Αναζήτηση

Ποια είναι τα οφέλη των fan coils;  Είναι το κατάλληλο σύστημα για θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι;

Δεδομένης της τρέχουσας κλιματικής κατάστασης και με την θερμοκρασία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στην Ευρώπη να είναι σχεδόν τροπική, πολλοί θα ήταν αυτοί που θα προτιμούσαν να κλιματιστεί ο χώρος τους με έναν ενιαίο, καθολικό τρόπο. Σε μια τέτοια κατάσταση αξίζει να εξετάσετε και να εγκαταστήσετε μονάδες Fan Coil.

Τι είναι οι μονάδες Fan Coils;

Οι μονάδες Fan Coil είναι εσωτερικές κλιματιστικές μονάδες θέρμανσης και ψύξης με σκοπό να διατηρούν την βέλτιστη θερμοκρασία στο χώρο. 

Πως λειτουργούν; Με απλά λόγια, η λειτουργία τους βασίζεται στην εξαναγκασμένη κυκλοφορία του αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα που διαθέτουν. Το Fan Coil διανέμει τη θερμότητα και ψύχει ή θερμαίνει τον εσωτερικό χώρο. Το μέσο της θέρμανσης και της ψύξης εδώ είναι το νερό. 

Οι μονάδες Fan Coil χρησιμοποιούνται συνήθως σε μεγάλα κτίρια (κτίρια γραφείων, αμφιθέατρα, αίθουσες κινηματογράφου), ενώ πλέον επιλέγονται και για κατοικίες, αφού με μια συσκευή επιτυγχάνουμε και ψύξη και θέρμανση (όταν συνδυάζονται με αντλίες θερμότητας).

Fan coil units features types

Πλεονεκτήματα από την χρήση Fan Coil

 • Η χαμηλή θερμική αδράνεια επιτρέπει τη γρήγορη ρύθμιση της θερμοκρασίας του αέρα στις τρέχουσες ανάγκες
 • Ευελιξία (θέρμανση και ψύξη) και εύκολος χειρισμός
 • Θερμική άνεση όλο τον χρόνο
 • Εξοικονόμηση χώρου χάρη στις μικρές διαστάσεις
 • Καθαρισμός και φιλτράρισμα αέρα - με υψηλή ποιότητα χάρη στα φίλτρα ιονισμού
 • Ευεργετικό μικροκλίμα για άτομα με αλλεργίες
 • Φιλικό προς το περιβάλλον:  σε σύγκριση με ένα κλιματιστικό, ένα Fan Coil θερμαίνει και ψύχει τον αέρα χρησιμοποιώντας νερό και όχι φρέον -  με χημικές ενώσεις των οποίων η εκπομπή στην ατμόσφαιρα προκαλεί βλάβη στο στρώμα του όζοντος

 

Τι τύποι μονάδων Fan Coil υπάρχουν;

Μονάδες Fan Coil: διαχωρισμός ανά κατασκευή

 • Δισωλήνια ή τετρασωλήνια
 • Λειτουργία με ανεμιστήρα ή επαγωγή
 • Ένα Fan Coil δύο σωλήνων έχει μόνο έναν εναλλάκτη θερμότητας/ψύξης, οπότε ανάλογα με τις ανάγκες και την εποχή- είτε θερμαίνει είτε ψύχει(απαιτεί εναλλαγή από ψύξη σε θέρμανση και από θέρμανση σε ψύξη)
 • Ένα Fan Coil τεσσάρων σωλήνων είναι μια μονάδα με δύο εναλλάκτες(ξεχωριστούς για θέρμανση και ψύξη) όπου μπορεί να λειτουργεί και με τις δύο λειτουργίες ταυτόχρονα.

Τα ευρέως χρησιμοποιούμενα Fan Coils - όπως υποδηλώνει και το όνομα τους - χρησιμοποιούν ανεμιστήρες για την λειτουργία τους (για να επιβάλλουν την κυκλοφορία του αέρα). Από την άλλη πλευρά, τα Fan Coils που βασίζονται στην επαγωγή δεν διαθέτουν ανεμιστήρα, αλλά χρησιμοποιούν τη δύναμη της επαγωγής του εξωτερικού αέρα. Ο αέρας αναρροφάται, οδηγείται στον εναλλάκτη, θερμαίνεται/ψύχεται και στην συνέχεια διοχετεύεται στο δωμάτιο.

Μονάδες Fan Coil: διαχωρισμός ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης

 • Ενδοδαπέδια εγκατάσταση: ενσωματωμένο σε ειδικό περίβλημα στο εσωτερικό του δαπέδου
 • Εγκατάσταση στην οροφή: ανάλογα με την παραλλαγή, οριζόντια ή κατακόρυφη τοποθέτηση
 • Εγκατεστημένη με κασέτα: η πιο δημοφιλής παραλλαγή, τοποθετημένη στην ψευδοροφή
 • Επιτοίχια: σχεδιασμένο για τοποθέτηση στον τοίχο ή στο δάπεδο.

klimatistika dapedou oikiaka  

Αριστερά: Fan coil δαπέδου CARRIER, Δεξιά: Fan coil τοίχου ARISTON

Συνοψίζοντας, οι περισσότερες μονάδες Fan Coil που διατίθενται στην αγορά παρέχουν: απλή εγκατάσταση, εύκολη πρόσβαση και οικονομική, αποδοτική λειτουργία σε εμπορικούς και οικιστικούς χώρους. Ωστόσο, η λειτουργικότητα τους μπορεί να πολλαπλασιαστεί.

 Δείτε τα Fan Coils της γκάμας προϊόντων της ANDRIANOS

Οι μονάδες Fan Coil μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα πιο αποτελεσματικά

Πώς; Χρησιμοποιώντας σύγχρονο, αυτόματο έλεγχο. Το σωστά επιλεγμένο σύστημα ελέγχου μπορεί να αποφύγει την υπερθέρμανση και την υπερψύξη του εσωτερικού. 

Όσον αφορά τον έλεγχο των Fan Coil, η Salus Controls προσφέρει τον πολυλειτουργικό θερμοστάτη σχεδιασμένο για τον έλεγχο μονάδων Fan Coil δύο σωλήνων ή τεσσάρων σωλήνων: Την συσκευή SALUS FC600

 

Γιατί να επιλέξω το θερμοστάτη FC600?

Οι χρήστες μονάδων Fan Coil μπορούν να απολαύσουν αυξημένη θερμική άνεση λόγω της ακρίβειας του ελέγχου που προσφέρει ο ελεγκτής FC600. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με αλγόριθμο ελέγχου TPI. Ελέγχει τους ανεμιστήρες και τις βαλβίδες με πολύ ακριβή τρόπο για να φτάσει και να διατηρήσει το επιθυμητό σημείο  της θερμοκρασίας στο δωμάτιο. Σε σύστημα δύο σωλήνων, η έξοδος V1 ελέγχει τη θέρμανση και την ψύξη, σε ένα σύστημα με τέσσερις σωλήνες, η έξοδος V1 ελέγχει την θέρμανση και η έξοδος V2 ελέγχει την ψύξη.

Fan coil units features types fc600

Η SALUS Control προσφέρει επίσης μια πρόσθετη μονάδα ελέγχου – FC600-M. Έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει μονάδες Fan Coil που απαιτούν σήμα 0…10V. Αυτή η συσκευή είναι μια επέκταση που προορίζεται για τον ελεγκτή FC600. Πως λειτουργεί; Ελέγχει ομαλά την ταχύτητα του ανεμιστήρα δίνοντας σήμα τάσης στην περιοχή από 0V έως 10V. Διαχειρίζεται επίσης δύο ηλεκτρικούς ενεργοποιητές (βαλβίδες θέρμανσης και ψύξης).

Ο ελεγκτής  FC600 διαθέτει πολλαπλές ρυθμίσεις και διαμορφώσεις (το FC600 λειτουργεί σύμφωνα με χρονοδιαγράμματα/προγράμματα θερμοκρασίας) που επιτρέπει την χρήση του σε μεγάλα εμπορικά κτίρια καθώς και σε γραφεία, ξενοδοχεία ή κατοικίες. Το κύριο όφελος είναι ο βελτιωμένος έλεγχος της θερμοκρασίας και η δυνατότητα για συνεχή παρακολούθηση των παραμέτρων θέρμανσης /ψύξης μέσω διαδικτύου. Για τον έλεγχο του FC600 από κινητές συσκευές ή προγράμματα περιήγησης μέσω internet, απαιτείται μια σύνδεση στο διαδίκτυο και η Κεντρική Πύλη UGE600 που διατίθεται από την Salus Controls. Η online λειτουργία παρέχει άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις της συσκευής (οι ενημερώσεις πραγματοποιούνται αυτόματα).

Δείτε τον Έξυπνο Έλεγκτή Fan Coil της SALUS στο eshop της ANDRIANOS

Fan coil units features types fc600 uge

 

Με την ποιότητα της SALUS και της ANDRIANOS

Σε μια αγορά ταχέως αναπτυσσόμενη όπως αυτή του Έξυπνου Κτιρίου, η ANDRIANOS  έχει ξεχωρίσει με το “Salus Smart Home”, το οποίο μειώνει αισθητά το λειτουργικό κόστος ενώ επιτυγχάνει την βέλτιστη Θερμική Άνεση τόσο σε νέα όσο και σε υφιστάμενα κτίρια.

Η SALUS Controls ιδρύθηκε το 1974 και είναι μέλος του The Computime Group Ltd, μιας παγκόσμιας εταιρίας τεχνολογίας που παρέχει πρωτοπόρες λύσεις αυτοματισμού, με δυνατότητες έρευνας, σχεδίασης και κατασκευής νέων καινοτόμων προϊόντων. H ANDRIANOS είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Salus Controls σε Ελλάδα και Κύπρο.    

Επικοινωνήστε με την ANDRIANOS για περισσότερες πληροφορίες

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ