vrf sistimata klimatismou eksoterikes monades small  vrf sistimata klimatismou toshiba

Τα συστήματα VRF είναι γνωστά για την υψηλή ενεργειακή τους απόδοση και την ικανότητά να παρέχουν μια υπερσύγχρονη λύση Κλιματισμού και Θέρμανσης σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών. Ανήκουν στην κατηγορία του κεντρικού κλιματισμού, καθώς έχουν συνήθως μία μόνο εξωτερική μονάδα (ή συστοιχία) και όσες εσωτερικές μονάδες χρειάζονται σε κάθε δωμάτιο. 

Ο όρος VRF (Variable Refrigerant Flow) ή  VRV (Variable Refrigerant Volume), μεταβαλλόμενη ροή ψυκτικού μέσου, αναφέρεται στην δυνατότητα σύνδεσης και τροφοδοσίας με ψυκτικό υγρό περισσότερων εσωτερικών μονάδων σε μία μόνο εξωτερική μονάδα. Έτσι, τα VRF συστήματα χρησιμοποιούν το ψυκτικό μέσο ως μέσο ψύξης και θέρμανσης το οποίο ρυθμίζεται από μία ενιαία εξωτερική μονάδα συμπύκνωσης και κυκλοφορεί εντός του κτιρίου από πολλαπλές εσωτερικές μονάδες, οι οποίες λειτουργούν ανεξάρτητα. 

Η απλούστερη εξήγηση του VRF είναι να το περιγράψει κανείς ως ένα μεγάλης κλίμακας σύστημα HVAC χωρίς αγωγούς που μπορεί να θερμαίνει και να ψύχει διαφορετικές ζώνες ή δωμάτια μέσα σε ένα κτίριο ταυτόχρονα.

Λόγω της ευελιξίας τους, τα συστήματα VRF μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σχεδόν κάθε έργου. Ο σχεδιασμός τους είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία θα πρέπει να γίνεται μόνο από επαγγελματίες εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους με βάση το είδος του συστήματος VRF που θα εγκατασταθεί. 

Carrier Toshiba Poster

 

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα συστήματα VRF μοναδικά:

  • Παρέχουν ταυτόχρονη θέρμανση και ψύξη. 

Μπορεί να θερμαίνουν και να ψύχουν διαφορετικές ζώνες ή δωμάτια μέσα σε ένα κτίριο ταυτόχρονα, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας. Εάν επιλεγεί το κατάλληλο σύστημα VRF, οι χρήστες του κτιρίου έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις θερμοκρασίας στις προσωπικές τους προτιμήσεις.

  • Υψηλή αποδοτικότητα και αξιοπιστία

Μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας στην ψύξη 48 οC και στην θέρμανση -23 οC. 

  • Λειτουργούν σε πολύ χαμηλή ένταση.

Σε αντίθεση με μερικές παλαιότερες τεχνολογίες, τα συστήματα VRF είναι εξαιρετικά αθόρυβα. Η εγκατάσταση τους έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της μείωσης του περιβαλλοντικού θορύβου τόσο εντός όσο και εκτός του κτιρίου.

  •  Οι μονάδες VRF είναι κομψά και συμπαγή μηχανήματα

Ενώ, θα περίμενε κανείς ο εξοπλισμός αυτής της προηγμένης τεχνολογίας να αποτελείτε από ογκώδη μηχανήματα, είναι κομψός και συμπαγής σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες. Αυτό καθιστά τα VRF εξαιρετική λύση για την εγκατάσταση εξοπλισμού σε περιοχές με περιορισμένο χώρο, όπως για την ανακαίνιση ιστορικών κτιρίων.

  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε οικιακές εφαρμογές

Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον σε εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές, ο εξοπλισμός VRF μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ελέγχου του κλίματος μιας μικρής μονοκατοικίας.

  • Είναι εύκολο να εγκατασταθούν

Επειδή ο εξοπλισμός VRF ζυγίζει πολύ λιγότερο από τον εξοπλισμό με καπνοδόχο, η εγκατάσταση ενός συστήματος VRF είναι ευκολότερη και απαιτεί λιγότερη σωματική προσπάθεια από ένα παραδοσιακό σύστημα HVAC.

Οικιακός Κλιματισμός

H ANDRIANOS αναλαμβάνει έργα εγκατάστασης και αναβάθμισης συστημάτων θέρμανσης-ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού στους νομούς Μεσσηνίας & Αρκαδίας. Επιπλέον διαθέτει πανελλήνιο δίκτυο διάθεσης των προϊόντων της σε κάθε σημείο της υπόλοιπης Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βέλτιστη λύση του Κλιματισμού στο χώρο σας, καλέστε στο 27210 23124 ή συμπληρώστε την φόρμα και οι έμπειροι μηχανικοί της ANDRIANOS θα επικοινωνήσουν μαζί σας το συντομότερο δυνατό.


Η ANDRIANOS με πάνω από 25 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης με ουσιώδεις & καινοτόμες τεχνολογίες Συμβατικών και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), παρέχει μεγάλη γκάμα μονάδων VRF των κορυφαίων οίκων CARRIER & TOSHIBA

carrier antlies thermotiitas klimatistika fan coil psiktes

 toshiba antlies thermotiitas klimatistika fan coil psiktes

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη