Αναζήτηση

Ένα ακόμα έργο ενεργειακής αναβάθμισης σε ξενοδοχειακή μονάδα, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία αυτή τη φορά στο ξενοδοχείο Πάνθεον (Pantheon City Hotel), στο Γύθειο Λακωνίας. Με ποσοστά εξοικονόμησης ενέργειας που φτάνουν το 95% στα έργα που αναλαμβάνει, η ANDRIANOS έχει αναδειχθεί στην πρώτη επιλογή των ιδιοκτητών ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Το ξενοδοχείο ΠΑΝΘΕΟΝ, το οποίο βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του Γυθείου, εδώ και 50 χρόνια αποτελεί την πρώτη επιλογή των επισκεπτών για διαμονή στο Γύθειο. Πρόσφατα ανακαινίστηκαν όλα τα δωμάτια και οι κοινόχρηστοι χώροι του ξενοδοχείου και παράλληλα η διοίκηση του ξενοδοχείου αποφάσισε να προβεί και σε μια ριζική αναβάθμιση του συστήματος Παραγωγής Ζεστών Νερών Χρήσης με σκοπό το χαμηλό ετήσιο λειτουργικό κόστος και τον ταχύ χρόνο απόσβεσης.

 hotel pantheon githio 002b hliaka xenodoxeio

Το ξενοδοχείο PANTHEON στο Γύθειο Λακωνίας, με τους νέους Ηλιακούς Συλλέκτες υψηλής απόδοσης στην ταράτσα

H ANDRIANOS, κατόπιν μελέτης της υφιστάμενης κατάσταστασης του ηλεκτρομηχολογικού εξοπλισμού και των αναγκών του ξενοδοχείου, προμήθευσε και εγκατέστησε το καινοτόμο υβριδικό σύστημα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) που συνδυάζει Ηλιοθερμία, Αντλίες Θερμότητας και σύγχρονα συστήματα απομακρυσμένης παρακολούθησης και ελέγχου.

Πριν δούμε αναλυτικά το νέο εξοπλισμό, αξίζει να αναφέρουμε τα οφέλη που λαμβάνει πλέον το ξενοδοχείο, χάρη στην ριζική ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος παραγωγής ΖΝΧ.

Τα οφέλη του ξενοδοχείου από την εγκατάσταση του Υβριδικού Συστήματος για την Παραγωγή ΖΝΧ

017 hotel pantheon

Υψηλή Εξοικονόμηση Ενέργειας & Χρημάτων

Το υβριδικό σύστημα Ηλιοθερμίας με συνδυασμό Αντλίας Θερμότητας θα εξασφαλίσει ένα υψηλό ποσοστό Εξοικονόμησης Ενέργειας στο Ξενοδοχείο, το οποίο σε σχέση με το προϋπάρχων σύστημα που συνδύαζε λέβητα πετρελαίου και παραδοσιακούς ηλιακούς θερμοσίφωνες, θα ξεπεράσει το 65%, ή αθροιστικά με την υποβοήθηση της ηλιοθερμίας το 95%.

Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι από την Ηλιοθερμία θα επιτευχθεί εξοικονόμηση τουλάχιστον 80% και από τις Αντλίες Θερμότητας επιπλέον εξοικονόμηση κατά 65% σε σχέση με το πετρέλαιο.

Με απόλυτους όρους η ετήσια κατανάλωση για την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης από περίπου 11.500€ (7.500lt πετρέλαιο) που ήταν έως σήμερα, θα περιοριστεί σε μόλις 500€ τον χρόνο. Η ενεργειακή κατανάλωση σε KW και ΕΥΡΩ θα καταγράφεται συνεχώς με τον ειδικό μετρητή ενέργειας της SALUS.

Σημαντική θα είναι και η συνεισφορά στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς εκτιμάται ότι θα περιοριστούν οι ρύποι κατά 10.692Kg CO2 ετησίως.

 

Λειτουργικά Πλεονεκτήματα & Αυξημένη Αξιοπιστία

Επιπλέον, χάρη στο Σύστημα Έξυπνου Κτιρίου που εγκαταστάθηκε στο κτίριο και την δυνατότητα απομακρυσμένης καταγραφής και παρακολούθησης, θα υπάρχει πλήρης έλεγχος των επιδόσεων του συστήματος παραγωγής ΖΝΧ, αφού τόσο οι μηχανικοί και τεχνικοί της ANDRIANOS, όσο και η διοίκηση του ξενοδοχείου, θα μπορούν να ελέγχουν άμεσα τις θερμοκρασίες στα σημαντικά σημεία της εγκατάστασης, ενώ θα μπορούν να ανατρέξουν και σε σχετικό ιστορικό θερμοκρασιών για τη βέλτιστη επίλυση προβλημάτων.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση του ξενοδοχείου θα γνωρίζει πλέον επακριβώς τις ενεργειακές καταναλώσεις των Αντλιών Θερμότητας, ώστε να μπορεί να λαμβάνει στρατηγικές αποφάσεις.

Τέλος, με τον ανιχνευτή ύδατος στο υπόγειο, σε περίπτωση διαρροής, άμεσα, οι εξωτερικοί τεχνικοί του ξενοδοχείου (εταιρεία συντήρησης & επισκευών) και οι διαχειριστές θα ειδοποιηθούν για τη βλάβη, προλαμβάνοντας μεγαλύτερες ζημιές.

 

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου δήλωσαν:

Το Πάνθεον συμβάλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, θέτει και υλοποιεί στόχους. Η επιλογή της ANDRIANOS για αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας σε συνδυασμό με τη χρήση αντλιών θερμότητας ήταν μία από τις καλύτερες επιλογές μας. Μέχρι σήμερα έχουμε καταγράψει εξοικονόμηση ενέργειας περίπου 95% και αναμένεται η απόσβεση της επένδυσης μας να γίνει σε λιγότερο από 5 χρόνια.

 

 

Αναλυτικά, το νέο Υβριδικό Σύστημα Ενεργειακής Κλάσης Α+++ για Παραγωγή Ζεστών Νερών, με τη χρήση 100% Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Το νέο υβριδικό σύστημα που εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο ΠΑΝΘΕΟΝ με στόχο την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης του Ξενοδοχείου περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Ηλιοθερμικό Σύστημα ANDRIANOS με Ηλιακούς συλλέκτες AND‐SOLAR PLUS

Το Ηλιακό πεδίο που δημιουργήθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου περιλαμβάνει 22 συλλέκτες AND‐SOLAR PLUS 2,72m2, τύπου μαίανδρου, συνολικής συλλεκτικής επιφάνειας 59,84 τ.μ. με ιδιαίτερα υψηλή απόδοση ηcol=59% σύμφωνα με το ΕΝ 12975. Οι νέοι συλλέκτες έχουν περάσει δοκιμές απόδοσης και αξιοπιστίας σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 9806:2013 και είναι πιστοποιημένοι με SOLARKEY MARK.

001 hliakoi sullektes taratsa xenodoxeiou pantheon gytheio

Οι ηλιακοί συλλέκτες τοποθετημένοι στην ταράτσα του ξενοδοχείου ΠΑΝΘΕΟΝ

Ηλιακά θερμοδοχεία AND‐SOLAR FS1

Εγκαταστάθηκε μια Συστοιχία από 3 Θερμοδοχεία διέλευσης, AND‐SOLAR FS1 χωρητικότητας 1.500 λίτρων έκαστο για συνολικό όγκο διαθέσιμου νερού 4.500 λίτρα. Τα Ηλιακά δοχεία της ANDRIANOS AND-SOLAR είναι Γερμανικής Κατασκευής και διαθέτουν ειδική ανοξείδωτη σωλήνα, για τα ζεστά νερά χρήσης, για την αποφυγή επικαθήσεων αλάτων.

003 hliaka doxeia xenodoxeio

Τα 3 νέα θερμοδοχεία, συνολικής χωρητικότητας 4.500lt για την αποθήκευση του ζεστού νερού χρήσης

Δίκτυο Σωληνώσεων Ηλιοθερμικού Συστήματος

Η σύνδεση των ηλιακών συλλεκτών μεταξύ τους καθώς και με τα θερμοδοχεία έχει γίνει με νέο δίκτυο σωληνώσεων με κυματοειδή διπλή ανοξείδωτη σωλήνα πιστοποιημένη για κλειστά κυκλώματα ηλιοθερμικών συστημάτων και χαλκοσωλήνα με μόνωση πάχους 13mm, και οι δύο.

Ηλιακός Σταθμός TACONOVA

Για την ομαλή κυκλοφορία του Ηλιακού Υγρού μεταξύ Ηλιακών Συλλεκτών και Θερμοδοχείων τοποθετήθηκε ο Ηλιακός σταθμός Τaconova Ελβετίας, ο οποίος είναι ειδικός για ηλιακά κυκλώματα και διαθέτει τον ηλεκτρονικό κυκλοφορητή Grundfos PM2. Επιπλέον, περιέχει τον Ηλιακό Ελεγκτή Deltasol SLT Resol Γερμανίας και το ειδικό Module DL2 Resol Γερμανίας, για την δυνατότητα παρακολούθησης και παραμετροποίησης εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου, ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη τεχνική υποστήριξη, καθώς και η καταγραφή των δεδομένων και της πραγματικής Εξοικονόμησης Ενέργειας.

 006 exoplismos elegxou lebhtostasio

Ο εξοπλισμός ελέγχου στο λεβητοστάσιο του ξενοδοχείου. Από αριστερά: Ηλιακός Σταθμός & Ελεγκτής RESOL, Χειριστήρια ARISTON Sensys Net & Control Boxes, Internet module RESOL DL2, Κεντρική πύλη UGE600 του SALUS SMART HOME


 Αντλίες Θερμότητας ARISTON NIMBUS POCKET 

Συμπληρωματικά με το ηλιοθερμικό σύστημα, πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση δύο αντλιών θερμότητας Ariston Nimbus Pocket 110MNET, με ισχύ 16KW έκαστη, ενεργειακής κλάσης Α+++. Οι νέες αντλίες θερμότητας, υψηλής απόδοσης, έχουν αναλάβει την υποβοήθηση του ηλιοθερμικού συστήματος, τις μέρες και τις ώρες που η ηλιακή ενέργεια δεν επαρκεί.  Με την εγκατάσταση των δύο αντλιών θερμότητας καταργήθηκε εντελώς η χρήση του λέβητα πετρελαίου, τον οποίο χρησιμοποιούσε το ξενοδοχείο για την παραγωγή Ζεστών Νερών Χρήσης.

 

010 antlies thermothtas  011 magnhtika filtra antlies thermothtas

Οι Αντλίες θερμότητας τοποθετημένες στο χώρο του ισογείου με μαγνητικά φίλτρα FERNOX TF1 για την προστασία από τα οξείδια του σιδήρου του δικτύου θέρμανσης


Ανακυκλοφορία και Ρύθμιση ΖΝΧ με Τρίοδη SIEMENS ACTAVIX & Κυκλοφορητές WILO STRATOS MAXO

Την βέλτιστη ανακυκλοφορία του ζεστού νερού χρήσης, έχουν αναλάβει οι δύο υπερσύγχρονοι έξυπνοι κυκλοφορητές (Smart-Pump) Wilo Stratos Maxo, οι οποίοι κρατούν σταθερή τη θερμοκρασία στο νερό της ανακυκλοφορίας και επιτυγχάνουν μείωση της θερμικής ενέργειας που δαπανάται και της ηλεκτρικής κατανάλωσης κατά 95%.

Επιπλέον, για την σταθεροποίηση του νερού χρήσης που εξέρχεται από τα θερμοδοχεία και διανέμεται στα δωμάτια, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ικανοποίηση των πελατών με το ελάχιστον δυνατό ενεργειακό κόστος για τους ξενοδόχους, χρησιμοποιήθηκε η Τρίοδη Αναμεικτική Βαλβίδα Actavix του οίκου Siemens, μια ειδική βαλβίδα ρύθμισης της θερμοκρασίας των ΖΝΧ με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτατη απόκριση.

 008 triodes smart kykloforhtes

Ο εξοπλισμός για την ανακυκλοφορία των ΖΝΧ στο λεβητοστάσιο του ξενοδοχείου. Από αριστερά: Έξυπνοι κυκλοφορητές Wilo Stratos Maxo και Τρίοδη αναμεικτική βάνα Siemens


Σύστημα Διαχείρισης Έξυπνου Κτιρίου SALUS για Κεντρικό & Απομακρυσμένο Έλεγχο και Παραμετροποίηση 

Για τον πλήρη και αποδοτικό έλεγχο όλων των συστημάτων ψύξης θέρμανσης αλλά και γενικότερα εφόσον υπάρχει ανάγκη, όλων των ηλεκτρικών συσκευών & του φωτισμού, έγινε η εγκατάσταση του σύγχρονου συστήματος διαχείρισης Salus Smart Home για τον Κεντρικό & Απομακρυσμένο Έλεγχο και Παραμετροποίηση.

Το Σύστημα Απομακρυσμένης Παρακολούθησης και Ελέγχου της SALUS αποτελεί ιδανική λύση για έξυπνο έλεγχο όλων των συσκευών, αφού δίνει τη δυνατότητα της κεντρικής και της απομακρυσμένης διαχείρισης, μέσω smartphone, tablet και PC. Το σύστημα διαθέτει όλες τις απαραίτητες συσκευές όπως την κεντρική πύλη UGE600, τα έξυπνα ρελέ SR600, τους αισθητήρες θερμοκρασίας PS600, τον ανιχνευτή διαρροής ύδατος WLS600 καθώς και το μετρητή ενέργειας ECM600.

Όλες οι συσκευές και οι λειτουργίες του συστήματος προγραμματίστηκαν σύμφωνα με τις ανάγκες του ξενοδοχείου, ώστε να υπάρχει έλεγχος όλων των συστημάτων μέσω pc, tablet και smartphone, τόσο τοπικά, όσο και απομακρυσμένα μέσω internet.

Με τις παραπάνω συσκευές επιτυγχάνεται η μέτρηση και ο έλεγχος στα παρακάτω σημεία:

  • Θερμοκρασία νερού σε κάθε δοχείο ζεστού νερού χωριστά.
  • Θερμοκρασία νερού στις προσαγωγές και επιστροφές των αντλιών,
  • Θερμοκρασία νερού που πηγαίνει στις καταναλώσεις.
  • Θερμοκρασία νερού ανακυκλοφορίας.
  • ON-OFF αντλιών θερμότητας.
  • ON-OFF κυκλοφορητών ανακυκλοφορίας.
  • Μέτρηση ενεργειακής κατανάλωσης των αντλιών θερμότητας.
  • Ανίχνευση διαρροής νερού

016 smart hotel pantheon 

Το περιβάλλον διαχείρισης του συστήματος Smart Home της SALUS για τον έλεγχο των σημαντικών παραμέτρων του υβριδικού συστήματος παραγωγής ΖΝΧ

 Επιπλέον, εγκαταστάθηκε και παραμετροποιήθηκε το ειδικό Module DL2 της RESOL Γερμανίας, με το οποίο επιτυγχάνεται η καταγραφή και οπτικοποίηση όλων των κρίσιμων παραμέτρων του Υβριδικού Συστήματος Παραγωγής ΖΝΧ.

015 apeikonish hliothermikoy systhmatos

Η οθόνη παρακολούθησης του υβριδικού ηλιοθερμικού συστήματος μέσω του ειδικού ελεγκτή της RESOL


Ποιοτική εγκατάσταση, παραμετροποίηση και τεχνική υποστήριξη από την ΕΟΤ-ΕΞΕ

Η Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΟΤ-ΕΞΕ), οι οποίοι δια μέσω της συνεχούς ενασχόλησης με ουσιώδεις & καινοτόμες τεχνολογίες Συμβατικών και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) εξασφαλίζουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, ανέλαβαν την εγκατάσταση και παραμετροποίηση του νέου υβριδικού συστήματος.

014 eot exe en wra ergasias 013 eot exe en wra ergasias

Η ΕΟΤ-ΕΞΕ εν ώρα εργασίας κατά την εγκατάσταση του υβριδικού συστήματος παραγωγής ΖΝΧ

Εκτός από τις εργασίες επίβλεψης του έργου, εγκατάστασης όλου του εξοπλισμού, ρύθμισης και βελτιστοποίηση της λειτουργίας του, η Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΟΤ-ΕΞΕ), έχει αναλάβει και την τακτική συντήρηση του συστήματος τα επόμενα έτη.


Με την ποιότητα της ANDRIANOS

Η ANDRIANOS εδώ και 28 χρόνια παρέχει Ενεργειακές Λύσεις καλύπτοντας την ανάγκη για παραγωγή ΖΝΧ, με υψηλούς βαθμούς απόδοσης και μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας σε κάθε ξενοδοχειακό έργο που αναλαμβάνει.

Με 28 χρόνια εμπειρίας στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, καταφέρνει να ολοκληρώνει έργα όπως αυτό στο ξενοδοχείο ΠΑΝΘΕΟΝ, τα οποία πετυχαίνουν μεγάλα ποσοστά ετήσιας εξοικονόμησης χρημάτων, σε συνδυασμό με την απροβλημάτιστη λειτουργία της εγκατάστασης.

Η ANDRIANOS διαθέτει ISO 9001 και ISO 14001, σε όλα τα πεδία των δραστηριοτήτων της, επικυρώνοντας την προσήλωση της στην ποιότητα και την περιβαλλοντική της ευαισθητοποίηση από το 2000.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη