Οι Αντλίες Θερμότητας αποτελούν την πιο σύγχρονη και εξελιγμένη διαθέσιμη τεχνολογία για την θέρμανση και παράλληλα την ψύξη ενός κτιρίου . Διότι το βασικότερο χαρακτηριστικό τους είναι ο υψηλός βαθμός απόδοσης (ο λόγος της ενέργειας που παράγεται προς την ενέργεια που καταναλώνεται για την παραγωγή του έργου) που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 5, αναλόγως τον τύπο της αντλία θερμότητας (αερόψυκτη ή γεωθερμική) αλλά και το είδος της εφαρμογής.

Είναι συσκευές που "αντλούν" θερμότητα από μία ψυχρή πηγή (εξωτερικό περιβάλλον τον χειμώνα ή ψυχόμενος χώρος το καλοκαίρι) και με τη βοήθεια ενός ψυκτικού μέσου την αποβάλλουν σε μία θερμή πηγή (θερμαινόμενος χώρος τον χειμώνα ή εξωτερικό περιβάλλον το καλοκαίρι). Για να επιτύχουν το παραπάνω απαιτούν την κατανάλωση ενός μικρού ποσού ενέργειας (συνήθως ηλεκτρικής) για να συντηρήσουν τη λειτουργία τους.

 Αντλίας Θερμότητας: Η καλύτερη επιλογή, γιατί..

  • Εξοικονομούν Ενέργεια: Με τη χρήση μιας αντλίας θερμότητας πετυχαίνουμε έως και 6 φορές μεγαλύτερες αποδόσεις σε σύγκριση με τους τρόπους θέρμανσης που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα. Το παραπάνω επιβεβαιώνει και η πρόσφατη έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σημειώστε ότι σε πολλές περιπτώσεις η Εξοικονόμηση Ενέργειας φθάνει στο 70% σε σχέση με τις συμβατικές λύσεις που συνήθως υπάρχουν.
  • Προστατεύουν το Περιβάλλον: Οι Αντλίες Θερμότητας με υψηλό ονομαστικό και εποχικό βαθμό απόδοσης κατατάσσονται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Το παραπάνω περιγράφεται αναλυτικά στην Ευρωπαική Οδηγία 2009/28/EC/RES Direc.
  • Προσφέρουν Αυξημένη Ασφάλεια και Αξιοπιστία: Οι Αντλίες Θερμότητας ανήκουν στα ασφαλέστερα συστήματα θέρμανσης, αφού δεν εκπέμπουν ρύπους & δεν εμφανίζουν φλόγα ή άλλες καύσεις. Επιπλέον η επιλογή Αντλίας Θερμότητας γνωστού οίκου εγγυείται την μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία.
  • Εύκολη Εγκατάσταση: Η εγκατάσταση ενός συστήματος Αντλίας Θερμότητας δεν προϋποθέτει την ύπαρξη χώρων για λεβητοστάσια, καμινάδες και δεξαμενές, έτσι μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε ελάχιστο χώρο. Επίσης, μια αντλία θερμότητας μπορεί να συνδεθεί με υπάρχοντα θερμαντικά σώματα (καλοριφέρ) και άρα επιτυγχάνεται επιπλέον οικονομία σε έξοδα εγκατάστασης.
  • Συνδυάζονται Εύκολα (Υβριδικά Συστήματα): Οι Αντλίες Θερμότητας μπορούν να εγκατασταθούν σε νέα ή παλιά κτίρια και μπορούν, συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και δροσισμού καθώς και με σώματα fan coils για θέρμανση και ψύξη. Επίσης μπορούν να συνδυαστούν με το ήδη υπάρχον λεβητοστάσιο ή και με άλλες ανανεώσιμες πηγές, όπως για παράδειγμα τα ηλιοθερμικά συστήματα ή τους λέβητες βιομάζας.

07

 

Πριν την αγορά της Αντλίας Θερμότητας..

Απαιτείται αναλυτική μελέτη και εξατομικευμένη αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης, ώστε να επιτευχθεί όχι μόνο βελτίωση των συνθηκών θέρμανσης και κλιματισμού αλλά και μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης με συστήματα φιλικότερα στο περιβάλλον και στην τσέπη μας.

Ενδεικτικά κάποιοι από τους παράγοντες που συντελούν στην επιλογή μιας Αντλίας Θερμότητας είναι:

  • Η χρήση της (για θέρμανση, ψύξη, παραγωγή ζεστού νερού χρήσης ή συνδυασμός αυτών)
  • Η γεωγραφική περιοχή της οικίας, και κατ΄ επέκταση η κλιματική ζώνη.
  • Η κατάσταση του κτιρίου (μόνωση, απώλειες, μέγεθος κ.α.) καθώς και η χρήσης του (κύρια ή εξοχικής κατοικία, ξενοδοχείο ή άλλου είδους επαγγελματικός χώρος κ.λ.π.)
  • Η υφιστάμενη κατάσταση, αν πρόκειται για να ανακαινίσεις-αναβαθμίσεις.

Οι πιστοποιημένες εταιρίες που προωθούν τις αντλίες θερμότητας διαθέτουν λογισμικά και εργαλεία υπολογισμού για τη μελέτη της εγκατάστασης, ώστε να προκύψει η καταλληλότερη αντλία, το κόστος εγκατάστασης καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειας που θα προκύψει.

 

08

 

Το τελικό συμπέρασμα είναι..

Οι Αντλίες Θερμότητας είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις πολλαπλές ανάγκες της σύγχρονης κατοικίας. Είτε πρόκειται για νέα οικοδομή είτε για σπίτι με εγκατεστημένο σύστημα θέρμανσης, οι αντλίες θερμότητας παρέχουν θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης εξασφαλίζοντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να έρθουν σε επαφή με εξειδικευμένους μηχανικούς & τεχνικούς, ώστε να ενημερωθούν πλήρως και αναλυτικά για όλα τα δεδομένα και τις δυνατότητες που προσφέρουν οι αντλίες θερμότητας, καθώς και για την εξατομικευμένη μελέτη της εφαρμογής που τους ενδιαφέρει.

H ANDRIANOS παρέχει Ενεργειακές Λύσεις από το 1994 καλύπτοντας την ανάγκη για θερμική άνεση, με υψηλούς βαθμούς απόδοσης και τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. Στον ιδιαίτερα απαιτητικό κλάδο των οικιακών εγκαταστάσεων διαθέτει ολιστική τεχνογνωσία & εφαρμόζει τις βέλτιστες τεχνικές λύσεις με έμφαση στην οικονομοτεχνική τους αρτιότητα, σε όρους μεγέθους, απόδοσης και χρόνου απόσβεσης.

Επικοινωνήστε με την ANDRIANOS σχετικά με τις Αντλίες Θερμότητας

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ