Αναζήτηση

Έργα

smart home anakainisi touristikis katikoias

Smart Home - Ιδανική λύση για τουριστικά καταλύματα

Στα τουριστικά καταλύματα, τα σύγχρονα συστήματα "Smart Home (ή Smart Hotel)", προσφέρουν μια βελτιωμένη εμπειρία διαμονής αφού, είναι ιδιαίτερα φιλικά προς τους χρήστες και τους παρέχουν υψηλό βαθμό εξατομίκευσης, αφού προσαρμόζονται άμεσα στις ανάγκες τους. Ταυτόχρονα το Smart Home λύνει τα χέρια στον ιδιοκτήτη του καταλύματος αφού μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα τόσο για την καταναλισκόμενη ενέργεια, όσο και για το κόστος συντήρησης, ενώ προσφέρει άμεση on-line πληροφόρηση για όλες τις παραμέτρους λειτουργίας.

Η φιλοσοφία των «Έξυπνων Ξενοδοχείων» & τουριστικών καταλυμάτων γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής, ακριβώς επειδή προσφέρει οφέλη τόσο στους ιδιοκτήτες όσο και στους επισκέπτες.

Case Study: Smart Home σε Τουριστικό Κατάλυμα στην Καλαμάτα

Το συγκρότημα βιλών Kalamata Mediterranean Villas, είναι ένα παράδειγμα σύγχρονων καταλυμάτων, με συστήματα Θέρμανσης, Ψύξης & Παραγωγής ΖΝΧ αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πρωτοποριακά υλικά κατασκευής,  και ιδιαίτερο σεβασμό στο μικροπεριβάλλον, ώστε να εξασφαλίζουν υψηλή άνεση διαμονής & φιλοξενίας. 

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την ANDRIANOS η προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση του συστήματος Smart Home SALUS στην διώροφη κατοικία 240 τ.μ. με το όνομα "Country Home".  Η επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν ο κεντρικός & απομακρυσμένος έλεγχος του συστήματος Θέρμανσης, Κλιματισμού & Παραγωγής Ζεστού Νερού, όλων των ηλεκτρικών συσκευών, η καταγραφή των ενεργειακών τους δεδομένων, καθώς και η εξασφάλιση της ασφάλειας του κτιρίου.

Το νέο έξυπνο σύστημα διαχείρισης & ελέγχου Salus Smart Home που εγκαταστάθηκε στην ενοικιαζόμενη βίλα Country Home στην Καλαμάτα περιλαμβάνει:

 • Την Κεντρική Πύλη – Salus UGE600 που αποτελεί την καρδιά του συστήματος Smart Home, που συνδέεται ασύρματα ή ενσύρματα στο internet & επικοινωνεί με όλες τις έξυπνες συσκευές.
 • Τους Έξυπνους Ελεγκτές Fan coil - Salus FC600, για τον έλεγχο της θέρμανσης & τη ψύξης. Εγκαταστάθηκε ένα FC600 σε κάθε δωμάτιο του καταλύματος, για την πλήρη αυτονομία στον έλεγχο & την επίτευξη απόλυτης θερμικής άνεσης.
 • Τα Έξυπνα Ρελέ (Smart Relay )– Salus SR600 που τοποθετήθηκαν στα ηλεκτρικά κουτιά σύνδεσης & στον ηλεκτρικό πίνακα, ώστε να ελέγχουν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, τον φωτισμό, την πηγή θέρμανσης κ.α.
 • Τις Μαγνητικές Επαφές Παραθύρων - Salus SW 600 που εγκαταστάθηκαν σε πόρτες & παράθυρα, ώστε αν ανιχνεύουν αν η πόρτα ή το παράθυρο είναι ανοικτό ή κλειστό και αναλόγως να απενεργοποιεί ή να ενεργοποιεί τον κλιματισμό.
 • Τον Μετρητή Ηλεκτρικής Ενέργειας - Salus ECM 600 που μετράει την συνολική ηλεκτρική κατανάλωση του κτηρίου και άλλες 3 επιπλέον παροχές (Αντλία Θερμότητας – Ψυγείο – Κουζίνα)
 • Τον Ανιχνευτή Καπνού - Salus SD600 για τον εντοπισμό καπνού σε πραγματικό χρόνο, που ειδοποιεί με συναγερμό ήχου και λάμψης όταν ανιχνεύσει καπνό και να ενημερώνει με δωρεάν αποστολή SMS και email τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές.
 • Τον Αισθητήρα Διαρροής Νερού – Salus WLS600 που ανιχνεύει διαρροές νερού σε υδραυλικές εγκαταστάσεις και στέλνει ειδοποίηση σε περίπτωση διαρροής ή/και πλημμύρας.
 • To πολυλειτουργικό Έξυπνο Ρελέ RS600 για το κλείσιμο και το άνοιγμα όλων των τύπων ρολών – γκαραζόπορτων & για τον έλεγχο φωτιστικών & άλλων ηλεκτρικών συσκευών, όπως τον κυκλοφορητή κ.ά. 

Όλα τα παραπάνω προϊόντα του Salus Smart Home εγκαταστάθηκαν από τους εξειδικευμένους τεχνικούς της Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΟΤ-ΕΞΕ) της ANDRIANOS, με τη απαραίτητη σύμπραξη του Tech & Smart Home specialist της εταιρείας.

Έξυπνες Λειτουργίας & Πολλαπλά Οφέλη με Smart Home

country home smart home case study devices

Χάρη στις έξυπνες λειτουργίες των συσκευών και τον σωστό προγραμματισμό τους, πλέον τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι επισκέπτες του καταλύματος απολαμβάνουν νέες έξυπνες παροχές.

 • Ο ιδιοκτήτης μόλις λαμβάνει μια νέα κράτηση έχει πλέον τη δυνατότητα να προθερμάνει ή να προ ψύξει το κατάλυμα μέσω του κινητού του τηλεφώνου, από όπου και να βρίσκεται. Με το ίδιο τρόπο, πριν το check-in ενεργοποιεί τον επιθυμητό φωτισμό ώστε ο πελάτης να λάβει την βέλτιστη εντύπωση κατά την είσοδό του στο κατάλυμα.
 • Επιπλέον, λαμβάνει ειδοποιήσεις μέσω sms & email, για οποιαδήποτε δυσλειτουργία του συστήματος θέρμανσης ή ψύξης, όπως επίσης για διαρροές ή πυρκαγιές. Στη συγκεκριμένη εγκατάσταση ο ιδιοκτήτης λαμβάνει ειδοποίηση SMS όταν ανοίξει ή κλείσει η κεντρική πόρτα. Με αυτό τον τρόπο ελέγχει την είσοδο/έξοδο των πελατών, της καθαρίστριας & του κηπουρού.
 • Χάρη στους έξυπνους μετρητές ενέργειας, έχει πλήρη έλεγχο των ενεργειακών καταναλώσεων, ώστε να προβαίνει άμεσα σε διορθωτικές ενέργειες για περεταίρω εξοικονόμηση.
 • Για επιπλέον εξοικονόμηση, οι μαγνητικές παραθύρων Salus SW 600 διασυνδέθηκαν με του ελεγκτές Fan Coil FC600, ώστε να κλείνει η θέρμανση σε ένα δωμάτιο όταν ανοίγει το παράθυρο του δωματίου και να ξανανοίγει η θέρμανση όταν το παράθυρο κλείνει.
 • Οι επισκέπτες του καταλύματος μπορούν μέσω της εφαρμογής Smart Home της SALUS να ελέγξουν με ασφάλεια ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρικών συσκευών που έχουν διασυνδεθεί στο σύστημα, όπως για παράδειγμα τον φωτισμό, το σύστημα αερισμού, την καφετιέρα ή τις ηλεκτρικές πετσετοκρεμάστρες στα μπάνια.
 • Τέλος, οι επισκέπτες απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας θερμική άνεση, χάρη στην αυτονομία ελέγχου ανά δωμάτιο που προσφέρει το Salus Smart Home.

country home smart home case study

Πλεονεκτήματα του Salus Smart Home

- Το σύστημα της Salus είναι το μοναδικό σύστημα Smart Home το οποίο επιτυγχάνει πραγματική Εξοικονόμηση Ενέργειας στις καταναλώσεις του κτιρίου. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην υψηλή εξειδίκευση της SALUS και της ANDRIANOS στην βελτιστοποίηση των συνθηκών που εξασφαλίζουν Θερμική Άνεση και στην ισχυρή τεχνογνωσία των Η/Μ συστημάτων.

- Το Salus Smart Home φημίζεται για την απλή και γρήγορη εγκατάσταση του. Χάρη στις ασύρματες συσκευές του και την ευκολία τοποθέτησης τους, είναι ιδανικό και για εγκατάσταση σε υφιστάμενα κτίρια.

- Η εξέλιξη του συστήματος Salus Smart Home δεν σταματά ποτέ. Οι υφιστάμενες συσκευές αναβαθμίζονται συνέχεια. Οι αναβαθμίσεις κατεβαίνουν αυτόματα και εγκαθίσταται στις έξυπνες συσκευές με αποτέλεσμα νέες λειτουργίες να προστίθεται κάθε μήνα στα υφιστάμενα συστήματα. Επιπλέον η Salus προσθέτει νέες έξυπνες συσκευές, όπως για παράδειγμα ο έξυπνος ελεγκτής για ρολά, νέοι θερμοστάτες,  νέες έξυπνες πρίζες κ.α.

- Διαθέτει αποτελεσματική υποστήριξη από το εξειδικευμένο τμήμα Smart Home. Κατά την αρχική εγκατάσταση και ρύθμιση-προγραμματισμό του συστήματος, οι ειδικοί Tech & Smart Home Specialists της ANDRIANOS υλοποιούν όλα τα απαραίτητα σενάρια και έξυπνους κανόνες (από τους αναρίθμητους που προσφέρει η SALUS) σύμφωνα με τις ανάγκες και απαιτήσεις του πελάτη. Επίσης, είναι δίπλα στον πελάτη για κάθε βοήθεια που χρειαστεί και την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη. 

Σε μια αγορά ταχέως αναπτυσσόμενη όπως αυτή των αυτοματισμών, η ANDRIANOS  έχει ξεχωρίσει με το “Salus Smart Home”, το οποίο μειώνει αισθητά το λειτουργικό κόστος ενώ επιτυγχάνει την βέλτιστη Θερμική Άνεση τόσο σε νέα όσο και σε υφιστάμενα κτίρια. H ANDRIANOS είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Salus Controls σε Ελλάδα και Κύπρο.        

Η SALUS Controls ιδρύθηκε το 1974 και είναι μέλος του The Computime Group Ltd, μιας παγκόσμιας εταιρίας τεχνολογίας που παρέχει πρωτοπόρες λύσεις αυτοματισμού, με δυνατότητες έρευνας, σχεδίασης και κατασκευής νέων καινοτόμων προϊόντων. Η SALUS καταλαμβάνει εξέχουσα θέση στον τομέα των συσκευών ελέγχου Θέρμανσης - Κλιματισμού & ΖΝΧ, καθώς και στον τομέα της έξυπνης ενέργειας και της αυτοματοποίησης των κτιρίων. Το SALUS ΙT600 αποτελεί το πιο πλήρες, προσιτό, εύκολο και επεκτάσιμο σύστημα διαχείρισης στην παγκόσμια αγορά, με το υψηλότερο ποσοστό Εξοικονόμησης Ενέργειας για κάθε είδους κτίριο. 

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ