Αναζήτηση

01 hotel marmari paradise lakonia

Το ξενοδοχείο Marmari Paradise, ενας πραγματικός «παράδεισος» στην Λακωνική Μάνη

To ξενοδοχείο Marmari Paradise είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την περιοχή της Μέσα Μάνης, το νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης. Τα 60 συνολικά δωμάτια του ξενοδοχείου είναι εμπνευσμένα απ’ την παράδοση, φτιαγμένα από μανιάτικη πέτρα, σκαλισμένα στο βράχο, με μπαλκόνι τη θάλασσα και προσεγμένες παροχές για τους επισκέπτες.

Οι ιδιοκτήτες του Marmari Paradise, θέλοντας να αναβαθμίσουν το παλαιό και ξεπερασμένο τεχνολογικά σύστημα παραγωγής Ζεστών Νερών Χρήσης με χρήση υγραερίου, απευθύνθηκαν στην ANDRIANOS. Καθώς η αύξηση του κόστους της ενέργειας είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, η αναβάθμιση των πιο ενεργοβόρων συστημάτων, όπως αυτά της Θέρμανσης κα της Ψύξης των χώρων, καθώς και της παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης, είναι μια επιβεβλημένη ανάγκη, ειδικά για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Η αναβάθμιση των ανωτέρων συστημάτων μεγιστοποιεί την εξοικονόμηση ενέργειας και εξασφαλίζει την απόλυτη ικανοποίηση των αναγκών των ενοίκων για θερμική άνεση.

Οι μηχανικοί της ANDRIANOS μελέτησαν την υφιστάμενη κατάσταση και πρότειναν σύγχρονες και ταυτόχρονα εξειδικευμένες (για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο) λύσεις, για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες σε ζεστό νερό, καθώς και να εξασφαλίσουν την αξιόπιστη και οικονομική λειτουργία του συστήματος, όπως επιθυμούσαν οι ιδιοκτήτες του Marmari Paradise.

Τα οφέλη του ξενοδοχείου από την εγκατάσταση του Υβριδικού Συστήματος με συνδυασμό Ηλιοθερμίας και Αντλίας Θερμότητας για την Παραγωγή ΖΝΧ

Πριν παρουσιάσουμε αναλυτικά τις παρεμβάσεις που πρότεινε και υλοποίησε η ANDRIANOS, αξίζει να σημειώσουμε το σημαντικό οικονομικό όφελος που απολαμβάνουν πλέον οι ιδιοκτήτες του Marmari Paradise που συνοψίζεται σε:

  • Εξοικονόμηση χρημάτων 95% για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης
  • Σύντομη απόσβεση της επένδυσης σε μόλις 5 έτη

02 infograpgic hotels marmari

Σημαντικό οικονομικό όφελος με ετήσιο κόστος μόλις 400€ για τη παραγωγή ΖΝΧ στο ξενοδοχείο των 60 δωματίων

 

Αναλυτικά, το νέο Υβριδικό Σύστημα Ενεργειακής Κλάσης Α+++ για Παραγωγή Ζεστών Νερών, με τη χρήση 100% Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Το νέο υβριδικό σύστημα στο Marmari Paradise συνδυάζει δύο ιδιαίτερα αποδοτικές τεχνολογίες, τα Ηλιοθερμικά Συστήματα και τις Αντλίες Θερμότητας. Εκμεταλλεύεται έτσι τη δωρεάν ενέργεια που προσφέρει η ηλιακή ακτινοβολία, και όταν αυτή δεν επαρκεί, αναλαμβάνουν την κάλυψη των αναγκών σε ΖΝΧ οι Αντλίες Θερμότητας με τον ιδιαίτερα υψηλό βαθμός απόδοσης. Στο νέο υβριδικό σύστημα περιλαμβάνονται:

Ηλιακοί Συλλέκτες AND‐SOLAR PREMIUM - μέσα στους 5 πιο αποδοτικούς παγκοσμίως.

Το ένα μέρος του υβριδικού συστήματος, αυτό της Ηλιοθερμίας για την κάλυψη των αναγκών των 60 κλινών, περιλαμβάνει 12 ηλιακούς συλλέκτες AND‐SOLAR PREMIUM επιφάνειας 2,72 τ.μ έκαστος, οι οποίοι δημιουργούν ένα ηλιακό πεδίο συνολικής συλλεκτικής επιφάνειας 32,64 τ.μ. στην ταράτσα του ξενοδοχείου. Οι ηλιακοί συλλέκτες της ANDRIANOS διαθέτουν ιδιαίτερα υψηλή απόδοση ηcol=67% σύμφωνα με το ΕΝ 12975, έχουν περάσει δοκιμές απόδοσης και αξιοπιστίας σύμφωνα με το πρότυπο ENISO9806:2013 και είναι πιστοποιημένοι με SOLARKEYMARK.

 

03 marmari paradise iliothermia me antlia thermotitas  04 kenodoxeio ivridiko sistima iliothermia antlia thermotitas andrianos

Οι 12 ηλιακοί συλλέκτες τοποθετημένοι σε σειρά στην ταράτσα του ξενοδοχείου

 

Ηλιακά θερμοδοχεία AND‐SOLAR FS1 – με Γερμανική Ποιότητα Κατασκευής

Εγκαταστάθηκε μια συστοιχία από δύο θερμοδοχεία διέλευσης AND‐SOLAR FS1, χωρητικότητας 1000 λίτρων έκαστο και συνολικό όγκο νερού 2000 λίτρα. Τα θερμοδοχεία είναι γερμανικής κατασκευής, Ενεργειακής Κλάσης C και διαθέτουν ειδική ανοξείδωτη σωλήνα για την αποφυγή επικαθήσεων αλάτων.

 

05 boiler iliothermias marmari hotel
Τα 2 νέα θερμοδοχεία, συνολικής χωρητικότητας 2000lt για την αποθήκευση του ζεστού νερού χρήσης

 

Δίκτυο Σωληνώσεων Ηλιοθερμικού Συστήματος από την NMC Γερμανίας

Οι ηλιακοί συλλέκτες μεταξύ τους συνδέονται με σωλήνα σπιράλ ανοξείδωτη ηλιοθερμίας DN25 με μόνωση πάχους 13mm, κατάλληλα πιστοποιημένη για κλειστά κυκλώματα ηλιοθερμικών συστημάτων.

 

Ηλιακός σταθμός TACONOVA Ελβετίας για τη σωστή λειτουργία και το συγχρονισμό όλων των επιμέρους τμημάτων του Ηλιοθερμικού Συστήματος

Η κυκλοφορία του ηλιακού υγρού μεταξύ των Ηλιακών Συλλεκτών και των θερμοδοχείων αποθήκευσης του ζεστού νερού γίνεται μέσω του ηλιακού σταθμού ΤACONOVA Ελβετίας, ο οποίος είναι ειδικός για ηλιακά κυκλώματα κατάλληλα διαστασιολογημένος για το σύστημα του Marmari Paradise.

 

06 iliakos stathmos iliothermias marmari hotel

Ο ηλιακός σταθμός ΤACONOVA και η τρίοδη αναμεικτική βαλβίδα SIEMENS

 

Επιπλέον, εγκαταστάθηκε ο Ηλιακός Ελεγκτής Deltasol SLT και το ειδικό Module DL2 της RESOL Γερμανίας, που προσφέρει δυνατότητες απομακρυσμένης παρακολούθησης και παραμετροποίησης, μέσω διαδικτύου, ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη τεχνική υποστήριξη, καθώς και η καταγραφή των ενεργειακών δεδομένων και της απόδοσης του ηλιοθερμικού συστήματος.

 

07 sistima apomakrismenis parakolouthisis resol andrianos

Real-Time ενημέρωση της λειτουργίας και απόδοσης του υβριδικού ηλιοθερμικού συστήματος μέσω του ειδικού ηλιακού ελεγκτή της RESOL

 

Αντλίες Θερμότητας ARISTON NIMBUS POCKET

Το δεύτερο μέρος του υβριδικού συστήματος, περιλαμβάνει την Αντλία Θερμότητας Ariston Nimbus Pocket 110MNET με υδραυλικό module, η οποία θερμαίνει αυτόματα το νερό στα θερμοδοχεία όταν η ενέργεια που παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες, δεν επαρκεί. Οι Ariston Nimbus Pocket είναι Αντλίες Θερμότητας Ενεργειακής Κλάσης Α+++, ισχύος 15KW που διαθέτουν και Quiet Mode, ώστε να ελαχιστοποιείται ο θόρυβος κατά τη λειτουργία τους. Με την εγκατάσταση της Αντλίας Θερμότητας καταναλώνεται μια μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και παράγεται πολλαπλάσια θερμική ενέργεια για την θέρμανση του ζεστού νερού, ενώ καταργήθηκε εντελώς η χρήση του λέβητα υγραερίου, τον οποίο χρησιμοποιούσε παλαιότερα το ξενοδοχείο.

Μαγνητικό Φίλτρο FERNOX με αναστολέα διάβρωσης για την απόλυτη προστασία δικτύου

Για την σωστή λειτουργία και προστασία του υδραυλικού δικτύου τοποθετήθηκε το μαγνητικό φίλτρο Fernox TF1 στην Αντλία Θερμότητας, ώστε να συγκεντρώνονται εκεί όλα τα οξείδια του σιδήρου, αποτρέποντας έτσι τη δημιουργία νέων επικαθίσεων λάσπης μαγνητίτη στο σύστημα - διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο καθαρό το νερό του δικτύου.

Smart Κυκλοφορητής WILO και τρίοδη αναμεικτική SIEMENS για τη ρύθμιση του κυκλώματος ανακυκλοφορίας ΖΝΧ

Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος είναι αναγκαία η βέλτιστη ρύθμιση του κυκλώματος, ώστε να επιτυγχάνεται αυτόματα σταθερή θερμοκρασία στο νερό της ανακυκλοφορίας. Για το λόγο αυτό εγκαταστάθηκε ο έξυπνος (smart) κυκλοφορητής Wilo Yonos Maxo, με τον οποίο μειώνεται αποτελεσματικά η κατανάλωση ηλεκτρικής και της θερμικής ενέργειας που δαπανάται στην ανακυκλοφορία.
Για την σταθεροποίηση του νερού χρήσης που εξέρχεται από τα θερμοδοχεία και διανέμεται στα δωμάτια στις ιδανικές θερμοκρασίες ώστε να εξασφαλιστεί η ικανοποίηση των πελατών με το ελάχιστο δυνατό ενεργειακό κόστος, εγκαταστάθηκε η ειδική βαλβίδα SIEMENS MXG461B DN15 Γερμανίας για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας των ΖΝΧ με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτατη απόκριση.

 

Τα οφέλη του ξενοδοχείου από την εγκατάσταση του Υβριδικού Συστήματος Ηλιοθερμίας και Αντλίας Θερμότητας

  • Πολύ μεγάλο ποσοστό Εξοικονόμησης Ενέργειας αφού η κατανάλωση των ΖΝΧ έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Από την Ηλιοθερμία θα επιτευχθεί εξοικονόμηση τουλάχιστον 80% και από τις Αντλίες Θερμότητας επιπλέον εξοικονόμηση κατά 70% σε σχέση με τους παλιούς συλλέκτες & το λέβητα υγραερίου.
Με απόλυτους όρους η ετήσια κατανάλωση για την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης από περίπου 5.484€/έτος (3.878lt υγραέριο) που ήταν έως σήμερα, θα περιοριστεί σε μόλις 400€/έτος.

  • Γρήγορη απόσβεση της επένδυσης ROI = 5 έτη

Το νέο Υβριδικό Σύστημα κόστισε περίπου 25.000€, ενώ η ετήσια εξοικονόμηση σε ευρώ είναι περίπου 5.000€, με αποτέλεσμα την απόσβεση της επένδυσης σε μόλις 5 έτη.

  • Απομακρυσμένος έλεγχος της σωστής λειτουργίας του συστήματος

Οι μηχανικοί της ANDRIANOS & οι τεχνικοί της ΕΟΤ-ΕΞΕ που είναι υπεύθυνοι για τη ορθή λειτουργία του υβριδικού συστήματος, έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν on-line τις παραμέτρους και την απόδοση του, ενώ μπορούν απομακρυσμένα να αλλάξουν ρυθμίσεις και να επέμβουν με επιπλέον παραμετροποίηση, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στο ξενοδοχείο.

  • Προστασία του περιβάλλοντος

Σημαντική είναι και η συνεισφορά στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς εκτιμάται ότι με το νέο υβριδικό σύστημα που είναι βασισμένο σε ΑΠΕ, θα περιοριστούν οι ρύποι CO2 κατά 5.692Kg ετησίως, σε σχέση με τους αντίστοιχους ρύπους που παρήγαγε το παλαιό σύστημα με λέβητα υγραερίου.

  • Αισθητική βελτίωση της εγκατάστασης

Οι παλαιοί σκουριασμένοι συλλέκτες στην ταράτσα του ξενοδοχείου δεν συνέβαλαν στην καλή εμφάνιση των χώρων του ξενοδοχείου, ενώ με τους νέους συλλέκτες, η αισθητική ανανέωση είναι εμφανής.

 

Ποιοτική εγκατάσταση από την ΕΟΤ - ΕΞΕ

Η Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας ( ΕΟΤ - ΕΞΕ ), της ANDRIANOS ανέλαβε την εγκατάσταση και παραμετροποίηση του απαιτητικού υβριδικού συστήματος στο ξενοδοχείο MARMARI PARADISE. Οι εξειδικευμένοι αδειούχοι τεχνικοί και μηχανικοί της, με ολιστική τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία, είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τη μεγάλη διάρκεια ζωής του συστήματος και την απρόσκοπτη και οικονομική λειτουργία του.

Επιπλέον, έχουν αναλάβει την ετήσια συντήρηση του συστήματος σύμφωνα με τις προδιαγραφές των κατασκευαστών, καθώς και για τυχόν έκτακτες βλάβες που μπορεί να συμβούν στο μέλλον.

08 eot eidiki omada texnikon andrianos marmari mani

Η Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας ΕΟΤ – ΕΞΕ υλοποίησε επιτυχώς μια ακόμα ποιοτική εγκατάσταση σε τουριστικό κατάλυμα

 

Συστήματα Υψηλής Ποιότητας από την ANDRIANOS

Η ενασχόληση της ANDRIANOS με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) από το 1994, την έχει οδηγήσει στην επιλογή προϊόντων και λύσεων με γνώμονα τις υψηλές αποδόσεις, την ποιότητα κατασκευής, την αισθητική, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων. Σχεδιάζει και παράγει ηλιακά θερμοδοχεία & ηλιακούς συλλέκτες με το brand name "ANDRIANOS - World Leading Solar Thermal Technologies" και διαθέτει ηλιακούς σταθμούς, ηλιακούς ελεγκτές, αντλίες θερμότητας και όλα τα παρελκόμενα των συστημάτων θέρμανσης, ψύξης και ΖΝΧ από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη