Ο Ηλιακός Ελεγκτής ή αλλιώς ο Ηλιακός Ρυθμιστής, είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση και την καταγραφή των σημαντικών παραμέτρων του ηλιακού συστήματος. Περιέχεται στον ηλιακό σταθμό και θεωρείται η "καρδιά" του ηλιοθερμικού συστήματος, αφού είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία και συγχρονισμό όλων των επιμέρους τμημάτων.

Σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ηλιοθερμική εγκατάστασή; Είναι ενεργειακά αποδοτική;

Αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού – και έχετε την απάντηση. Η ισχύς του συλλέκτη μετριέται μονίμως, για να μεταφέρεται η μέγιστη ενέργεια στο συσσωρευτή. Ένα περίπλοκο λογισμικό στο παρασκήνιο εγγυάται ιδανικό ενεργειακό ισοζύγιο ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον μέσω του ηλιακού ελεγκτή δίνεται η δυνατότητα για άμεση επέμβαση και ρύθμιση παραμέτρων, μέσω διαδικτύου, από όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο.


Η ANDRIANOS ασχολείται με τα Ηλιακά Συστήματα από το 1994. Από το 2015, σχεδιάζει και παράγει σε δύο από τα καλύτερα εργοστάσια της  Ευρώπης, ηλιακούς θερμοσίφωνες, αλλά και θερμοδοχεία και ηλιακούς συλλέκτες, με το brand name "ANDRIANOS - World Leading Solar Thermal Technologies", τα οποία συναρμολογεί στην έδρα της, στην Καλαμάτα. Προσφέρει έτσι στους πελάτες της μία από τις ποιοτικότερες και ανταγωνιστικές λύσεις ηλιακών συστημάτων στην Ευρώπη. Το όνομα ANDRIANOS τόσο στη Μεσσηνία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι συνώνυμο της ποιότητας και της εξοικονόμησης ενέργειας στα Ηλιοθερμικά Συστήματα.

ANDRIANOS SOLAR THERMAL SMALL A

Κατεβάστε το PDF Φυλλάδιο Ηλιοθερμίας της ANDRIANOS

download pdf

Ηλιακοί Ελεγκτές RESOL & SALUS

Η ANDRIANOS χρησιμοποιώντας την μακρόχρονη εμπειρία της στα Ηλιοθερμικά Συστήματα έχει επιλέξει τους ηλιακούς ελεγκτές των κορυφαίων ευρωπαϊκών εταιρειών RESOL & SALUS. Διαθέτει προϊόντα και λύσεις τόσο στις απλές περιπτώσεις ενός Ηλιακού Θερμοσίφωνα, όσο και στα πιο απαιτητικά και σύγχρονα συστήματα που για να υλοποιηθούν συνδυάζεται η τελευταία τεχνολογία και η τεχνογνωσία της ANDRIANOS, ώστε να δημιουργήσουν συστήματα για κάθε απαίτηση από το μικρότερο μέχρι και το μεγαλύτερο κτίριο της περιοχής. 

resol logo            logo salus

 

Ηλιακός ελεγκτής - Σύστημα ελέγχου DeltaSol SLT

Ηλιακός ελεγκτής- Σύστημα ελέγχου DeltaSol SL

Ο DeltaSol SLT είναι ένας ηλιακός ελεγκτής ιδανικός για τον εύκολο και γρήγορο έλεγχο από τα πιο απλά μέχρι τα πιο πολύπλοκα ηλιακά συστήματα και συστήματα θέρμανσης. Έχει 27 προδιαμορφωμένα βασικά συστήματα με έως και 3 υδραυλικές παραλλαγές το καθένα. Η λειτουργία γίνεται μέσω 2 κύριων κουμπιών και 1 επιλογέα ρύθμισης, το Lightwheel®. Το πολύχρωμο LED, ενσωματωμένο στο Lightwheel®, προσφέρει πολλές δυνατότητες για την ένδειξη διαφορετικών καταστάσεων του συστήματος. Η υποδοχή κάρτας microSD και τα δύο micro-κουμπιά, για γρήγορη πρόσβαση στη χειροκίνητη λειτουργία και στη λειτουργία διακοπών, βρίσκονται κάτω από το κάλυμμα του περιβλήματος. Επίσης, επιτρέπει τον αυτόματο έλεγχο λειτουργίας σύμφωνα με το VDI 2169.

Περιλαμβάνει:

 • 4 αισθητήρες Pt1000 ( 2 x FKP6, 2 x FRP6)
 • 4 εξόδους ρελέ (περιλαμβάνεται 1 ρελέ χαμηλής τάσης για εφεδρική πηγή θέρμανσης)
 • 2 εξόδους PWM για τον έλεγχο της ταχύτητας των υψηλών απόδοσης κυκλοφορητών
 • 4 είσοδοι για αισθητήρια

Ηλιακός ελεγκτής - Σύστημα ελέγχου DeltaSol BX Plus

Ηλιακός ελεγκτής - Σύστημα ελέγχου DeltaSol BX Plus

Ο DeltaSol BX Plus είναι ένας ηλιακός ελεγκτής για πολύπλοκα ηλιακά συστήματα και συστήματα θέρμανσης. Το menu εκκίνησης λειτουργίας σας οδηγεί στη διαμόρφωση του συστήματος ζητώντας τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις αμέσως μετά τη σύνδεση του ελεγκτή. Για μια βέλτιστη επισκόπηση, όλα τα αισθητήρια και τα ρελέ εμφανίζονται στο μενού υπηρεσιών.

Περιλαμβάνει:

 • 5 αισθητήρες Pt1000 (2xFKP6, 3x FRP6)
 • Kαλώδιο προσαρμογέα PWM
 • Kάρτα SD
 • 8 είσοδους για αισθητήρια και 5 εξόδους ρελέ
 • 2 εξόδους PWM για τον έλεγχο της ταχύτητας των υψηλών απόδοσης κυκλοφορητών

Ηλιακός ελεγκτής - Σύστημα ελέγχου DeltaSol MX

RESOL ΚΜ2 - Απομακρυσμένος έλεγχος στον ελεγκτή & ενσωματωμένη καταγραφή δεδομένων

Ο DeltaSol MX είναι ο πιο ευέλικτος ηλιακός ελεγκτής για τα πολύπλοκα ηλιακά συστήματα και συστήματα θέρμανσης στη γκάμα της Resol. Είναι ιδανικός για τον έλεγχο ενός συνδυασμού ηλιακών και μη ηλιακών τμημάτων του συστήματος. Εύκολος συνδυασμός και παραμετροποίηση προδιαμορφωμένων λειτουργιών για πολλών εκατομμυρίων υδραυλικών μεταβλητών. Επιτρέπει την καταγραφή δεδομένων, αποθήκευση, εύκολη μεταφορά ρυθμίσεων ελεγκτή και ενημέρωση υλικού λογισμικού μέσω κάρτας SD.

Περιλαμβάνει:

 • 6 αισθητήρες Pt1000 ( 2 x FKP6, 4 x FRP6)
 • 14 εξόδους ρελέ και 12 εισόδους για τους αισθητήρες Pt1000
 • Έως 5 μονάδες επέκτασης μέσω του RESOL VBus (45 αισθητήρες και 39 ρελέ συνολικά)
 • Είσοδοι για αναλογικούς και ψηφιακούς αισθητήρες Grundfos Direct
 • Ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου έως και 4 κυκλοφορητών υψηλής απόδοσης  μέσω εξόδων PWM

RESOL ΚΜ2 -  Απομακρυσμένος έλεγχος στον ελεγκτή & ενσωματωμένη καταγραφή δεδομένων

RESOL ΚΜ2 - Απομακρυσμένος έλεγχος στον ελεγκτή & ενσωματωμένη καταγραφή δεδομένων

Το KM2 είναι η ιδανική διασύνδεση μεταξύ ενός ελεγκτή Resol και του διαδικτύου. Επιπλέον επιτρέπει την καταγραφή δεδομένων του συστήματος και την πρόσβαση στο σύστημα μέσω του www.VBus.net

Περιλαμβάνει: CD, καλώδιο LAN, προσαρμογέα ρεύματος και προσυνδεδεμένο καλώδιο VBus


Ηλιακός ελεγκτής SALUS PCSOL 201

Ηλιακός ελεγκτής Salus PCSOL 201

Ο PCSOL 201 είναι ένας ελεγκτής με γραφική οθόνη ενδείξεων και λειτουργικό σύστημα “TOUCH & PLAY”, κατάλληλος για τον έλεγχο των ηλιακών κυκλωμάτων. Μπορούν να συνδεθούν με αντλίες υψηλής απόδοσης PWM και χωρίς τάση εξόδου Η.

Χαρακτηριστικά:

 • Σύνδεση με αντλίες υψηλής απόδοσης PWM
 • Λειτουργικό σύστημα “TOUCH & PLAY”
 • Πολλά ηλιακά προγράμματα για επιλογή
 • Δυνατότητα σύνδεσης 4 αισθητήρων θερμοκρασίας PT1000 (2 αισθητήρια περιλαμβάνονται)
 • Λειτουργία απενεργοποίησης της αντλίας μετά την επίτευξη της μέγιστης θερμοκρασίας στο δοχείο
 • Απενεργοποίηση της εφεδρικής πηγής θερμότητας όταν ο ηλιακός αρχίζει να δουλεύει
 • Αντιπαγωτική προστασία
 • Υπολογισμός της θερμικής ενέργειας που ανακτάται
 • Οπτικοποίηση της ανακτηθείσας θερμικής (από ηλιακό) ενέργειας των τελευταίων ημερών από τον αγωγό.
 • Λειτουργία πτώσης θερμότητας μετά την επίτευξη της μέγιστης θερμοκρασίας στο δοχείο.
 • “Έξυπνος συναγερμός” – αναγνωρίζει τις καταστάσεις συναγερμού

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • Είσοδοι (χαμηλή τάση): 4 είσοδοι θερμοκρασίας
 • Άλλοι είσοδοι/έξοδοι (χαμηλή τάση): έξοδος (Η) 5-6V/0,1(DC), έξοδος PWM για έλεγχο του ηλιακού κυκλοφορητή (μόνο Ρ1)
 • Συχνότητα σήματος PWM: 200Ηz
 • Έξοδοι (υψηλής τάσης): Έξοδος Ρ1, Ρ2:230V/max 0,5A (AC)
 • Ικανότητα φορτίου P1,P2: όχι περισσότερο από 0,5Α (ΑC)/έξοδος
 • Συνθήκες λειτουργίας: 0°≤Τa≤40°C, υγρασία 10-90% χωρίς συμπύκνωση
 • Προστασία: ΙΡ20
 • Βάρος: 280gr
 • Διαστάσεις mm (ΠxΥxΔ): 140x95x40
 • Τάση τροφοδοσίας: 30, I=1,02A (η εισαγωγή ρεύματος μόνο από τον ελεγκτή είναι 0,02Α), 50Hz
 • Επίπεδο σήματος: 5V, ψηφιακό: 5 ÷ 100%

 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Αν ενδιαφέρεστε για τα προϊόντα της ANDRIANOS, παρακαλούμε καλέστε στο 27210 23124 ή συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Εφαρμογές με Ηλιοθερμία από την ANDRIANOS

22 Δεκέμβριος 2021
Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Ostria, κος Νίκος Παναγόπουλος, απευθύνθηκε στην ANDRIANOS, για την ενεργειακή αναβάθμιση του παλιού συστήματος Ηλιοθερμίας σε συνδυασμό με λέβητα πετρελαίου, που διέθετε. Έπειτα από την μελέτη της προϋπάρχουσας κατάστασης, καθώς και την ανάλυση των χώρων και των αναγκών του ξενοδοχείου, επιλέχθηκε η εγκατάσταση ενός υβριδικού συστήματος για την Παραγωγή Ζεστών Νερών, με τη χρήση 100% Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που συνδυάζει Ηλιοθερμία , Αντλίες Θερμότητας & Έξυπνο σύστημα ανάλυσης, τηλεπαρακολούθησης και τηλεπαραμετροποίησης, με όφελος εξοικονόμηση ενέργειας/κόστους κατά 95%.
18 Μάρτιος 2021
Η ενεργειακή αναβάθμιση του ξενοδοχείου MANIATIS περιλάμβανε την προμήθεια και εγκατάσταση ηλιοθερμικού συστήματος της ANDRIANOS, βασισμένο στους κορυφαίους συλλέκτες (AND-solar Premium) και τα καινοτόμα ηλιακά θερμοδοχεία ANDRIANOS Pro-Hyg με θερμοκρασιακή διαστρωμάτωση.
25 Ιανουάριος 2018
Τις τελευταίες μέρες του 2017 η ANDRIANOS, κατόπιν συμμετοχής της σε πρόχειρο διαγωνισμό, προμήθευσε δύο Υβριδικά Ηλιοθερμικά Συστήματα, στην 120ΠΕΑ της Πολεμικής Αεροπορίας, συνδυάζοντας τον υφιστάμενο εξοπλισμό με νέα καινοτόμα προϊόντα. Η εξειδικευμένη ομάδα Μηχανικών & Τεχνικών της ΕΟΤ-ΕΞΕ - Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας- πραγματοποίησε τη μελέτη, την εγκατάσταση και την παραμετροποίηση των νέων συστημάτων στις εγκαταστάσεις τις 120 ΠΕΑ.
22 Μαϊος 2017
Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελούν μονόδρομο τόσο για την εξοικονόμηση ενέργειας, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα στη σαγηνευτική Ελαφόνησο, με την προστατευμένη περιοχή NATURA, η επιλογή της ηλιοθερμίας για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης ήταν η βέλτιστη που θα μπορούσαν να κάνουν οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Maniatis Studio.
4 Μαϊος 2017
Σμαραγδένια νερά, αμμόλοφοι, παραλίες και φωτεινό ουρανό με απεριόριστη ηλιακή ενέργεια, όλα τα έχει στην Ελαφόνησο, το γοητευτικό νησάκι απέναντι από τη Νεάπολη Λακωνίας, όπου μια νέα σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα τροφοδοτείται πλέον με την ενέργεια του Ήλιου, χάρη στα ηλιοθερμικά συστήματα TiSUN.
4 Απρίλιος 2017
Είναι γεγονός ότι πλέον τα υβριδικά συστήματα αποτελούν μία από τις βέλτιστες & πιο σύγχρονες λύσεις για την κάλυψη των θερμικών αναγκών μιας οικίας, αφού τα επιμέρους υποσυστήματα αλληλοσυμπληρώνονται και μεγιστοποιούν τους βαθμούς απόδοσης. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι ακόμα και οι υφιστάμενες, παλιές αλλά και σύγχρονες, εγκαταστάσεις μπορούν να αναβαθμιστούν σε υβριδικά συστήματα, αρκεί να υπάρχει η έμπειρη ομάδα μηχανικών με την ολιστική τεχνογνωσία που απαιτούν οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.
8 Μάρτιος 2017
Πέρασαν περισσότερα από είκοσι χρόνια από την πρώτη προβολή της εξαιρετικής , κινηματογραφικού ύφους, σειράς «στο camping» της ΕΡΤ. Το περίφημο αυτό camping της τηλεοπτικής σειράς, στην μαγευτική Παραλία της Πλάκας στην Αργολίδα, παραμένει ενεργό και αναβαθμίζεται διαρκώς για να προσφέρει πάντα τις καλύτερες υπηρεσίες στους επισκέπτες τους.
4 Σεπτέμβριος 2015
Ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος της Ελλάδας, Mitsis Hotels A.E, απαριθμεί 20 ξενοδοχεία, City και Resort Hotels 4, 5* και Delux, συμπεριλαμβανομένων 11 κέντρων SPA και θαλασσοθεραπείας, σε μερικές από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδος. Με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας και τον σεβασμό στο περιβάλλον, ο όμιλος επένδυσε στην ηλιοθερμική τεχνολογία για την θέρμανση των Ζεστών Νερών Χρήσης σε δύο από τις ξενοδοχειακές μονάδες του. Στο Mitsis Roda Beach στην Κέρκυρα και στο Mitsis Alila Resort & Spa στην Ρόδο εγκαταστάθηκαν ηλιοθερμικά συστήματα του Αυστριακού Οίκου TiSUN, που αντιπροσωπεύονται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την εταιρεία "Ανδριανός".

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη