Βραβευμένη αρχιτεκτονικά κατοικία στην Σαντορίνη με ψύξη & θέρμανση από την ANDRIANOS

Ένα λευκό φωτεινό καλοκαιρινό σπίτι στη Σαντορίνη που αντικατοπτρίζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κατοικιών στο ελληνικό νησί, χρησιμοποιεί τις ενεργειακές λύσεις της ANDRIANOS για την αποδοτική θέρμανση και ψύξη των χώρων του.

Η νέα κατοικία αποτελεί ένα οικογενειακό καταφύγιο σε ένα επικλινές οικόπεδο στις παρυφές του χωριού Μεσαριά. Κάθε δωμάτιο της κατοικίας περιέχεται μέσα σε ένα λευκό τετραγωνισμένο μπλοκ που συνολικά στοιβάζονται ακανόνιστα για να δώσουν στο σπίτι μια συνολικά ασύμμετρη μορφή. Αυτή η διάταξη δίνει απεριόριστη θέα στη θάλασσα στα βορειοανατολικά, στο χωριό του Πύργου προς τα νότια, και σε ένα μικρό κήπο με νοτιοανατολικό προσανατολισμό.

Οι ιδιοκτήτες και οι αρχιτέκτονες της νεόδμητης κατοικίας είχαν υψηλές απαιτήσεις για την ενεργειακή απόδοση της οικίας και για αυτό εμπιστεύτηκαν την ANDRIANOS για την μελέτη, την προμήθεια και την εγκατάσταση του συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού, καθώς και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ). Οι μηχανικοί της ANDRIANOS ανέλυσαν τις ανάγκες των κατοίκων, τις αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες του χώρου και τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής και επέλεξαν το βέλτιστο σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού και παραγωγής ΖΝΧ με τον συνδυασμό Αντλίας Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης Carrier AWH και Δοχείου Εναποθήκευσης Θερμού Νερού AND-solar ειδικό για Αντλίες Θερμότητες. Την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του συστήματος ανέλαβε η Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας της Andrianos, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του υπεύθυνου μηχανολόγου μηχανικού Ιωάννη Μυλωνόπουλου, ώστε να επιτευχθεί η υψηλή ποιότητα που χαρακτηρίζει τα project της Andrianos.

Εδώ και 22 χρόνια η ANDRIANOS ασχολείται με τεχνολογίες αιχμής σε θέρμανση, κλιματισμό και εξοικονόμηση ενέργειας, παρέχοντας υψηλές επιδόσεις και αποδοτικά προϊόντα. Επιβράβευση της επιτυχημένης πορείας είναι η εμπιστοσύνη πελατών και συνεργατών στην υψηλή τεχνογνωσία μας, και ιδιαίτερα οι συνεργασίες με κορυφαία αρχιτεκτονικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο έργο στα αφιερώματα των ιστοσελίδων dezeen.com καθώς και casavogue.globo.com

 

 

 

 

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr

Βασικές Πληροφορίες

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη