Αναζήτηση

Στην Τεχνική Ακαδημία της ANDRIANOS θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες και εκπαιδευτικό υλικό για τις τεχνολογίες θέρμανσης & κλιματισμού,για την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης, τα Συστήματα Υγραέριου και Φυσικού Αερίου, τις δεξαμενές και τα εξαρτήματα υγραερίου κ.α. 

Τι κοστίζει η θέρμανση με τα σημερινά δεδομένα;

Ποιο καύσιμο είναι το πιο συμφέρον;

Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η πηγή παραγωγής θερμότητας;

Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα, απαντάει η νέα μελέτη της ANDRIANOS, λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα στην αγορά ενέργειας και καυσίμων, καθώς και πλήθος διαφορετικών πηγών και τεχνολογιών θέρμανσης.

Η τεχνολογία των αντλιών θερμότητας έχει πλέον εισβάλει δυναμικά στις εφαρμογές θέρμανσης, ψύξης και κλιματισμού, αντικαθιστώντας συστηματικά τις παλαιές τεχνολογίες θέρμανσης με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, για όλους τόσο ενεργειακούς όσο και οικονομικούς.

* Το άρθρο του κ. Απόστολου Ευθυμιάδη, όπως δημοσιεύθηκε στο κλαδικό περιοδικό "Ο Θερμοϋδραυλικός".

Ο υπολογισμός της ελάχιστης πίεσης ή προσυμπίεσης, ο υπολογισμός της υψηλής πίεσης, καθώς και η διαστασιολόγηση των δοχείων διαστολής σε υδραυλικές εγκαταστάσεις.

* Το άρθρο του κ. Απόστολου Ευθυμιάδη, όπως δημοσιεύθηκε στο κλαδικό περιοδικό "Ο Θερμοϋδραυλικός"

Η διασφάλιση της σωστής πίεσης σε κλειστά κυκλώματα θέρμανσης / ψύξης και σε συστήματα ύδρευσης ή πιεστικά συγκροτήματα είναι απαραίτητη προκειμένου να αποτραπούν εξαιρετικά πολυδάπανες βλάβες.
* Το άρθρο της κ. Κωνσταντίνας Λαμπρινίδου, όπως δημοσιεύθηκε στο κλαδικό περιοδικό "Ο Θερμοϋδραυλικός"

Πως επηρεάζουν οι Διατάξεις Αυτομάτου Ελέγχου την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου; Πως το Smart Home αναβαθμίζει ένα κτίριο σε Ενεργειακή Κλάση Α; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος καταχώρησης του Smart Home στο Έντυπο Παρεμβάσεων (Παράρτημα ΙΙΙ) του προγράμματος Εξοικονομώ Αυτονομώ; Στο παρόν άρθρο δίνονται οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Τα Συστήματα Αερισμού & Εξαερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας είναι πλέον μια απαραίτητη προσθήκη για κάθε κτίριο και επιδοτείται από το πρόγραμμα Εξοικονομώ Αυτονομώ με 750€/τεμ. Παρακάτω θα αναλύσουμε πως επιλέγουμε και τοποθετούμε το Σύστημα Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας ASSOLΟ σε μια τυπική κατοικία και πως το καταχωρούμε στο λογισμικό ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ για τον υπολογισμό της Ενεργειακής Απόδοσης

Ο αερισμός μιας κατοικίας, ενός γραφείου και γενικότερα ενός εσωτερικού χώρου (μικρού ή μεγαλύτερου), δεν μπορεί πλέον να βασίζεται ούτε στο άνοιγμα του παραθύρου και της μπαλκονόπορτας, ούτε σε εισαγωγή ή απαγωγή αέρα με απλούς ανεμιστήρες. 

Η ανάκτηση θερμότητας, μια τεχνολογία αρκετών δεκαετιών, έχει φτάσει πλέον σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης, άνω του 90% και είναι πλέον απαραίτητη προσθήκη σε κάθε κτίριο. Στο παρόν άρθρο θα δούμε τις βασικές απαιτούμενες γνώσεις για την κατανόηση και επιλογή του κατάλληλου συστήματος αερισμού με ανάκτηση θερμότητας. 

Οι λέβητες συμπύκνωσης αναπτύχθηκαν για την εκμετάλλευση της λανθάνουσας θερμότητας ατμοποίησης κατά τη συμπύκνωση του παραγόμενου υδρατμού στο καυσαέριο (ο οποίος προέρχεται από το υδρογόνο του καυσίμου, την υγρασία του καυσίμου και την υγρασία του αέρα καύσης). Τα αέρια καύσιμα έχουν το πλεονέκτημα αυξημένης περιεκτικότητας υδρογόνου, ενώ δεν περιέχουν θείο.

Ένας απλός οδηγός ενημέρωσης και αντιμετώπισης ενός θέματος από το οποίο εξαρτάται η εύρυθμη λειτουργία ενός δικτύου για την κεντρική θέρμανση σπιτιών, πολυκατοικιών αλλά και επαγγελματικών χώρων.

Τεχνικό Άρθρο του κου Παναγιώτη Φαντάκη, Μηχανολόγου Εκπαιδευτικού, συγγραφέα και διευθυντή του 3ου Εργαστηριακού Κέντρου Αθήνας στο περιστέρι, όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Θερμουδραυλικός, Τέυχος Ιούλιος-Αύγουστος 2019.

Τα κλιματιστικά μηχανήματα αποτελούν την πιο διαδεδομένη λύση για ψύξη, καθώς και για θέρμανση τα τελευταία χρόνια, στο σπίτι, στο εξοχικό ή στο χώρο εργασίας. Παράλληλα, θεωρούνται από τις πιο ενεργοβόρες συσκευές,  επομένως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κατά την επιλογή του κατάλληλου τύπου, μάρκας και μοντέλου κλιματιστικού που θα τοποθετήσουμε στο χώρο μας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να βοηθήσουμε να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Η παρούσα ενότητα αφορά σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την δεξαμενή υγραερίου, τον απαραίτητο εξοπλισμό, τις αποστάσεις ασφαλείας και τη σχετική τεχνική νομοθεσία. Εάν ενδιαφέρεστε για προμήθεια δεξαμενών υγραερίου δείτε εδώ όλη την γκάμα δεξαμενών υγραερίου LPG της ANDRIANOS.

Η δεξαμενή υγραερίου είναι ένα σταθερό μεταλλικό δοχείο πίεσης, αποθήκευσης υγραερίου, με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 150 λίτρων, με κυλινδρικό ή σφαιρικό σχήμα, το οποίο ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Οδηγίας 97/23/ΕΚ για τον εξοπλισμό υπο πίεση.

Ηλιακός Θερμοσίφωνας: Ο πλήρης οδηγός για την ορθή επιλογή, αγορά, εγκατάσταση και συντήρηση του Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα ενεργητικό ηλιοθερμικό σύστημα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στις χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια, όπως για παράδειγμα στις χώρες της Μεσογείου και φυσικά την Ελλάδα, η οποία και πρωτοπορεί στους ηλιακούς θερμοσίφωνες από τη δεκαετία του '70.

Ενεργειακή Σήμανση προϊόντων που καταναλώνουν ενέργεια - ErP  - ο πλήρης οδηγός

Από τις 26 Σεπτεμβρίου 2015 έχει τεθεί σε ισχύ η νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενεργειακή Σήμανση προϊόντων τα οποία καταναλώνουν ενέργεια (ΕrP - Energy related Products), η οποία έχει κύριο σκοπό να καταστήσει απλούστερη στους καταναλωτές, στους κατασκευαστές εξοπλισμού θέρμανσης και στους εγκαταστάτες, την επιλογή του πιο ενεργειακά αποδοτικού προϊόντος, έτσι ώστε οι εκπομπές CO2 να μειώνονται και το κόστος της ενέργειας να ελαττώνεται.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ