Αναζήτηση

Γιατί οι αισθητήρες ασφαλείας είναι τόσο σημαντικοί; Το σύστημα Smart Home, ή αλλιώς το έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσαρμόζουν τις λειτουργίες του σπιτιού στις ανάγκες τους. Από την στιγμή που η επικοινωνία μεταξύ των συσκευών μπορεί να πραγματοποιηθεί με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση (π.χ. μέσω του προγραμματισμού σεναρίων OneTouch), ο έλεγχός τους γίνεται όλο και πιο εύκολος και χρήσιμος.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας πραγματοποιείται τόσο γρήγορα που είναι δύσκολο να προβλέψουμε ποια προηγμένα συστήματα θα μας συνοδεύουν στο μέλλον. Ωστόσο, είναι σίγουρο πως η ποιότητα ζωής, η οικολογία και η εξοικονόμηση ενέργειας θα συνεχίσουν να μας απασχολούν και τα επόμενα χρόνια. Τα συστήματα Smart Home, χάρη στους σύγχρονους αισθητήρες ασφαλείας που διαθέτουν, προστατεύουν αποτελεσματικά τα κτίρια από ανεπιθύμητα γεγονότα.

security sensors smart home salus andrianos 

Το παρακάτω άρθρο απαντά στις ερωτήσεις:

  • Γιατί η εγκατάσταση ενός συστήματος Smart Home είναι κάτι περισσότερο από μια ευκολία;
  • Πώς το SALUS Smart Home αυξάνει την ασφάλειά σας;
  • Για ποια συμβάντα θα σας προειδοποιήσουν οι αισθητήρες ασφαλείας της SALUS;

 

Έξυπνο σπίτι – Έξυπνη ασφάλεια

Παρόλο που ο έλεγχος των διάφορων λειτουργιών του σπιτιού με ασύρματα κουμπιά, smartphone, ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή φωνητικές εντολές διευκολύνουν τον τρόπο ζωής μας και προσφέρουν μια ευχάριστη εμπειρία στον χρήστη, οι άνθρωποι δεν ασχολούνται πάντα μόνο με την ευκολία. Η χρήση των συστημάτων Smart Home στην καθημερινότητα μας είναι ευρύτερη, καθώς μας προειδοποιούν για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, διευκολύνουν τη ζωή των ηλικιωμένων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κατ’ επέκταση των φροντιστών τους.

Αν και η κύρια ενασχόληση της SALUS Controls στον τομέα των συστημάτων Smart Home είναι ο έξυπνος έλεγχος της Θέρμανσης, ένα μεγάλο πλεονέκτημα του SALUS Smart Home είναι η μέριμνα για την ασφάλεια των χρηστών του.

Με την εγκατάσταση των αισθητήρων ασφαλείας της SALUS, για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε στη δουλειά σας ή την βόλτα σας και να αφήσετε το άτομο που φροντίζετε στο σπίτι. Τα σενάρια OneTouch μπορούν να προσαρμοστούν ώστε εάν κάποιος στο σπίτι δεν αισθάνεται καλά και πατήσει το κουμπί συναγερμού, να λάβετε ένα αυτόματο μήνυμα SMS με προκαθορισμένο περιεχόμενο και να γυρίσετε να βοηθήσετε εγκαίρως. Η ιδέα είναι εξαιρετική και το συγκεκριμένο σενάριο πραγματικά αποτελεσματικό.


security sensors smart home salus andrianos devices

Βλάβες και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης - από τι θα σας προστατεύσουν οι αισθητήρες ασφαλείας;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως εκτός από τη βελτίωση των καθημερινών δραστηριοτήτων σας, τη μείωση των πάγιων εξόδων σας, την ψυχαγωγία, κ.ά. οι λειτουργίες του συστήματος Smart Home αποτελούν εξαιρετική προστασία από δυσάρεστα και απρόβλεπτα γεγονότα. Φυσικά καμία τεχνολογία δεν μπορεί να προστατεύσει ένα άτομο από όλες τις πιθανές απειλές, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό. Να θυμάστε πως ότι η παρακολούθηση και μόνο δεν θα λύσει κάθε σας πρόβλημα, αλλά οι αισθητήρες ασφαλείας θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμοι.

Σε ποια σημεία αξίζει να δοθεί προσοχή για την μέγιστη ασφάλεια του σπιτιού σας; Όταν υπάρχει:

  • Φωτιά
  • Πλημμύρα
  • Διάρρηξη

Η σήμανση μιας πιθανής πυρκαγιάς δεν πρέπει να είναι μόνο η ανίχνευση καπνού τοπικά και στη συνέχεια η ενεργοποίηση μιας σειρήνας συναγερμού. Στο σύστημα SALUS Smart Home κατά την ανίχνευση καπνού στο χώρο σας ακολουθείται αυτόματα η διαδικασία αποστολής μηνύματος στον χρήστη με SMS και e-mail. Ομοίως, στην ανίχνευση νερού (λόγω πλημμύρας μπάνιου, κουζίνας, βλάβης ενυδρείου) ή ανοίγματος της πόρτας ή του παραθύρου. Επιπλέον, έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα κανόνα OneTouch, με τον οποίο το σύστημα όχι μόνο θα στείλει ειδοποίηση, αλλά - χρησιμοποιώντας την έξυπνη πρίζα SPE600 ή το ρελέ SR600 - θα κλείσει την παροχή νερού, εμποδίζοντας τον σχηματισμό περαιτέρω ζημιάς.

country home smart home case study devices  country home smart home case study

Έτσι, εάν λείπετε και συμβαίνει κάτι ανησυχητικό στο σπίτι, θα λάβετε αυτόματα μήνυμα και έτσι θα έχετε το απαραίτητο περιθώριο χρόνου για να αντιδράσετε. Ακόμη και αν η ιδιοκτησία σας παρακολουθείτε με κάμερες, δεν έχουν την δυνατότητα να καταγράφουν τα πάντα και δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο οι αισθητήρες που είναι αφιερωμένοι στην ανίχνευση συγκεκριμένων καταστάσεων. Η λειτουργία ορισμένων συσκευών - όπως το ψυγείο ή το πλυντήριο - θα πρέπει να παρακολουθείται απευθείας. Και αν αφού φύγετε από το σπίτι σας δεν είστε σίγουροι αν κλείσατε το παράθυρο; Μπορείτε να το ελέγξετε από απόσταση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή SALUS Smart Home (αισθητήρας ανοίγματος). Μπορείτε επίσης να λάβετε μια ειδοποίηση όταν ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο βρίσκεται στο γκαράζ σας (αισθητήρας κίνησης).

Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό ασφάλειας του συστήματος SALUS Smart Home είναι η προσομοίωση της παρουσίας των κατοίκων. Χάρη στους έξυπνους ελεγκτές του φωτισμού και των ηλεκτρικών ρολών, οι άδειοι εσωτερικοί χώροι «προσποιούνται» ότι οι κάτοικοι είναι στο σπίτι τους. Γιατί; Δίνοντας την εντύπωση της δραστηριότητας των μελών του νοικοκυριού, το σύστημα θα εξαπατήσει έναν πιθανό κλέφτη και θα προστατεύσει το σπίτι από διάρρηξη. Πως? Δημιουργώντας και ενεργοποιώντας ένα πρόγραμμα προσομοίωσης, τα φώτα στα δωμάτια θα ανάβουν σε προκαθορισμένες ώρες και στη συνέχεια - π.χ. μετά από αρκετά λεπτά - απενεργοποιημένο. Ομοίως, τα ρολά θα κλείσουν το ηλιοβασίλεμα και θα ανοίξουν το πρωί.


Ποιοι αισθητήρες ασφαλείας θα βελτιώσουν τη λειτουργία του σπιτιού σας;

Τι χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τα παραπάνω σενάρια και να ενισχύσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας; Δείτε τις έξυπνες συσκευές του Smart Home της SALUS και τις λειτουργίες τους.

006 kentrikh pulh exipno spiti 

Πρώτα απ 'όλα, οι πυλώνες του συστήματος SALUS Smart Home, η κεντρική πύλη UGE600, η οποία συνδέεται ενσύρματα (ή ασύρματα) στο internet & έπειτα επικοινωνεί με όλες τις συσκευές της σειράς SALUS Smart Home και η εφαρμογή του συστήματος. 


 005 smart button exipno spiti

Ασύρματα κουμπιά SB600, CSB600: Ενεργοποιούν τους κανόνες OneTouch και λειτουργούν ως ασύρματοι ενεργοποιητές συμβάντων. Ενεργοποιούν ένα (CSB600) ή δύο (SB600) συμβάντα (π.χ. σβήσιμο φώτων, έλεγχος θέρμανσης). Το CSB600 (κουμπί πανικού - μοντέλο με κάλυμμα) μπορεί να λειτουργήσει ως κουμπί συναγερμού στέλνοντας προκαθορισμένη ειδοποίηση.


SD600 anichneftis kapnou salus smart home

Ανιχνευτής καπνού SD600: η συσκευή ανιχνεύει την παρουσία καπνού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα - χωρίς κεντρική πύλη UGE600 και την εφαρμογή - ωστόσο, μόνο ως μέρος του συστήματος SALUS Smart Home έχει λειτουργία ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης.


wls600 aisthitiras diarois nerou salus

Αισθητήρας διαρροής νερού WLS600: αδιάβροχος αισθητήρας πλημμύρας που ανιχνεύει νερό στην επιφάνεια κάτω από αυτό ή στις επαφές καλωδίων που συνδέονται με αυτό. Χάρη στη συνεργασία συσκευών του σύστηματος SALUS Smart Home, είναι δυνατό να κλείσει η βαλβίδα όταν εντοπιστεί διαρροή και να στείλει στον χρήστη δωρεάν ειδοποίηση βλάβης.


s 1600 1200 sw600 slim window door sensor

Μαγνητική επαφή παραθύρου/πόρτας SW600: ασύρματος αισθητήρας που λειτουργεί σε συνεργασία με την εφαρμογή Smart Home. Σας επιτρέπει να προγραμματίσετε σενάρια όπου όταν ανοίγει το παραθύρο ενός δωματίου ή μιας πόρτας κλείνει τη θέρμανση στο δωμάτιο αυτό. Ως μέρος του συστήματος, σας επιτρέπει επίσης να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για το άνοιγμα/κλείσιμο του συμβάντος (παράθυρα, πόρτες κ.λπ.).


anixneyths kinhshs salus

Αισθητήρας κίνησης MS600: σε συνεργασία με την έξυπνη πρίζα (SPE600) ή το έξυπνο ρελέ (SR600) σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον φωτισμό ως αποτέλεσμα της ανίχνευσης κίνησης.


003 smart plug exipno spiti

Έξυπνη πρίζα SPE600: με προστασία υπερφόρτωσης, σας επιτρέπει να ελέγχετε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε αυτή. Παρέχει ιστορικό κατανάλωσης ενέργειας (εφαρμογή), αυξάνει το εύρος του δικτύου ZigBee και συνεργάζεται με το Amazon ALEXA (φωνητικός έλεγχος).


SR600 Smart Rele

Έξυπνο ρελέ SR600: έξυπνο ρελέ για συσκευές υπό τάση (π.χ. λέβητες, αντλίες, φωτισμός) και συσκευές χωρίς τάση (π.χ. πίνακες ελέγχου, χειριστήρια πύλης, αισθητήρες ανοίγματος), σχεδιασμένο να λειτουργεί σε διακόπτη, πρίζα τοίχου ή όπου πρέπει να ελεγχθεί ένας δέκτης (μέγιστη ισχύς φορτίου - 16Α). Το έξυπνο ρελέ αυξάνει το εύρος του δικτύου ZigBee. Μπορεί να συνδυαστεί απευθείας με κάποιο θερμοστάτη - ως το μόνο συστατικό ενός έξυπνου συστήματος, όπως άλλες συσκευές λειτουργούν μέσω των κανόνων OneTouch. Απενεργοποιεί/απελευθερώνει το τροφοδοτικό - ακριβώς όπως μία έξυπνη πρίζα.


Ασφάλεια με το SALUS Smart Home - θυμηθείτε:

Πώς επηρεάζει το σύστημα SALUS Smart Home την ασφάλεια του σπιτιού και του νοικοκυριού σας;

- στέλνει μήνυμα εάν κάποιος στο σπίτι αισθάνεται αδιαθεσία (κουμπί έκτακτης ανάγκης)

- προειδοποιεί για φωτιά (ανιχνευτής καπνού)

- προειδοποιεί για πλημμύρες (αισθητήρας πλημμύρας) και κλείνει τη βαλβίδα ροής νερού (SR600 ή SPE600)

- ενημερώνει για το άνοιγμα παραθύρων/θυρών (αισθητήρες ανοίγματος) και απενεργοποιεί τη θέρμανση σε αεριζόμενο χώρο (θερμοστάτης θερμοκρασίας)


Με την ποιότητα της SALUS και της ANDRIANOS

Σε μια αγορά ταχέως αναπτυσσόμενη όπως αυτή του Έξυπνου Κτιρίου, η ANDRIANOS  έχει ξεχωρίσει με το “Salus Smart Home”, το οποίο μειώνει αισθητά το λειτουργικό κόστος ενώ επιτυγχάνει την βέλτιστη Θερμική Άνεση τόσο σε νέα όσο και σε υφιστάμενα κτίρια.

Η SALUS Controls ιδρύθηκε το 1974 και είναι μέλος του The Computime Group Ltd, μιας παγκόσμιας εταιρίας τεχνολογίας που παρέχει πρωτοπόρες λύσεις αυτοματισμού, με δυνατότητες έρευνας, σχεδίασης και κατασκευής νέων καινοτόμων προϊόντων. H ANDRIANOS είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Salus Controls σε Ελλάδα και Κύπρο.  

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ