Αναζήτηση

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η προδημοσίευση του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ-Επιχειρώ» με στόχο την βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση των Επιχειρήσεων. Εντάσσεται στον Πυλώνα «Πράσινη Μετάβαση» του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και στην ουσία αποτελεί το επόμενο βήμα μετά την υλοποίηση του προγράμματος για κατοικίες.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις πληροφορίες (Δικαιούχοι, Προϋποθέσεις Συμμετοχής, Ποσοστό Ενίσχυσης, κλπ)

 

 Με μια πρώτη ανάγνωση της προδημοσίευσης του προγράμματος ξεχωρίζουν τα παρακάτω στοιχεία:

Προϋπολογισμός/Ενεργειακοί Στόχοι/Συγκριτική Αξιολόγηση

 • Ο προϋπολογισμός των 200 εκατ.€ (100 εκατ.€ για τους κλάδους Εμπορίου & Υπηρεσιών και 100 εκατ. € για τον κλάδο του Τουρισμού) δεν θεωρείται ιδιαίτερα υψηλός. 
 • Ο Ενεργειακός Στόχος που θέτει το πρόγραμμα (μείωση εκπομπών CO2 κατά 35%, Εξοικονόμηση Πρωτογενούς Ενέργειας κατά 35% και αναβάθμιση Ενεργειακής Κατηγορίας κατά 3 ενεργειακές κλάσεις) δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, ιδιαίτερα σε μικρές επιχειρήσεις.

Αυτό μπορεί να ξεπεραστεί με σύνταξη της σχετικής μελέτης από έμπειρους Ενεργειακούς Μελετητές / Σύμβουλους Έργου, ώστε με τις προτάσεις τους να εξασφαλίζεται η υψηλή ενεργειακή εξοικονόμηση, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία που θέτει το πρόγραμμα.

Ιδιαίτερα δε, με το δεδομένο ότι θα γίνει  συγκριτική αξιολόγηση των αιτήσεων προς επιδότηση που σημαίνει ότι θα εγκριθούν έναντι των υπολοίπων, οι αιτήσεις με την βέλτιστη Ενεργειακή Μελέτη.  

Είναι το μόνο πρόγραμμα που δεν εμπίπτει στον Κανονισμό De Minimis

Οι επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος διακρίνονται σε δαπάνες για την υλοποίηση των επεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και σε λοιπές υποστηρικτικές δαπάνες. 

 • Από αυτές, μόνο οι υποστηρικτικές δαπάνες υπάγονται σε καθεστώς De Minimis.
 • Οι Δαπάνες Εξοικονόμησης Ενέργειας που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του προγράμματος υπάγοται στον Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει σημαντικός περιορισμός του προϋπολογισμού του προγράμματος Εξοικονομώ-Επιχειρώ για τις επιχειρήσεις που έχουν επιδοτηθεί και από άλλα προγράμματα, όπως τα προγράμματα ΕΣΠΑ που συνήθως υπάγονται σε καθεστώς De Minimis.

Δικαιούχοι του κλάδου Τουρισμού – Περιορισμός στις κλίνες

Σχετικά με τις επιδοτούμενες επιχειρήσεις του κλάδου τουρισμού, αναφέρεται ότι είναι επιλέξιμες οι τουριστικές μονάδες με δυναμικότητα έως 100 κλίνες. Αυτό το όριο αφήνει εκτός του προγράμματος αρκετές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που διαθέτουν πάνω από 100 κλίνες. Ωστόσο, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα βρίσκεται υπό διαβούλευση, ο όρος αυτός θα αλλάξει ή θα οριστικοποιηθεί μετά το πέρα της. 

 Σε μια αγορά που αυτήν την εποχή οι ελληνικές επιχειρήσεις πλήττονται από την ενεργειακή κρίση εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των δαπανών ενέργειας, η ANDRIANOS με τεράστια εμπειρία σε σύνταξη εγκεκριμένων μελετών από συμμετοχή της σε έργα στο "Εξοικονομώ-Αυτονομώ", καθώς και από υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων σε ευρεία κλίμακα, γνωρίζει να δώσει ριζοσπαστικές εξειδικευμένες και εξατομικευμένες λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Συμμετέχει στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώ» με προϊόντα κορυφαίων οίκων, που έχουν δοκιμαστεί αποδεδειγμένα επιτυχημένα στα προηγούμενα προγράμματα Εξοικονομώ, με την επιλεξιμότητά τους στους βασικούς τομείς του προγράμματος:

 • αναβάθμιση συστημάτων ψύξης/θέρμανσης, με ολοκληρωμένες μελέτες και λύσεις με Συστήματα Μηχανικού Αερισμού με ανάκτηση θερμότητας, με καυστήρες, λέβητες, συστήματα κλιματισμού, αντλίες θερμότητας κ.ά.
 • εγκατάσταση και πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας και διατάξεων αυτοματισμού, με τα Συστήματα Smart Home, που επιτυγχάνουν τον Έξυπνο Έλεγχο και Αυτοματισμό του συστήματος Θέρμανσης-Κλιματισμού και Παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης.

Η ANDRIANOS διαθέτει:

 • το μοναδικό σύστημα Έξυπνου Κτιρίου στην Ελληνική αγορά, το Smart Home της SALUS, το οποίο επιτυγχάνει πραγματική Εξοικονόμηση Ενέργειας στις καταναλώσεις του κτιρίου, μειώνει αισθητά το λειτουργικό κόστος ενώ επιτυγχάνει την βέλτιστη Θερμική Άνεση τόσο σε νέα όσο και σε υφιστάμενα κτίρια.

H ANDRIANOS είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Salus Controls σε Ελλάδα και Κύπρο.

 • Υψηλής ποιότητας Αντλίες Θερμότητας ARISTON/συσκευές προηγμένης τεχνολογίας με την υψηλότερη απόδοση για ιδιαίτερα ποιοτική θέρμανση/ψύξη και τη χαμηλότερη κατανάλωση. Δεν είναι τυχαίο που η ANDRIANOS έχει επιλέξει να είναι διανομέας χονδρικής της ARISTON για την Ελλάδα.
 • Επίτοιχοι λέβητες Αερίου ARISTON/Εξοικονόμηση χρημάτων, ενέργειας έως και 30% περισσότερο έναντι των συμβατικών, υψηλή απόδοση και ταυτόχρονη υψηλή προστασία του περιβάλλοντος.
 • Συστήματα κλιματισμού Carrier για ποιοτικό κλιματισμό, με υψηλό συντελεστή απόδοσης, μέσω Αντλίας Θερμότητας
 • Ηλιακά συστήματα ANDRIANOS. Εξαιρετικά συστήματα μετατροπής της ηλιακής ενέργειας σε πολύτιμη θερμική ενέργεια. Ο βαθμός απόδοσης των επίπεδων ηλιακών συλλεκτών ANDRIANOS AND-SOLAR φτάνει σε ποσοστά έως και 69%, τα οποία είναι από τα υψηλότερα παγκοσμίως (TOP 5). Επιπλέον, τα υψηλά standards κατασκευής τους, διασφαλίζουν τις μικρότερες δυνατές απώλειες θερμότητας ή αλλιώς, επιτυγχάνουν μέγιστη Εξοικονόμηση Ενέργειας.
 • ASSOLO Αερισμός με ανάκτηση. Υψηλή προηγμένη τεχνολογία που επιτυγχάνει θερμική άνεση στο χώρο (ιδανικά επίπεδα θερμοκρασίας, υγρασίας και καθαρού αέρα), με αποτέλεσμα τη χαμηλότερη ανάγκη λειτουργίας των συστημάτων ψύξης, εξαερισμού και θέρμανσης, που σημαίνει μέγιστη Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Όλα τα πιο πάνω, είναι πλήρως επιδοτούμενα από το νέο πρόγραμμα "Εξοικονομώ-Επιχειρώ".

 

 

Για απορίες και ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ