Αναζήτηση

Έργα

Το ξενοδοχείο ΠΑΝΘΕΟΝ, το οποίο βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του Γυθείου, εδώ και 50 χρόνια αποτελεί την πρώτη επιλογή των επισκεπτών για διαμονή στο Γύθειο. Πρόσφατα ανακαινίστηκαν όλα τα δωμάτια και οι κοινόχρηστοι χώροι του ξενοδοχείου και παράλληλα η διοίκηση του ξενοδοχείου αποφάσισε να προβεί και σε μια ριζική αναβάθμιση του συστήματος Παραγωγής Ζεστών Νερών Χρήσης με σκοπό το χαμηλό ετήσιο λειτουργικό κόστος και τον ταχύ χρόνο απόσβεσης.

 hotel pantheon githio 

Το ξενοδοχείο PANTHEON στο Γύθειο Λακωνίας

H ANDRIANOS, κατόπιν μελέτης της υφιστάμενης κατάσταστασης του ηλεκτρομηχολογικού εξοπλισμού και των αναγκών του ξενοδοχείου, προμήθευσε και εγκατέστησε το καινοτόμο υβριδικό σύστημα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) που συνδυάζει Ηλιοθερμία, Αντλίες Θερμότητας και σύγχρονα συστήματα απομακρυσμένης παρακολούθησης και ελέγχου.

Πριν δούμε αναλυτικά το νέο εξοπλισμό, αξίζει να αναφέρουμε τα οφέλη που λαμβάνει πλέον το ξενοδοχείο, χάρη στην ριζική ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος παραγωγής ΖΝΧ.

Τα οφέλη του ξενοδοχείου από την εγκατάσταση του Υβριδικού Συστήματος για την Παραγωγή ΖΝΧ

017 hotel pantheon

Υψηλή Εξοικονόμηση Ενέργειας & Χρημάτων

Το υβριδικό σύστημα Ηλιοθερμίας με συνδυασμό Αντλίας Θερμότητας θα εξασφαλίσει ένα υψηλό ποσοστό Εξοικονόμησης Ενέργειας στο Ξενοδοχείο, το οποίο σε σχέση με το προϋπάρχων σύστημα που συνδύαζε λέβητα πετρελαίου και παραδοσιακούς ηλιακούς θερμοσίφωνες, θα ξεπεράσει το 65%, ή αθροιστικά με την υποβοήθηση της ηλιοθερμίας το 95%.

Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι από την Ηλιοθερμία θα επιτευχθεί εξοικονόμηση τουλάχιστον 80% και από τις Αντλίες Θερμότητας επιπλέον εξοικονόμηση κατά 65% σε σχέση με το πετρέλαιο.

Με απόλυτους όρους η ετήσια κατανάλωση για την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης από περίπου 11.500€ (7.500lt πετρέλαιο) που ήταν έως σήμερα, θα περιοριστεί σε μόλις 500€ τον χρόνο. Η ενεργειακή κατανάλωση σε KW και ΕΥΡΩ θα καταγράφεται συνεχώς με τον ειδικό μετρητή ενέργειας της SALUS.

Σημαντική θα είναι και η συνεισφορά στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς εκτιμάται ότι θα περιοριστούν οι ρύποι κατά 10.692Kg CO2 ετησίως.

 

Αναλυτικά, το νέο Υβριδικό Σύστημα Ενεργειακής Κλάσης Α+++ για Παραγωγή Ζεστών Νερών, με τη χρήση 100% Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Το νέο υβριδικό σύστημα που εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο ΠΑΝΘΕΟΝ με στόχο την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης του Ξενοδοχείου περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Ηλιοθερμικό Σύστημα ANDRIANOS με Ηλιακούς συλλέκτες AND‐SOLAR PLUS

Το Ηλιακό πεδίο που δημιουργήθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου περιλαμβάνει 22 συλλέκτες AND‐SOLAR PLUS 2,72m2, τύπου μαίανδρου, συνολικής συλλεκτικής επιφάνειας 59,84 τ.μ. με ιδιαίτερα υψηλή απόδοση ηcol=59% σύμφωνα με το ΕΝ 12975. Οι νέοι συλλέκτες έχουν περάσει δοκιμές απόδοσης και αξιοπιστίας σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 9806:2013 και είναι πιστοποιημένοι με SOLARKEY MARK.

001 hliakoi sullektes taratsa xenodoxeiou pantheon gytheio

Οι ηλιακοί συλλέκτες τοποθετημένοι στην ταράτσα του ξενοδοχείου ΠΑΝΘΕΟΝ

Ηλιακά θερμοδοχεία AND‐SOLAR FS1

Εγκαταστάθηκε μια Συστοιχία από 3 Θερμοδοχεία διέλευσης, AND‐SOLAR FS1 χωρητικότητας 1.500 λίτρων έκαστο για συνολικό όγκο διαθέσιμου νερού 4.500 λίτρα. Τα Ηλιακά δοχεία της ANDRIANOS AND-SOLAR είναι Γερμανικής Κατασκευής και διαθέτουν ειδική ανοξείδωτη σωλήνα, για τα ζεστά νερά χρήσης, για την αποφυγή επικαθήσεων αλάτων.

003 hliaka doxeia xenodoxeio

Τα 3 νέα θερμοδοχεία, συνολικής χωρητικότητας 4.500lt για την αποθήκευση του ζεστού νερού χρήσης

Δίκτυο Σωληνώσεων Ηλιοθερμικού Συστήματος

Η σύνδεση των ηλιακών συλλεκτών μεταξύ τους καθώς και με τα θερμοδοχεία έχει γίνει με νέο δίκτυο σωληνώσεων με κυματοειδή διπλή ανοξείδωτη σωλήνα πιστοποιημένη για κλειστά κυκλώματα ηλιοθερμικών συστημάτων και χαλκοσωλήνα με μόνωση πάχους 13mm, και οι δύο.

Ηλιακός Σταθμός TACONOVA

Για την ομαλή κυκλοφορία του Ηλιακού Υγρού μεταξύ Ηλιακών Συλλεκτών και Θερμοδοχείων τοποθετήθηκε ο Ηλιακός σταθμός Τaconova Ελβετίας, ο οποίος είναι ειδικός για ηλιακά κυκλώματα και διαθέτει τον ηλεκτρονικό κυκλοφορητή Grundfos PM2. Επιπλέον, περιέχει τον Ηλιακό Ελεγκτή Deltasol SLT Resol Γερμανίας και το ειδικό Module DL2 Resol Γερμανίας, για την δυνατότητα παρακολούθησης και παραμετροποίησης εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου, ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη τεχνική υποστήριξη, καθώς και η καταγραφή των δεδομένων και της πραγματικής Εξοικονόμησης Ενέργειας.

 006 exoplismos elegxou lebhtostasio

Ο εξοπλισμός ελέγχου στο λεβητοστάσιο του ξενοδοχείου. Από αριστερά: Ηλιακός Σταθμός & Ελεγκτής RESOL, Χειριστήρια ARISTON Sensys Net & Control Boxes, Internet module RESOL DL2, Κεντρική πύλη UGE600 του SALUS SMART HOME


 

Ανακυκλοφορία και Ρύθμιση ΖΝΧ με Τρίοδη SIEMENS ACTAVIX & Κυκλοφορητές WILO STRATOS MAXO

Την βέλτιστη ανακυκλοφορία του ζεστού νερού χρήσης, έχουν αναλάβει οι δύο υπερσύγχρονοι έξυπνοι κυκλοφορητές (Smart-Pump) Wilo Stratos Maxo, οι οποίοι κρατούν σταθερή τη θερμοκρασία στο νερό της ανακυκλοφορίας και επιτυγχάνουν μείωση της θερμικής ενέργειας που δαπανάται και της ηλεκτρικής κατανάλωσης κατά 95%.

Επιπλέον, για την σταθεροποίηση του νερού χρήσης που εξέρχεται από τα θερμοδοχεία και διανέμεται στα δωμάτια, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ικανοποίηση των πελατών με το ελάχιστον δυνατό ενεργειακό κόστος για τους ξενοδόχους, χρησιμοποιήθηκε η Τρίοδη Αναμεικτική Βαλβίδα Actavix του οίκου Siemens, μια ειδική βαλβίδα ρύθμισης της θερμοκρασίας των ΖΝΧ με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτατη απόκριση.

 008 triodes smart kykloforhtes

Ο εξοπλισμός για την ανακυκλοφορία των ΖΝΧ στο λεβητοστάσιο του ξενοδοχείου. Από αριστερά: Έξυπνοι κυκλοφορητές Wilo Stratos Maxo και Τρίοδη αναμεικτική βάνα Siemens


 

Επιπλέον, εγκαταστάθηκε και παραμετροποιήθηκε το ειδικό Module DL2 της RESOL Γερμανίας, με το οποίο επιτυγχάνεται η καταγραφή και οπτικοποίηση όλων των κρίσιμων παραμέτρων του Υβριδικού Συστήματος Παραγωγής ΖΝΧ.

015 apeikonish hliothermikoy systhmatos

Η οθόνη παρακολούθησης του υβριδικού ηλιοθερμικού συστήματος μέσω του ειδικού ελεγκτή της RESOL

 

Δείτε αναλυτικά το έργο

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ