Αναζήτηση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένα ακόμα μεγάλο έργο Υδρονέφωσης Υψηλής Πίεσης για την καταστολή της σκόνης και την πτώση της θερμοκρασίας βιομηχανικών χώρων, που περιλάμβανε την μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση αυτόματου βιομηχανικού συστήματος εκνέφωσης υδρονέφωσης υψηλής πίεσης.

Μια ακόμα φορά, ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια ανακύκλωσης χαρτιού στην Ελλάδα, η ΑΝΥΕΛ Ε.Π.Ε., εμπιστεύθηκε τους ειδικούς της ANDRIANOS για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της σκόνης και της ζέστης εντός του εργοστασίου, με στόχευση κυρίως στους χώρους της κυκλοφορίας, επεξεργασίας και παλετοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών χαρτιού.

ANYEL LOGO  ANYEL

Οι ειδικοί της ANDRIANOS, επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της ΑΝΥΕΛ Ε.Π.Ε. των 1.000m ² και εκπόνησαν  μελέτη διαστασιολόγησης για την προμήθεια και την εγκατάσταση ενός, πολύ μεγάλου σε όγκο και αριθμό ειδικών ακροφυσίων, βιομηχανικού συστήματος εκνέφωσης υδρονέφωσης, όπου χρησιμοποιήθηκαν ειδικές σωληνώσεις υψηλής πίεσης αντοχής 160bar διατομής μισής ίντσας.

Με τον ειδικό εξοπλισμό που μελετήθηκε και διαστασιολογήθηκε, επιτεύχθηκε το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο είναι η εξάλειψη της αιωρούμενης σκόνης από την κυκλοφορία των υλικών, αλλά και η  πτώση της ιδιαίτερα υψηλής θερμοκρασίας εντός του εργοστασίου, με σκοπό την σημαντική βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού.

002 katastolh skonhs biomhxania

Το σύστημα εκνέφωσης υδρονέφωσης υψηλής πίεσης της ANDRIANOS, σε πλήρη λειτουργία στην βιομηχανική μονάδα ανακύκλωσης της ΑΝΥΕΛ ΕΠΕ.

Το αυτόματο βιομηχανικό σύστημα εκνέφωσης υδρονέφωσης υψηλής πίεσης της ANDRIANOS, είναι μελετημένο να λειτουργεί με συνεχόμενο ψεκασμό, αλλά και με την επιλογή χρονολειτουργίας μέσω ψηφιακού control box.

Αποτελείται από μία κεντρική τριφασική στροφαλοφόρα αντλία Υψηλής Πίεσης (Υ/Π) 70bar, βαρέως βιομηχανικού τύπου νέας γενιάς με εσωτερικό αυτόματο κυκλικό σύστημα αποσυμπίεσης γραμμών της υψηλής πίεσης. Το δίκτυο ειδικών σωληνώσεων ½’’, με τους βιομηχανικούς συνδέσμους καθώς και τα ειδικά ακροφύσια ψεκασμού υψηλής πίεσης νέας γενιάς, με ενσωματωμένο σύστημα anti drip και ειδικό φίλτρο πολυπροπυλενίου, διαστασιολογήθηκαν κατάλληλα ώστε να καλύψουν όλο το εργοστάσιο σύμφωνα με τις δεδομένες διαστάσεις.  Η διάμετρος και η ροή νερού (flow rate) των ακροφυσίων ποικίλει ανάλογα με την κατάλληλη εφαρμογή σε κάθε σημείο ξεχωριστά. Επιπλέον, τοποθετήθηκαν custom made ειδικοί δακτύλιοι ψεκασμού σε υφιστάμενα βιομηχανικά fan και  δόθηκε επιλογή λειτουργίας On/off μέσω βιομηχανικών διακοπτών υψηλής πίεσης.

To αυτόματο εσωτερικό κύκλωμα αποσυμπίεσης των γραμμών υψηλής πίεσης κυκλικής ροής, κρίθηκε απαραίτητο για τις περιπτώσεις του χρονικού ψεκασμού, ο οποίος ρυθμίζεται ανάλογα με τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες της κάθε εποχής. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται  οι ιδανικές  συνθήκες εργασίας εντός του εργοστασίου με επακόλουθο να αυξάνεται η εργατικότητα του προσωπικού και  γενικότερα η παραγωγή.

002 katastolh skonhs ydronefosi

Αποτελεσματική καταστολή σκόνης με εκνέφωσης υδρονέφωσης υψηλής πίεσης.

Επιπλέον, για τη σωστή λειτουργία των δύο συστημάτων εκνέφωσης και την προστασία των μηχανημάτων γενικότερα από σκληρά άλατα νερού, εγκαταστάθηκε ολοκληρωμένο κύκλωμα επεξεργασίας (φίλτρανση και αποσκλήρυνση), αποτελούμενο από αποσκληρυντή με δοχείο ρητίνης 50lt,  το οποίο τροφοδοτεί συνεχώς το σύστημα με καθαρό αποσκληρυμένο νερό.

Για τον αποτελεσματικό καθαρισμό των ιζημάτων του νερού του δικτύου ύδρευσης, τοποθετήθηκαν διπλά φίλτρα 9’’ πάνω στο κεντρικό κύκλωμα αποσκλήρυνσης.  

Με τις παραπάνω ενέργειες και με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος από τους πιστοποιημένους τεχνικούς της ANDRIANOS, η διεύθυνση του εργοστασίου της ΑΝΥΕΛ Ε.Π.Ε. είναι απόλυτα ικανοποιημένη, αφού βελτιώθηκαν στο μέγιστο οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού (χάρη στην καταστολή της σκόνης και τη μείωση της θερμοκρασίας) και ταυτόχρονα επετεύχθη το πολύ χαμηλό κόστος λειτουργίας, για το οποίο διακρίνονται τα βιομηχανικά συστήματα ψεκασμού εκνέφωσης υδρονέφωσης υψηλής πίεσης!

003 meiwsh thermokrasias ydronefosi

Βιομηχανική εφαρμογή καταστολής σκόνης με ειδικά ακροφύσια ψεκασμού υψηλής πίεσης νέας γενιάς με ενσωματωμένο σύστημα anti drip.

Μια ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε η χρησιμότητα των αυτόματων συστημάτων εκνέφωσης στον βιομηχανικό τομέα, όταν αυτά υλοποιούνται με σωστή μελέτη, διαστασιολόγηση και εγκατάσταση του εξοπλισμού, από τους πιστοποιημένους ειδικούς του τμήματος βιομηχανικών εφαρμογών εκνέφωσης υδρονέφωσης υψηλής πίεσης της ANDRIANOS!


Με την ποιότητα της ANDRIANOS

Εδώ και 27 χρόνια η ANDRIANOS προσφέρει ποιοτικές λύσεις στα προβλήματα του βιομηχανικού τομέα. Ασχολείται με τεχνολογίες αιχμής σε θέρμανση, κλιματισμό και εξοικονόμηση ενέργειας παρέχοντας υψηλές επιδόσεις και αποδοτικά προϊόντα. Είναι η μοναδική εταιρεία πιστοποιημένη με ISO 9001:2015 για την εμπορία, διακίνηση, εγκατάσταση και τεχνική υποστήριξη συστημάτων υψηλής πίεσης υδρονέφωσης στην Ελλάδα.

Διαθέτει εξειδικευμένους μηχανικούς & τεχνικούς, ενώ τα προϊόντα & εξαρτήματα που χρησιμοποιεί στις εγκαταστάσεις της διαθέτουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για βιομηχανική χρήση. Προσφέρει δε, στην ανάπτυξη του τόπου και της κοινωνίας, επενδύοντας στη μελέτη και στην τεχνογνωσία δυναμικών τομέων, προς την κατεύθυνση των ΑΠΕ, της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος, με ποιοτικά έργα και ποιοτικές κτιριακές εγκαταστάσεις με χαμηλό λειτουργικό κόστος, χωρίς τεχνικά προβλήματα και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ