Η παγκόσμια τάση στα κτίρια οδηγεί στη δημιουργία οικολογικών, ενεργειακά αποδοτικών & έξυπνων κτιρίων, τα οποία είναι ιδιαίτερα φιλικά για τους χρήστες τους, όχι μόνο χάρη στις "πράσινες" τεχνολογίες τους, αλλά κυρίως λόγω της αυξημένης αλληλεπίδρασης που προσφέρουν τα σύγχρονα συστήματα διαχείρισης ή αλλιώς "Smart House".

Οι εξελίξεις στον τομέα των "Έξυπνων Σπιτιών" είναι ραγδαίες, με τις δυνατότητες διαχείρισης & αλληλεπίδρασης να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στους κατοίκους τους.

Με εμπειρία στις κτιριακές κατασκευές από το 1994 η ANDRIANOS παρουσιάζει το σύστημα SALUS iT600 Smart Home, το οποίο δίνει πλήρη έλεγχο της οικίας, από οπουδήποτε μέσω του Smartphone, του tablet ή του υπολογιστή.

Το ιδιαίτερο πλεονέκτημα του iT600 Smart Home του Οίκου SALUS είναι ότι χάρη στις ασύρματες συσκευές του και της ευκολίας τοποθέτησης τους, είναι ιδανικό για πανεύκολη εγκατάσταση τόσο σε νέες, όσο και σε παλιές οικίες.

Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την ANDRIANOS η εγκαταστάση του καινοτόμου συστήματος iT600 σε οικία στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα & παρουσιάζεται παρακάτω:

Smart Home Case Study by ANDRIANOS

 smart house 001Smart House στην Καλαμάτα

Εγκατάσταση SALUS iT600 Smart Home για έλεγχο σε:

 - Θέρμανση/Κλιματισμό

 - Φωτισμό

 - Πόρτες & Παράθυρα

  και επιπλέον λειτουργίες για

 - Μέτρηση & Καταγραφή Ενέργειας

 - Αποστολή Ειδοποιήσεων με email & sms


Αρχικά, για τον έλεγχο της Αντλία Θερμότητας χρησιμοποιήθηκαν "Έξυπνες Πρίζες", αγγλιστί Smart Plugs, ώστε να ελέγχονται απομακρυσμένα το Άνοιγμα & το Κλείσιμο της (On/Off) καθώς και η λειτουργία της για Κρύο ή Ζέστη (Heat/Cool).

 Αντλία Θερμότητας  Ελεγχος Αντλίας με Smart Plugs

Έλεγχος Αντλίας Θερμότητας με δύο Smart Plugs

Έπειτα, έγινε η αλλαγή των παλαιών και η εγκατάσταση των νέων -έξυπνων- χειριστηρίων για τον έλεγχο των Fan Coil της οικίας. Ταυτόχρονα, τοποθετήθηκαν έξυπνες μαγνητικές επαφές σε όλες τις πόρτες & τα παράθυρα του κτιρίου.

DSC 0175s  DSC 0157s    

Έξυπνα χειριστήρια για τον έλεγχο των Fan Coil & μαγνητικές επαφές στις πόρτες & τα παράθυρα

DSC 0162s  DSC 0164s

Οι μαγνητικές επαφές διασυνδέθηκαν ανά χώρο, με τα αντίστοιχα έξυπνα χειριστήρια των Fan Coil, ώστε να διακόπτεται η λειτουργία του Fan Coil όταν ανοίγει η πόρτα ή το παράθυρο. Ομοίως όταν το παράθυρο κλείσει, το Fan Coil επιστρέφει στην κανονική λειτουργία του.

Χάρη στο παραπάνω "έξυπνο σενάριο" επιτυγχάνεται με αυτόματο τρόπο, πολύ μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, ενώ ταυτόχρονα η θερμική άνεση των κατοίκων είναι η μέγιστη δυνατή.

Επόμενο βήμα στην εγκατάσταση, ήταν η τοποθέτηση "Έξυπνων Πριζών" για τον έλεγχο των φωτιστικών μέσω κινητού τηλεφώνου, tablet ή ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι "Έξυπνες Πρίζες" (Smart Plugs), εκτός της προφανής λειτουργίας του ελέγχου, επιπλέον καταγράφουν ενεργειακά δεδομένα για τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες πάνω τους και διατηρούν αρχείο χρήσης.

DSC 0143ss DSC 0144s

 Smart Plug για τον έλεγχο φωτιστικού

Η επικοινωνία όλων των επιμέρους συσκευών του συστήματος γίνεται μέσω κλειστού ασύρματου πρωτοκόλλου (ZigBee) και χάρη στην κεντρική πύλη διασύνδεσης του iT600, το UGE600.

 uge

H κεντρική πύλη διασύνδεσης UGE600 συνδεδεμένη ενσύρματα στο router

Η κεντρική πύλη διασύνδεσης UGE600 συνδέεται ενσύρματα ή ασύρματα στο internet και δίνει απομακρυσμένη πληροφόρηση και έλεγχο στους χρήστες του iT600, μέσω της σχετικής εφαρμογής, που διανέμεται δωρεάν για iPhone & για Android συσκευές.

 app

Στιγμιότυπο από την εφαρμογή Smart Home Salus iT600

Μέσω της εφαρμογής Smart House της SALUS ο χρήστης έχει μια γρήγορη προεπισκόπηση & δυνατότητα έλεγχου όλων των διασυνδεδεμένων συσκευών του συστήματος iT600.

Οι δυνατότητες του συστήματος πολλαπλασιάζονται χάρη στη δυνατότητα δημιουργίας σεναρίων & ενεργειών κατά το δοκούν. Η SALUS ονομάζει το σύστημα σεναρίων "ONE TOUCH" και ο τίτλος του ταιριάζει.

Στη συγκεκριμένη οικία, ο ιδιοκτήτης ήθελε να ανοίγει και να κλείνει όλα τα φώτα και τη θέρμανση με το πάτημα ενός κουμπιού, έτσι δημιουργήθηκαν τα "έξυπνα κουμπιά" CHECK IN & CHECK OUT που ομαδοποίησαν αυτές τις λειτουργίες.

Επιπλέον, εγκαταστάθηκε ένας "Έξυπνος Διακόπτης" (Smart Button) στην κεντρική είσοδο του σπιτιού, ώστε να ενεργοποιούνται με ένα πάτημα οι παραπάνω ομαδοποιημένες λειτουργίες. Ο έξυπνος διακόπτης είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τη γρήγορη ενεργοποίηση των συστημάτων της οικίας και προσδίδει ευκολία στη χρήση του Smart House, χωρίς τη χρήση της εφαρμογής. Είναι ιδανικός για εγκατάσταση σε οικίες που χρησιμοποιούν ηλικιωμένοι, οι όποιοι συνήθως δεν έχουν μεγάλη εξοικείωση με τα smartphones.

 smart button 1 smart button 2

Το Smart Button για την γρήγορη ενεργοποίηση των κανόνων ONE TOUCH του Salus IT600 Smart Home

Φυσικά, εκτός από τις λειτουργίες CHECK IN & CHECK OUT που υλοποιήθηκαν στην συγκεκριμένη εγκατάσταση, το Smart Button της Salus μπορεί να προγραμματιστεί και για οποιαδήποτε άλλη λειτουργία του Smart House επιθυμεί ο χρήστης.

Μια ακόμα λειτουργία που υλοποιήθηκε σε αυτή τη κατοικία είναι αντίστοιχη ενός βασικού συστήματος συναγερμού. Συγκεκριμένα όταν ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη "έξυπνη ενημέρωση", το σύστημα στέλνει email και sms στον ιδιοκτήτη κάθε φορά που ανοίγουν οι πόρτες ή τα παράθυρα του σπιτιού.

Τελευταία προσθήκη στο σύστημα Smart House ήταν ο "έξυπνος" μετρητής ενέργειας, τόσο της κεντρικής ηλεκτρικής παροχής, όσο και συγκεκριμένων ενεργοβόρων συσκευών (ψυγείο, πλυντήριο, αντλία θερμότητας κ.α.).
Η εγκατάσταση του μετρητή ενέργειας παρέχει τη δυνατότητα για επιπλέον βελτίωση του συστήματος και της εξοικονόμησης ενέργειας του, αφού με κατάλληλη ανάλυση στα δεδομένα κατανάλωσης που καταγράφονται, μπορούν με ευκολία να γίνουν οι απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις.

Metrhths Energeias

Στιγμιότυπο από την καταγραφή της ενεργειακής κατανάλωσης μέσω του iT600


Συνοψίζοντας, είναι γεγονός ότι η εγκατάσταση του συστήματος iT600 Smart Home του οίκου SALUS είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια σύγχρονη κατοικία, αφού επιτυγχάνει:

Ιδανική θερμική άνεση & συνθήκες εσωτερικού περιβάλλοντος για τους κατοίκους
• Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας & κατ επέκταση χρημάτων
Πλήρη ενεργειακό έλεγχο, μέτρηση & καταγραφή της κατανάλωσης
Απόλυτο έλεγχο σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές ή στα συστήματα που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, όπως στα φώτα, τα ηλεκτρικά ρολά, την γκαραζόπορτα, τα αυτόνομα κλιματιστικά μηχανήματα, την καφετιέρα, το αυτόματο πότισμα, κ.λ.π.
Απομακρυσμένη πρόσβαση & διαχείριση μέσω του smartphone, του tablet ή του υπολογιστή
Επιπλέον, ασφάλεια & έγκαιρη ενημέρωση στο συντηρητή του συστήματος όταν κάτι δεν πάει καλά

63176

Η προσήλωση της ANDRIANOS στην ποιότητα την έχει οδηγήσει σε επιλογές συνεργατών και προϊόντων, με κύριο γνώμονα την υψηλή τεχνολογία και καινοτομία, η οποία πλέον έχει περάσει στο DNA της. Ο οίκος SALUS και το σύστημα iT600 Smart Home είναι μια τέτοια επιλογή, την οποία η ομάδα της ANDRIANOS εμπιστεύεται και προτείνει ανεπιφύλακτα στους πελάτες της.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr

Βασικές Πληροφορίες

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη