• 001.jpg
 • 01.jpg
 • 03.jpg
 • 03a.jpg
 • 03b.jpg
 • 04.JPG
 • 04a.jpg
 • 05.jpg
 • 06.jpg
 • 07.jpg
 • 08.jpg
 • 08b.jpg
 • 11.JPG
 • 11a.jpg
 • 11b.jpg
 • 12.jpg
 • 12b.jpg
 • 13.jpg
 • 14.jpg
 • 15.jpg
 • 16.jpg
 • 16b.JPG
 • 17.jpg
 • 18.jpg
 • 19.jpg
 • 19b.jpg
 • 20.jpg
 • 21.jpg

Το Σύστημα Θέρμανσης ενός κτηρίου αποτελεί νευραλγικό τομέα για την σωστή λειτουργία και την άνεση των κατοίκων/χρηστών του.

Σύστημα Θέρμανσης

Το Σύστημα Θέρμανσης χρησιμοποιείται για την παραγωγή θερμικής ενέργειας και την διανομή αυτής εντός των χώρων ενός κτηρίου.

Αναλύοντας τα Συστήματα Θέρμανσης αποτελούνται από:

σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού σε οικία

α. τη μονάδα παραγωγής θερμικής ενέργειας
β. τον εξοπλισμό διανομής & τις σωληνώσεις μεταφοράς της θερμικής ενέργειας,
γ. το σύστημα μετάδοσης της θερμικής ενέργειας εντός των χώρων του κτιρίου και  
δ. το σύστημα ελέγχου


"Για παράδειγμα, σε μια συμβατική εγκατάσταση με λεβητοστάσιο πετρελαίου, το σύστημα λέβητα-καυστήρα με τη καπνοδόχο του, αποτελεί τη μονάδα παραγωγής θερμικής ενέργειας. Ο κυκλοφορητής και το δίκτυο σωληνώσεων αποτελούν το εξοπλισμό διανομής, ενώ τα σώματα καλοριφέρ αποτελούν το σύστημα μετάδοσης της θερμότητας εντός των χώρων του κτηρίου. Το σύστημα ελέγχου σε αυτή τη περίπτωση, είναι ο θερμοστάτης χώρου της εγκατάστασης."


Τα κυριότερα & πιο διαδεδομένα Συστήματα Παραγωγής Θερμικής Ενέργειας είναι:

α. Αντλίες Θερμότητας για θέρμανση/ψύξη (για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σελίδα Αντλιών Θερμότητας)
β. Λέβητες Υγραερίου ή Φυσικού Αερίου (για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σελίδα Επίτοιχοι Λέβητες Αερίου)
γ. Λέβητες Πετρελαίου (για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σελίδα Λεβητοστάσια Πετρελαίου)
δ. Ηλιοθερμικά Συστήματα (για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σελίδα Ηλιοθερμίας & τη σελίδα Ηλιοθερμικών Συστημάτων)
ε. Ενεργειακό - Υδραυλικό Τζάκι / Λέβητες Βιομάζας

Τα Υβριδικά Συστήματα συνδυάζουν περισσότερες από μία Μονάδες Παραγωγής Θερμικής Ενέργειας (περισσότερα για τα Υβριδικά Συστήματα)

Ενώ τα συνήθη Συστήματα Μετάδοσης Θερμικής Ενέργειας είναι 

α. Σώματα Καλοριφέρ
β. Μονάδες Fan Coil για θέρμανση/ψύξη  (για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σελίδα Fan Coil)
γ. Συστήματα Ενδοδαπέδιας θέρμανσης & δροσισμού  (για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σελίδα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης)

 Εκτός των παραπάνω κεντρικών συστημάτων θέρμανσης & κλιματισμού, υπάρχουν και τα αυτόνομα συστήματα, όπως τα κλασσικά κλιματιστικά (για περισσότερες πληροφορίες δείτε τις σελίδες Συστήματα Κλιματισμού & Κλιματιστικά )


Όλες οι παραπάνω κατηγορίες προϊόντων και τεχνολογίες είναι σήμερα διαθέσιμες προς του τελικούς καταναλωτές και μπορούν να προσφέρουν θερμική άνεση και να επιφέρουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Είναι όμως πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι οι συγκρίσεις μεταξύ τεχνολογιών δεν είναι δόκιμες, καθώς όλες έχουν αναπτυχθεί για να προσφέρουν λύσεις. Δεν υπάρχουν «καλές» και «κακές» τεχνολογίες αλλά τεχνολογίες που απευθύνονται σε διαφορετικές εφαρμογές. Πάντα λοιπόν το κριτήριο επιλογής, ανεξάρτητα ποιο καύσιμο είναι ακριβότερο ή φθηνότερο μια δεδομένη χρονική στιγμή, θα πρέπει να είναι ποια τεχνολογία είναι καταλληλότερη για την συγκεκριμένη εφαρμογή και έχει το χαμηλότερο δυνατό κόστος λειτουργίας

Συστήματα Θέρμανσης

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βέλτιστη λύση Θέρμανσης στο χώρο σας, καλέστε στο 27210 23124 ή συμπληρώστε την φόρμα και οι έμπειροι μηχανικοί της ANDRIANOS θα επικοινωνήσουν μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Υδραυλικό Δίκτυο

Το υδραυλικό δίκτυο ενός κτηρίου αποτελείται από τις σωληνώσεις, τις βάνες, τα κολλεκτέρ, τον μειωτή πίεσης, τις βαλβίδες ασφαλείας, τις βαλβίδες υδραυλικής εξισσορόπησης, τα θερμοδοχεία ζεστού νερού χρήσης και λοιπά υδραυλικά εξαρτήματα, που χρησιμοποιούνται για την παροχή του νερού εντός του κτηρίου.

Το υδραυλικό δίκτυο περιλαμβάνει επιπλέον τα συστήματα για την ποιότητα και υγιεινή του νερού, όπως τα φίλτρα και τους αποσκληρυντές νερού.

H ANDRIANOS διαθέτει πλήρη γκάμα υδραυλικών εξαρτημάτων και προϊόντων με λιανική & χονδρική διάθεση. Επικοινωνήστε με το τμήμα πωλήσεων για περισσότερες πληροφορίες.


Κυκλοφορητές

Οι κυκλοφορητές αποτελούν βασικό εξοπλισμό για την ομαλή διανομή της παραγόμενης θερμικής ενέργειας στο σύστημα μετάδοσης της θερμότητας εντός των χώρων του κτιρίου.

Η λειτουργία του κυκλοφορητή είναι να μεταφέρει το ζεστό νερό που παράγεται από και προς το λέβητα θέρμανσης μέσω των σωληνώσεων προς το μέσο θέρμανσης της εγκατάστασης (σώματα καλοριφέρ ή μονάδες Fan Coil ή ενδοδαπέδια). 

Έξυπνοι Κυκλοφορητές Wilo Stratos Maxo

Η ANDRIANOS διαθέτει αντλίες της κορυφαίας Wilo, η οποία χρησιμοποιώντας την πλέον σύγχρονη τεχνογνωσία και πρακτική παρέχει υψηλής ποιότητας, ασφαλή και φιλικά στο περιβάλλον προϊόντα συνεισφέροντας τα μέγιστα στο τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε την πρώτη έξυπνη αντλία παγκοσμίως, η οποία χάρη στον ευφυή τρόπο λειτουργίας της, εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση του συστήματος αφού διαθέτει τον τύπο ρύθμισης Dynamic Adapt plus όπου προσφέρει συνεχή (δυναμική) προσαρμογή του ρυθμού ροής βάσει της πραγματικής ανάγκης

Ο Wilo-Stratos MAXO μπορεί να ενσωματωθεί σε όλα τα συστήματα Ψύξης - Θέρμανσης προσφέροντας βελτιστοποιημένα και καινοτόμα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας, τα οποία καλύπτουν τις απαιτήσεις για μεγαλύτερη απόδοση και ευκολία στην εγκατάσταση και διασύνδεση. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για απομακρυσμένη παρακολούθηση και παραμετροποίηση εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου.

eksipnos kikloforitis wilo56735 3


Προϊόντα και Εξαρτήματα Θέρμανσης - Κλιματισμού & Ύδρευσης

Η ANDRIANOS από το 1994 παρέχει σύγχρονες λύσεις για τη θερμική άνεση & την κτιριακή εξοικονόμηση ενέργειας σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους. Συγκεκριμένα, φροντίζει για την ιδανική θερμοκρασία σε κάθε χώρο όλες τις εποχές, για την αδιάλειπτη παροχή Ζεστού Νερού Χρήσης, για την υγιεινή ατμόσφαιρα και για τον πλήρη έλεγχο όλων των παραπάνω. 

Σχεδιάζει και παράγει στην αγορά τα κορυφαία συστήματα Ηλιοθερμίας με το brand name "ANDRIANOS - World Leading Solar Thermal Technologies" για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και συνεργάζεται με κορυφαίους οίκους, όπως η Ιταλική ARISTON με αντλίες θερμότητας, ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και επίτοιχους λέβητες αερίων καυσίμων ARISTON & CHAFFOTEAUX. Επίσης, διαθέτει τις κορυφαίες Αντλίες Θερμότητας CARRIER & TOSHIBA, σύγχρονα συστήματα αερισμού με ανάκτηση θερμότητας Assolo και για τον κεντρικό και απομακρυσμένο έλεγχο, τα συστήματα Smart House της SALUS.

Η ANDRIANOS είναι ο κορυφαίος προμηθευτής προϊόντων και λύσεων τόσο στις απλές περιπτώσεις μιας κεντρικής θέρμανσης και ενός κλιματιστικού, όσο και στα πιο απαιτητικά και σύγχρονα συστήματα που για να υλοποιηθούν συνδυάζεται η τελευταία τεχνολογία και η τεχνογνωσία της ANDRIANOS, ώστε να δημιουργήσουν συστήματα Ψύξης και Θέρμανσης για κάθε απαίτηση, από το μικρότερο μέχρι και το μεγαλύτερο κτήριο της περιοχής.

Διαθέτει σύγχρονα προϊόντα με γνώμονα την αισθητική, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων. H ANDRIANOS είναι πιστοποιημένη από την TUV AUSTRIA με το ISO 9001 και το ISO 14001. Το όνομα ANDRIANOS είναι συνώνυμο της ποιότητας και της εξοικονόμησης ενέργειας στη θέρμανση και τον κλιματισμό.

Επικοινωνήστε με τους έμπειρους μηχανικούς της ANDRIANOS για να λάβετε τη βέλτιστη λύση Θέρμανσης και Κλιματισμού


 Αντιπροσωπείες - Προϊόντα για Θέρμανση - Κλιματισμό - Ύδρευση


ariston thermo group logo

 Λέβητες αερίου συμπύκνωσης, θερμοσίφωνες αερίου, ηλεκτρικοί θερμοσίφωνεςυβριδικά συστήματα θέρμανσης & αντλίες θερμότητας, ARISTON Ιταλίας.

ηλεκτρικός θερμοσίφωνας ARISTON

Η ANDRIANOS είναι επίσημος διανομέας χονδρικής των προϊόντων ARISTON Ιταλίας.


chaffoteaux logo

Λέβητες αερίου συμπύκνωσης, θερμοσίφωνες αερίου, υβριδικά συστήματα θέρμανσης, CHAFFOTEAUX Γαλλίας.

λέβητας συμπύκνωσης CHAFFOTEAUX

Η ANDRIANOS είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων CHAFFOTEAUX Γαλλίας.


Carrier logo

Αντλίες θερμότητας, Ψύκτες & Fan Coilsκλιματιστικά οικιακά, ημικεντρικά και VRF πολυδιαιρούμενα, CARRIER.

Αντλίες θερμότητας carrier

Η ANDRIANOS είναι Master Dealer των προϊόντων CARRIER.


Toshiba Logo

Αντλίες θερμότητας & Ψύκτες, κλιματιστικά οικιακά, ημικεντρικά και VRF πολυδιαιρούμενα, TOSHIBA

Αντλίες θερμότητας toshiba

Η ANDRIANOS είναι Master Dealer των προϊόντων TOSHIBA


Salus logo

Θερμοστατών ΧώρουΣυστήματα Έξυπνου Σπιτιού,  Υδροστάτες, Συστήματα Αντιστάθμισης κ.α., SALUS Μεγάλης Βρετανίας

RT310i

Η ANDRIANOS είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων SALUS Μεγάλης Βρετανίας.


Convesa logo

Ανοξείδωτες και χάλκινες καμινάδες CONVESA Ισπανίας. Με μόνωση και αμόνωτες.

convesa kaminades

Η ANDRIANOS είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων CONVESA Ισπανίας.


IVR logo

Σφαιρικές βάνες νερού, διακόπτες σωμάτων, είδη λεβητοστασίου, δίοδες και τρίοδες ηλεκτροβάνες, συλλέκτες - κολλεκτέρ για ενδοδαπέδιες θερμάνσεις, IVR Ιταλίας

ivr vanes aeriou

Η ANDRIANOS είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων IVR Ιταλίας.


ARCO logo

Σφαιρικές βάνες νερού και βανάκια γωνιακά λουτρού, ARCO Ισπανίας

arco sfairikes vanes nerou

Η ANDRIANOS είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων ARCO Ισπανίας.


ceme new logo

 Ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες νερού, CEME Ιταλίας.

ceme valvides ilektromagnitikes photo

Η ANDRIANOS είναι επίσημος διανομέας χονδρικής των προϊόντων CEME Ιταλίας.


caem new logo

Θερμοστάτες χώρου, θερμοστάτες επαφής και εμβαπτιζόμενοι θερμοστάτες, CAEM Ιταλίας.

Θερμοστάτες χώρου, θερμοστάτες επαφής και εμβαπτιζόμενοι θερμοστάτες

Η ANDRIANOS είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων CAEM Ιταλίας.


Watts logo

Μανόμετρα, θερμόμετρα βαλβίδες ασφαλείας, αυτόματοι πλήρωσης, αυτόματα εξαεριστικά δικτύου κλπ είδη λεβητοστασίου, Watts Ιταλίας

 Μανόμετρα, θερμόμετρα βαλβίδες ασφαλέιας, αυτόματοι πλήρωσης, αυτόματα εξαεριστικά δικτύου κλπ είδη λεβητοστασίου

Η ANDRIANOS είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων Watts Ιταλίας.


Loctite logo

Στεγανοποιητικά σπειρωμάτων & χημικά, LOCTITE Αμερικής

Στεγανοποιητικά σπειρωμάτων, χημικά

Η ANDRIANOS είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων LOCTITE Αμερικής.


Taconova logo

Ρυθμιστικές Βαλβίδες & Θερμοστατικές Βαλβίδες, TACONOVA Ελβετίας.

Ρυθμιστικές Βαλβίδες, Θερμοστατικές Βαλβίδες

Η ANDRIANOS είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων TACONOVA Ελβετίας.


Taconova logo

Κυκλοφορητές, Wilo Γερμανίας

wilo56735 3 small

Η ANDRIANOS είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων Wilo Γερμανίας


Reflex logo

Δοχεία Αδρανείας, Δοχεία Διαστολής, Πλακοειδείς εναλλάκτες θερμότητας, Reflex Γερμανίας.

Δοχεία Αδρανείας, Δοχεία Διαστολής, Πλακοειδείς εναλλάκτες θερμότητας

Η ANDRIANOS είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων Reflex Γερμανίας.


Rehau logo

Σωλήνες Ύδρευσης Αποχέτευσης, Θέρμανσης και συστήματα Ενδοδαπέδιας θέρμανσης, REHAU Γερμανίας.

Σωλήνες Ύδρευσης Αποχέτευσης, Θέρμανσης και σύστηματα Ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Η ANDRIANOS είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων REHAU Γερμανίας.


riello logo

Αντιπρόσωπος Καυστήρες Αερίου και Πετρελαίου, Riello Γερμανίας

 Καυστήρες Αερίου και Πετρελαίου

Η ANDRIANOS είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων Riello Γερμανίας.


Vasco logo

Διακοσμητικά σώματα, VASCO Βελγίου.

Αντιπρόσωπος VASCO Βελγίου: Διακοσμητικά και σωληνωτά σώματα

Η ANDRIANOS είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων VASCO Βελγίου.


Fujitsu logo

Κλιματιστικά μηχανήματα τύπου split. Ημικεντρικά Κλιματιστικά μηχανήματα & VRV κλιματιστικά μηχανήματα FUJITSU Ιαπωνίας.

Κλιματιστικά μηχανήματα

Η ANDRIANOS είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων FUJITSU Ιαπωνίας.


Midea logo

Κλιματιστικά μηχανήματα τύπου split. Ημικεντρικά Κλιματιστικά μηχανήματα & VRV Κλιματιστικά μηχανήματα Fan Coil, MIDEA Κίνας

midea ph

Η ANDRIANOS είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων MIDEA Κίνας.


Daikin logo

Κλιματιστικά μηχανήματα τύπου split. Ημικεντρικά Κλιματιστικά μηχανήματα & VRV Κλιματιστικά Μηχανήματα Fac Coil, Ψύκτες & Αντλίες θερμότητας, DAIKIN Ιαπωνίας

Κλιματιστικά μηχανήματα

Η ANDRIANOS είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων DAIKIN Ιαπωνίας.


S&P logo

Ανεμιστήρες Εξαερισμού S&P Ισπανίας.

Ανεμιστήρες Εξαερισμού

Η ANDRIANOS είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων S&P Ισπανίας.

Επικοινωνήστε με την ANDRIANOS για να ενημερωθείτε για τα προϊόντα Θέρμανσης και Κλιματισμού

Εφαρμογές Θέρμανσης από την ANDRIANOS

1 Δεκέμβριος 2022
Τα σύγχρονα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και ομοιόμορφη κατανομή της θέρμανσης μέσα στο χώρο. Πλεονεκτήματα που οδηγούν όλο και περισσότερους ιδιοκτήτες στην επιλογής τους, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για νεόκτιστες κατοικίες. Η Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας ( ΕΟΤ - ΕΞΕ ) της ANDRIANOS, ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση του συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης της Rehau σε κατοικία στην Καλαμάτα.
7 Φεβρουάριος 2022
Οι ιδιοκτήτες του παλαιού τριώροφου κτιρίου στην οδό Βύρωνος, στο κέντρο της Καλαμάτας αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ριζική ανακαίνιση του, με σκοπό την εκμετάλλευση του. Για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι, επιλέχθηκαν δύο Αντλίες Θερμότητας Ariston.
7 Σεπτέμβριος 2020
Ένα από τα τελευταία σημαντικά οικιακά έργα της ANDRIANOS ολοκληρώθηκε πρόσφατα και διαθέτει πλήθος σύγχρονων συστημάτων και καινοτόμων λειτουργιών. Πρόκειται για μια πολυτελή βίλα 250τμ που περιλαμβάνει την κύρια οικία, μια δεύτερη οικία - ξενώνα, εξωτερική πισίνα, γκαράζ, και πλέον διαθέτει σύγχρονες Αντλίες Θερμότητας CARRIER , σύστημα Smart Home της SALUS , Αερισμό με ανάκτηση θερμότητας ASSOLO & Σύστημα Υδρονέφωσης υψηλής πίεσης για την ψύξη των εξωτερικών χώρων.
20 Νοέμβριος 2018
Ολοκληρώθηκε πριν μερικές εβδομάδες, με απόλυτη επιτυχία, το σημαντικότερο και μεγαλύτερο συγκρότημα κατοικιών στη Μεσσηνία για το 2018, το FARAI SMART SUITES, από τις Οικοδομικές Επιχειρήσεις Δημήτρη Κούμανη . Το συγκρότημα FARAI SMART SUITES που συνδυάζει υψηλή τεχνογνωσία και καινοτομία, αποτελείται από 17 ιδιαίτερες κατοικίες στην πόλη της Καλαμάτας. Σε πολύ μικρή απόσταση από την παραλία και από το κέντρο της πόλης, οι νέες κατοικίες υψηλής αισθητικής και design, διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, με προδιαγραφές αρκετά αυστηρότερες από αυτές που επιβάλει ο ΚΕΝΑΚ.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ