Αναζήτηση

Οι ιδιοκτήτες της πολυτελούς κατοικίας στην Καμάρια Μεσσηνίας, επέλεξαν την ANDRIANOS για την προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση συστημάτων Θέρμανσης, Παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ) και Έξυπνου Σπιτιού (Smart Home). Το ζητούμενο αυτής της εγκατάστασης ήταν να επιτευχθούν συνθήκες απόλυτης θερμικής άνεσης, με συστήματα υψηλής εξοικονόμησης ενέργειας, ώστε να γίνει απόσβεση της επένδυσης το συντομότερο δυνατό.

000 egkatastasi thermansis katoikia messinia

Η πολυτελής κατοικία στα Καμάρια, Μεσσηνίας

 

Μελέτη από τους εξειδικευμένους μηχανικούς της ANDRIANOS

Οι έμπειροι μηχανικοί της ANDRIANOS αφού μελέτησαν τις ιδιαίτερες ανάγκες των ιδιοκτητών, τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής και το κτίριο, το οποίο είναι χωρισμένο σε μια κύρια κατοικία, αποτελούμενη από δύο ορόφους και μια βοηθητική κατοικία ενός ορόφου, εκπόνησαν την μελέτη τους για την εγκατάσταση.

Επιπλέον, σημαντικές πληροφορίες ήταν πως το κτίριο δεν διέθετε κάποια μονάδα παραγωγής θερμικής ενέργειας, ωστόσο είχαν ολοκληρωθεί κατά την κατασκευή του, τα συστήματα μετάδοσης της θερμικής ενέργειας εντός των χώρων του κτιρίου. Ο πρώτος όροφος της κύριας κατοικίας ήταν εξοπλισμένος με σύστημα Ενδοδαπέδιας θέρμανσης και το ισόγειο της κύριας κατοικίας και η βοηθητική κατοικία διέθεταν θερμαντικά σώματα (Καλοριφέρ).

001 levitostasio egkatastasis thermansis zesta nera

Η εγκατάσταση Παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης στο λεβητοστάσιο της κατοικίας για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε ΖΝΧ για έως και 10 άτομα

 

Ο εξοπλισμός του συστήματος παραγωγής Θερμικής ενέργειας

Για την καλύτερη οικονομική, τεχνική, αλλά και φιλική προς το περιβάλλον λύση, με γνώμονα την πλήρη κάλυψη των αναγκών του πελάτη επιλέχθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποτελούμενο από:

 1. Δοχεία με ενσωματωμένη αντλία θερμότητας AND-solar pump για την παραγωγή Ζεστών Νερών Χρήσης

Οι ιδιοκτήτες της κατοικίας ήθελαν να υπάρχει η δυνατότητα παροχής Ζεστού Νερού Χρήσης από 2 ως 10 άτομα. Έτσι, επιλέχθηκε η εγκατάσταση δύο δοχείων ΖΝΧ με ενσωματωμένη αντλία θερμότητας AND-solar pump χωρητικότητας 200lt, ώστε να προσφέρουν συνολικά 400lt διαθέσιμου νερού.

Αποτελούν ιδανική λύση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, αφού προσφέρουν υψηλή απόδοση, γρήγορη απόκριση στην παραγωγή ΖΝΧ, καθώς και σύντομη απόσβεση της επένδυσης.

002 ergo thermansis doxeia me antlia thermotitas

Τα δύο δοχεία AND-solar pump εγκατεστημένα στο λεβητοστάσιο της κατοικίας

 

 1. Αντλία Θερμότητας ARISTON 110 MNET για τη θέρμανση

Για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε Θέρμανση ολόκληρου του κτιρίου επιλέχθηκε η εγκατάσταση της Αντλίας θερμότητας ARISTON Nimbus Pocket 110 MNET inverter monobloc.

Η σειρά αντλιών θερμότητας Nimbus Pocket ξεχωρίζει για την υψηλή της απόδοση ακόμη και σε ψυχρά κλίματα. Με ενεργειακή σήμανση Α+++  προσφέρει εγγυημένη άνεση σε όλες τις συνθήκες περιβάλλοντος  και παρέχει πολύ ακριβή ρύθμιση ισχύος σύμφωνα με την ισχύουσα ζήτηση θερμότητας χάρη στην τεχνολογία inverter. O πλακοειδής ανοξείδωτος εναλλάκτης που είναι ενσωματωμένος στην εξωτερική μονάδα, εγγυάται μεγάλη πιστότητα και μεγάλη μακροζωία του συστήματος. Παράλληλα, ο περιστροφικός συμπιεστής δύο βημάτων εξασφαλίζει μειωμένες δονήσεις και πολύ χαμηλό επίπεδο ισχύος θορύβου.

Για τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας της Αντλίας Θερμότητας εγκαταστάθηκε ο διαχειριστής ARISTON SENSYS, ο οποίος διαθέτει μεγάλη φωτιζόμενη οθόνη και είναι ιδιαίτερα φιλικός προς τον χρήστη. Χάρη στη δυνατότητα του να συνδέεται με το internet, προσφέρει:

 • Πλήρη έλεγχο για όλα τα εξαρτήματα του συστήματος μέσω του νέου πρωτοκόλλου επικοινωνίας Bus Bridgenet.
 • Δυνατότητα προγραμματισμού της κεντρικής θέρμανσης.
 • Εμφάνιση ενεργειακών αναφορών (συσσωρευμένες ηλιακές kWh, ενεργές πηγές, εξοικονόμηση CO2 και διαθέσιμα ντους)
 • Αναλογική θερμορύθμιση
 • Ημερήσια και νυχτερινή ρύθμιση θερμοκρασίας
 • Λειτουργία AUTO

003 antlia thermotitas ariston andrianos

H αντλία θερμότητας ARISTON Nimbus Pocket 110 MNET , Ενεργειακής Κλάσης Α++/Α+++ τοποθετημένη στον εξωτερικό χώρο της κατοικίας

 

 1. Σύστημα Smart Home SALUS & Αντιστάθμιση WATTS για τον πλήρη αυτοματισμό και την έξυπνη διαχείριση της εγκατάστασης.

Το πλέον σύγχρονο σύστημα κεντρικής και απομακρυσμένης διαχείρισης, το SALUS Smart Home, εγκαταστάθηκε στην πολυτελή κατοικία, ώστε να αυτοματοποιήσει πλήρως τη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης.

Το σύστημα SALUS SMART HOME που εγκαταστάθηκε αποτελείται από:

 • Έξυπνους Θερμοστάτες SQ610RF QUANTUM, σε κάθε δωμάτιο, ώστε να επιτευχθεί πλήρη αυτονομία ανά χώρο.
 • Κέντρα Καλωδίωσης KL08RF για έλεγχο της ενδοδαπέδιας θέρμανσης και των σωμάτων καλοριφέρ.
 • Έξυπνα Ρελέ SR600 για τον έλεγχο ON/OFF της Αντλίας Θερμότητας και των κυκλοφορητών του συστήματος.
 • Ελεγκτής Διαρροής Νερού WLS600, εγκατεστημένος στο λεβητοστάσιο, προγραμματισμένος να στέλνει ειδοποίηση με SMS & Email σε περίπτωση διαρροής.
 • Ανιχνευτές Καπνού SD600 με ενσωματωμένη σειρήνα, εγκατεστημένοι στις κουζίνες του κτιρίου και στο τζάκι, προγραμματισμένοι να στέλνουν ειδοποίηση με SMS & Email σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 • Κεντρική Πύλη UGE600, για την επικοινωνία όλων των έξυπνων συσκευών μεταξύ τους και την σύνδεση του συστήματος στο internet.

005 salus smart home diaxirisi katoikias andrianos

Το περιβάλλον διαχείρισης του συστήματος Smart Home για τον πλήρη έλεγχο όλων των Η/Μ συστημάτων του κτιρίου.

Η εγκατάσταση και παραμετροποίηση του παραπάνω εξοπλισμού Smart Home προσφέρει:

 • Επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας, αφού το σύστημα έχει προγραμματιστεί με αυτόματους κανόνες λειτουργίας, ώστε να λειτουργεί κάθε φορά μόνο το απαιτούμενο υποσύστημα της εγκατάστασης, ανάλογα τη ζήτηση για θέρμανση ανά χώρο.
 • Ευκολία και άνεση για τους ιδιοκτήτες, αφού έχουν πλήρη έλεγχο όλων των συστημάτων μέσω του κινητού, του table ή του ηλεκτρονικού υπολογιστή, με επιπλέον δυνατότητες για μαζικές ενέργειες, πχ να ανοίξουν ή να κλείσουν όλοι οι θερμοστάτες σε όλα τα δωμάτια με το πάτημα ενός κουμπιού, κλπ.
 • Αυξημένο επίπεδο ασφάλειας, αφού οι ιδιοκτήτες θα λάβουν ειδοποίηση σε περίπτωση διαρροής ή πυρκαγιάς
 • Αναβαθμισμένη δυνατότητα για βελτιστοποίηση του συστήματος και άμεση επίλυση βλαβών, αφού οι υπεύθυνοι μηχανικοί και τεχνικοί του έργου, έχουν άμεση πρόσβαση και εκτεταμένη πληροφόρηση για τη λειτουργία του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού

004 smart home sistima katoikia messinia

Ο έξυπνος Θερμοστάτης SQ610RF QUANTUM τοποθετημένος στον τοίχο της κατοικίας (Αριστερά), τα κέντρα καλωδίωσης KL08RF τοποθετημένα για έλεγχο της ενδοδαπέδιας θέρμανσης και των σωμάτων καλοριφέρ

Επιπλέον του συστήματος Salus Smart Home, έγινε η εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος αντιστάθμισης της WATTS, ώστε να επιτευχθεί επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας.

Χάρη στο σύστημα αντιστάθμισης, λαμβάνεται υπόψη η εξωτερική θερμοκρασία κάθε στιγμή, ώστε να προσαρμόζεται αυτόματα και η θερμοκρασία προσαγωγής θερμού νερού στην ενδοδαπέδια θέρμανση και τα σώματα καλοριφέρ. Έτσι πχ όταν έχει "πολύ κρύο" η θερμοκρασία στα σώματα είναι υψηλή ενώ όταν έχει "καλό καιρό" η θερμοκρασία στα σώματα είναι σχετικά χαμηλή (κυκλοφορεί χλιαρό νερό).

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται το ίδιο επίπεδο θερμική άνεσης εντός των χώρων, ενώ ταυτόχρονα το σύστημα αυξομειώνει κατάλληλα την ενεργειακή του κατανάλωση με τελικό σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας.

007 sensys net antistathmisi watts

 Ο διαχειριστής ARISTON SENSYS (Αριστερά) και το σύστημα αντιστάθμισης της WATTS (Δεξιά)

 

Εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλων των συστημάτων από την Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΟΤ - ΕΞΕ) της ANDRIANOS

Η εγκατάσταση των παραπάνω σύγχρονων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων απαιτεί τεχνικούς με υψηλή εξειδίκευση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και αποδοτική λειτουργία κάθε συστήματος ξεχωριστά, αλλά και η εναρμόνιση τους ως ένα ενιαίο σύστημα, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν κατά την διαδικασία της προμελέτης.

Η Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας ( ΕΟΤ - ΕΞΕ ) της ANDRIANOS δια μέσω της συνεχούς ενασχόλησης με ουσιώδεις & καινοτόμες τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), καθώς και την μεγάλη εμπειρία της σε έργα αντίστοιχων και μεγαλύτερων απαιτήσεων ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την εγκατάσταση και την παραμετροποίηση των συστημάτων,  εξασφαλίζοντας:

 • Απόλυτη ασφάλεια στην εγκατάσταση με πιστοποιημένα και ποιοτικά υλικά.
 • Μείωση του λειτουργικού κόστος στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.
 • Απόλυτη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές των κατασκευαστών
 • Εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων (ΕΞΕ) μέσω της αποδοτικής και οικονομικής λειτουργίας του συστήματος.
 • Εναρμόνιση των επιμέρους συστημάτων, για την απλή και εύκολη διαχείριση από τους ιδιοκτήτες

Επιπλέον, έχουν αναλάβει τις εργασίες ετήσιας συντήρησης και επίλυσης τυχόν έκτακτων βλαβών του έργου για τα επόμενα έτη.

008 egkatastasi thermansis se katoikia

ΕΟΤ - ΕΞΕ - Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας της ANDRIANOS

 

Υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και εγγυημένη απόδοση από την ANDRIANOS

Η ANDRIANOS εδώ και 28 χρόνια παρέχει Ενεργειακές Λύσεις καλύπτοντας την ανάγκη για θερμική άνεση, με υψηλούς βαθμούς απόδοσης και μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας σε κάθε έργο που αναλαμβάνει. Αυτός είναι και ο λόγος που την έχει αναδείξει στην νούμερο ένα επιλογή όσον πελατών αναζητούν σύγχρονες λύσεις για τη Θέρμανση, την Ψύξη, τον Αερισμό των χώρων, καθώς και για τα Έξυπνα Συστήματα Απομακρυσμένης Διαχείρισης. Με πλήθος έργων & τεράστια εμπειρία στις οικιακές εγκαταστάσεις επιτυγχάνει υψηλές επιδόσεις, οι οποίες στηρίζονται στα ποιοτικά προϊόντα της & στην υψηλή τεχνογνωσία του προσωπικού της. Η ANDRIANOS είναι πιστοποιημένη από την TUV AUSTRIA ,με ISO 9001:2015 για διασφάλιση της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών της και με το ISO 14001:2018  για την άρτια περιβαλλοντική διαχείριση των δράσεων της.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη