Αναζήτηση

Έργα

 

01 elite villas energeiaki anavathmisi antlies thermotitas iliothermia kalamata

Η λύση της ANDRIANOS και ο εξοπλισμός της εγκατάστασης:

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν, κρίθηκε ως ιδανική λύση η εγκατάσταση υβριδικού συστήματος  που θα συνδυάζει τις πιο αποδοτικές «πράσινες» τεχνολογίες, δηλαδή ένα Ηλιοθερμικό Σύστημα που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης και τις αντλίες θερμότητας που θα υποβοηθούν τις ημέρες που δεν θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Χάρη στα σύγχρονα συστήματα αυτοματισμών των υβριδικών συστημάτων, επιτυγχάνονται πολύ υψηλοί βαθμοί απόδοσης σε συνδυασμό με τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, αφού εναλλάσσεται αυτόματα η χρήση του πιο αποδοτικού συστήματος για τις συγκεκριμένες συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον κάθε δεδομένη στιγμή.

Λόγω της ανομοιομορφίας που παρουσιάζουν τα 6 διαφορετικά κτήρια του συγκροτήματος, αποφασίστηκε το έργο να χωριστεί σε τρία στάδια υλοποίησης, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία και η μέγιστη αποδοτικότητα του κάθε κτηρίου. Στο 1ο στάδιο πραγματοποιήθηκε πιλοτικά η εγκατάσταση του υβριδικού συστήματος στο κτήριο SΕΑ ΒRΕΕΖΕ. Στις δοκιμές που ακολούθησαν στα πλαίσια του ελέγχου ορθής λειτουργίας και απόδοσης, διαπιστώθηκε ότι επιτυγχάνεται συνολική εξοικονόμηση ενέργειας (ΕΞΕ) κοντά στο 90%.

Κατόπιν αυτού, προχώρησε η υλοποίηση του 2ου σταδίου που περιλάμβανε εγκατάσταση των υβριδικών συστημάτων στα κτήρια SUNSET, STARLIGHT & HORIZON, καθώς και του 3ου  στάδιου με εγκατάσταση υβριδικών συστημάτων στα κτήρια GOLD COAST & SIREN, με την επίτευξη ανάλογων αποτελεσμάτων ΕΞΕ.

Ηλιακοί Συλλέκτες ANDRIANOS World-Leading-Solar-Thermal-Technologies

Το ηλιοθερμικό σύστημα του ξενοδοχείου αποτελείται από τους κάθετους ηλιακούς συλλέκτες AND-SOLAR PREMIUM με συλλεκτική επιφάνεια 2,72m2 έκαστος, παραγωγής της ANDRIANOS, οι οποίοι αποτελούν τους αποδοτικότερους επίπεδους συλλέκτες made in Greece και τους κορυφαίους παγκοσμίως.

Με δείκτη μέσης απόδοσης ηcol=67% (επιφάνεια παραθύρου) σύμφωνα με το ΕΝ 12975 και ηcol=63% σύμφωνα με το ISO9806:2013, επιτυγχάνουν τη μέγιστη απόδοση με τη λιγότερη επιφάνεια.

Η εγκατάσταση του ηλιοθερμικού συστήματος στο κτήριο SΕΑ ΒΡΕΕΖΕ του ξενοδοχείου ELITE City Resort, αποτελείται από 4 Ηλιακούς Συλλέκτες AND-SOLAR PREMIUM, συνολικής επιφανείας 10,88m2.  Αντίστοιχα στα κτήρια του 2ου σταδίου SUNSET, STARLIGHT & HORIZON το ηλιοθερμικό σύστημα που εγκαταστάθηκε αποτελείται από 10 Ηλιακούς Συλλέκτες AND-SOLAR PREMIUM, συνολικής επιφανείας 27,2m2, ενώ στα κτήρια GOLD COAST & SIREN του 3ου σταδίου, αποτελείται από 4 Ηλιακούς Συλλέκτες AND-SOLAR PREMIUM, συνολικής επιφανείας 10,88m2.

02 elite villas iliothermia deka iliakoi sillektes andrianos

Οι δέκα Ηλιακοί συλλέκτες AND-SOLAR PREMIUM, τοποθετημένοι στο κήπο του συγκροτήματος, τροφοδοτούν με ζεστό νερό τα κτήρια SUNSET, STARLIGHT & HORIZON

 

03 elite villas ilotermia tesseris iliakoi sillektes andrianos

Οι τέσσερις Ηλιακοί συλλέκτες AND-SOLAR PREMIUM, τοποθετημένοι στην κεραμοσκεπή του κτηρίου GOLD COAST, τροφοδοτούν με ζεστό νερό τα κτήρια GOLD COAST & SIREN

 

Ηλιακοί Σταθμοί Taconova & Ηλιακοί Ελεγκτές RESOL

Ο ηλιακός σταθμός είναι η "καρδιά" του ηλιοθερμικού συστήματος, αφού είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία και το συγχρονισμό όλων των επιμέρους τμημάτων του. H ANDRIANOS είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Taconova Ελβετίας για τους ηλιακούς σταθμούς, οι οποίοι εγγυώνται τη σωστή λειτουργία και τη ρύθμιση όλου του συστήματος ηλιακής θέρμανσης, με έξυπνα ολοκληρωμένα πακέτα, που επιτρέπουν μία άνετη διαχείριση της ενέργειας, για πολλά χρόνια.

Σε κάθε επιμέρους υβριδικό σύστημα τοποθετήθηκε ένας ηλιακός σταθμός διπλής σωλήνωσης Tacosol Circ ZR, καθώς και ένας ηλιακός ελεγκτής DeltaSol SLT της RESOL, για την παρακολούθηση και παραμετροποίηση των σημαντικών παραμέτρων του ηλιακού συστήματος μέσω διαδικτύου.

Έτσι, αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού για να μάθουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ηλιοθερμική εγκατάστασή και πόσο ενεργειακά αποδοτική είναι. Η ισχύς των ηλιακών συλλεκτών μετριέται συνεχώς, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται η μέγιστη ενέργεια στο δοχείο/συσσωρευτή. Ένα περίπλοκο λογισμικό στο παρασκήνιο εγγυάται ιδανικό ενεργειακό ισοζύγιο ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους τεχνικούς της εγκατάστασης να επέμβουν άμεσα και να ρυθμίσουν τις παραμέτρους, από όπου κι αν βρίσκονται. 

 

07 real time parakolouthisi ariston nuos system andrianos

Real-Time ενημέρωση της λειτουργίας και απόδοσης του υβριδικού ηλιοθερμικού συστήματος μέσω του ειδικού ηλιακού ελεγκτή της RESOL

 

08 iliakos statmos ivridikoy sistimatos ksenodoxeio elite

Ο ηλιακός σταθμός ΤACONOVA & ο Ηλιακός Ελεγκτής DeltaSol SLT στην εγκατάσταση

 

Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης του Υβριδικού συστήματος & τα οφέλη

Σε κάθε εγκατάσταση βασικός στόχος των μηχανικών της ANDRIANOS είναι η επίτευξη όσο το δυνατόν υψηλότερων βαθμών απόδοσης σε συνδυασμό με τη μέγιστη Εξοικονόμηση Ενέργειας. Ο στόχος επετεύχθη και σε κάθε κτήριο του συγκροτήματος βιλών του ξενοδοχείου ELITE City Resort, με την εγκατάσταση και λειτουργία των υβριδικών ηλιοθερμικών συστημάτων της ANDRIANOS επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας περίπου 90%, σε σχέση με την λειτουργία ενός καυστήρα υγραερίου.

Επιπρόσθετα, χάρη στα σύγχρονα συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου και παραμετροποίησης της RESOL, υπάρχει η δυνατότητα για λεπτομερή παρακολούθηση της λειτουργίας όλων των συστημάτων, καθώς και για την άμεση βελτιστοποίηση τους από τους μηχανικούς της ANDRIANOS χωρίς να απαιτείται επιτόπου επίσκεψη. 

Η βασική πηγή ενέργειας του συγκεκριμένου υβριδικού συστήματος είναι ο ήλιος, ενώ όταν αυτός δεν επαρκεί για την ομαλή λειτουργία του συστήματος αναλαμβάνουν αυτόματα οι Αντλίες Θερμότητας. Χάρη σε αυτή την διπλή λειτουργία του συστήματος, προβλέπεται ότι σε κάθε κτήριο θα επιτυγχάνεται σε μόνιμη βάση εξοικονόμηση ενέργειας περίπου 90%, κατά προσέγγιση -50% από τις απώλειες του δικτύου και -40% από την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας και της αντλίας θερμότητας για την Παραγωγή ΖΝΧ, σε σχέση με την αντίστοιχη λειτουργία με τον καυστήρα υγραερίου.

 

Δείτε αναλυτικά το έργο

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ