Αναζήτηση

Οι ιδιοκτήτες του παλαιού τριώροφου κτιρίου στην οδό Βύρωνος, στο κέντρο της Καλαμάτας αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ριζική ανακαίνιση του, με σκοπό την εκμετάλλευση του. To ισόγειο θα χρησιμοποιηθεί ως επαγγελματικός χώρος γραφείων (Αρχιτεκτονικό γραφείο) ενώ ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος ως καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Με γνώμονα την αξιοπιστία και την οικονομική λειτουργία, οι μηχανικοί της ANDRIANOS επιλέξαν τα πιο σύγχρονα συστήματα για τη θέρμανση, την ψύξη, την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, τον μηχανικό αερισμό με ανάκτηση θερμότητας καθώς και τον κεντρικό και απομακρυσμένο έλεγχο μέσω Smart Home, ώστε να επιτευχθεί το ζητούμενο, της απόλυτης θερμικής άνεσης και της υψηλής εξοικονόμησης ενέργειας.

001 katoikia thermasi klimatismos kalamata

Το τριόροφο κτίριο στην οδό Βύρωνος στην Καλαμάτα, μετά την ανακαίνιση

 

Αντλίες Θερμότητας ARISTON

Για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι, επιλέχθηκαν οι δύο Αντλίες Θερμότητας, μία Ariston Nimbus Pocket 40M Net για το Αρχιτεκτονικό γραφείο του ισογείου και μία Ariston Nimbus Pocket 50M Net για τα δύο καταλύματα στον 1ο και 2ο όροφο.

Οι Ariston Nimbus Pocket M Net είναι αντλίες αέρος/νερού με inverter, τύπου monobloc, ο οποίες ξεχωρίζουν για τα πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης ακόμη και σε ψυχρά κλίματα, με στοιχεία ολοκλήρωσης 2kW+2kW για εγγυημένη άνεση σε κάθε κατάσταση. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένου χειρισμού και παρακολούθησης της κατανάλωσης ενέργειας μέσω της εφαρμογής ARISTON NET.

Οι μονάδες αντλιών θερμότητας απαιτούν για τη λειτουργία τους ηλεκτρική ενέργεια σε ποσοστό μόλις 25% και επιτυγχάνουν την κάλυψη του υπόλοιπου 75% με την άντληση θερμότητας από τον αέρα του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Υπερτερούν σημαντικά σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα, αφού επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του λειτουργικού κόστους έως και 80%. Μπορούν να καλύψουν απόλυτα τις ανάγκες για Θερμική άνεση, προσφέροντας ένα υγιεινό περιβάλλον με ασφάλεια, αξιοπιστία και ποιότητα. Αποτελούν ιδανική λύση στις ανακαινίσεις κτιρίων αφού εγκαθίστανται πολύ εύκολα και διαθέτουν χαμηλό κόστος συντήρησης του συστήματος.

002 antlies thermothtas ariston thermansi psiksi

Οι δύο αντλίες θερμότητας Ariston Nimbus Pocket M Net στον προαύλιο χώρο του κτιρίου

 

Fan Coil Οροφής Κρυφού τύπου CARRIER 42ND με στόμια σχισμής SLOT (τύπου TITUS)

Τα αξιόπιστα Fan Coil οροφής της CARRIER 42ND τοποθετήθηκαν στην οροφή του 1ου ορόφου συνδυάστηκαν με τις κορυφαίες αισθητικά γραμμικές περσίδες τύπου TITUS για ένα άρτιο αποτέλεσμα στους χώρους του νέου κτιρίου.

003 fan coil orofis carrier tupou titus

004 fan coil orofis carrier tupou titus

Τα Fan Coil Οροφής Κρυφού τύπου στο υπνοδωμάτιο και στο καθιστικό του 1ου ορόφου (Villa Vesta)

 

Fan Coil Δαπέδου CARRIER Inverter Slim 42SIC

Στον 2ο όροφο (ρετιρέ) εγκαταστάθηκαν τα fan coils δαπέδου CARRIER Inverter Slim, με βάθος μόλις 15 cm εναρμονίζονται τέλεια με τον χώρο για το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, προσφέρουν αυξημένη οικονομία, χάρη στην τεχνολογία inverter και εύκολο καθαρισμό των μονάδων.

005 fan coil dapedou carrier

006 fan coil carrier dapedou

Τα Fan Coils Δαπέδου Εμφανούς τύπου στο καθιστικό και στο υπνοδωμάτιο του 2ου ορόφου (Vesta Retiré)

 

Αερισμός με Ανάκτηση ASSOLO σε όλους τους χώρους. 

Μια παρέμβαση που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σύγχρονο κτίριο, ο αερισμός με ανάκτηση θερμότητας, επιλέχθηκε για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες αερισμού και εξαερισμού των χώρων, χωρίς να χρειάζεται να ανοίγουν τα παράθυρα, άρα μειώνοντας εντελώς τις θερμικές απώλειες.

Το Σύστημα αερισμού με ανάκτηση θερμότητας ASSOLO είναι ένα καινοτόμο & αυτόνομο σύστημα αερισμού των εσωτερικών χώρων δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες ποιότητας αέρα, αφού απάγει τον γεμάτο ρύπους και υγρασία εσωτερικό αέρα και προσάγει τον φρέσκο αέρα του περιβάλλοντος, τον οποίο ταυτόχρονα προθερμαίνει, μειώνοντας την υγρασία και τις απώλειες αερισμού κατά 93%.

Έτσι, με την εγκατάσταση του συστήματος ASSOLO οι ιδιοκτήτες έχουν εξασφαλίσει:

  • Ικανοποιημένους επισκέπτες και πελάτες στους χώρους τους.
  • Υγιεινή Ατμόσφαιρα & Απόρριψη ρύπων και μικροβίων από τον χώρο, με προσαγωγή ολόφρεσκου-πεντακάθαρου αέρα με κλειστά παράθυρα.
  • Επιπλέον Εξοικονόμηση στο κόστος θέρμανσης των χώρων κατά τουλάχιστον 30% και ταυτόχρονη σημαντική συνεισφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

007 aerismos me anakthsh thermothtas

Οι εγκατεστημένες μονάδες ASSOLO στο εξωτερικό (αριστερά) & εσωτερικό (δεξιά) του κτιρίου

 

Smart Home της SALUS για άμεσο κεντρικό και απομακρυσμένο έλεγχο

Το σύστημα Smart Home της SALUS αποτελεί το μοναδικό σύστημα έξυπνης διαχείρισης,  το οποίο επιτυγχάνει πραγματική Εξοικονόμηση Ενέργειας στις πιο κοστοβόρες καταναλώσεις των κτιρίων, αυτές των συστημάτων θέρμανσης/ψύξης .

Χάρη στην υψηλή εξειδίκευση της SALUS στην βελτιστοποίηση των συνθηκών που εξασφαλίζουν Θερμική Άνεση, καθώς και στην ισχυρή τεχνογνωσία της ANDRIANOS για την απρόσκοπτη και οικονομική λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων που εγκαθιστά, το ανακαινισμένο κτίριο διαθέτει πλήθος σύγχρονων λειτουργιών και επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας.

Αναλυτικά εγκαταστάθηκαν:

  • Έξυπνοι Ελεγκτές/Θερμοστάτες Fan Coil  Salus FC600, για τον έλεγχο της θέρμανσης & της ψύξης. Εγκαταστάθηκε ένα FC600 σε κάθε δωμάτιο, για την πλήρη αυτονομία στον έλεγχο & την επίτευξη απόλυτης θερμικής άνεσης.
  • Έξυπνοι Ελεγκτές Ρολών  Salus RS600, για το απομακρυσμένο κλείσιμο / άνοιγμα των ρολών.
  • Έξυπνα Ρελέ  Salus SR600, για τον έλεγχο των δύο Αντλιών Θερμότητας, με έλεγχο τόσο στο άνοιγμα/κλείσιμο τους όσο και στην αυτόματη εναλλαγή μεταξύ λειτουργίας θέρμανσης/ψύξης, για τον έλεγχο του Ηλιακού Θερμοσίφωνα. Επίσης, εγκαταστάθηκαν έξυπνα ρελέ για τον έλεγχο του εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού.
  • Έξυπνες Πρίζες  Salus SPE 600, για απομακρυσμένο έλεγχο των φωτιστικών.
  • Αισθητήρες Θερμοκρασίας – Salus PS600 για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας ζεστού νερού χρήσης του Ηλιακού Θερμοσίφωνα, με σκοπό την άμεση επίλυση τυχόν προβλημάτων με την θερμοκρασία.
  • Ανιχνευτές Κίνησης – Salus MS600 που στέλνουν ειδοποίηση με SMS και EMAIL όταν ανιχνευθεί κίνηση τη νύχτα και ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες (μια ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία).

010 smart home exoikonomo

Κεντρική Οθόνη Ελέγχου του συστήματος Smart Home για τον ισόγειο χώρο γραφείων

 

011 smart home salus exipno spiti

Έλεγχος των τουριστικών βιλών από το κινητό, το tablet ή το pc, μέσω του SALUS SMART HOME

 

Ηλιακός Θερμοσίφωνας ANDRIANOS για δωρεάν Ζεστό Νερό από τον Ήλιο με υπερύψηλή απόδοση

O Ηλιακός Θερμοσίφωνας της ANDRIANOS που εγκαταστάθηκε στο ανακαινισμένο κτίριο, διαθέτει το Νο1 σε απόδοση επίπεδο συλλέκτη στην Ελλάδα, γεγονός που τον κάνει ένα από τα πλέον αποδοτικά συστήματα για άμεση παροχή δωρεάν ζεστού νερού.

Με αυτό το εξαιρετικό προϊόν, το οποίο εκτός από την αξεπέραστη ποιότητα (10 έτη εγγύηση), συνδυάζει και την άριστη σχέση τιμή - ποιότητας, επιβεβαιώνει την υψηλή τεχνογνωσία της ANDRIANOS στα ηλιοθερμικά συστήματα και διακρίνεται σε ένα κλάδο της ελληνικής αγοράς, με ιδιαίτερες απαιτήσεις και με υψηλό ανταγωνισμό.

 

Το τρίορωφο κτίριο ΠΡΙΝ VS ΜΕΤΑ την ενεργιακή αναβάθμιση από την ANDRIANOS

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ),  η ενεργειακή κατάταξη του κτιρίου βάσει της συνολικής κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας σε KWh/m2, ήταν στην κατηγορία Η, δαπανούσε δηλαδή για την θέρμανση 221 KWh ανά τ.μ./ έτος. Έπειτα από την ενεργειακή αναβάθμιση το κτίριο κατατάσσεται στην κατηγορία Α+ και για την ίδια ακριβώς ποιότητα θέρμανσης δαπανά 39 KWh ανά τ.μ./ έτος.

 

 case study anavathmisi ktirio energeiakis klasis h

case study anavathmisi ktirio energeiakis klasis a plus

 

Θερμική Άνεση και Εξοικονόμηση Ενέργειας από την ANDRIANOS 

Η ANDRIANOS με τεράστια εμπειρία στις οικιακές εγκαταστάσεις, έχει καταφέρει να υλοποιεί έργα όπως αυτό, τα οποία για να ολοκληρωθούν απαιτείται η συνεργασία εξειδικευμένων μηχανικών και τεχνικών ενέργειας, καθώς και υψηλή τεχνογνωσία για την σωστή εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλων των παραπάνω ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.

Η συστηματική ενασχόληση της ANDRIANOS με τεχνολογίες αιχμής σε θέρμανση, κλιματισμό και εξοικονόμηση ενέργειας σε συνδυασμό με την μοναδική Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΟΤ-ΕΞΕ) που διαθέτει στο δυναμικό της, την έχουν αναδείξει στην κορυφαία επιλογή για την ανάθεση έργων Θερμικής άνεσης στην περιοχή της Πελοποννήσου.

Σε αυτό το έργο σχεδιάστηκαν εξ’ αρχής, τα συστήματα Θέρμανσης, Ψύξης, Παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης, Αερισμού-Εξαερισμού & Smart Home για τον κεντρικό και απομακρυσμένο έλεγχο όλων των συστημάτων. Επιλέχθηκαν συστήματα κορυφαίας τεχνολογίας με υψηλούς βαθμούς απόδοσης που προσφέρουν χαμηλό λειτουργικό κόστος, μεγάλη εξοικονόμηση και πλήρη έλεγχο του κτιρίου, απομακρυσμένα μέσω κινητού τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού υπολογιστή με πλήθος εξατομικευμένων  λειτουργιών.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες αναβάθμισαν την εμπορική αξία κτιρίου τους, με μια επένδυση άμεσης απόσβεσης, προσφέροντας ταυτόχρονα απόλυτη θερμική άνεση στους κατοίκους και τους χρήστες του κτιρίου.

Επικοινωνήστε με την ANDRIANOS

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ