Αναζήτηση

Το γνωστό σε όλους πρόγραμμα «Εξ’ οικονομώ κατ’ οικον» μεταλλάσσεται και πλέον μετατρέπεται σε «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και διευρύνεται και στους ορίζοντες παραγωγής θερμικής ενέργειας στο σπίτι αυτόνομα, με το παράλληλο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας που τρέχει ήδη, αλλά περιλαμβάνοντας πλέον και νέες τεχνολογίες όπως είναι τα έξυπνα συστήματα διαχείρισης φωτισμού, θέρμανσης και ψύξης, απομακρυσμένου ελέγχου και παρακολούθησης, η παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ, όπως τα φωτοβολταϊκά και οι μπαταρίες και οι υποδομές φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα δώσει έμφαση στις  «Έξυπνες εφαρμογές»: «περιλαμβάνει εκτός από τις “κλασικές” παρεμβάσεις (θερμομόνωση, κουφώματα κλπ) και την προσθήκη μιας “έξυπνης” συνιστώσας με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών που χαρακτηρίζουν ένα “Έξυπνο Σπίτι” σηματοδοτώντας τη μετάβαση προς τη νέα ψηφιακή εποχή».

Το Smart Home (Έξυπνο Σπίτι) είναι η τεχνολογία του μέλλοντος που προσφέρει Άνεση & Οικονομία, ενώ ταυτόχρονα αλληλεπιδρά με τους χρήστες. 

Δείτε το εδώ: 

Συστήματα Smart Home από τη SALUS

Η ANDRIANOS από το 2016 είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της SALUS Controls για τα Έξυπνα Συστήματα (Smart Home) για τον Έλεγχο:

  • Του Συστήματος Θέρμανσης & Κλιματισμού
  • Όλων των Ηλεκτρικών Συσκευών & των λοιπών Συστημάτων που λειτουργούν με Ηλεκτρικό Ρεύμα
  • Καθώς και για τη μέτρηση Ενεργειακών Δεδομένων.

Με όλες τις λειτουργίες να πραγματοποιούνται καλύπτοντας τις εξατομικευμένες ανάγκες των κατοίκων του κτιρίου. Άρα μέσω του smartphone, του tablet ή του υπολογιστή, μπορούμε να ελέγχουμε όλες τις σημαντικές λειτουργίες του κτιρίου με τον πιο σύγχρονο, αποδοτικό και έξυπνο τρόπο.

Το Smart Home της Salus έχει πλήθος εφαρμογών σε ένα κτίριο. Στο Σύστημα Θέρμανσης, Κλιματισμού και παραγωγής Ζεστού Νερού, ελέγχουμε την πηγή Θέρμανσης ή Ψύξης, όπως για παράδειγμα το λέβητα αερίου ή πετρελαίου, την αντλία θερμότητας ή οποιαδήποτε άλλη πηγή θερμότητας, ελέγχουμε το άνοιγμα/κλείσιμο κυκλοφορητών & ηλεκτροβανών, τον έλεγχο των ζωνών καθώς και τα Θερμαντικά Σώματα, τα Fan Coils & την Ενδοδαπέδια Θέρμανση. 

Με το έλεγχο στις Ηλεκτρικές συσκευές & στα λοιπά συστήματα που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, μπορούμε να ανοιγοκλείσουμε και να προγραμματίσουμε τη λειτουργία στα Φώτα,  τα Ηλεκτρικά ρολά,  τις Γκαραζόπορτες, το  Αυτόματο πότισμα, τα  Κλιματιστικά μηχανήματα, τα Φώτα ασφαλείας,  τους Ανεμιστήρες, την Καφετιέρα & γενικότερα οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή.

Επιπλέον, μπορούμε να ανιχνεύουμε διαρροές νερού καθώς και πυρκαγιές και να αυτοματοποιούμε τις κατάλληλες ενέργειες, όπως διακοπή της παροχής του νερού ή την έναρξη συστήματος πυρασφάλειας.

Η SALUS Controls καταλαμβάνει εξέχουσα θέση παγκοσμίως  στον τομέα της παροχής λύσεων για τον έλεγχο συστημάτων Θέρμανσης / Κλιματισμού & Παραγωγής ΖΝΧ. Είναι μία πολυεθνική εταιρία με παρουσία σε συνολικά 80 χώρες και θεωρείται μία από τις κορυφαίες εταιρίες σε επίπεδο μελέτης και παραγωγής προϊόντων αυτοματισμού με εξειδίκευση στον τομέα HVAC. Διαθέτει πλήθος ποιοτικών θερμοστατών με συγχρόνους αλγόριθμους βελτιστοποίησης (PWM & TPI) για τον ποιοτικό έλεγχο των συστημάτων με τεράστια ακρίβεια.

neo programma eksikonomo autonomo katoikon

Επιπλέον δυνατότητες με το νέο πρόγραμμα:

  • ΤΟΠ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Μη Κεντρικά Συστήματα Αερισμού με ανάκτηση θερμότητας. Σίγουρα η πιο Value for Money παρέμβαση του νέου προγράμματος. Ενημερωθείτε εδώ.
  • Παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους κτιρίων: «επιπλέον θα ενισχυθούν αυτοτελείς παρεμβάσεις που αφορούν σε κοινόχρηστους χώρους με εξοικονόμηση ενέργειας (π.χ θέρμανση, φωτισμός, ανελκυστήρες)».
  • Αυξημένη επιδότηση για υψηλούς ενεργειακούς στόχους: «Προβλέπεται μάλιστα αύξηση της επιχορήγησης αν επιτευχθεί ένας προκαθορισμένος ενεργειακός στόχος (π.χ αναβάθμιση κατά 4 ενεργειακές κατηγορίες)».
  • Αναμόρφωση του συστήματος ενεργειακών επιθεωρήσεων: η επίτευξη των ενεργειακών στόχων θα γίνεται «στη βάση ενός ενισχυμένου συστήματος ενεργειακών επιθεωρήσεων και Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)».
  • Μπόνους για τις λιγνιτικές περιοχές: «προβλέπεται τέλος και ειδικό κίνητρο για τις λιγνιτικές περιοχές με την εισαγωγή “ρήτρας δίκαιης μετάβασης “όπως άλλωστε έχει ξεκινήσει να γίνεται σε όλες τις δράσεις του υπουργείου, αρχής γενομένης από το νομοσχέδιο της ηλεκτροκίνησης».
  • Ανοιχτό πρόγραμμα: «Μια βασική διαφορά από το υφιστάμενο «εξοικονομώ» είναι το γεγονός ότι το νέο πρόγραμμα θα είναι μόνιμα ανοιχτό (open-ended) έως το 2030».

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους μηχανικούς της ANDRIANOS

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη