Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 13:05

Μετάβαση στις ΑΠΕ με Ηλιοθερμία στο ξενοδοχείο Maniatis Studio στην Ελαφόνησο

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελούν μονόδρομο τόσο για την εξοικονόμηση ενέργειας, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα στη σαγηνευτική Ελαφόνησο, με την προστατευμένη περιοχή NATURA, η επιλογή της ηλιοθερμίας για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης ήταν η βέλτιστη που θα μπορούσαν να κάνουν οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Maniatis Studio.

studio maniatis 03 studio maniatis 04 studio maniatis 02

Το ξενοδοχείο Studio Maniatis στην Ελαφόνησο

Στην Ελαφόνησο Λακωνίας, oι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Maniatis Studio επέλεξαν την ANDRIANOS και τα ηλιοθερμικά της συστήματα για τον εξοπλισμό του κτιρίου τους με ένα σύγχρονο και αποδοτικό σύστημα παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης.
Αρχικά, οι μηχανικοί της ANDRIANOS ανέλυσαν την υφιστάμενη ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση της ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία περιλάμβανε συμβατικό λέβητα πετρελαίου σε συνδυασμό με θερμοδοχείο. Άμεσα, διαπιστώθηκε ότι το υπάρχον σύστημα με το λέβητα πετρελαίου, δεν τηρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ασφαλή και νόμιμη λειτουργία, για αυτό και αναζητήθηκε μια ποιοτική εναλλακτική λύση.

Τελικά, επιλέχθηκε η μετάβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες και η υλοποίηση ενός σύγχρονου ηλιοθερμικού συστήματος, που αποτελείται από ηλιακούς συλλέκτες AND solar υψηλής απόδοσης , το υπάρχον θερμοδοχείο (στο οποίο προστέθηκε ηλεκτρική αντίσταση 4 kW για χρήση τις ημέρες χωρίς ηλιοφάνεια) & νέο κεντρικό ηλιακό σταθμό με σύγχρονο ηλιακό ελεγκτή, ώστε όλο το σύστημα να λειτουργεί αρμονικά.

hliakoi sullektes hliakos stathmos

Αριστερά: Οι νέοι ηλιακοί συλλέκτες υψηλής απόδοσης AND solar.

Δεξιά: Ο νέος κεντρικός ηλιακός σταθμός, το δοχείο αδρανείας & το υφιστάμενο θερμοδοχείο

Την εγκατάσταση του ηλιοθερμικού συστήματος ανέλαβε εξολοκλήρου και εκτέλεσε επιτυχώς η Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΟΤ-ΕΞΕ), η οποία θα προσφέρει και την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη, με την τακτική συντήρηση & τη βελτιστοποίηση του ηλιοθερμικού συστήματος τα επόμενα έτη.

LOGO EOT EXE

eot exe 1 eot exe 2

ΕΟΤ -ΕΞΕ - Εγκατάσταση, παραμετροποίηση, βελτιστοποίηση, τακτική συντήρηση από τους ειδικούς.

Με την παραπάνω εγκατάσταση, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα απολαμβάνουν ποιοτική παροχή ζεστού νερού, οποιαδήποτε στιγμή, αποδοτικά και οικονομικά, χάρη στον ήλιο και τα συστήματα ηλιοθερμίας, αφού επιτυγχάνεται ιδιαίτερα αποδοτική λειτουργία με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.

Η ANDRIANOS ασχολείται με τεχνολογίες αιχμής σε θέρμανση, κλιματισμό και εξοικονόμηση ενέργειας, από το 1994, παρέχοντας υψηλές επιδόσεις και αποδοτικά συστήματα. Με τεράστια εμπειρία στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, η επιβράβευση της επιτυχημένης πορείας της, είναι η εμπιστοσύνη πελατών και συνεργατών στην υψηλή τεχνογνωσία του προσωπικού της & τις επαγγελματικές υπηρεσίες που προσφέρει.