Αναζήτηση
Ποιοτική αφύγρανση χώρων για υγεία και θερμική άνεση

Έρευνες έχουν δείξει ότι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το περνάμε σε εσωτερικούς χώρους όπως το σπίτι, το γραφείο και το σχολείο. Τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού μπορεί να εμφανίσουν μούχλα και να επιδεινώσουν δεκάδες προβλήματα υγείας, όπως άσθμα, αναπνευστικά προβλήματα, αρθρίτιδες, πονοκεφάλους, αλλεργίες και δερματικές παθήσεις. Μια κακή ποιότητα αέρα, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Η ποιότητα του εσωτερικού αέρα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δημιουργία συνθηκών άνεσης για τους ενοίκους και επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους είναι και η σχετική υγρασία του χώρου.

Περί Υγρασίας...

Στον ατμοσφαιρικό αέρα περιέχονται μεταξύ άλλων και υδρατμοί που προέρχονται από την εξάτμιση υγρών επιφανειών, κυρίως των θαλασσών. Η παρουσία αυτών των υδρατμών στον αέρα ονομάζεται υγρασία.
Η υγρασία της ατμόσφαιρας διακρίνεται σε "απόλυτη" και "σχετική".

Απόλυτη Υγρασία: Η μάζα των υδρατμών που βρίσκεται σε ένα κυβικό μέτρο αέρα. Πρόκειται δηλαδή για την πυκνότητα του αέρα σε υδρατμούς.

Σχετική Υγρασία: Η ποσότητα των υδρατμών που περιέχει ο αέρας προς τη μέγιστη ποσότητα υδρατμών που μπορεί να συγκρατήσει ο αέρας χωρίς να υγροποιηθούν.

Η σχετική υγρασία εκφράζεται επί τοις %. Όταν λέμε ότι ο αέρας έχει σχετική υγρασία 100%, αυτό σημαίνει ότι ο αέρας έχει πλέον κορεστεί και αρχίζει να υγροποιεί τους επιπλέον υδρατμούς.
Για να νοιώσει άνεση ο ανθρώπινος οργανισμός, η σχετική υγρασία θα πρέπει να είναι μεταξύ 40~50%. Ποσοστά υγρασίας μικρότερα ή μεγαλύτερα επηρεάζουν αρνητικά τις συνθήκες άνεσης και δημιουργούν διάφορα προβλήματα τόσο στα δομικά υλικά του κτιρίου όσο και στην υγεία των ενοίκων.

Με το σωστό έλεγχο του επιπέδου της υγρασίας βελτιώνεται αισθητά η ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Ο αφυγραντήρας αποτελεί την καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση της υψηλής σχετικής υγρασίας και βελτιώνει την αισθητή θερμοκρασία. Με το έλεγχο της υγρασίας ο αέρας γίνεται πιο υγιεινός και δημιουργούνται συνθήκες άνεσης όλο το 24ωρο.

Προκειμένου να επιλέξετε τον σωστό αφυγραντήρα για το χώρο σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

 • Τα τετραγωνικά του χώρου
 • Τη μόνωση που έχει ο χώρος
 • Την περιοχή στην οποία θα χρησιμοποιηθεί ο αφυγραντήρας (οι νησιώτικες περιοχές έχουν άλλες ανάγκες από τις χερσαίες)


Πρωτοποριακές Λύσεις Αφύγρανσης

Με τη νέα σειρά αφυγραντήρων Powerful της Carrier, εξασφαλίζουμε για εσάς μια υψηλή ποιότητα αέρα καθώς αποτελούν την καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση της υψηλής σχετικής υγρασίας και βελτιώνει την αισθητή θερμοκρασία.

Οι Powerful αφυγραντήρες με τις μοναδικές λειτουργίες τους:

 • Εξαλείφουν τη δημιουργία μούχλας & δυσάρεστων οσμών.
 • Καταπολεμούν την εμφάνιση αλλεργιών & λοιμώξεων του αναπνευστικού.
 • Εξοικονομούν στο κόστος θέρμανσης έως και 30%.
 • Προστατεύουν την τοιχοποιία, τις οροφές, όλο τον εξοπλισμό στο χώρο και τα ξύλινα δάπεδα.
 • Διαθέτουν ειδική ρύθμισης για το στέγνωμα των ρούχων.

        

CARRIER POWERFUL ΣΕΙΡΑ T3                                       CARRIER POWERFUL ΣΕΙΡΑ DG 

Χαρακτηριστικά:

 • Για χώρους από 80m2-230m2
 • Άμεσος και εύκολος τρόπος απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης θερμοκρασίας
 • Αυτόματη επανεκκίνηση: Αν ο αφυγραντήρας διακόψει τη λειτουργία του λόγω διακοπής ρεύματος, θα επανεκκινήσει αυτόματα με την επαναφορά του ρεύματος έχοντας αποθηκευμένη την προηγούμενη ρύθμιση.
 • Προστασία έναντι υπερχείλισης: Όταν η δεξαμενή συμπυκνωμάτων γεμίσει, ο διακόπτης στάθμης νερού θα απενεργοποιήσει αμέσως τη συσκευή. Με την λειτουργία αυτή δεν υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης νερού από τη μονάδα.
 • Λειτουργία αυτόματης απόψυξης: προστατεύει τον εξατμιστή από τυχόν πάγωμα και διατηρεί τη δυνατότητα αφύγρανσης ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.
 • Λαβή μεταφοράς: Διαθέτει εργονομική λαβή, για την εύκολη μεταφορά του (διατίθεται στη σειρά Τ3).
 • Τροχήλατη μονάδα: Για εύκολη μεταφορά μέσα στο χώρο (σειρά DG).
 • Λειτουργία στεγνώματος ρούχων: ένας έξυπνος και οικονομικά προσιτός τρόπος για να στεγνώσετε γρήγορα τα πλυμένα σας ρούχα (σειρά DG).
 • Συνεχής αποστράγγιση: Το νερό μπορεί να αδειάζεται αυτόματα σε μια αποχέτευση δαπέδου (σειρά DG).

 

Με την υπογραφή των ειδικών

Ο Willis Carrier είναι ο εφευρέτης του σύγχρονου κλιματισμού. Άλλαξε τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε. Η Carrier είναι η πρώτη εταιρεία κλιματισμού που εισήχθη στην Ελληνική αγορά το 1952 και προσφέρει τα κορυφαία προϊόντα κλιματισμού Carrier & Toshiba.

Η ANDRIANOS παρέχει Ενεργειακές Λύσεις από το 1994 καλύπτοντας την ανάγκη για θερμική άνεση, με υψηλούς βαθμούς απόδοσης και εξοικονόμηση ενέργειας. Από το 2013 είναι master dealer για την Ελλάδα, των προιόντων Carrier και Toshiba.

 

               

 

 

Επικοινωνήστε με την ANDRIANOS για να ενημερωθείτε για τους Αφυγραντήρες CARRIER

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ