Αναζήτηση

Σημαντικό όφελος εξοικονόμησης ενέργειας-κόστους κατά 95% και απόλυτο έλεγχο του συστήματος Παραγωγής ζεστού νερού χρήσης απολαμβάνει το ξενοδοχείο OSTRIA στην Καλαμάτα, χάρη στην ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του από την ANDRIANOS.

Ο ιδιοκτήτης του γνωστού ξενοδοχείου στην κεντρική λεωφόρο Ναυαρίνου της παραλίας Καλαμάτας, κος Νίκος Παναγόπουλος, απευθύνθηκε στην ANDRIANOS για τη μελέτη και υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης ενεργειακής αναβάθμισης του παλιού συστήματος Ηλιοθερμίας σε συνδυασμό με λέβητα πετρελαίου, που διέθετε, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας. 

Το ξενοδοχείο Ostria βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο Ναυαρίνου της παραλίας Καλαμάτας. Προσφέρει στον επισκέπτη μια χαλαρή φιλική ατμόσφαιρα, διακοσμημένη με όμορφα εθιμικά έργα τέχνης και μοντέρνα μινιμαλιστική διακόσμηση. Το ξενοδοχείο διαθέτει 67 δωμάτια, με 120 συνολικά κλίνες και λειτουργεί όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το υφιστάμενο ηλιοθερμικό σύστημα του ξενοδοχείου

Το ξενοδοχείο διέθετε 16 Ηλιακούς συλλέκτες, συνολικής συλλεκτικής επιφάνειας 32τ.μ., χαμηλού βαθμού απόδοσης ηcol=41%, οι οποίοι ήταν τοποθετημένοι σε σειρά και παρουσίαζαν προβλήματα υδραυλικής εξισορρόπησης, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν. Για την υποβοήθηση του ηλιοθερμικού συστήματος τις ώρες που η ηλιακή ενέργεια δεν ήταν επαρκής, υπήρχε ένας λέβητας πετρελαίου, οποίος κατανάλωνε 10.000lt πετρέλαιο ή 12.000€ (τιμές πετρελαίου Μάρτιος 2021).

Έπειτα από την μελέτη της προϋπάρχουσας κατάστασης από τους έμπειρους μηχανικούς της ANDRIANOS, καθώς και την ανάλυση των χώρων και των αναγκών του ξενοδοχείου, κρίθηκε ασύμφορο να παραμείνει το παλαιό σύστημα Παραγωγής ΖΝΧ και αντικαταστάθηκε εξ ολοκλήρου.

infografic ksenodoxeio ostria

Τα οφέλη του ξενοδοχείου από την εγκατάσταση του Υβριδικού Συστήματος για την Παραγωγή ΖΝΧ

Το νέο υβριδικό σύστημα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποτελούμενο από Ηλιοθερμία και Αντλίες Θερμότητας έχει εξασφαλίσει 95% Εξοικονόμησης Ενέργειας, σε σχέση με το υφιστάμενο σύστημα με τους παλιούς συλλέκτες & τον λέβητα πετρελαίου.Ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση για την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης έχει σχεδόν μηδενιστεί στα 800€/έτος, από 12.000€ που ήταν με την προηγούμενη κατάσταση του ξενοδοχείου.Το κόστος της ενεργειακής αναβάθμισης ανήλθε συνολικά σε 50.773,47 € με ΦΠΑ και ο χρόνος απόσβεσης της επένδυσης ROI αναμένεται να είναι σε λιγότερο από 5 χρόνια.

Επιπλέον, η διοίκηση του ξενοδοχείου χάρη το σύστημα Smart Home για τον απόλυτο έλεγχο όλων των συστημάτων, γνωρίζει πλέον επακριβώς τις ενεργειακές καταναλώσεις και μπορεί να λαμβάνει στρατηγικές αποφάσεις με βάση αυτές.

Η διοίκηση του ξενοδοχείου OSTRIA δήλωσε:

Ο κος Νίκος Παναγόπουλος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου δήλωσε ότι: «στο Ξενοδοχείο Ostria θέτουμε στόχους και τους υλοποιούμε, ένας από τους σημαντικότερους είναι η προστασία του περιβάλλοντος με την χρήση ΑΠΕ με ταυτόχρονη εξοικονόμηση στα κόστη μας. Η επιλογή της ΑΝDRIANOS για τα ζεστά νερά χρήσης μας, ήταν απόλυτα επιτυχής. Τον επόμενο χρόνο θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια με την ANDRIANOS με την αναβάθμιση του συστήματος κλιματισμού, θέρμανσης και βελτίωσης της ποιότητας του αέρα.»

idioktitis ksenodoxeiou ostria

Ο εξοπλισμός του νέου υβριδικού συστήματος ενεργειακής κλάσης Α+++

Το νέο υβριδικό σύστημα Ηλιοθερμίας για την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης του Ξενοδοχείου Ostria, περιλαμβάνει τα παρακάτω:

1. Ηλιακοί συλλέκτες στην ταράτσα του ξενοδοχείου

Τοποθετήθηκαν 24 νέοι συλλέκτες AND-SOLAR PREMIUM, υπερυψηλής απόδοσης με συλλεκτική επιφάνεια 2,72m2 έκαστος, οι οποίοι δημιουργούν ένα ηλιακό πεδίο επιφάνειας 65,28 τ.μ. Οι ηλιακοί συλλέκτες της ANDRIANOS διαθέτουν ηcol=67% σύμφωνα με το ΕΝ 12975 και είναι οι αποδοτικότεροι επίπεδοι συλλέκτες made in Greece και από τους κορυφαίους παγκοσμίως (TOP 5). Οι 16 παλαιοί συλλέκτες, διέθεταν ηcol=41%, κρίθηκε ασύμφορο να παραμείνουν στην εγκατάσταση και αντικαταστάθηκαν εξ ολοκλήρου.
Στις 3 συστοιχίες συλλεκτών τοποθετήθηκαν ρυθμιστικές βαλβίδες της Taconova Ελβετίας, ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη υδραυλική εξισορρόπηση σε κάθε συστοιχία.

 ilaiaki sillektes and solar premium andrianos ostria

Οι ηλιακοί συλλέκτες AND-SOLAR PREMIUM στην ταράτσα του ξενοδοχείου

 

2. Ηλιακά θερμοδοχεία ANDRIANOS, AND-SOLAR FS1, made in Germany

Τοποθετήθηκε συστοιχία τριών Θερμοδοχείων ANDRIANOS, AND-SOLAR FS1 φρέσκου νερού διέλευσης για νερό χρήσης, χωρητικότητας 1500 λίτρων έκαστο και συνολικό όγκο νερού 4500 λίτρα. Τα θερμοδοχεία τύπου FS1R, με ειδική ανοξείδωτη σωλήνα για την αποφυγή επικαθήσεων αλάτων, είναι ιδανικά για χρήση σε συνδυασμό με αντλίες θερμότητας. Τα Ηλιακά Θερμοδοχεία ANDRIANOS είναι κατασκευασμένα στην Γερμανία με τα υψηλότερα stantard ποιότητας και διατίθενται σε ενεργειακή κλάση Α και Β.

 iliako doxeio and solar fs1 egkatastasi levitostasio

Τα Ηλιακά δοχεία (θερμοδοχεία) AND-SOLAR FS1 στο λεβητοστάσιο του ξενοδοχείου

 

3. Ηλιακός σταθμός για τον έλεγχο του ηλιοθερμικού συστήματος

Ο ηλιακός σταθμός είναι η "καρδιά" του ηλιοθερμικού συστήματος, αφού είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία και συγχρονισμό όλων των επιμέρους τμημάτων. Με την εγκατάσταση του ηλιακού ελεγκτή της RESOL δίνονται οι κατάλληλες εντολές για την κυκλοφορία ή μη του νερού στο σύστημα και εξασφαλίζεται η παρακολούθηση και παραμετροποίηση εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου. ‘Έτσι, επιτυγχάνεται η βέλτιστη τεχνική υποστήριξη, η καταγραφή δεδομένων και η καταμέτρηση της πραγματικής Εξοικονόμησης Ενέργειας.

 

 ilakos elegktis resol DeltaSol MX

Ηλιακός ελεγκτής της RESOL

 

4. Αντλίες Θερμότητας CARRIER Aqua Snap Plus 30 AWH 015

Το ηλιοθερμικό σύστημα συμπληρώνεται από δύο Αντλίες Θερμότητας CARRIER Aqua Snap Plus 30, Inverter, Monoblock, 15kw έκαστη, ενεργειακής κλάσης Α+++ στη θερμή ζώνη. Οι αντλίες θερμότητας είναι υπεύθυνες για την υποβοήθηση του ηλιοθερμικού συστήματος, τις μέρες ή τις ώρες που η ηλιακή ενέργεια δεν επαρκεί.
Η αναστρέψιμου κύκλου αντλία θερμότητας Aqua Snap PLUS προσφέρει εξαιρετικά υψηλό βαθμό ενεργειακής απόδοσης στη θέρμανση (COP). Η ετήσια ενεργειακή απόδοτικότητα της είναι από τις υψηλότερες στην αγορά, προσφέροντας σημαντική οικονομία για τον χρήστη.

 

 antlies thermotitas carrier ksenodoxeio ostria kalamata andrianos

Οι αντλίες θερμότητας CARRIER Aqua Snap Plus 30 AWH 015 τοποθετημένες στον ακάλυπτο χώρο του ξενοδοχείου

antlies thermotitas tropos leitourgias

 

5. Αναμεικτική βαλβίδα μεγάλης ακρίβειας και κύκλωμα ανακυκλοφορίας για την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και σταθεροποίηση της θερμοκρασίας ΖΝΧ στα επιθυμητά επίπεδα.

Για την σταθεροποίηση του νερού χρήσης που εξέρχεται από τα θερμοδοχεία και διανέμεται στα δωμάτια στις ιδανικές θερμοκρασίες ώστε να εξασφαλιστεί η ικανοποίηση των πελατών με το ελάχιστον δυνατό ενεργειακό κόστος, χρησιμοποιήθηκε τρίοδη βάνα ανάμιξης ΖΝΧ της ACTAVIX της SIEMENS, εξασφαλίζοντας μεγάλη ακρίβεια και ταχύτατη απόκρισης.

Επιπλέον, τοποθετήθηκαν 2 έξυπνοι (smart) κυκλοφορητές Wilo Stratos MAXO-Z, προκειμένου να επιτυγχάνεται αυτόματα σταθερή θερμοκρασία στο νερό της ανακυκλοφορίας και συνεπώς να μειώνεται η κατανάλωση ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, που δαπανάται για την ανακυκλοφορία.

 

 kikloforites wilo strato iliothermiko sistima ostria andrianos antlies thermotitas energaiakis klasshs

Οι έξυπνοι κυκλοφορητές Wilo Stratos MAXO-Z

 

6. Δίκτυο Σωληνώσεων

Οι ηλιακοί συλλέκτες μεταξύ τους συνδέονται, με κυματοειδής διπλή ανοξείδωτη σωλήνα ή χαλκοσωλήνα με μόνωση πάχους 13mm κατάλληλα πιστοποιημένες για κλειστά κυκλώματα ηλιοθερμικών συστημάτων. Όλες οι εξωτερικές σωληνώσεις επικαλύφθηκαν με ειδικό φύλλο αλουμινίου, εξωτερικά της μόνωσης, για προστασία από τις καιρικές συνθήκες, τα περιστέρια κλπ.

 

 iliakoi silektes hotel ostria

Οι πιστοποιημένες σωλήνες που συνδέουν τους ηλιακούς συλλέκτες στην ταράτσα του ξενοδοχείου.

 

7. Σύστημα Smart Home Salus

Το σύστημα Smart Home Salus διαθέτει όλες τις απαραίτητες συσκευές όπως τη κεντρική πύλη UGE600, τα έξυπνα ρελέ SR600, τους αισθητήρες θερμοκρασίας PS600, τον ανιχνευτή διαρροής ύδατος WLS600, τον ανιχνευτή καπνού SD600 καθώς και το μετρητή ενέργειας ECM600. Όλες οι συσκευές και οι λειτουργίες του συστήματος προγραμματίστηκαν σύμφωνα με τις ανάγκες του ξενοδοχείου, ώστε να υπάρχει έλεγχος όλων των συστημάτων μέσω pc, tablet και smartphone, τόσο τοπικά, όσο και απομακρυσμένα μέσω internet.

Με την εγκατάσταση των παραπάνω συσκευών επιτυγχάνεται η μέτρηση και ο έλεγχος της θερμοκρασία νερού στα δοχεία ζεστού νερού, στις προσαγωγές των αντλιών, στο νερό που πηγαίνει στις καταναλώσεις και στην ανακυκλοφορία. Το ON-OFF των αντλιών θερμότητας και των κυκλοφορητών ανακυκλοφορίας ελέγχεται από τα έξυπνα ρελέ και η ενεργειακή κατανάλωση των αντλιών θερμότητας καταγράφεται από τον μετρητή ενέργειας. Επιπλέον, παρέχεται απόλυτη προστασία στο κτίριο με τους έξυπνους αισθητήρες καπνού και διαρροών, οι οποίοι σε περίπτωση που ανιχνευθεί καπνός ή διαρροή νερού, θα ενεργοποιήσουν την σειρήνα και θα ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες ή το αρμόδιο προσωπικό με SMS και email.

 

 smart home ostria

Το περιβάλλον ελέγχου του συστήματος Έξυπνου Κτιρίου Salus για το έλεγχο όλων των συσκευών του ξενοδοχείου από smartphone, tablet ή pc

 ostria live parakolouthisi dedomenon parametropoiisi

Διάγραμμα σύνδεσης του Υβριδικού Συστήματος για παραγωγή ΖΝΧ, live παρακολούθηση δεδομένων & δυνατότητα απομακρυσμένης παραμετροποίηση


Τα οφέλη του ξενοδοχείου OSTRIA από την εγκατάσταση του Υβριδικού Συστήματος για την Παραγωγή ΖΝΧ

Το υβριδικό σύστημα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποτελούμενο από Ηλιοθερμία και Αντλίες Θερμότητας έχει εξασφαλίσει 95% Εξοικονόμησης Ενέργειας, σε σχέση με το υφιστάμενο σύστημα με τους παλιούς συλλέκτες & τον λέβητα πετρελαίου.

  • H απόδοση των ηλιακών συλλεκτών, σε σχέση με την παλαιά εγκατάσταση τριπλασιάστηκε, αφού αποδίδουν πλέον περίπου 65,28 m2 x 600 kwh/m2/έτος= 39.168 kwh/έτος το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 7.756 lt πετρέλαιο.
  • Από την Ηλιοθερμία έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση τουλάχιστον 80% και από τις Αντλίες Θερμότητας επιπλέον εξοικονόμηση κατά 60% σε σχέση με το πετρέλαιο.

Ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση για την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης έχει σχεδόν μηδενιστεί στα 800€/έτος, από 12.000€ που ήταν με την προηγούμενη κατάσταση του ξενοδοχείου.

Το κόστος του Υβριδικού συστήματος ανήλθε συνολικά σε 50.773,47 € με ΦΠΑ και ο χρόνος απόσβεσης της επένδυσης ROI αναμένεται να είναι σε λιγότερο από 5 χρόνια.

Επιπλέον:

  • Σημαντική είναι η συνεισφορά στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς εκτιμάται ότι θα περιοριστούν οι ρύποι κατά 10.692Kg CO2 ετησίως.
  • Η ιδιαίτερη προσοχή που δόθηκε στην ποιότητα του εξοπλισμού και της εγκατάστασης θα μηδενίσει τις βλάβες και τα λειτουργικά προβλήματα.
  • Δυνατότητα για λεπτομερή παρακολούθηση των επιδόσεων του συστήματος παραγωγής ΖΝΧ.
  • Πλήρης έλεγχος και άμεση γνώση των θερμοκρασιών στα σημαντικά σημεία της εγκατάστασης, με σχετικό ιστορικό θερμοκρασιών για τη βέλτιση επίλυση προβλημάτων.
  • Άμεση βελτιστοποίηση του συστήματος από τους μηχανικούς της ANDRIANOS χωρίς να απαιτείται επιτόπου επίσκεψη.
  • Η διοίκηση του ξενοδοχείου γνωρίζει πλέον επακριβώς τις ενεργειακές καταναλώσεις και μπορεί να λαμβάνει στρατηγικές αποφάσεις με βάση αυτές.
  • Αυξημένη ασφάλεια του κτιρίου σε περίπτωση διαρροής ή πυρκαγιάς, αφού άμεσα, οι εξωτερικοί τεχνικοί του ξενοδοχείου (εταιρεία συντήρησης & επισκευών) και οι διαχειριστές θα ειδοποιηθούν για τη βλάβη, προλαμβάνοντας μεγαλύτερες ζημιές.

Ποιοτική Εγκατάσταση & Διαρκής Τεχνική Υποστήριξη από την ΕΟΤ-ΕΞΕ

Κάθε εγκατάσταση για να επιτύχει τους στόχους της τεχνικής μελέτης, που έχουν εκπονήσει οι υπεύθυνοι μηχανικοί, απαιτεί αυστηρή τήρηση των εργασιών από μια εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών και τεχνικών που θα αναλάβουν τον στρατηγικό σχεδιασμό, την υλοποίηση και αποπεράτωση του έργου με αίσθημα ευθύνης. Η ANDRIANOS διαθέτει την Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΟΤ-ΕΞΕ), οι οποίοι δια μέσω της συνεχούς ενασχόλησης με ουσιώδεις & καινοτόμες τεχνολογίες Συμβατικών και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) εξασφαλίζουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που αναλαμβάνουν.

Εκτός από τις εργασίες επίβλεψης του έργου, εγκατάστασης όλου του εξοπλισμού, ρύθμισης και βελτιστοποίηση της λειτουργίας του, η Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΟΤ-ΕΞΕ), έχει αναλάβει και την τακτική συντήρηση του συστήματος τα επόμενα έτη.

 

Με την ποιότητα της ANDRIANOS

Στόχος των μηχανικών της ANDRIANOS σε κάθε εγκατάσταση είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας, με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Με 28 χρόνια εμπειρίας στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, καταφέρνει να ολοκληρώνει έργα όπως αυτό στο ξενοδοχείο OSTRIA, τα οποία πετυχαίνουν μεγάλα ποσοστά ετήσιας εξοικονόμησης χρημάτων, σε συνδυασμό με την απροβλημάτιστη λειτουργία της εγκατάστασης.

Η ANDRIANOS διαθέτει ISO 9001 και ISO 14001, σε όλα τα πεδία των δραστηριοτήτων της, επικυρώνοντας την προσήλωση της στην ποιότητα και την περιβαλλοντική της ευαισθητοποίηση από το 2000.

pistopoihsh iso 9001 2015 pistopoihsh iso 14001 2015

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη