Αναζήτηση

Έργα

Δεξαμενή υγραερίου PLINOXOTAR με ενσωματωμένο εναλλάκτη σε καινοτόμο μονάδα παραγωγής τροφίμων στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζοντας τα πρωτοπόρα έργα προμήθειας εξοπλισμού και εξαρτημάτων για δίκτυα υγραερίου, η ANDRIANOS, αποκλειστικός αντιπρόσωπος του ιταλικού οίκου Plinoxotar στην Ελλάδα ανέλαβε την προμήθεια της δεξαμενής υγραερίου στις νεόδμητες εγκαταστάσεις της εταιρείας παραγωγής τροφίμων ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε στη ΒΙ.ΠΕ. Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια - επεξεργασία και εξαγωγή ασπόνδυλων θαλασσινών, με κύριο εκπρόσωπο τα ολοθουροειδή ( ολοθούριο, κοινώς αγγούρι της θάλασσας ). Η νέα δεξαμενή τροφοδοτεί με καύσιμο υγραέριο πέντε βραστήρες, συνολικής μέγιστης κατανάλωσης 80kg/h που χρησιμοποιούνται για την αποστείρωση των προϊόντων πριν καταψυχθούν.

Οι δεξαμενές υγραερίου με ενσωματωμένο εναλλάκτη θερμότητας προσφέρουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις συμβατικές εγκαταστάσεις με εξαεριωτή:

  1. Απλή εγκατάσταση: Όλα τα εξαρτήματα και οι ρυθμιστές είναι πιστοποιημένα και εργοστασιακά εγκατεστημένα στη δεξαμενή, στο εσωτερικό του μεταλλικού φρεατίου. Η μόνη απαίτηση κατά την εγκατάσταση είναι να συνδεθεί στην έξοδο της δεξαμενής η γραμμή διανομής αερίου χαμηλής πίεσης.
  2. Εύκολη εγκατάσταση: Δεν υφίσταται ανάγκη δημιουργίας ειδικής βάσης για την τοποθέτηση της δεξαμενής, ούτε για κατασκευή προστατευτικού κουβουκλίου ή γραμμής σύνδεσης της δεξαμενής με εξωτερικό εξαεριωτή. Μειώνεται έτσι σημαντικά το κόστος εγκατάστασης
  3. Ευελιξία: Τα όργανα ελέγχου της δεξαμενής ελέγχουν αυτόματα τη ροή του ζεστού νερού στο εσωτερικό εξαεριωτή ώστε να επιτευχθεί η ζητούμενη παροχή αερίου. Επιπλέον, η παροχή αερίου είναι εγγυημένη ακόμη και με ένα μείγμα υγραερίου πλούσιο σε Βουτάνιο. Η πίεση μέσα στη δεξαμενή μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα, τροποποιώντας τη θερμοκρασία του νερού θέρμανσης στον εναλλάκτη.
  4. Ασφάλεια: Τα όργανα ελέγχου της δεξαμενής ελέγχονται από έναν ειδικό πίνακα ελέγχου, όπου ειδικά ηλεκτρονικά αισθητήρια δημιουργούν ένα εγγενώς ασφαλές ηλεκτρικό κύκλωμα.
  5. Αξιοπιστία: Ο ενσωματωμένος εναλλάκτης θερμότητας είναι τοποθετημένος στον πυθμένα της δεξαμενής , ώστε να εξαεριώνεται εντελώς το υπάρχον υγραέριο στη δεξαμενή (στις αντίστοιχες υπόγειες δεξαμενές με εξωτερικούς εξαεριωτές υπάρχει περίπτωση μειωμένης παροχής αερίου, όταν η στάθμη του υγραερίου φτάσει κάτω από 30 %)
  6. Μειωμένη συντήρηση: Το σύστημα εξαερώνει το υγρό LPG μέσα στη δεξαμενή δημιουργώντας αποθέματα αερίου άμεσα διαθέσιμα επιτρέποντας έτσι την αξιόπιστη παροχή αερίου , ακόμη και στις αιχμές απαιτήσεων αερίου . Το γεγονός της παροχής υγραερίου από τη δεξαμενή ήδη στη φάση αερίου , μειώνει την ανάγκη συντήρησης της δεξαμενής αφού το αέριο είναι καθαρό και μειώνονται οι πιθανότητες απόφραξης των ρυθμιστών πρώτου σταδίου.

 

Το συγκεκριμένο έργο ανέλαβε και εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία η εταιρεία NRGAZ με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η NRGAZ έκλεισε φέτος την πρώτη δεκαετία λειτουργίας, ενεργά δραστηριοποιούμενη στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας στην ενεργειακή βελτιστοποίηση - εξοικονόμηση ενέργειας κτιριοδομικών & Η/Μ εγκαταστάσεων. Διαθέτει άριστη και πολυετή εμπειρία τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση εφαρμογών διαχείρισης αέριων καυσίμων, ανεξαρτήτου κλίμακας.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ