| +30 27210 23124

Μέγεθος κειμένου

A A A A A

Αντίθεση

Προεπιλογή
Άσπρο - Μαύρο
Μαύρο - Άσπρο
Μπλε - Κίτρινο

Κείμενο σε ομιλία

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 16:46

Service στο σύστημα θέρμανσης - Συντήρηση λέβητα και καυστήρα

Το καλοκαίρι τελείωσε και σιγά σιγά το θερμόμετρο πέφτει, προμηνύοντας την άφιξη του χειμώνα. Η αγορά πετρελαίου, φυσικού αερίου, η συντήρηση καυστήρα και λέβητα είναι κάποιες από τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν πριν χρειαστεί να θέσουμε σε λειτουργία το σύστημα θέρμανσής μας.

Λόγω της οικονομικής κρίσης παρατηρείται μείωση στην αγορά και χρήση πετρελαίου θέρμανσης, ωστόσο υπάρχουν εργασίες που δεν πρέπει να αμελούμε. 

Μία από αυτές τις εργασίες αυτές είναι η συντήρηση του καυστήρα και του λέβητα μας, η οποία πρέπει να γίνεται μια φορά το χρόνο. 

Θεμιτό είναι οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού να πραγματοποιούνται μετά το τέλος της χειμερινής περιόδου, όπου τα κατάλοιπα της καύσης είναι ακόμη φρέσκα. 

Έτσι μια πιθανή εμφάνιση διάβρωσης του λέβητα μας που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στη δημιουργία οπών (τρυπών) αποφεύγεται. 

Πολλοί βέβαια είναι και αυτοί που επιλέγουν να κάνουν τις παραπάνω εργασίες το φθινόπωρο. 

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εργασίες συντήρησης πρέπει να γίνονται οπωσδήποτε από αδειούχο τεχνίτη/συνεργείο. 

Μόνο οι αδειούχοι τεχνίτες μπορούν να εκδώσουν επίσημο φύλλο συντήρησης και ελέγχου, το οποίο και αναγράφει υποχρεωτικά τον αριθμό αδείας τους. 

Επικοινωνήστε με την ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ για να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής του Λέβητα και του Καυστήρα σας


Πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε ορισμένες περιοχές της επαρχίας οι αδειούχοι συντηρητές είναι ελάχιστοι. Οπότε για καλύτερη δική μας εξυπηρέτηση, φροντίζουμε να κάνουμε συντήρηση σε περιόδους μη αιχμής.

Λέβητας Πετρελαίου 

Οι κυριότερες εργασίες συντήρησης που πρέπει να γίνουν, είναι: 

- Ο καθαρισμός και η συντήρηση του καυστήρα και του λέβητα 

- Οι κατάλληλες ρυθμίσεις στον καυστήρα για οικονομία καυσίμου και ελαχιστοποίηση των εκπομπών 

- Ο έλεγχος των καυσαερίων 

- Ο έλεγχος του κυκλοφορητή 

- Ο έλεγχος των αυτοματισμών 

- Ο έλεγχος της καλής λειτουργίας 

Καυστήρας Αερίου ή Πετρελαίου

Τι κάνει όμως τη συντήρηση του λέβητα και του καυστήρα τόσο σημαντική;

Ένα καλά συντηρημένο και ρυθμισμένο σύστημα καυστήρα και λέβητα αυξάνει την απόδοση της εγκατάστασης και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου έως και 50%. 

Επίσης, η σωστή συντήρηση του συστήματος καυστήρα και λέβητα αυξάνει το χρόνο ζωής του και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης κάποιας σοβαρής βλάβης, σε αντίθεση με ένα μη σωστά συντηρημένο σύστημα. 

Γενικά, η συντήρηση δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή και το κόστος διαφέρει ανά περιοχή. Σε κάθε περίπτωση όμως αποσβένεται λόγω της εξοικονόμησης πετρελαίου που επιτυγχάνεται από την ομαλή λειτουργία του καυστήρα. 

Το σημαντικότερο είναι ότι συντηρώντας τις εγκαταστάσεις θέρμανσης, εξασφαλίζουμε την ασφάλεια τόσο τη δική μας, όσο και των παιδιών μας. 

Για τη σωστή συντήρηση του καυστήρα σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ, με  εμπειρία από το 1994 σε συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού.

Επίσης, στο κατάστημά μας στην Καλαμάτα μπορείτε να βρείτε οικιακά συστήματα θέρμανσης των οίκων ARISTON, CHAFFOTEAUX, WATTS, SALUS, REHAU, CARRIER, TOSHIBA, GOK, TISUN, AND-solar και AND heating.

Για προμήθεια ή συντήρηση λέβητα και καυστήρα στην Καλαμάτα, επισκεφθείτε την έκθεσή μας Πλάτωνος 30 και Μαιζώνος 22. Το εξειδικευμένο μας προσωπικό θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει και να σας προσφέρει την βέλτιστη λύση για τις ανάγκες σας.

Επικοινωνήστε με την ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ για να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής του Λέβητα και του Καυστήρα σας


Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr