| +30 27210 23124

Μέγεθος κειμένου

A A A A A

Αντίθεση

Προεπιλογή
Άσπρο - Μαύρο
Μαύρο - Άσπρο
Μπλε - Κίτρινο

Κείμενο σε ομιλία

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 17:12

Υψηλή εξοικονόμηση με νέο σύστημα υδρονέφωσης & ποιοτικό έλεγχο υγρασίας στα κελάρια της Santo Wines

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, Santo, ιδρύθηκε το 1947 και αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους Συνεταιρισμούς της Ελλάδας με 1200 μέλη. Η παραγωγή οίνων αποτελεί μία από τις κύριες δραστηριότητες της Ένωσης και τα κελάρια της φιλοξενούν μονοποικιλιακούς οίνους υψηλής ποιότητας. Το φαινόμενο μείωσης της στάθμης του κρασιού, κατά την παλαίωση μέσα στα ξύλινα βαρέλια, αποτελούσε θέμα προβληματισμού για την Santo Wines και η ANDRIANOS έδωσε λύση στο πρόβλημα της απώλειας οίνου, με την εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος ύγρανσης των κελαριών.

001 idronefosi oinopoia  004 idronefosi oinopoia

Το πρόβλημα μείωσης της στάθμης του κρασιού εμφανίζεται λόγω της αφυδάτωσης των δρύινων ξύλινων βαρελιών, κυρίως λόγω της ανεπαρκής ποσότητας υγρασίας στους χώρους αποθήκευσης και παλαίωσης κρασιού. To "μερίδιο των αγγέλων", δηλαδή η ποσότητα οίνου που χάνεται κάθε έτος μέσα από το βαρέλι αποτελεί ένα μόνιμο και ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα στα οινοποιεία παγκοσμίως, αφού η στάθμη του κρασιού μειώνεται δραματικά κατά τη διάρκεια παλαίωσης & οι οικονομικές ζημιές είναι μεγάλες. Οι απώλειες οίνου μέσα από τα ξύλινα βαρέλια των 225lt κυμαίνονται από 10 έως 12lt σε γλυκές ποικιλίες, ενώ φθάνουν και έως 20lt τον χρόνο σε ξηρό οίνο ανάλογα τον τύπο βαρελιού και τις συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας που επικρατούν ανά εποχή εντός των κελαριών .

Στη Santo Wines, αποθηκεύονται συνολικά 1000 περίπου δρύινα βαρέλια των 225 λίτρων σε 3 κελάρια 700 τ.μ. Σύμφωνα με την τεχνικοοικονομική μελέτη, η μέση απώλεια οίνου ανά βαρέλι είναι 20 lt ανά έτος. Το μέγεθος είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αφού με αναγωγή σε ευρώ, προκύπτει μια απώλεια της τάξης των 200€ ανά βαρέλι, ετησίως. Στα 1000 βαρέλια οι απώλειες είναι 200.000 ευρώ! Με το νέο σύστημα αυτόματης ύγρανσης επιτυγχάνεται σημαντική μείωση των απωλειών οίνου, με αποτέλεσμα την υψηλή εξοικονόμηση χρημάτων με άμεση απόσβεση της επένδυσης!

  002 idronefosi oinopoia 005 idronefosi oinopoia

Με τα εξειδικευμένα συστήματα σταθερής ύγρανσης της ANDRIANOS τα 3 κελάρια της Santo Wines έχουν πλέον τα επιθυμητά επίπεδα υγρασίας, ώστε να περιορίζεται η εξάτμιση του κρασιού και να βελτιωθεί η ποιότητα του οίνου στο μέγιστο δυνατό επίπεδο! Το σύστημα έχει ρυθμιστεί να εκκινεί αυτόματα όταν η υγρασία πέφτει στο 75% και να κλείνει όταν φθάνει 85% (Το ιδανικό επίπεδο υγρασίας εσωτερικά των κελαριών σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία, είναι από 70% το ελάχιστο έως 85% το μέγιστο).  Το σύστημα είναι 100% αυτοματοποιημένο και κρατάει σταθερή την υγρασία, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες περιβάλλοντος, όλες τις εποχές του χρόνου.

013 idronefosi oinopoia 011 idronefosi oinopoia

Ο εξοπλισμός που εγκαταστάθηκε για την επίτευξη σταθερής ύγρανσης στους χώρους των τριών κελαριών είναι τελευταίας τεχνολογίας ιταλικής προελεύσεως. Περιλαμβάνει μετρητές-εντολείς υγρασίας υψηλής ευαισθησίας, για την τέλεια μέτρηση και σταθεροποίηση της υγρασίας εντός των χώρων, καθώς και κορυφαία συστήματα αυτοματισμών υψηλής αξιοπιστίας.Επίσης, η κεντρική μονάδα ρυθμίστηκε με ειδικούς παραμέτρους μέσω της κονσόλας διαχείρισης, ώστε να επιτυγχάνει το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας κλιμακωτά, με τον απαραίτητο προγραμματισμό χρονολειτουργίας work/pause, (τιμές υγρασίας σε ποσοστό %), σύμφωνα πάντα με τον χώρο, συμβάλλοντας έτσι στην μακροχρόνια και εύρυθμη λειτουργία των μηχανημάτων και του εξοπλισμού. Επιπλέον, εγκαταστάθηκε ολοκληρωμένο κύκλωμα καθαρισμού και αποσκλήρυνσης του νερού, για την αποφυγή ζημιών στα μηχανήματα και την εύρυθμη λειτουργιά τους.

006 idronefosi oinopoia 008 idronefosi oinopoia 

Με τη νέα αυτή εγκατάσταση, η Santo Wines αναβαθμίζεται ποιοτικά και συνεχίζει να κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία, συνεχίζοντας το έργο της διαφύλαξης της τοπικής παράδοσης και ιστορίας, την προστασία των παραδοσιακών καλλιεργειών, καθώς και την παραγωγή οίνων και παραδοσιακών τοπικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Σαντορίνη (ΠΟΠ ) υψηλής ποιότητας.

Η ANDRIANOS, είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις του νέου ISO9001:2015. Πιστοποιήθηκε για αυτό από το Φορέα Πιστοποίησης TUV Austria Hellas και ταυτόχρονα είναι η μοναδική πιστοποιημένη εταιρεία για την εμπορία, διακίνηση, εγκατάσταση και τεχνική υποστήριξη συστημάτων υψηλής πίεσης υδρονέφωσης στην Ελλάδα. Aσχολείται από το 1994 με τεχνολογίες αιχμής σε θέρμανση, κλιματισμό και εξοικονόμηση ενέργειας παρέχοντας υψηλές επιδόσεις και αποδοτικά προϊόντα. Προσφέρει δε, στην ανάπτυξη του τόπου και της κοινωνίας, επενδύοντας στη μελέτη και στην τεχνογνωσία δυναμικών τομέων, προς την κατεύθυνση των ΑΠΕ, της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος, με ποιοτικά έργα και ποιοτικές κτιριακές εγκαταστάσεις με χαμηλό λειτουργικό κόστος, χωρίς τεχνικά προβλήματα και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Η 15ετής εμπειρία και η ισχυρή τεχνογνωσία των ειδικών της ANDRIANOS στα συστήματα υψηλής πίεσης εκνέφωσης υγρασίας, εγγυώνται το επιθυμητό και επιτυχημένο αποτέλεσμα σε κάθε εφαρμογή κελαριού του οινοποιητικού τομέα.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr

NewsletterΕπιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο συγχρόνες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Εγγραφή τώρα:

Εγγραφή

Κάντε like για να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις!