Αναζήτηση
Αερισμός με ανάκτηση: Φρέσκος, καθαρός αέρας και εξοικονόμηση ενέργειας

Ο Μηχανικός Αερισμός & Εξαερισμός με Ανάκτηση Θερμότητας είναι μια τεχνολογία αρκετών δεκαετιών, που έχει φτάσει πλέον σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης, άνω του 90%, και είναι πλέον μια απαραίτητη και ιδανική προσθήκη σε κάθε σύγχρονο, καλά μονωμένο στεγανό κτίριο. Ωστόσο όλα τα σπίτια πλέον, μονωμένα και μη, χρειάζονται σύστημα αερισμού/εξαερισμού. Ο αερισμός παρέχει καθαρό, φρέσκο αέρα και διώχνει την υγρασία από το σπίτι.

Ο μηχανικός αερισμός με ανάκτηση θερμότητας και η αεροστεγανότητα προσφέρουν σε ένα καλά μονωμένο σπίτι, ιδανικές συνθήκες άνεσης με ελάχιστα έξοδα.

Η κατασκευή ενός κτιρίου αλλά και η συμμόρφωση με τις προδιαγραφές της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων προϋποθέτει, από τη μια, το κατάλληλα μονωμένο κέλυφος του κτιρίου και από την άλλη, ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξαερισμού που θα διαχειρίζεται την απρόσκοπτη ροή αέρα στο χώρο.

Σκοπός είναι ο περιορισμός των ενεργειακών αναγκών και η αναβάθμιση της ποιότητας διαβίωσης με την εξασφάλιση της ποιότητας του αέρα και των συνθηκών άνεσης χωρίς τη δημιουργία ανεπιθύμητων ρευμάτων. Όσο πιο ενισχυμένη είναι η αεροστεγανότητα του κτιρίου, τόσο μειώνονται οι ενεργειακές απώλειες και ο φυσικός αερισμός του κτιρίου, καθιστώντας έτσι επιτακτική τη χρήση συστημάτων μηχανικού αερισμού και εναλλακτών θερμότητας.

Παράλληλα, επιβάλλεται ο έλεγχος της λειτουργίας των συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του χώρου ανάλογα με τη χρήση και τις συνθήκες περιβάλλοντος. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται αισθητήρες (πχ. υγρασίας και CO2) και ελεγκτές για τον περιορισμό της κατανάλωσης των ανεμιστήρων.

Τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί  ο μηχανικός αερισμός-εξαερισμός με ανάκτηση θερμότητας

Ένα Σύστημα Μηχανικού Αερισμού & Εξαερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας είναι ένα καινοτόμο  σύστημα αερισμού των χώρων, το οποίο φιλτράρει τον εισερχόμενο αέρα, απορρίπτει τους ρύπους και την υγρασία από το χώρο & ταυτόχρονα, τον χειμώνα, τον προθερμαίνει ώστε να μηδενιστούν οι απώλειες θερμότητας, ενώ αντίστοιχα το καλοκαίρι προψύχει τον εισερχόμενο αέρα).

Τα συστήματα αερισμού με ανάκτηση θερμότητας, διαθέτουν εναλλάκτη, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει την θερμική ενέργεια του αέρα που περνά από αυτόν. Τα συστήματα μηχανικού αερισμού με ανάκτηση λειτουργούν συνήθως σε 2 χρονικούς κύκλους ως εξής:

Στον 1ο κύκλο αποβάλουν τον «βρώμικο» αέρα από τον εσωτερικό χώρο, προς το εξωτερικό περιβάλλον, αφού όμως πρώτα απορροφήσουν τη θερμική ενέργεια του αέρα και την αποθηκεύσουν στον εναλλάκτη. Στον 2ο κύκλο το σύστημα αερισμού με ανάκτηση, εισάγει φρέσκο-καθαρό αέρα από το περιβάλλον στο εσωτερικό του κτιρίου. Η αποθηκευμένη θερμική ενέργεια του 1ου κύκλου προσδίδεται στον προσαγόμενο αέρα, ώστε να μειωθούν οι απώλειες θερμότητας λόγω αερισμού.

Τα συστήματα μηχανικού αερισμού παρέχουν φρέσκο, καθαρό αέρα, απαλλαγμένο από γύρη και σκόνη, με μέγιστη ενεργειακή απόδοση μέσω της ανάκτησης θερμότητας. Η μονάδα μηχανικού αερισμού καταφέρνει να διώχνει τον αέρα από τα δωμάτια με αυξημένη υγρασία, όπως η κουζίνα, αφού πρώτα “πάρει” την θερμότητα. Όταν χρειαστεί, το σύστημα μηχανισμού αερισμού προθερμαίνει ή προψύχει τον εισερχόμενο αέρα.

Το αποτέλεσμα: μία βέλτιστη αναλογία αέρα και ένα ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον με την απαραίτητη:

Ποιότητα Εσωτερικού Αέρα (IAQ – InternalAirQuality). 

Indoor Air Quality Baby

Πλεονεκτήματα Μηχανικού Αερισμού με Ανάκτηση

  • Φρέσκο & Καθαρό αέρα χωρίς γύρη, ιούς και μικρόβια, μέρα νύχτα!
  • Άμεση απομάκρυνση μούχλας, κακοσμίας & υγρασίας
  • Έως 93% βαθμό Ανάκτησης Θερμότητας
  • Έως 50% μείωση στο κόστος θέρμανσης/ψύξης των χώρων σας
  • Αυξημένη ηχομόνωση
  • Ιδιαίτερα εύκολη & φθηνή συντήρηση, σε αντίθεση με τα συστήματα κεντρικού αερισμού
  • Εύκολη & φθηνή εγκατάσταση | Plug n play
  • Πολύ καλή σχέση ποιότητας / τιμής

Προσοχή, στις νέες κατασκευές κτιρίων, λόγω τοποθέτησης παχύτερων στρωμάτων μόνωσης και στεγανών κουφωμάτων ως αποτέλεσμα έχουμε μία αεροστεγή κατασκευή όπου αποτρέπεται η φυσική «αναπνοή» του κτιρίου.

Αυτό σημαίνει «φτωχή» ποιότητα εσωτερικού αέρα, και πιθανή ανάπτυξη μούχλας.

Η απαραίτητη λύση για αυτά τα σημαντικά προβλήματα είναι ο ελεγχόμενος μηχανικός αερισμός με ανάκτηση θερμότητας.

Το κτίριο πρέπει να αερίζεται χωρίς όμως να χάνεται η εσωτερική ζεστασιά το χειμώνα και η δροσιά το καλοκαίρι, προσφέροντας παράλληλα την απαραίτητη Ποιότητα Εσωτερικού Αέρα (IAQ) 

Επικοινωνήστε με την ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ για να ενημερωθείτε για τα συστήματα Αερισμού με Ανάκτηση

 

Σύγχρονα Συστήματα Αερισμού με Ανάκτηση - Κεντρική ή μη Κέντρικά Συστήματα

Τα κεντρικά συστήματα είναι ιδανικά για περιπτώσεις με αρχιτεκτονικούς περιορισμούς ή όταν υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις βάση προτύπων. Το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης είναι περίπου 3πλάσιο σε σχέση με τα μη κεντρικά συστήματα ενώ, η απαραίτητη συντήρηση, για την συνεχή, και όχι μόνο την αρχική υγιεινή λειτουργίας του συστήματος, γίνεται σχετικά δύσκολα από εξειδικευμένα συνεργεία και με σχετικά υψηλό κόστος, με αποτέλεσμα πολλές φορές την απαξίωση τους λόγω συσσώρευσης ρύπων & σκόνης στους αεραγωγούς ή στον εναλλάκτη ή στα φίλτρα.

Τα μη κεντρικά συστήματα, εφόσον τοποθετούνται σε όλα τα δωμάτια, προσάγουν και απάγουν αέρα από όλους τους χώρους, ενώ στα κεντρικά συστήματα συνήθως απάγεται αέρα από την κουζίνα και το μπάνιο και προσάγεται στους υπόλοιπους χώρους, με αποτέλεσμα, αν είναι κλειστές οι εσωτερικές πόρτες να μην γίνονται το ίδιο γρήγορα και αποτελεσματικά οι εναλλαγές του αέρα.


Οι νέες τεχνολογίες αφιερωμένες στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ευημερία δίνουν ένα διαφορετικό τρόπο ερμηνείας του «αέρα» στα νέα συστήματα ελεγχόμενου μηχανικού αερισμού.

Φιλτράροντας τον εισερχόμενο αέρα και ανακτώντας τη μέγιστη θερμική ενέργεια του απορριπτόμενου αέρα το Σύστημα Μηχανικού Αερισμού με Ανάκτηση Αέρα Assolo είναι η βέλτιστη λύση για αερισμό και εξαερισμό του χώρου σας

assolo aerismos anakthsh 2

 Ένα must have της εποχής στην αειφόρο κατανάλωση και στη μείωση των λειτουργικών δαπανών. 

Ο νέος θερμικός και τεχνικός σχεδιασμός, που ανταποκρίνεται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 91/2002 , έδειξε τον δρόμο για τη χρήση συστημάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης που παρέχουν μια απτή συνεισφορά στην ευημερία μας και επίτευξη της καθημερινή μας θερμική άνεση.

 

Ανακαλύψτε περισσότερα για τα συστήματα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας

 

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη