νερού που χρησιμοποιούν.

Έτσι ένα ξενοδοχείο, σε σύγκριση με άλλες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στην κατανάλωση ενέργειας, αφού χρειάζεται συνεχή τροφοδοσία με Ζεστό Νερό Χρήσης (ΖΝΧ), όποια και αν είναι η πληρότητα του, καθώς και κλιματισμό των χώρων με ψύξη το καλοκαίρι και θέρμανση το χειμώνα. 


Θέλετε να έχετε πλήρη ανεξαρτησία, από τις συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας;

Σήμερα, υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων, ιδιαίτερα στην Παραγωγή ΖΝΧ, με σκοπό το χαμηλό ετήσιο λειτουργικό κόστος και τον ταχύ χρόνο απόσβεσης.

Για την δημιουργία σύγχρονων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας, ο επιχειρηματίας ξενοδόχος οφείλει να εστιάσει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και σε λύσεις με Υβριδικά Συστήματα, που συνδυάζουν επιμέρους υποσυστήματα παραγωγής θερμικής ενέργειας που μπορεί να υπάρχουν σε ένα ενιαίο σύστημα, ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα πλεονεκτήματα κάθε τεχνολογίας. 

Ηλιοθερμία - Η οικονομικότερη Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας

Τα Ηλιοθερμικά Συστήματα βρίσκουν τέλεια εφαρμογή σε Ξενοδοχειακές μονάδες, όπου οι απαιτήσεις σε ενέργεια είναι μεγάλες, επιτυγχάνοντας υψηλά ποσοστά εξοικονόμησης ενέργειας (ΕΞΕ) και συγκεκριμένα:

paragogi zestou nerou chrisis thermansi pisinas kentrikh thermansi

Ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιλογή ενός συστήματος ηλιοθερμίας για τη θέρμανση Ζεστού Νερού Χρήσης είναι η επίτευξη της κατάλληλης ισορροπίας μεταξύ του μεγέθους της εγκατάστασης (άρα και του αρχικού κόστους) και του ποσοστού κάλυψης των αναγκών (άρα και της ετήσιας εξοικονόμησης σε ενέργεια και χρήματα και εντέλει του χρόνου απόσβεσης του συστήματος). Εδώ και 25 χρόνια η ANDRIANOS ασχολείται με τα ηλιοθερμικά συστήματα παράγοντας και διαθέτοντας μεγάλη γκάμα συλλεκτών, δοχείων και ηλιακών ελεγκτών, ώστε σε κάθε εγκατάσταση να επιλέγονται τα κατάλληλα υλικά, με αποτέλεσμα να καλύπτονται οι ανάγκες με την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής.

Ηλιοθερμία - Ηλιοθερμικά Συστήματα Ηλιακοί Συλλέκτες Ηλιακά Δοχεία - Boiler Ηλιακοί Σταθμοί Ηλιακοί Ελεγκτές

Αντλίες Θερμότητας - Η εναλλακτική Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας

Η βέλτιστη λύση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών για παραγωγή Ζεστών Νερών Χρήσης ενός σύγχρονου ξενοδοχείου, στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει επαρκής χώρος ή υπάρχουν αρχιτεκτονικοί περιορισμοί για να τοποθετηθούν συλλέκτες, είναι η χρήση μιας ή περισσότερων αντλιών θερμότητας. Η χρήση της Αντλίας θερμότητας υπερτερεί σημαντικά σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα, αφού επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του λειτουργικού κόστους έως και 70% (εξοικονόμηση 60-70% σε σχέση με το πετρέλαιο και 50-60% σε σχέση με το φυσικό αέριο) και συνεισφέρει στην ουσιαστική ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου

antlia thermothtas

Η ANDRIΑNOS διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε Αντλίες Θερμότητας των κορυφαίων οίκων CARRIER, TOSHIBA & ARISTON που αποτελούν ιδανική λύση για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, αυτόνομης εγκατάστασης σε νεόδμητα ή ανακαινιζόμενα ξενοδοχεία ή και ενσωμάτωση σε υφιστάμενο κτηριακό εξοπλισμό. 

Αντλίες Θερμότητας

Υβριδικά Συστήματα - Ανανεώσιμες + Συμβατικές Πηγές Ενέργειας  

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις υβριδικών συστημάτων συνήθως αποτελούνται από μια ΑΠΕ (Αντλία Θερμότητας ή Ηλιοθερμικό Σύστημα), η οποία συνδυάζεται ανά περίπτωση με λέβητες αερίων καυσίμων ή πετρελαίου με τεχνολογία συμπύκνωσης. Σε πολλές υφιστάμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις η αναβάθμιση τους σε υβριδικό σύστημα οδηγεί σε πολύ υψηλούς βαθμούς απόδοσης σε συνδυασμό με τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. Οι τεχνολογίες που μπορούν να συνδυαστούν είναι πολλές και η καθεμία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα, γι αυτό απαιτείται Yψηλή τεχνογνωσία και κατάλληλη Tεχνοοικονομική Aνάλυση από Έμπειρη Ομάδα Μηχανικών. 

Τα ηλιακά συστήματα θέρμανσης μπορούν να λειτουργήσουν σε συνδυασμό με οποιοδήποτε σύστημα θέρμανσης χώρων (καυστήρας πετρελαίου, ξύλου, βιομάζας, υγραερίου, αντλία θερμότητας, κλπ), είτε αφορά υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης είτε αφορά καινούργια εγκατάσταση.

Ηλιοθερμία

Οι Αντλίες Θερμότητας με την εντυπωσιακή ενεργειακή απόδοση μπορούν εύκολα να συνδυαστούν για σύνδεση με λέβητα πετρελαίου ή αέριων καυσίμων και με ηλιοθερμικό σύστημα, ώστε να μειωθούν σημαντικά τα κόστη την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης. 

Αντλίες Θερμότητας

Οι Λέβητες Συμπύκνωσης (ή αλλιώς λέβητες συμπυκνωμάτων) είναι λέβητες υψηλής απόδοσης οι οποίοι αξιοποιούν την ενέργεια που βρίσκεται αποθηκευμένη στους υδρατμούς των καυσαερίων. Αποτελούν μια ιδανική λύση συμβατικού (μη ΑΠΕ) και ταυτόχρονα σύγχρονου συστήματος, που επιτυγχάνει 15% περισσότερη οικονομία σε σχέση με έναν απλό λέβητα αερίου και 35-50% οικονομία σε σύγκριση με έναν συμβατικό λέβητα πετρελαίου.

Λέβητες με τεχνολογία Συμπυκνωμάτων

Έξυπνα Συστήματα Διαχείρισης 

Τα σύγχρονα συστήματα Smart Home προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ξενοδοχείων προσφέρουν βελτιωμένη εμπειρία διαμονής στους επισκέπτες, ενώ μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα στους ιδιοκτήτες τόσο για την καταναλισκόμενη ενέργεια, όσο και για το κόστος συντήρησης. Με τη χρήση συστημάτων πληροφορικής επιτυγχάνεται η ρύθμιση, ένδειξη, καταγραφή και διαχείριση των απαραίτητων παραμέτρων. Ταυτόχρονα, συνεισφέρει στη συνεχή βελτιστοποίηση των εγκαταστάσεων σε πραγματικό χρόνο και με βάση τις διαφορετικές και ιδιαίτερες ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου και κατ' επέκταση στην επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.

Συστήματα Smart Home - Έξυπνου Σπιτιού

smart hotel

Στην ANDRIANOS επιλέγουμε πρωτοποριακά συστήματα παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ), αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η έμπειρη και καταρτισμένη ομάδα μηχανικών ειδικεύεται στην εύρεση λύσεων για την καλύτερη ενεργειακή διαχείριση, σε συνάρτηση με το μικρότερο δυνατό λειτουργικό κόστος χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση των επισκεπτών σας.  

Παραγωγή Ζεστών Νερών Χρήσης σε Ξενοδοχεία

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βέλτιστη λύση για την Παραγωγή Ζεστών Νερών Χρήσης στο Ξενοδοχείο σας, καλέστε στο 27210 23124 ή συμπληρώστε την φόρμα και οι έμπειροι μηχανικοί της ANDRIANOS θα επικοινωνήσουν μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη