Αναζήτηση

ksenodeio limira mare anavathmisi eksoplismou andrianos

Εκατό δέκα πέντε χιλιόμετρα από τη Σπάρτη, στο νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας στην Νεάπολη, βρίσκεται το ξενοδοχείο LIMIRA MARE, ένα διώροφο ξενοδοχείο, δυναμικότητας 206 κλινών, το οποίο βρίσκεται κατά μήκος της κεντρικής παραλίας της Νεάπολης Λακωνίας, με θέα το πανέμορφο νησί της Ελαφονήσου.

Οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να προβούν σε μία αναβάθμιση των συστημάτων ψύξης-θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, με απώτερο σκοπό την απόλυτη ικανοποίηση των αναγκών των ενοίκων για θερμική άνεση και την μεγιστοποίηση της εξοικονόμησης ενέργειας. Κατόπιν εκτεταμένης έρευνας αγοράς απευθύνθηκαν στην ANDRIANOS που χάρη στην τεράστια εμπειρία της σε παρόμοιες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, έχει πολλούς ικανοποιημένους πελάτες στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Η αναβάθμιση των συστημάτων θερμικής άνεσης του ξενοδοχείου Limira Mare αποφασίσθηκε να γίνει τμηματικά, με πρώτα βήματα:

 • την πλήρη αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου της Ψύξης-Θέρμανσης των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων με την ενσωμάτωση ενός συστήματος έξυπνου, τοπικού και απομακρυσμένου ελέγχου, καθώς και
 • την ανακατασκευή μέρους του λεβητοστασίου ώστε να είναι έτοιμο για τα νέα συστήματα ψύξης-θέρμανσης-παραγωγής ΖΝΧ που θα εγκατασταθούν στο άμεσο μέλλον.

Έξυπνη & απομακρυσμένη ρύθμιση της θερμοκρασίας των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων του ξενοδοχείου με το SALUS Smart Home.

Για τον πλήρη και αποδοτικό έλεγχο του συστήματος κλιματισμού (θέρμανση-ψύξη), στο διώροφο ξενοδοχείο Limira Mare, η ANDRIANOS εγκατέστησε και παραμετροποίησε ένα εκτενές σύστημα Έξυπνου Κτιρίου.

Οι μηχανικοί & οι τεχνικοί της ANDRIANOS με μεγάλη εμπειρία στο ξενοδοχειακό τομέα, είναι σε θέση να υλοποιούν εγκαταστάσεις έξυπνων συστημάτων διαχείρισης, όπως αυτή στο Limira Mare, όπου όλες οι συσκευές και οι λειτουργίες του συστήματος προγραμματίστηκαν σύμφωνα με τις ανάγκες του ξενοδοχείου.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει:

 • Κεντρική Πύλη UGE600, η “καρδιά” του συστήματος Smart Home: Έπειτα από την προσεκτική μελέτη του κτιρίου, της χωροταξικής διάταξης των δωματίων και των υδραυλικών κυκλωμάτων αποφασίστηκε η τοποθέτηση έξι κεντρικών πυλών Salus UGE600, ώστε να καλύψουν τα 110 συνολικά δωμάτια του ξενοδοχείου, τον εκθεσιακό χώρο και το χώρο του εστιατορίου.
 • Ελεγκτής Fan coil FC600: Κάθε δωμάτιο διαθέτει από έναν έξυπνο θερμοστάτη FC600, ειδικό για τον έλεγχο των fan coils στη ψύξη και τη θέρμανση. Δίνει τη δυνατότητα ελέγχου είτε τοπικά από τους επισκέπτες- πελάτες του ξενοδοχείου, είτε απομακρυσμένα μέσω του Διαδικτύου από την reception του ξενοδοχείου, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της Salus. Εξασφαλίζει έτσι, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας παρέχοντας παράλληλα κατάλληλη θερμοκρασία και θερμική άνεση στους επισκέπτες. Επιπλέον, παρέχεται πλέον η δυνατότητα του προκλιματισμού των δωματίων, πριν την άφιξη των επισκεπτών, ώστε να επιτυγχάνονται οι ιδανικές συνθήκες θερμικής άνεσης.
 • Έξυπνα ρελέ SR600: Με τα έξυπνα ρελέ SR600 ελέγχεται το ON-OFF των οκτώ κυκλοφορητών του δικτύου θέρμανσης και κλιματισμού, με αποτέλεσμα να λειτουργούν μόνο οι συγκεκριμένοι κυκλοφορητές, οι οποίοι τροφοδοτούν τα αντίστοιχα δωμάτια που χρειάζονται ψύξη το καλοκαίρι ή θέρμανση τον χειμώνα.

Το SALUS Smart Home είναι το πλέον εύκολο, επεκτάσιμο και αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης κτιρίου της αγοράς, με εξειδίκευση στον τομέα της θέρμανσης, του κλιματισμού και της παραγωγής ζεστού νερού, οι οποίοι είναι οι πιο ενεργοβόροι, αφού σε αυτούς οφείλεται πάνω από το 70% της κτιριακής κατανάλωσης ενέργειας.

Το σύστημα Smart Home στο Limira Mare, μπορεί να επεκταθεί μελλοντικά με την εγκατάσταση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας ECM 600, ελεγκτών ηλεκτρικών ρολών & φωτισμού RS600, αισθητήρων παραθύρου/πόρτας SW600, αισθητήρες Θερμοκρασίας PS600, καθώς και έξυπνων αισθητήρων καπνού SD600 και διαρροών WLS600, για την απόλυτη προστασία του κτιρίου.

01 smart home limira mare salus andrianos apomakrismena

H reception του ξενοδοχείου έχει πλήρη εικόνα για τις θερμοκρασίες που επικρατούν στα δωμάτια και μπορεί να επέμβει σε αυτές απομακρυσμένα.

 

02 smart home limira mare salus andrianos eksipni diaxirisi

Στιγμιότυπο από το περιβάλλον διαχείρισης του συστήματος Smart Home της SALUS, το οποίο ελέγχει τα δωμάτια 101 έως 115 του ξενοδοχείου Limira Mare.

 

Ανακατασκευή μέρους του λεβητοστασίου

Οι μηχανικοί της ANDRIANOS αφού μελέτησαν την υφιστάμενη κατάσταση του λεβητοστασίου και τις ανάγκες του ξενοδοχείου για θέρμανση και ψύξη των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων προχώρησαν στις παρακάτω παρεμβάσεις:

 • Προσθήκη 8 έξυπνων κυκλοφορητών Wilo STRATOS MAXO, ένας σε κάθε κλάδο του δικτύου κλιματισμού: Η λειτουργία του κυκλοφορητή είναι να μεταφέρει το ζεστό-ψυχρό νερό που παράγεται από το λέβητα θέρμανσης/ ψύκτη μέσω των σωληνώσεων προς τα fan coils. Με την εγκατάσταση των πλέον σύγχρονων κυκλοφορητών της Wilo επιτυγχάνεται η αυτόματη προσαρμογή της παροχής και του μανομετρικού των κυκλοφορητών, ανάλογα με το πόσα δωμάτια είναι «ανοικτά» (ζητούν ψύξη ή θέρμανση εκείνη τη στιγμή).
 • Προσθήκη δοχείου αδρανείας για την αποθήκευση του νερού του κλιματισμού, ώστε να επιτυγχάνεται επιπλέον οικονομία ενέργειας, αφού με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται οι συχνές επανεκκινήσεις του ψύκτη και του λέβητα.
 • Προσθήκη 2 προ μονωμένων κολλεκτέρ πολυπροπυλενίου για αναδιαμόρφωση του δικτύου σωληνώσεων ώστε να υπάρχουν οι υποδομές για μια μελλοντική αντικατάσταση του λέβητα και του ψύκτη με σύγχρονες αντλίες θερμότητας.
 • Προσθήκη δύο ορειχάλκινων μαγνητικών φίλτρων Fernox τα οποία εξασφαλίζουν την απομάκρυνση των οξειδίων του σιδήρου τα οποία αλλιώς θα κατέστρεφαν το δίκτυο σωληνώσεων, τον ψύκτη και θα βούλωναν τα fan coils. Παράλληλα διατηρώντας το δίκτυο και τις συσκευές καθαρά, συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση ενέργειας καθώς αυξάνεται έτσι η μετάδοση θερμότητας και ο βαθμός απόδοσης του συστήματος γενικότερα.

03 levitostasio anavathmisi kollekter limira mare andrianos

Το κεντρικό κολλεκτέρ της εγκατάστασης, με τους υπερσύγχρονους έξυπνους κυκλοφορητές Wilo Stratos Maxo

 

04 levitostasio anavathmisi kollekter epistorfis limira mare andrianos

Το κολλεκτέρ επιστροφής στο λεβητοστάσιο του ξενοδοχείου από προ μονωμένο πολυπροπυλένιο

 

05 magnitika filtra fernox poiotita nerou

Τα δύο ορειχάλκινα μαγνητικά φίλτρα Fernox εγκατεστημένα στο δίκτυο σωληνώσεων

 

06 doxeio diastolis levitostasio ksenodoxeiou

To δοχείο αδρανείας τοποθετημένο στο λεβητοστάσιο του ξενοδοχείου

Τα οφέλη του ξενοδοχείου από την εγκατάσταση του Salus Smart Home και την ανακατασκευή του λεβητοστασίου:

 • Εξοικονόμηση άνω του 50% χάρη στην απόλυτη αυτονομία ανα δωμάτιο.
 • Η reception βλέπει άμεσα κάθε στιγμή, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, όλα τα δωμάτια του κτιρίου, τη θερμοκρασία που επικρατεί σε κάθε δωμάτιο, το status (on/off) του θερμοστάτη και εντέλει την επίτευξη των ιδανικών θερμοκρασιών των χώρων, συμβάλλοντας έτσι στην ικανοποίηση των πελατών.
 • Οι μηχανικοί & οι τεχνικοί της ANDRIANOS που είναι υπεύθυνοι για τη ορθή λειτουργία του συστήματος, βλέπουν on-line όλα τα παραπάνω, ενώ μπορούν απομακρυσμένα να αλλάξουν ρυθμίσεις και να επέμβουν με επιπλέον παραμετροποίηση, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στο χώρο.
 • Επιπλέον εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον ψύκτη, χάρη στην προσθήκη του δοχείου αδράνειας.
 • Γρήγορη απόσβεση της επένδυσης, υπολογίστηκε ROI = 2 έτη.

Με την ποιότητα της ANDRIANOS & της ΕΟΤ-ΕΞΕ

Η πρώτη επιλογή για την ανάθεση του έργου ήταν η εταιρία ANDRIANOS, η οποία είναι σε θέση να εξασφαλίσει, εκτός από την πλήρη ικανοποίηση του πελάτη, χαμηλό ετήσιο λειτουργικό κόστος στις εγκαταστάσεις Θέρμανσης, Ψύξης και Παραγωγής ΖΝΧ, καθώς και ταχύ χρόνο απόσβεσης στα έργα που αναλαμβάνει.

Σε κάθε ξενοδοχειακή εγκατάσταση ο βασικός στόχος των μηχανικών της ANDRIANOS είναι η επιλογή συστημάτων που προσφέρουν απόλυτη θερμική άνεση στους επισκέπτες, δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου από τους ιδιοκτήτες και χαμηλό λειτουργικό κόστος. Σε συνδυασμό με την Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας ( ΕΟΤ - ΕΞΕ ), που διαθέτει στο δυναμικό της και εκατοντάδες έργα, η ANDRIANOS αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων κλιματισμού σε μεγάλες εγκαταστάσεις, όπως αυτές των ξενοδοχείων.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη