Αναζήτηση

Οι ιδιοκτήτες της νεόδμητης τριόροφης μεζονέτας είχαν την επιθυμία να δημιουργήσουν ένα σπίτι πρότυπο, τόσο σε επίπεδο υψηλής αρχιτεκτονικής, όσο και σε επίπεδο ενεργειακής κατανάλωσης, θέτοντας τον πήχη των απαιτήσεων τους τόσο ψηλά που μόνο λίγοι επαγγελματίες θα μπορούσαν να επιτύχουν.

Η έμπειρη ομάδα μηχανικών της ANDRIANOS συνεργάστηκε από το πρώτο στάδιο σχεδίασης του κτιρίου με την αρχιτεκτονική εταιρία A&K Architects με επικεφαλής αρχιτέκτονα τον κο Αλέξανδρο Σωκράτη Κρανιώτη. Μία συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα την τέλεια ισορροπία μεταξύ του αρχιτεκτονικού και του ενεργειακού σχεδιασμού του κτηρίου και της εσωτερικής διακόσμησης.

13 energeiaki anavathmisi neou ktiriou kalamata messinia andrianos

12 energeiaki anavathmisi neou ktiriou kalamata messinia andrianos

Αυτή η έμπειρη και ικανότατη ομάδα, καθώς η ANDRIANOS με το ευρύ και πιστό δίκτυο συνεργατών της, κατάφερε να δημιουργήσει ένα κτίριο με μοντέρνα αρχιτεκτονική, το οποίο κατατάσσεται ως nZEB/σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, με βάση τα επίπεδα κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειάς του. Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε εντός του πλαισίου των προγραμματισμένων χρονοδιαγραμμάτων και του αρχικού προϋπολογισμού.

Υβριδικό σύστημα με συνδυασμό Ηλιοθερμίας και Αντλίας Θερμότητας για τη θέρμανση, την ψύξη και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ)

Ηλιοθερμία

Το Ηλιοθερμικό Σύστημα αποτελείται από τρεις κάθετους ηλιακούς συλλέκτες AND-SOLAR PREMIUM 2,72 m2 έκαστος, οι οποίοι δημιουργούν ένα ηλιακό πεδίο 8,16 m2 ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της διώροφης κατοικίας για παραγωγή (ΖΝΧ) και να μπορεί ταυτόχρονα να υποβοηθά και τη θέρμανση.

Ο συλλέκτης AND-SOLAR PREMIUM διαθέτει δείκτη μέσης απόδοσης ηcol=67%, σύμφωνα με το ΕΝ 12975, που τον κατατάσσει ως έναν από τους αποδοτικότερους επίπεδους συλλέκτες made in Greece και έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως (TOP 5).

02 iliakoi sillektes and solar premium taratsa ktiriou

Οι Ηλιακοί συλλέκτες εγκατεστημένοι στην ταράτσα του κτιρίου

 

Για την συλλογή του ζεστού νερού που δημιουργείται στους ηλιακούς συλλέκτες και την τροφοδοσία του συστήματος με ζεστό νερό χρήσης και θέρμανσης εγκαταστάθηκε το Ηλιακό δοχείο διέλευσης AND-SOLAR FS1 500lt ενεργειακής κλάση Α. Τα Ηλιακά δοχεία AND-SOLAR κατασκευάζονται στη Γερμανία με τα υψηλότερα stantard ποιότητας και είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για τη θέρμανση του νερού χρήσης χωρίς λεγιονέλλα.

03 iliako doxeio and solar fs1 se egkatastasi iliothermias

Το ηλιακό δοχείο εγκατεστημένο στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο της ταράτσας του κτιρίου

 

Το ηλιοθερμικό σύστημα συμπληρώνεται από τον Ηλιακό σταθμό Tacosol CIRC ZR 4-16 lt/min διπλής σωλήνωσης της Taconova Ελβετίας, ο οποίος είναι η "καρδιά" του, αφού είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία και το συγχρονισμό όλων των επιμέρους τμημάτων. Καθώς και τον Ηλιακό ελεγκτή Deltasol SLT της Resol Γερμανίας, ο οποίος περιέχεται στον ηλιακό σταθμό και είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση και την καταγραφή των σημαντικών παραμέτρων του ηλιακού συστήματος.

 

Αντλία θερμότητας ARISTON NIMBUS POCKET

Το δεύτερο μέρος του υβριδικού συστήματος, περιλαμβάνει την Αντλία Θερμότητας Ariston Nimbus Pocket 110MNET με υδραυλικό module, η οποία αναλαμβάνει αυτόματα τη θέρμανση του νερού, τις λίγες ημέρες μέσα στο χρόνο που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια ή όταν δεν επαρκεί η ενέργεια που παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες.

Η ARISTON θεωρείται ο παγκόσμιος ειδικός στη θέρμανση νερού και προϊόντων θέρμανσης, διαθέτοντας αντλίες θερμότητας όπως οι Nimbus Pocket οι οποίες είναι Ενεργειακής Κλάσης Α+++, διαθέτουν Quiet Mode, ώστε να ελαχιστοποιείται ο θόρυβος κατά τη λειτουργία τους και COP μέχρι 5.1, για τη μέγιστη απόδοση με την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

04 antlia thermotitas se ivridiko sistima diorofo ktirio

Η αντλία θερμότητας ARISTON NIMBUS POCKET τοποθετημένη στις αντικραδασμικές βάσεις, ώστε να εξαλείφονται η ηχορύπανση και οι κραδασμοί.

 

Fan Coil Οροφής Κρυφού τύπου CARRIER 42ND με γραμμικά στόμια για τη μετάδοση της Θερμικής Ενέργειας στο χώρο

Τα fan coils συνδυάζονται και λειτουργούν άψογα με τις αντλίες θερμότητας και τα συστήματα Ηλιοθερμίας, ενώ δίνουν τη δυνατότητα θέρμανσης και ψύξης του χώρου με το ίδιο σύστημα. Συνολικά 5 Fan Coils οροφής της CARRIER 42ND τοποθετήθηκαν στους δύο ορόφους και συνδυάστηκαν με τις κορυφαίες αισθητικά γραμμικές περσίδες για ένα άρτιο αποτέλεσμα στους χώρους του νέου κτιρίου.

05 fan coils krufou typou carrier 42nd andrianos egkatastasi

06 fan coils krufou typou carrier 42nd neodmiti katoikia kalamata

Τα Fan Coils Οροφής Κρυφού τύπου στο καθιστικό του 1ου ορόφου

 

Μηχανικός Αερισμός με Ανάκτηση Θερμότητας σε όλα τα δωμάτια του κτιρίου

Μία από τις παραμέτρους που έθεσαν οι ιδιοκτήτες ως προτεραιότητα ήταν, η εξασφάλιση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα με ένα σύγχρονο σύστημα αερισμού, το οποίο δεν θα επιβαρύνει με πρόσθετα κανάλια την αισθητική του χώρου.

Τα αυτόνομα συστήματα μηχανικού Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας αποτελούν την τέλεια λύση, γι’ αυτό και επιλέχθηκαν για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες αερισμού και εξαερισμού του κτιρίου. Τοποθετήθηκαν συνολικά 9 Εναλλάκτες αέρα-αέρα με ανάκτηση Assolo 91-1.0, οι οποίοι σχεδόν μηδενίζουν τις απώλειες αερισμού στη θέρμανση/ψύξη έως και 93% ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν μια υγιεινή ατμόσφαιρα απαλλαγμένη από ρύπους και μικρόβια , χωρίς να αποβάλλεται η θερμότητα (ενέργεια) στο περιβάλλον.07 sistima aerismou me anaktisi thermotitas

Οι εγκατεστημένες μονάδες ASSOLO στο εξωτερικό του κτιρίου

08 sistima aerismou me anaktisi thermotitas sto esoteriko tou spitiou

Μία από τις εγκατεστημένες μονάδες ASSOLO για τον αερισμό του χώρου, χωρίς απώλειες θέρμανσης

 

Απομακρυσμένος έλεγχος των συστημάτων Θέρμανσης/Ψύξης/Παραγωγής ΖΝΧ και αυτοματισμοί με τα συστήματα Smart Home της SALUS


Σημαντικό ρόλο στη χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση του συγκεκριμένου κτιρίου, επιτελούν και οι συσκευές ελέγχου και αυτοματισμού της εγκατάστασης Θέρμανσης/Ψύξης/Παραγωγής ΖΝΧ. Με το σύστημα Smart Home της SALUS, το οποίο έχει τοποθετηθεί επιτυγχάνεται απόλυτη Θερμική Άνεση για τους κατοίκους, ενώ ταυτόχρονα χάρη στην απρόσκοπτη και οικονομική λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων, εξασφαλίζεται πραγματική Εξοικονόμηση Ενέργειας στις καταναλώσεις του κτιρίου.

Αναλυτικά εγκαταστάθηκαν:

  • Έξυπνοι Θερμοστάτες για Fan Coils – Salus FC600, για τον απόλυτο έλεγχο του επιπέδου της θέρμανσης & της ψύξης των χώρων. Εγκαταστάθηκε ένα FC600 σε κάθε δωμάτιο, για την πλήρη αυτονομία των χώρων & την επίτευξη απόλυτης θερμικής άνεσης.
  • Έξυπνα ΡελέSalus SR600, για τον έλεγχο της Αντλίας Θερμότητας και του κυκλοφορητή, με έλεγχο τόσο στο άνοιγμα/κλείσιμο όσο και στην αυτόματη εναλλαγή μεταξύ λειτουργίας θέρμανσης/ψύξης.
  • Αισθητήρες Θερμοκρασίας – Salus PS600 στο Ηλιακό δοχείο του συστήματος για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας ζεστού νερού χρήσης, με σκοπό την μόνιμη εξασφάλιση ΖΝΧ στο κτίριο.
  • Έξυπνοι Ελεγκτές ηλεκτρικού φωτισμού – Salus RS600, για το απομακρυσμένο κλείσιμο / άνοιγμα του εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού.
  • Ανιχνευτές καπνού – Salus SD600, για τον εντοπισμό καπνού σε πραγματικό χρόνο, ειδοποίηση με συναγερμό ήχου και λάμψης και δωρεάν αποστολή SMS ή/και email, σε περίπτωση ανίχνευσης καπνού.

09 smart home system perivallon diaxeirisis andrianos

Έλεγχος του συστήματος Smart Home από το κινητό, το tablet ή το pc

Το «κέλυφος» και τα ενεργειακά κουφώματα του κτιρίου

Η επιλογή της κατάλληλης θερμομόνωσης και ενεργειακών κουφωμάτων είναι μία από τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν σε ένα σύγχρονο κτίριο, ώστε να μειώνονται ή ακόμα και να μηδενίζονται οι ενεργειακές απώλειες και να διατηρείται η πολύτιμη θερμότητα, που προσφέρουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στους εσωτερικούς χώρους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στο νεόδμητο κτίριο εγκαταστάθηκαν, από συνεργάτες της ANDRIANOS σύστημα θερμοπρόσοψης με διογκωμένη πολυστερίνη EPS 8 εκ., μόνωση στην ταράτσα και θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου με ενεργειακούς υαλοπίνακες αγωγιμότητας 1,6 U (W / m2.Κ), ώστε να εξασφαλιστεί η χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση του κτιρίου.

10 energeiaka koufomata monosi ktirou kalamata andrianos

Τα υψηλής ποιότητας ενεργειακά κουφώματα που εγκαταστάθηκαν, σχεδόν μηδενίζουν τις ενεργειακές απώλειες του κτιρίου

 

Υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και εγγυημένη απόδοση από την ANDRIANOS

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί πρότυπο για την κατασκευή νέων κτιρίων ή την ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων, τόσο ως προς τα συστήματα Θέρμανσης, Ψύξης & Παραγωγής ΖΝΧ με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όσο και ως προς τις υπόλοιπες ιδιαίτερα σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν το μηχανικό Αερισμό, τα συστήματα Smart Home και το κτιριακό κέλυφος.

Η εξειδικευμένη ομάδα των μηχανικών της ANDRIANOS, σε συνεργασία με την Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΟΤ - ΕΞΕ) που διαθέτει στο δυναμικό της, είναι σε θέση να σχεδιάζει, να μελετά και να υλοποιεί έργα σαν αυτό που για να ολοκληρωθούν απαιτούν υψηλή γνώση, τεχνογνωσία και ολιστική αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν.

Με εμπειρία από το 1994 και δυνατές συνεργασίες με τους κορυφαίους παγκοσμίως οίκους, επιλέγει σε κάθε εγκατάσταση συστήματα κορυφαίας τεχνολογίας με υψηλούς βαθμούς απόδοσης που προσφέρουν χαμηλό λειτουργικό κόστος, μεγάλη εξοικονόμηση και πλήρη έλεγχο απομακρυσμένα, με πλήθος εξατομικευμένων λειτουργιών.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν οι ιδιοκτήτες και κάτοικοι του σπιτιού, να απολαμβάνουν την καθημερινότητα τους σε ένα χώρο με απόλυτη θερμική άνεση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με υψηλή αισθητική και σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Επικοινωνήστε με την ANDRIANOS σήμερα

11 to spiti tou mellontos nzeb kalamata andrianos

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ