Αντλίες θερμότητας: “Πράσινη Ενέργεια” με τις κορυφαίες λύσεις της ANDRIANOS

Οι μονάδες αντλιών θερμότητας απαιτούν για τη λειτουργία τους ηλεκτρική ενέργεια σε ποσοστό μόλις 25% και επιτυγχάνουν την κάλυψη του υπόλοιπου 75% με την άντληση θερμότητας από τον αέρα του εξωτερικού περιβάλλοντος. Υπερτερούν σημαντικά σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα, αφού επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του λειτουργικού κόστους έως και 80%. Μπορούν να καλύψουν απόλυτα τις ανάγκες ενός σπιτιού για θέρμανση τον χειμώνα και για ψύξη το καλοκαίρι (με χρήση fan coil), προσφέροντας ένα υγιεινό περιβάλλον με θερμική άνεση και ασφάλεια. Επιπλέον, εκτός της θέρμανσης και του κλιματισμού, με την ίδια Αντλία Θερμότητας μπορεί να εξασφαλιστεί και η παροχή ζεστού νερού χρήσης.

Πως λειτουργούν οι Αντλίες Θερμότητας;

Το πιο συχνό και λανθασμένο συμπέρασμα που βγάζουν οι περισσότεροι είναι πως οι αντλίες θερμότητας αφού καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα για την λειτουργία τους, δεν είναι οικονομικότερες σε σχέση με τους παραδοσιακούς λέβητες πετρελαίου, υγραερίου, βιομάζας, κ.ά.

Στην πραγματικότητα η αντλία θερμότητας δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια για να αποδώσει το σύνολο της θερμότητας που χρειαζόμαστε. Αντλώντας θερμότητα από τον ατμοσφαιρικό αέρα που είναι η ψυχρή ή θερμή πηγή, ανάλογα με την εποχή, και με τη βοήθεια ενός ψυκτικού μέσου την αποβάλλει στο εσωτερικό περιβάλλον με την καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Επομένως, απορροφά ενέργεια από το περιβάλλον και με την χρήση μικρού ποσοστού ηλεκτρικής ενέργειας αποδίδει, τελικά, την απαιτούμενη ισχύ. Η αρχή λειτουργίας τους είναι η ίδια που εφαρμόζεται στα ψυγεία και στα γνωστά σε όλους μας κλιματιστικά.

andromeda santorini000

Πολλαπλές εφαρμογές και ευελιξία

Οι αντλίες θερμότητας είναι πολύ ευέλικτα μηχανήματα όσον αφορά την εγκατάσταση αφού εγκαθίσταται τόσο σε νέα όσο και σε υφιστάμενα κτίρια, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις ανακαινίσεων.
Μπορούν να συνδεθούν με 100% συμβατότητα για τη λειτουργία θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) με οποιοδήποτε σύστημα καλοριφέρ ή ενδοδαπέδιας θέρμανσης και σε συνδυασμό με ηλιακούς συλλέκτες και boiler, ενώ για τη λειτουργία κλιματισμού είναι απαραίτητη η σύνδεση με Fan coil Units.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι η εγκατάσταση της Αντλία Θερμότητας δεν προϋποθέτει την ύπαρξη χώρου για λεβητοστάσιο, καμινάδα και δεξαμενή καθώς και ότι μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε οποιονδήποτε χώρο όσο μεγάλες και αν είναι οι απαιτήσεις του. Η εγκατάσταση τους είναι γρήγορη και εύκολη (1-2 ημέρες) και δεν χρειάζονται επιπλέον οικοδομικές εργασίες. Παράλληλα, το κόστος συντήρησης είναι μηδενικό, συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στη μείωση των τρεχούμενων εξόδων.

Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να διατηρηθεί, εάν υπάρχει στο κτίριο, το παραδοσιακό σύστημα θέρμανσης ως ενισχυτική πηγή θέρμανσης σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δημιουργώντας έτσι ένα υβριδικό σύστημα με την αντλία θερμότητας.

Τέλος, οι αντλίες θερμότητας εντάσσονται σε κρατικά προγράμματα επιχορηγήσεων, όπως το "Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ" που είναι ενεργό αυτή τη περίοδο.

antlia thermotitas carrier efarmogi  antlia thermotitas tiny

Φιλικότητα προς το περιβάλλον

Οι αντλίες θερμότητας εντάσσονται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Ελκύουν μηδενικά καυσαέρια αφού η λειτουργία τους εξαρτάται μόνο από την άντληση θερμότητας, ενώ επιτυγχάνουν έως και 38% μειωμένη εκπομπή CO2. Επιπλέον, χάρη στην εξαιρετικά αθόρυβη τεχνολογία τους συμβάλλουν στην μείωση της ηχορύπανσης.

Ποιοτικές λύσεις με Αντλίες Θερμότητας από την ANDRIANOS

Η ANDRIANOS συνεχίζοντας την διαρκή ενασχόληση της με τεχνολογίες αιχμής σε θέρμανση, κλιματισμό και παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ) παρέχει αντλίες θερμότητας τύπου monoblock & split των κορυφαίων Οίκων CARRIER, TOSHIBA & ARISTON.

CARRIER

Η Carrier βρίσκεται στη κορυφή των κατασκευαστών αντλιών θερμότητας και προσφέρει βιώσιμες λύσεις για οικιακές, εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές κτιρίων. Είναι η πρώτη εταιρεία κλιματισμού που εισήχθη στην Ελληνική αγορά το 1952 και έκτοτε είναι παρούσα με μία μεγάλη και πλήρη γκάμα προϊόντων. Όλα τα προϊόντα Carrier υποβάλλονται σε σχολαστικούς ελέγχους στο υπερσύγχρονο εργαστήριο της εταιρείας για όλες τις περιπτώσεις συνθηκών λειτουργίας (πρότυπα ISO).

Οι αντλίες θερμότητας αναστρέψιμου κύκλου, AquaSnap Plus 30 AWH της Carrier, προσφέρουν εντυπωσιακή ενεργειακή απόδοση ενσωματώνοντας τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες, όπως: ψυκτικό υγρό R-410A που δεν καταστρέφει το όζον, διπλοί περιστροφικοί συμπιεστές με τεχνολογία DC Inverter, ανεμιστήρας χαμηλού θορύβου και ηλεκτρονικός έλεγχος μέσω μικροεπεξεργαστή.

Στις περιπτώσεις που απαιτείται θέρμανση σε υψηλές θερμοκρασίες η γκάμα της CARRIER περιλαμβάνει αντλίες θερμότητας αέρος νερού υψηλών θερμοκρασιών Aqua Snap Plus 61 AF σε 2 διαθέσιμα μεγέθη, με ονομαστική θερμική απόδοση από 14 έως 19 kW. Ο «έξυπνος» έλεγχος της μονάδας επιτρέπει τη λειτουργία σε ακραίες συνθήκες, ελαχιστοποιώντας τις διακοπές λειτουργίας της μονάδας.

Για τις απαιτητικές εφαρμογές υψηλών θερμοκρασιών, όπως η θέρμανση συγκροτημάτων κατοικιών, σχολείων, νοσοκομείων, γραφείων, η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και οι βιομηχανικές εφαρμογές, υπάρχουν οι αντλίες θερμότητας AquaForce® Puretec 61XWH-ZE (200-2.500kW) με ψυκτικό υγρό R1234ze,  SCOP ≥ 6, σύστημα Ελέγχου Touch Pilot™ που δίνει την δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου μέσω internet, συμπιεστές twin-rotor τύπου screw. 

GR Carrier antlies970X200

TOSHIBA

Η Toshiba Carrier Corporation ιδρύθηκε το 1999 ως κοινοπραξία μεταξύ του τμήματος κλιματισμού της Toshiba Corporation και της Carrier Corporation. Με την έλευση της Toshiba Carrier Corporation, δύο μεγάλες επιχειρήσεις ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα λύσεων κλιματισμού με κορυφαία τεχνολογία. Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της TOSHIBA τα τελευταία έτη έχει καταχωρήσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές όπως το δίδυμο περιστροφικό συμπιεστή, την τεχνολογία IPDU Inverter, λύσεις που επιτυγχάνουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και υψηλή αποδοτικότητα.

Οι αντλίες θερμότητας ESTIA της TOSHIBA προσαρμόζονται σε νέες ή υφιστάμενες κατοικίες και μπορούν να διαχειριστούν μέχρι και δύο ανεξάρτητες θερμοκρασιακές ζώνες. Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει την παράλληλη τροφοδοσία τερματικών σωμάτων σε διαφορετικά θερμοκρασιακά επίπεδα.

estia hws h house

ARISTON

Η Ariston είναι ο παγκόσμιος ειδικός στη θέρμανση νερού και προϊόντων θέρμανσης παρέχοντας σε όλο τον κόσμο αποδοτικές και υψηλής ποιότητας λύσεις για την άνεσή του, με ιταλικό σχεδιασμό. Χάρη στην παγκόσμια τεχνογνωσία και την βαθιά κατανόηση των καταναλωτικών αναγκών, η Αriston κερδίζει συνεχώς την εμπιστοσύνη από εκατομμύρια οικογένειες σε όλο τον κόσμο, για πάνω από 50 χρόνια, πουλώντας προϊόντα σε περισσότερες από 150 χώρες.

Η αντλία θερμότητας Ariston Nimbus Pocket M Net είναι αντλία αέρος/νερού με inverter, τύπου monobloc, για θέρμανση και ψύξη χώρων. Ξεχωρίζει για τα πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης ακόμη και σε ψυχρά κλίματα, με στοιχεία ολοκλήρωσης 2kW+2kW για εγγυημένη άνεση σε κάθε κατάσταση.

Η νέα σειρά Αντλιών Θερμότητας για παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσεως, ARISTON Nuos Plus έχουν το υψηλότερο COP στην αγορά και προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Έχουν τη δυνατότητα υβριδικής λειτουργίας με σύνδεση με λέβητα ή ηλιακό, ώστε να βελτιστοποιούνται τα κόστη ενέργειας, έχουν πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου και θερμαίνουν το νερό πολύ γρήγορα.

antlia thermothtas ariston nuos plus 3  antlia thermothtas ariston nuos plus 2

 

Με αυτές τις συνεργασίες η ANDRIANOS προσφέρει στο δίκτυο συνεργατών της την πιο ολοκληρωμένη ποιοτική γκάμα, με ολιστικές λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας για κτίρια με χαμηλό λειτουργικό κόστος, χωρίς τεχνικά προβλήματα και με σεβασμό στο περιβάλλον. Επιπλέον, η Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΟΤ - ΕΞΕ) της ANDRIANOS εγγυάται Υψηλή τεχνογνωσία και κατάλληλη Τεχνοοικονομική Ανάλυση σε όλα τα στάδια της εγκατάστασης.

Επικοινωνήστε τώρα με την έμπειρη ομάδα μηχανικών της ANDRIANOS και ενημερωθείτε για την αντλία θερμότητας που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Δείτε έργα Αντλιών Θερμότητας της ANDRIANOS εδώ https://www.andrianos.gr/gr/thermansh-case-studies/content/antlies-thermothtas

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr

Βασικές Πληροφορίες

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ