| +30 27210 23124

Μέγεθος κειμένου

A A A A A

Αντίθεση

Προεπιλογή
Άσπρο - Μαύρο
Μαύρο - Άσπρο
Μπλε - Κίτρινο

Κείμενο σε ομιλία

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 16:04

Οριστικό τέλος σε μούχλα και κακοσμία μέσω συστημάτων αερισμού με ανάκτηση θερμότητας Assolo από την ANDRIANOS

Ένα σύνηθες φαινόμενο που παρατηρείται σε αρκετές κατοικίες είναι η χαμηλή ποιότητα εσωτερικού αέρα και η ανάπτυξη μούχλας. Το πρόβλημα εντοπίζεται τόσο σε παλαιότερες κατασκευές λόγω κακής ποιότητας υλικών και πρόχειρης τοποθέτησης, όσο και σε νέες οικίες λόγω παχύτερων στρωμάτων μόνωσης και στεγανών κουφωμάτων τα οποία αποτρέπουν τη φυσική «αναπνοή» του κτιρίου.

Την ιδανική λύση σε αυτά τα φαινόμενα καλείται να δώσει ο Εναλλάκτης αέρα-αέρα με ανάκτηση θερμότητας Assolo.

ASSOLO DIAGRAM GR

Σχεδιασμός συστήματος μηχανικού αερισμού  Assolo 91-1.0 

Η καινοτομία του Assolo σε σχέση με τα υπάρχοντα μέσα αερισμού είναι η δυνατότητα όχι μόνο να εναλλάσσει τον αέρα του δωματίου αλλά ταυτόχρονα να τον ανακτά, θερμαίνοντας ή ψύχοντάς τον, ανάλογα με τις επικρατούσες θερμικές συνθήκες εντός του χώρου.

Η ανάκτηση θερμότητας που επιτυγχάνεται με το Assolo αγγίζει το 93%, παράλληλα με χαμηλή κατανάλωση ισχύος (5W) και απόλυτα αθόρυβη λειτουργία (13 Db).

Τοποθέτηση Αερισμού με ανάκτηση Assolo και άμεσα αποτελέσματα

Προβλήματα στην ποιότητα εσωτερικού αέρα αντιμετώπισαν οι ιδιοκτήτες παραθαλάσσιας νεόκτιστης κατοικίας στην Καλαμάτα, στην οποία η ροή αέρα στο χώρο ήταν πολύ περιορισμένη. Παρατηρήθηκαν φαινόμενα υγρασίας, δυσάρεστων οσμών καθώς και μούχλας, τα οποία δημιούργησαν πρόβλημα στις συνθήκες άνεσης.

Living Rοom View

Νεόκτιστη κατοικία με προβλήματα οσμών και υγρασίας πριν την τοποθέτηση Assolo

Προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα ανοίγοντας τις πόρτες και τα παράθυρα, δημιουργώντας όμως μια σημαντική απώλεια θερμικής ενέργειας το χειμώνα και ψύξης το καλοκαίρι με σημαντική οικονομική δαπάνη.

Οι μηχανικοί της επιχείρησης ANDRIANOS, με πολυετή εμπειρία στα συστήματα αερισμού, επέλεξαν τον αθόρυβο Εναλλάκτη αέρα-αέρα με ανάκτηση Assolo 91-1.0 για να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Το συγκεκριμένο σύστημα μηχανικού αερισμού Assolo παρέχει φρέσκο, καθαρό αέρα, απαλλαγμένο από γύρη και σκόνη, με μέγιστη ενεργειακή απόδοση μέσω της ανάκτησης θερμότητας. 

 Η μονάδα μηχανικού αερισμού καταφέρνει να διώχνει τον αέρα από τα δωμάτια με αυξημένη υγρασία κι οσμές, όπως η κουζίνα, αφού πρώτα “πάρει” τη θερμότητα. Όταν χρειαστεί, το σύστημα μηχανισμού αερισμού προθερμαίνει ή προψύχει τον εισερχόμενο αέρα.

 

SDC19825 SDC19828

Διακριτικό και Καλαίσθητο Design

 Την εγκατάσταση του Assolo ανέλαβε η Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΟΤ-ΕΞΕ) της ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ και μετά τη τοποθέτηση στην οικία κατάφερε να:

• Βελτιστοποιήσει το εσωτερικό κλίμα

• Απομακρύνει υγρασία, δυσάρεστες οσμές και μούχλα

• Πραγματοποιήσει εξοικονόμηση ενέργειας λόγω της χαμηλής κατανάλωσης και παράλληλη μείωση του κόστους λειτουργίας

 

SDC19827 assolo4 assolo pisw opsi

Μπροστινή Όψη - Μονάδα Εξαερισμού - Πίσω Όψη

 Με την παραπάνω εγκατάσταση, οι ιδιοκτήτες της οικίας απολαμβάνουν πλέον την απαιτούμενη ποιοτική άνεση του εσωτερικού περιβάλλοντος, χάρη στα παρεχόμενα πλεονεκτήματα του Εναλλάκτη αέρα-αέρα με ανάκτηση Assolo 91-1.0.

 

 

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Ακολούθησε στο Facebook

Visa Mastercard Maestro verified by visa mastercard securecode piraeus bank gr

NewsletterΕπιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο συγχρόνες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Εγγραφή τώρα:

Εγγραφή

Κάντε like για να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις!