Αναζήτηση

Έργα

maniatis hotel night

Το ξενοδοχείο MANIATIS HOTEL στη Σπάρτη

Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο πόλης στην Σπάρτη, το MANIATIS HOTEL επέλεξε την ANDRIANOS για τη μελέτη και υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης ενεργειακής αναβάθμισης των συστημάτων θέρμανσης-ψύξης των κτιρίου, καθώς και του συστήματος παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Στο πλαίσιο αυτό, η εγκατάσταση του ηλιοθερμικού συστήματος ήταν μονόδρομος, ώστε να επιτευχθεί η πλήρη αποδέσμευση από τα ορυκτά καύσιμα και η μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης στο ελάχιστο.

iliakoi sillektes

Ηλιακοί συλλέκτες υπερυψηλής απόδοσης με ηcol=65% στην ταράτσα του ξενοδοχείου 

Το νέο ηλιοθερμικό σύστημα υψηλής απόδοσης αποτελείται από

  • 34 ηλιακούς συλλέκτες AND-SOLAR PREMIUM της ANDRIANOS, με βαθμό απόδοσης ηcol=65% σύμφωνα με το ISO9806:2013 που τους κατατάσσουν στο TOP 5 σε απόδοση παγκοσμίως & στην 1η θέση στη Ελλάδα, συνολικής συλλεκτικής επιφάνειας 92,48m2.
  • 6 ηλιακά δοχεία ANDRIANOS Pro-Hyg θερμοκρασιακής διαστρωμάτωσης με συνολική χωρητικότητα 6500lt. Χάρη στη λεγόμενη στρωματοποίηση βαρύτητας των δοχείων το ξενοδοχείο επωφελείται ακόμα και από τις πιο σύντομες περιόδους ηλιοφάνειας, αφού το νέρο αποθηκεύεται σε διάφορα στρώματα θερμοκρασίας: από περ. 70 °C εντελώς επάνω (το ζεστό νερό ανεβαίνει) έως περ. 20 °C εντελώς κάτω (το κρύο νερό κατεβαίνει).
  • Ηλιακό σταθμό TACONOVA για τον λειτουργικό έλεγχο και την υδραυλική εξισορρόπηση του ηλιοθερμικού κυκλώματος.
  • Ηλιακό ελεγκτή της RESOL DeltaSol MX Controller μαζί με πέντε (5) επεκτάσεις Resol EM Extension Module, ώστε να υπάρχει πλήρη μέτρηση όλων των παραμέτρων (θερμοκρασία, πίεση, ροή κ.α.) σε πάνω από 45 σημεία του ηλιοθερμικού κυκλώματος, καθώς και το πρόσθετο module RESOL ΚΜ2 για επιπλέον λειτουργίες και απομακρυσμένη προβολή και παραμετροποίηση του συστήματος μέσω internet.
  • Ρυθμιστικές βαλβίδες υδραυλικής εξισορρόπησης του οίκου TACONOVA Ελβετίας και
  • Τρίοδη βάνα ανάμιξης ΖΝΧ τύπου Actavix – Siemens απόλυτης ακρίβειας και άμεσης απόκρισης.

 vbus system maniatis hotel

Στιγμιότυπο από το σύστημα της RESOL για τη live πληροφόρηση της κατάστασης του υβριδικού Ηλιοθερμικού Συστήματος.

Συμπληρωματικά με το ηλιοθερμικό σύστημα, πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση δύο αντλιών θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών CARRIER 61AF-019, με ισχύ 19KW έκαστη, για την υποβοήθηση του ηλιοθερμικού συστήματος, τις μέρες ή τις ώρες που η ηλιακή ενέργεια δεν επαρκεί.

- Την ανακυκλοφορία του ζεστού νερού χρήσης, έχει αναλάβει ένας υπερσύγχρονος έξυπνος κυκλοφορητής (Smart-Pump) Wilo Stratos Maxo, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αντισταθμίζει συνεχώς της παροχή και το μανομετρικό και έτσι επιτυγχάνεται επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας στην εγκατάσταση.

007 lebhtostasio maniatis s

Το κεντρικό κολλεκτέρ της εγκατάστασης, όπου διακρίνονται οι υπερσύγχρονοι έξυπνοι κυκλοφορητές Smart-Pump Wilo Stratos Maxo (αριστερά) και τα ποιοτικά μαγνητικά φίλτρα της Fernox (δεξιά)  

 

Ποιοτική Εγκατάσταση & Διαρκής Τεχνική Υποστήριξη από την ΕΟΤ-ΕΞΕ

Τις εργασίες επίβλεψης του έργου και εγκατάστασης όλου του εξοπλισμού, καθώς και τη ρύθμιση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας του ανέλαβε η Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΟΤ-ΕΞΕ) της ANDRIANOS. Η ΕΟΤ-ΕΞΕ είναι η πλέον εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών και τεχνικών της ANDRIANOS, που αναλαμβάνει τον στρατηγικό σχεδιασμό, την υλοποίηση - αποπεράτωση, τη βελτιστοποίηση, την αποκατάσταση βλαβών & την τακτική συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κάθε είδους, δια μέσω της συνεχούς ενασχόλησης με ουσιώδεις & καινοτόμες τεχνολογίες Συμβατικών και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Εξασφαλίζει έτσι, σε όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις απόλυτη ασφάλεια, εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων (ΕΞΕ), καθώς και μείωση του λειτουργικού κόστος και ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.

Χάρη στην υψηλή τεχνογνωσία των μηχανικών και των τεχνικών της η εγκατάσταση του MANIATIS HOTEL λειτουργεί άριστα και οικονομικά, ενώ η ΕΟΤ-ΕΞΕ, σε συνεργασία με τον τοπικό συνεργάτη μας στη Σπάρτη, κο Τσακαλάκη Δημήτρη, έχουν αναλάβει και την τακτική συντήρηση του συστήματος τα επόμενα έτη.

 

Τα Οφέλη της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Ξενοδοχείου MANIATIS

Σε κάθε ξενοδοχειακή εγκατάσταση ο βασικός στόχος των μηχανικών της ANDRIANOS είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους, με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Το MANIATIS HOTEL στη Σπάρτη πλέον διαθέτει σύγχρονα συστήματα ΑΠΕ, με αιχμή του δόρατος το νέο ηλιοθερμικό σύστημα που προσφέρει δωρεάν ενέργεια από τον ήλιο.

Χάρη στο νέο υβριδικό σύστημα Ηλιοθερμίας & Αντλιών Θερμότητας, για την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης, επιτυγχάνεται 95% εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με την προηγούμενη εγκατάσταση παραγωγής ΖΝΧ (με λέβητες πετρελαίου) και η απόσβεση αυτής της σημαντικής επένδυσης θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 5 έτη. 

Η ANDRIANOS, από το 1994, προσφέρει ποιοτικές λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας για την θερμική άνεση & την παραγωγή ΖΝΧ στα κτίρια. Με πλήθος έργων & τεράστια εμπειρία στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, η επιβράβευση της επιτυχημένης πορείας της, είναι έργα, όπως η αναβάθμιση του Hotel Maniatis που για να ολοκληρωθούν με επιτυχία, στηρίζονται στα ποιοτικά προϊόντα της & στην υψηλή τεχνογνωσία του προσωπικού της.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ