Μέγεθος κειμένου

A A A A A

Αντίθεση

Προεπιλογή
Άσπρο - Μαύρο
Μαύρο - Άσπρο
Μπλε - Κίτρινο

Κείμενο σε ομιλία

Συντήρηση Κλιματιστικού και Οικονομία

Η συντήρηση του κλιματιστικού σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και ο συχνός καθαρισμός του βοηθά όχι μόνο στην αύξηση της διάρκειας ζωής του μηχανήματος, αλλά και την αποτροπή απρόβλεπτων δαπανηρών μηχανικών βλαβών. Επίσης βελτιστοποιεί την ποιότητα, την υγιεινή και την απόδοση λειτουργίας του, κάνοντας παράλληλα οικονομία και στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνηθίζεται όταν θέλουμε να κάνουμε συντήρηση ενός μηχανήματος να φωνάζουμε έναν πιστοποιημένο ψυκτικό τεχνίτη. Αυτό είναι πολύ σωστό, καθώς με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η εγγύηση του μηχανήματος (για νέες συσκευές) αλλά και ο προβλεπόμενος τρόπος λειτουργίας του για τα επόμενα χρόνια. Όμως υπάρχουν και κάποια βήματα που μπορεί να κάνει ο καθένας από μόνος του για να παρατείνει τους χρόνους τακτικής συντήρησης ή επισκευής.

Επικοινωνήστε με την ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ για να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής του Κλιματιστικού σας


Εξειδικευμένες εργασίες

Για πιο εξειδικευμένες επεμβάσεις (βαθύ καθαρισμό ολόκληρου του μηχανήματος τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, των φίλτρων και των εναλλακτών, έλεγχος του ψυκτικού υγρού και διαρροών, ηλεκτρονικός έλεγχος συστημάτων, καθαρισμός του ανεμιστήρα και του εναλλάκτη στο εξωτερικό μηχάνημα κάθε 2-3 χρόνια) καλό θα ήταν να αναζητούμε τη συμβολή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου τεχνίτη.

Τέλος, θα έπρεπε να γνωρίζουμε ότι ένα σύστημα κλιματισμού στο οποίο γίνεται σωστή συντήρηση, μπορεί να λειτουργεί σε καλή κατάσταση για πάνω από 15 χρόνια. Η το κόστος ετήσιας συντήρησης των μηχανημάτων μπορεί να μειώσει το κόστος για κλιματισμό κατά 5%. Επίσης είναι πολύ σημαντική για την υγεία, αφού εμποδίζει την συγκέντρωση βακτηριδίων, μικροοργανισμών και αλλεργικών παραγόντων.

Service-Air-Condition

Απλές εργασίες

- Καθάρισμα των φίλτρων του κλιματιστικού μηχανήματος πριν το καλοκαίρι, όπου υπάρχει περισσότερη σκόνη και περισσότεροι αλλεργικοί παράγοντες.

- Καθάρισμα στα φίλτρα του κλιματιστικού κάθε μήνα, αν πρόκειται για ιδιωτικό χώρο και δύο φορές τον μήνα, αν πρόκειται για επαγγελματικό χώρο. Τα φίλτρα στα κλιματιστικά των σπιτιών μας είναι απλές μεμβράνες που αφαιρούνται εύκολα, πλένονται με σκέτο νερό και επανατοποθετούνται στην συσκευή όταν στεγνώσουν. Καλό θα ήταν να καθαρίζονται κάθε 50 με 60 ώρες λειτουργίας του κλιματιστικού – κατά μέσο όρο μια φορά το μήνα κατά την περίοδο λειτουργίας του σε κατοικίες. Τυχών φραγμένα φίλτρα μειώνουν την απόδοση της συσκευής και αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας.

- Αλλαγή των φίλτρων ανά καθορισμένα χρονικά διαστήματα αναλόγως με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τα βρώμικα φίλτρα εμποδίζουν την σωστή ροή και κυκλοφορία του αέρα, μειώνουν την αποτελεσματικότητα και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να δημιουργηθεί πάγος σε τμήματα του μηχανήματος.

- Καθάρισμα στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού ψεκάζοντάς τη με νερό (με το λάστιχο της αυλής ή του κήπου).

- Φροντίζουμε να μην υπάρχουν εμπόδια (πχ φυτά, έπιπλα κήπου ή οτιδήποτε άλλο) σε απόσταση μικρότερη από 35εκ από το εξωτερικό μηχάνημα που πιθανά να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία του αέρα.

- Συχνό καθάρισμα στις γρίλιες και τα πτερύγια του εσωτερικού μηχανήματος.

- Δεν χρειάζεται να καλύπτουμε τα εξωτερικά μηχανήματα των κλιματιστικών για προστασία εφόσον είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να λειτουργούν σε εξωτερικό χώρο.

- Είναι θεμιτό τα κλιματιστικά να λειτουργούν για λίγα λεπτά, μερικές μέρες πριν την κανονική τους λειτουργία, κατά τέλος άνοιξης για την λειτουργία της ψύξης και στο τέλος του φθινοπώρου για την λειτουργία της θέρμανσης. Έτσι αν υπάρξουν κάποιες δυσλειτουργίες θα έχετε τον χρόνο να τις επιδιορθώσετε ή να καλέσετε τον εξειδικευμένο τεχνικό.

Χωρίς τακτική συντήρηση, τα κλιματιστικά χάνουν 5% από την αποτελεσματικότητά τους κάθε χρόνο λειτουργίας τους. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος της ετήσιας συντήρησης υπερκαλύπτεται από τους μειωμένους μηνιαίους λογαριασμούς ρεύματος και από το μειωμένο κόστος επιδιορθώσεων. Τέλος είναι καλό να γνωρίζουμε ότι ένα καλά συντηρημένο κλιματιστικό έχει καλύτερη απόδοση όσον αφορά την αφύγρανση της οικίας μας.

Επικοινωνήστε με την ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ για να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής του Κλιματιστικού σας


Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr

Βασικές Πληροφορίες

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη